Uçak Bileti En Uygun Ne Zaman Alınmalı?

Uçak Bileti En Uygun Ne Zaman Alınmalı?

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 20 Kasım 2020
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Uçak Bileti En Uygun Ne Zaman Alınmalı?

Seyahat planlaması yaparken en yaygın sorulardan biri 'Ne zaman uçak bileti almalıyım?' oluyor. Seyahat edeceğiniz bölgeye; mevsime, havayolu şirketlerinin kampanyalarına ve birçok farklı değişkene bağlı olarak bu sorunun cevabı değişebilir. Ancak genel bir perspektiften yaklaştığımızda, bazı ipuçları ve stratejilerle bilet fiyatlarında avantajlı bir pozisyona geçebiliriz. Bu blog yazısında, en uygun zamanda uçak bileti nasıl satın alabileceğinizle ilgili pratik bilgileri ve önerileri sizlerle paylaşacağız. Hazırsanız, seyahatinizden ne kadar önce uçak bileti almalısınız gelin birlikte bakalım. 

{ad:0}

İster hayalini kurduğumuz özgür günlere hazırlık diyelim ister şimdiye yoralım ama seyahat öncesi uçak bileti alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Yapılan araştırmalar seyahate çıkmayı düşünenlere uygun fiyata doğru zamanda uçak bileti bulma konusunda rehber niteliğinde. 

Uçak Bileti Ne Zaman Revize Edilmeli?

uçak bileti ne zaman alınır

Uluslararası bir kaynağın sadece Türkiye için belirttiği son üç yılın seyahat verilerine göre ister yurt içi ister yurt dışı olsun, en uygun fiyata bilet alım zamanı seyahatten 27 hafta öncesi! Böylece bilet fiyatında %15’e yakın bir karlılık olabiliyormuş. Ama şu da var ki, uçuş şirketleri bilet fiyatlarını 1 yıl öncesinden düzenleyip sisteme girmeye başlıyor ve uçuşa kadar da çeşitli dönemlerde indirime gidebiliyor. Yaptıkları kampanyaları ise aboneliğiniz varsa mail veya başka kanallarla duyurabiliyor. Bu durumda önden rezervasyon yapıp, rezervasyon bitişini kaçırmadan ve bileti satın almadan fiyat kontrolü yapabilir, en doğru zamanı bu takiple yakalayabilirsiniz. 

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Özel Günler İçin Uçak Biletini Ne Zaman Satın Almalı?

özel günlerde ne zaman uçak bileti alınır

Seyahat için planladığınız zaman dilimi bayramlar ve özel günler mi? Gideceğiniz yerde o günlerde fuar, konser, festival veya maç var mı? Cevabınız ‘evet’ ise o zaman elinizi çabuk tutmanız ve daha erken davranmanız gerekiyor. Çünkü bu günlerde uçuşlara büyük bir yığılma olacağı ve birçok insanın tıpkı sizin gibi erkenden bilet almayı düşüneceği kuvvetli bir ihtimal. Bileti satın almak için sakın ola geç kalmayın!

Ama ben çok şanslıyım dedirten durumlar da olmuyor değil, bazen uçuşa bir gün, hatta saatler kala çok ucuza bir bilet de bulabiliyorsunuz. Yalnız şunu belirtelim ki bu durum en çok da süresi 5 saati aşan uzun uçuşları kapsıyor ve uçuş süresi yaklaştıkça bilet skalası da tıpkı borsa gibi hareketleniyor. Bu hareket bazen artış yönünde de olacağından risk almış oluyorsunuz.

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}

Uçak Biletinin En Uygun Fiyatlı Olduğu Dönemler

hangi ay uçak bileti alınır

Araştırmaların Türkiye için yayınlanan sonucunda yurt içi ve yurt dışı en ucuz uçuş ayı mayıs olarak belirlenmiş. Ama rotanız Almanya veya ABD olacaksa fiyat açısından en uygun zaman şubat ayı. İspanya’ya gidecekseniz Türkiye’den en uygun uçabileceğiniz ay ise ocak. Yurt içi destinasyonlarda ise mevsim farkı önemli. Kayak sezonu veya deniz sezonu gibi faktörler bu illere gidiş fiyatlarını yukarı yönde etkiliyor. Dolayısıyla bilet alımlarını bu dönemlere bırakmamanız gerekiyor.

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Uçak Bileti Hangi Günler Daha Ucuz?

hangi gün uçak bileti alınır

Salı günü en uygun fiyata uçuş bulacağınız günlerde başı çekiyor. Sebebi de şu; uçuş şirketleri pazartesi günü bir önceki haftanın bilet satışlarını değerlendiriyor ve az bilet satılmışsa indirime gidilebiliyor. Bu indirimin fiyatlara yansıması da en erken salı günü oluyor. Uçuş günü olarak çarşamba ve cumartesi günlerini ve pazar günü en erken saatleri seçtiğinizde de avantajlı olabiliyorsunuz. İstatistiklere göre bu günler de yolcu sayısının en az olduğu günler.

Eğer yurt içi bilet alacaksanız cuma en kaçınmanız gereken gün. Çünkü 2018 verilerine göre en pahalı biletler haftanın bu gününde satılmış. Genel olarak hafta içi başlatılan seyahatler hafta sonuna göre daha avantajlı oluyor. Dolayısıyla seyahatinizi bu günlerden birinde başlatmanız mümkünse, daha uygun fiyata bilet bulabilme şansınız da var.

{search:mugla-otelleri,Muğla Otelleri}

Hangi Saatlerde Yapılan Uçuşlar Daha Ucuz?

hangi saatlerde uçak bileti alınır

Sabah uçuşları yerine akşam saatlerini tercih etmek de uçak biletinizi uygun fiyata satın almada önemli bir etken. Geçmiş yılların verilerine göre en uygun fiyatlı yurt içi uçuş biletleri 23:00 – 00:00 saatleri arasında, yurt dışı biletleri ise 03:00 – 04:00 arasında satılmış.

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}

Erken planlama; havayolu şirketlerinin kampanyalarından bildirim alma ve fiyat karşılaştırması yapma gibi birçok farklı maddeyi barındıran Uçak Bileti Nasıl Alınır? rehberimiz de ucuza uçak bileti bulup satın almanızı kolaylaştırabilir. 

Yorumlar

Burcu Burçak Özyıkılmaz 
23.11.2020
Seyahati ve kısa da olsa tatili özlediğimiz şu günlerde,bu yazıyla karşılaşmak ne de iyi geldi,içimi ısıttı. Ne kadar aydınlatıcı ve net bir yazı olmuş.Doğru diye bildiğim yanlışlar da varmış meğer.Hatta hiç bilmediğim doğrular... Bu güzel paylaşım teşekkürler.