Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gereken Olmazsa Olmaz 12 Şey

Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gereken Olmazsa Olmaz 12 Şey

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 02 Eylül 2016
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gereken Olmazsa Olmaz 12 Şey
Tatile çıkmak, iş hayatının ve rutinlerin yorgunluğundan kurtulmak için harika bir çözüm. Aynı zamanda hayatınıza farklılıklar katan, yeni yerler görmekle bakış açınızı değiştirebilen güzel bir şey. Madem senede bir kere veya birkaç kere yapabiliyoruz, o halde neden tam yapmayalım? Fotoğraflarda nasıl çıkacağımızı ve bir mekâna giderken nasıl giyineceğimizi neden umursamayalım ki? Sonuçta bunlar, yıllar sonra anı olarak hatırlayacağımız zamanlar. İşte bu yüzden tatil, insanın kendine yapabileceği en güzel yatırımlardan biri.

Tatile giderken yanımıza almamız gerekenler, hiç şüphesiz kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Fakat şehir hayatında kullanmaya alıştığımız önemli bazı şeyler var ki, o şeyler öyle alışkanlık haline gelebiliyor ki ihtiyacımız olduğunu bile unutabiliyoruz. Tam da bu sebepten ötürü evden çıkarken acaba bir şey unuttum mu hissini veya yolda gelen huzur kaçırıcı kesin bir şey unuttum hislerini kolaylıkla alt edebilmeniz için sizlere böyle bir liste hazırladık. Özel eşyalarınızı da kendinizce bu listeye dahil edip eksiksiz bir tatil geçirebilirsiniz! Aynı zamanda yazımızda farklı tatil türlerine göre malzemeleri de bulabilirsiniz.

{ad:0}

Eğer bu tür yazılar hoşunuza gidiyorsa ve tatilinize minik ayaklar da eşlik ediyorsa Çantanız Hazır mı: Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler adlı içeriğimize de göz atabilirsiniz.

1- Dayanıklı Valizler

tatile giderken götürülmesi gerekenler Nereye gideceğiniz, ne kadar süre kalacağınız her yıl farklılık gösterebilir. Belki de bu yıl kısa da olsa ikinci bir tatile çıkacaksınızdır. Uçakla gidiyorsanız daha dayanıklı valizlere ve bir adet el bagajına da ihtiyaç duyacaksınız hiç şüphesiz. Bu nedenle de ihtiyacınıza uygun, dayanıklı valiz setlerine her daim ihtiyacınız olacak. Belki arabayla seyahate çıkacaksınız. Olsun, bu da size fazladan ve ücretsiz bagaj hakkı tanır. Dilediğiniz her şeyi valiz setlerine doldurabilirsiniz. Hem tatil dönüşü almış olacağınız hediyelere ve bilumum şeyleri koyabileceğiniz ekstra bir valize de ihtiyacınız olacak.

2- Dayanıklı Bir Sırt Çantası

Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gereken Olmazsa Olmaz 12 Şey Tüm tatil severler ve sık sık seyahat edenler için en vazgeçilmez ekipman, hiç şüphesiz sırt çantaları oluyor. Çıktığımız her tatilde sırt çantalarımız tıpkı evimiz gibi oluyor; ihtiyacımız olan ekipmanlarımızı, içeceklerimizi, atıştırmalıklarımızı ve kişisel eşyalarımızı hep sırt çantalarımıza emanet etmek durumunda kalıyoruz. Böylelikle hem gezimiz boyunca eşyalarımız yanımızdan ayrılmamış oluyor, hem de organize bir şekilde aradıklarımızı bulabiliyoruz. En önemli artılarından biri de ulaşım araçlarıyla seyahat ederken yanımıza alabilmemiz. Sürekli bize eşlik eden bir ekipmanın da kaçınılmaz olarak sağlam olması gerekiyor. Ayrıca yaz tatiline gidiyor olsanız bile çantanızın su geçirmez özelliğe sahip olduğundan emin olun. En azından kendine ait bir yağmurluğu olsa bile iş görür çünkü nerede ne zaman ıslanabilecekleri belli olmayabiliyor. Özellikle içerisinde bilgisayar veya fotoğraf makinesi gibi değerli eşyalarınız varsa başına bir şey gelmesini istemezsiniz.

3- En Az İki Çift Bikini/Mayo

bikini modelleri Aslında üç çok daha iyi olurdu ama ikiyle de idare edebilirsiniz. Özellikle her gün aynı plajdan denize girecekseniz iki bikini ya da şort gerçekten de şart oluyor. Bir de işin sağlık tarafı var. Uzmanlar kesinlikle ıslak bikini veya mayo/şort ile durulmaması konusunda açıklamalarda bulunuyorlar sürekli. Yaz sıcaklarında bile deri sağlığına ve bağışıklık sistemine zarar verebilecek senaryolar doğabiliyor. Tatilinizde işleri riske atıp yaz nezlesine yakalanmanıza hiç gerek yok. Dolayısıyla denize ya da havuza girdikten sonra diğeriyle değiştirebilirsiniz.

4- Mevsime Uygun Giysiler

tatil kombinleri Bu oldukça önemli bir ayrıntı. Yoksa tüm tatili aynı kıyafetlerle geçirmeyi düşünmüyordunuz değil mi? Hele ki gece hayatının son derece renkli olduğu bir beldeye gidiyorsanız, orada kalacağınız gün sayısı kadar kombinlerinizi önceden hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. Aynı parçayı iki kere kullanmamak için de ekstra özen göstermelisiniz. Sonuçta tatile geldiniz, ten renginiz değişti ve kendinizi en şık halinizle sokaklara atmak da en büyük hakkınız. Önemli olan kendinizi iyi hissetmeniz. Sadece kadınlar için değil, erkekler için de geçerli bu. Aynı zamanda beklenmedik yaz rüzgarlarına karşı ince bir uzun kolluyla da önleminizi alabilirsiniz. Özellikle kamp tatili yapmak isteyenler ani hava değişimlerinden korunmak için bu konuda daha dikkatli olmalılar.

5- Ve O Kombinlerle Uyumlu Ayakkabılar

tatil ayakkabı modelleri Hele ayakkabı en önemli mevzu bahis. O kadar kombin ürettikten sonra ayakkabı seçiminiz sizi tamamlayacak olan yegâne şey. Valinizde ayakkabılarınıza yer açmaya mutlaka özen gösterin. Sonuçta bir akşam topuklu, diğer akşam düztaban ayakkabı giymek isteyebilirsiniz. Belki sportif bir aktiviteye katılacaksınızdır, spor ayakkabısı da olmazsa olmaz o zaman. Özellikle bir plaj tatili söz konusuysa bunun sandaleti var, yazlık yer sonuçta, o hiç olmazsa olmaz. Erkeklerin alternatifleri daha az gibi görünebilir ancak bu durum onlar için de pek farklı değil aslında. Siz en iyisi ayakkabılarınız için valizlerinizden bir tanesini feda edin.

6- Aksesuarları da Unutmayalım

tatil aksesuar modelleri Aksesuarlar, hem kıyafetinizi tamamlamak hem de sizi yansıtmak açısından oldukça önemli unsurlar. Dolayısıyla tatilde de onlar için yer ayırmanız gerekiyor. Yapmış olduğunuz kombinlerinize en uygun aksesuarları özenle seçerek harika bir görünüm elde edebilirsiniz. Unutmayın, her aksesuar, giydiğiniz kıyafeti bir hayli farklı yansıtacaktır. Dolayısıyla bir-iki aksesuar değil, aynı aksesuar hiç değil, her kıyafete uyumlu aksesuarlarınız mutlaka yanınızda olmalı. Fakat elbette şunu da ekleyelim; aksesuarlar tatiliniz boyunca hediyelik dükkanlarından satın alabileceğiniz, ulaşımı en kolay ürünlerden biri. Bu yüzden Bodrum veya Marmaris gibi eski Rum yerleşkelerinden birine gidecekseniz, deniz kabuklarından kolyeler ve doğal taşlardan bileklikler gibi aksesuarlar için de yer ayırabilirsiniz.

7- Plaj Kombinleri En Önemlisi

plaj kombinleri Vaktinizin çoğunu plajda geçirdiğinizi düşünürsek, plaj kombinleriniz de bu noktada oldukça önemli bir yer tutuyor. Bikininize uygun şıpıdık terlik, deniz ayakkabısı, plaj çantası, şapka, gözlük, pareo ve hatta plaj havlunuz ile siz bir bütünsünüz. Eğer yanınızda birden fazla bikini götüreceksiniz, o zaman her bikininize uygun farklı bir plaj kombini yapmanız gerekecek. Tüm bunları göz önünde bulundurarak valinizde fazladan yer açın deriz.

8- Kozmetik/Bakım Ürünleri ve Bronzlaştırıcı

bakım ürünleri Tatil bavuluna neler konmalı diye soracak olursanız iyi bir güneş kreminin listenizin başlarında yer alması gerektiğini söyleyebiliriz. Ama bronzlaştırıcı olmadan da ideal bir ten rengine kavuşamazsınız. Bununla beraber her ne kadar çoğu otelde şampuan, duş jeli ve saç kremi gibi bakım ürünleri olsa da, onlar kalitesizdir şimdi, siz kendinizinkileri yanınızda götürün. Hem hali hazırda kullandığınız ve cildinizin alışık olduğu kozmetik ürünlerini kullanmaya devam etmek sizin için daha iyi olur. Hatta her birinin seyahat boy olanları var, normal boylarından biraz daha pahalı ama olsun. En azından valizinizde fazla yer kaplamazlar. Yapmış olduğunuz her kombine uygun rujlarınız da tamamsa, tatile hazırsınız demektir.

9- Saç Maşası/Düzleştirici

plaj saç modelleri Az daha unutuyorduk. Saç maşası ve düzleştirici olmadan tatile çıkmak mı, asla! Saçlar zaten yıpranacak, şekil almayacak, elle şekil vermekle de kim uğraşacak şimdi. Canınız bir gün dalgalı ister, ertesi gün fön ister belki. Saçınızı toplamak da hiç içinizden gelmiyordur. Konaklayacağınız otelde de bunlar olmayabilir. Dolayısıyla ne olur ne olmaz deyip yanınızda bulundurmanızda yarar var.

10 – Şnorkel ve Paletler

şnorkelle yüzmek Su altının renkli dünyasına daha net bakmak için en gerekli şeylerden biri de şnorkel ve paletleriniz. Eğer yoksa, hemen bir mağazadan edinmelisiniz zira şnorkel ve palet ile yüzmek tahmin edemeyeceğiniz kadar zevkli. Hatta bir bakmışsınız saatlerdir suyun içerisinde vakit geçirmekten elleriniz buruşmuş, o derece. Bu nedenle mutlaka bir tane edinin, varsa da yanınızda getirmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca paletlerinizle suyun içindeyken ekstra itiş gücü kazandığınız için daha az yorulursunuz. Deniz gözlüğü de çoğu uzmana göre sağlık açısından oldukça önemli.

11 – Aksiyon Kamerası

go pro fotoğrafları Artık bir tatilin en olmazsa olmazı aslında aksiyon kamerası. Sadece kamera değil, selfie çubuğu da gerekiyor elbette. Su altında, su üstünde, havada, karada, arabada, aklınıza gelebilecek her yerde harika fotoğraflar çekebilmeniz için aksiyon kamerası şart. Ne yazık ki akıllı telefonlarımız aynı işlevi görmüyor. Bu yüzden uygun fırsatları kollayıp tatilinizden önce bir aksiyon kamerası edinmeniz, en güzel anlarınızı ölümsüzleştirmek için son derece önemli. Fiyatları biraz pahalı olsa da uzun seneler size yoldaşlık edecek bir ekipman. Aynı zamanda kullanması da bir o kadar zevkli olabiliyor.

12- Ve Elbette Kulaklıklar

Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gereken Olmazsa Olmaz 12 Şey Uzun yola giderken kulaklıkları evde unutmak gerçekten acı verici bir senaryo. Özellikle toplu taşıma araçlarında uzun saatler geçiriyorsanız etrafınızdaki konuşmalar, sesler ve anonslar katlanılmaz bir hal alabilir. Aynı zamanda kulaklarınızı en sevdiğiniz müziklerle dünyaya tıkamanız, düşüncelerinize açmanız da demek. Bu yüzden dayanıklı, iyi ses veren; güvendiğiniz bir kulaklığınızı yanınızdan eksik etmeyin deriz. Biz yine aklınızdan çıkabilir diye özellikle listemizin sonuna eklemek istedik.

Bonus: Aslında Bunların Hiçbiri #OlmasadaOlur

darüşşafaka bağış

Ama eğitim olmazsa olmaz. İtiraf edelim, bu saydıklarımızın hiçbirisine tam manasıyla ihtiyaç duymuyoruz. Evet, yüzmek için mayoya ihtiyacımız var ama bir ikincisi #OlmasadaOlur. Peki ya her yaz birbirini tekrarlayan tatil alışverişlerine ne demeli? Bu noktada herkesin özeleştiri yapmasında fayda var; hepimiz böyleyiz ya da böyle olan birilerini illaki tanıyoruz. Farkında olmamız gereken nokta şu ki, bizim için cüzi miktarlara tekabül eden fuzuli ihtiyaçlarımız olmasa, kaç kişinin yüzünü güldüreceğiz kim bilir? Boş verin, tatile giderken yanınıza almanız gereken bu şeyler #OlmasadaOlur ama eğitim olmazsa olmaz.

Yorumlar

Sevgi AKKOYUN  
16.09.2016
Tatile tek bir sırt çantasıyla bile çıkılabilir. Ama eğitim tam teşekküllü olmalı.
tokay ceritoğlu 
05.09.2016
Eğitim önemli ama çağdaş dünyaya uyan bir eğitim söz konusu olmalı.
Atilla UÇKUN 
05.09.2016
Ya erkekler, şort tişört ve bir çift ayakkabı diyesim geliyor ama değil. Ben tatilde alışveriş yapmasını çok severim. Saygılarımla.
Erdinç Özdemir 
05.09.2016
Bir haftalık tatil için altı ay yetecek kıyafet ve kombinleri taşımak, konakladığımız yerde bu kıyafet yığınlarıyla boğuşmak, tatile giderken üç valize sığan eşyayı dönüşte aynı yerlerine sığdıramamak? Bunlarla uğraşmak yerine minimum kıyafet ve aksesuar ihtiyacı ile daha fazla özgürlük, daha rahat ve fresh bir tatil hayal etsek nasıl olur?
özgü kabakçi 
03.09.2016
Ben de bir emekli öğretmen olarak eğitim bir ülkenin geleceğidir. Eğitim yoksa gelecek yok demektir. Maalesef eğitime gerekli önem verildiği söylenemez. Size çok yardım etmek isterdim maddi imkanlarının verdiği ölçülerde. Sizin başarılarınızı kutlarım.
Benzer Yazılar