İstanbul Semt Pazarları

İstanbul Semt Pazarları

Paylaş
Hilal Altuğ  
Eklenme: 22 Haziran 2023
 • Son Güncellenme: 02 Şubat 2024
İstanbul Semt Pazarları

Pazarlar diğer alışveriş merkezlerine göre daha hesaplı olmasından dolayı birçok insanın bütçesine hitap ettiği için sıklıkla tercih edilir. Çocukluğumuzdan beri hepimizin aşina olduğu o pazarlar bugün yerlerini AVM’lere bıraksa da hala varlığını sürdüren birbirinden çeşitli yerlerde kurularak halkın içine karışır. Bunlar; Avrupa Yakası'nda bulunan Semt Pazarları ve Anadolu Yakası'nda bulunan semt pazarlarıdır. Bu pazarlarda Zara, Mango, Bershka gibi yabancı markanın ihraç fazlası ürünlerini bulabilirsiniz. Siz de Sosyete Pazarları’ndan alışveriş yapmayı seviyor, nereden ne alınır diye merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz. 

{ad:0}

Avrupa Yakası'nda Bulunan Semt Pazarları

  • Feriköy Cumartesi Organik Pazarı
  • Beşiktaş Cumartesi Semt Pazarı
  • Yeşilköy Çarşamba Pazarı
  • Fatih Çarşamba Pazarı
  • Ulus Pazar Günleri Kurulan Sosyete Pazarı
  • Bakırköy Cumartesi Pazarı
  • Beylikdüzü Pazar Günleri Kurulan Beylik Pazarı 
  • Büyükçekmece Salı Pazarı 

Anadolu Yakası'nda Bulunan Semt Pazarları 

  • Kadıköy Cuma Pazarı
  • Erenköy Perşembe Pazarı
  • Pendik Cumartesi Pazarı
  • Kadıköy Salı Pazarı
  • Maltepe Pazartesi Günleri Sosyete Pazarı

Avrupa Yakası'nda Bulunan Sosyete Pazarı 

Feriköy Organik Cumartesi Pazarı

Feriköy Organik Pazarı

Yaşam şartlarının değişmesiyle birlikte gıda ürünlerindeki organik seviye oldukça azalmış durumdadır. Bu durumda daha organik beslenmek isteyenlerin tercihi olan semt pazarlarının başında Feriköy Organik Pazarı gelmektedir. Sebze ve meyve türü başta olmak üzere özellikle gıda konusunda organik lezzetler sunan Feriköy Organik Pazarı’nda, buğday derneğinden aldıkları sertifika doğrultusunda ürünlerini satarlar. Bu sebeple diğer pazarlara göre maddi anlamda zorlasa da temiz, organik ve taze ürünler yemenizi sağlar. Özellikle cumartesi günleri kurulan pazarda birbirinden lezzetli ürünler, farklı bitkiler, sebze ve meyveler bulabilirsiniz. Gönül rahatlığıyla sofralarınızda tercih edebilirsiniz. 

Feriköy Organik Pazarına Nasıl Gidilir? 

Konum: https://goo.gl/maps/UmC1pJcPbcikC7uJ6

Beşiktaş’ın Cumartesi Sosyete Pazarı

Avrupa Yakası'nda bulunan bir diğer gözde semt pazarı ise Beşiktaş Semt Pazarıdır. İstanbul’un en meşhur ve en çok tercih edilen sosyete pazarlarının başında yer almaktadır. Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nin karşısında her cumartesi kurulmaktadır. Pazarda yer alan ihraç fazlası ürünler turistler ve yerli halk tarafından oldukça rağbet görmekte, çok ucuz fiyatlara kıyafet alışverişleri yapılabilmektedir. Her cumartesi çok fazla kalabalık olmasından kaynaklı Beşiktaş trafiğinde oldukça sıkıntılı anlar yaşatsa da çarşı içinde boydan boya kurulmuş olan bir pazar olması alışveriş yapanlar için kolaylıklar sağlamaktadır. 

Beşiktaş Cumartesi Pazarına Nasıl Gidilir?

Konum: https://goo.gl/maps/ib3FVYkjTDordSQk7

Yeşilköy Çarşamba Pazarı

Yeşilköy Pazarı da yine oldukça kalabalık olan büyük bir ilgi gören semt pazarlarından birisidir. Avrupa Yakası'nda yer alır ve tezgahlarındaki renkli görüntüler sayesinde eşsiz bir tablo gibi görünür. İlk kurulduğu zamanlarda sokak arasında olan daha sonra Çiroz’da toplu konut sitesinin karşısında kurulan Yeşilköy Pazarı, çarşamba günleri kurulmaktadır. Diğer pazarlara göre oldukça pahalı olsa da çeşitlilik ve ürünlerin kalitesi açısından sıklıkla tercih edilir. 

Yeşilköy Çarşamba Pazarına Nasıl Gidilir?

Konum: https://goo.gl/maps/dt6A6P4vh4iSRBBo7

Fatih Çarşamba Pazarı

İstanbul’un gözde pazarlarından birisi olan Fatih Çarşamba Pazarı, adını aldığı Fatih semtinde kurulur. Çarşamba günleri alışveriş severlerin uğrak yeri olan pazar, tarihi bir semt pazarıdır ve oldukça geniş bir yüzeyi kapsamaktadır. Lokasyon dolayısıyla kolay bulunabilen bir konuma sahiptir. Pazarda kumaşlardan, meyve sebzelere kadar evinizin ihtiyacı olan küçük, büyük nesnelerin satılmasına kadar birçok ürün bulabileceğiniz bir pazardır. Mutfak eşyaları, bebek eşyaları başta olmak üzere kumaş çeşitlerini rahatlıkla bulabilirsiniz.

Fatih Çarşamba Pazarına Nasıl Gidilir?

Konum: https://goo.gl/maps/WSyKQmQwzYDnJbxd6

Ulus Pazar Günleri Kurulan Sosyete Pazarı

Ortaköy’de yer alan bir semt pazarıdır. Uzun yıllar Ulus’ta bulunsa da artık yeni yeri olan Ortaköy’de bulunmaktadır. Özellikle giyim tezgahlarının yoğunlukta olduğu bir semt pazarıdır. Birçok ünlü markanın veya yerel markaların orijinal olmayan ürünlerinin de olduğu veya ihraç fazlası ürünlerinin olduğu tezgahlardan özgürce alışveriş yapma kolaylığı sağlar. İç giyim, dış giyim veya ev ürünleri sıklıkla tercih edilen ürünlerdir. Öğlen ve akşam saatlerinde gün içindeki zaman dilimine göre daha kalabalıklaşan Ulus Sosyete Pazarı’na pazar günleri gelerek alışverişinizi yapabilirsiniz. Pazar günü kurulan nadir sosyete pazarlarından biri olan Ulus Sosyete Pazarı’nı ziyaret etmenizi, renkli tezgahlarından alışveriş yapmanızı öneririz.

Ulus Sosyete Pazarına Nasıl Gidilir?

Konum: https://goo.gl/maps/uWCVTECRjMjzDrNQ6

Bakırköy Cumartesi Pazarı

Bakırköy pazarı Avrupa Yakası’nda kurulan semt pazarlarından birisidir. Cumartesi günleri kurulur ve Bakırköy Adliyesi'nin oldukça yakınındadır. Özellikle değişik ayakkabı çeşitlerini bulabileceğiniz Bakırköy pazarı çeşitli ürünlerle görenlerin alışveriş yapmadan gitmediği bir pazardır.

Bakırköy Cumartesi Pazarına Nasıl Gidilir?

Konum: https://goo.gl/maps/uq7uHGmfpCZEGJBB7

Beylikdüzü Pazar Günleri Kurulan Beylik Pazarı

Geniş bir alana yayılarak kurulan Beylikdüzü Semt Pazarı, giyim’den gıda’ya her ihtiyaca uygun alışveriş imkanı tanıyor. Pazar günleri kapalı bir alana yayılan pazarda deneme kabinlerinde ürünlerinizi deneyerek satın alabiliyorsunuz. Otopark’a aracınızı bırakarak gezebiliyorsunuz. Meyve, sebze, balık ve yemişler olmak üzere birbirinden farklı lezzetleri satın alabiliyorsunuz. Lokasyon olarak Yaşam Vadisi’nde kurulan Beylikdüzü Pazarı’nda Giyim ürünlerinin fazla sayıda olması da turistler için dikkat çekicidir bir tercih sebebidir.

Beylikdüzü Beylik Pazarına Nasıl Gidilir? 

Konum: https://goo.gl/maps/kVjzwrya8RkPMj8u9

Büyükçekmece Salı Pazarı 

Çok kalabalık olmadan günün herhangi bir saati gezilebilecek bir semt pazarıdır. Salı günleri kurulur ve ürünlerin orijinal halleri bulunmasa dahi ihraç fazlası yerli yabancı birçok markanın ürünü bulunmaktadır. Adidas, Nike, Puma gibi ünlü markaların spor tezgahlarında rastlayabileceğiniz ihraç fazlası ürünlerine ulaşabiliyorsunuz.

Büyükçekmece Salı Pazarına Nasıl Gidilir? 

Konum: https://goo.gl/maps/BQdR92DGfYoNDKTB6

Anadolu Yakası'nda Bulunan Sosyete Pazarları

Kadıköy Cuma Pazarı

Kadıköy Cuma Pazarı

Kadıköy Salı Pazarının kurulduğu yere cuma günleri kurulan daha çok antika, bakır, eski eşyalar satılan bir pazardır. Aksesuarların yoğunlukta olduğu bir pazardır. İkinci el ürünler de yoğun bir şekilde talep görürü. Uygun fiyata alabileceğiniz ihraç fazlası ürünler için Cuma günleri Kadıköy Cuma Pazarına uğrayabilirsiniz.

Kadıköy Cuma Pazarına Nasıl Gidilir?

Konum: https://goo.gl/maps/muJFC8PSz88ZgEwN9

Erenköy Perşembe Pazarı

Perşembe günlerinin vazgeçilmezi olan Erenköy Perşembe Pazarı, aksesuar, ayakkabı, giyim, meyve ve sebze tezgahlarıyla Erenköy halkının uğrak yeri haline gelmiştir. Ünlü dönercilerin de bulunduğu pazarda, alışverişinizi yaptıktan sonra güzel dönerlerden tadabilir, oldukça kalabalık olan pazarda, pazar alışverişlerinize yeni bir soluk getirebilirsiniz.

Erenköy Perşembe Pazarına Nasıl Gidilir?

Konum: https://goo.gl/maps/hB5bgTGGnjqrC8Bi8

Pendik Cumartesi Pazarı

İstanbul’un en eski pazarlarından birisi olan ve Anadolu Yakası’nda yer alan Pendik Cumartesi Pazarı, ürün çeşitliliği ve fiyatlarının diğer pazarlara göre uygun olması dolayısıyla Anadolu Yakası'ndaki birçok insanın tercih ettiği pazarlardan biridir. Her cumartesi kurulan pazarda, tüm ihtiyaçlarınızı aynı anda karşılayabilir. Tezgahlar arasında dolaşırken açıkhavada olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Pendik Cumartesi Pazarına Nasıl Gidilir?

Konum: https://goo.gl/maps/7vfts8wbC4sEYKsm8

Kadıköy Salı Pazarı

Kadıköy Salı Pazarı Anadolu Yakası'nda Hasanpaşa’da kurulur. Her salı tezgahlar açıktır. Kadıköy’ün en kalabalık yerlerinden biridir. Çeşitli meyve ve sebzeler bulunur. Sıklıkla tercih edilen ise geniş beden aralıkları sayesinde birçok kişiye hitap eden kıyafetlerdir. Çantacılar, ayakkabıcılar için karlı alışveriş günü olan Kadıköy Salı Pazarı, diğer pazarlara göre ucuz ve ortalama kalitededir.

Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir?

Konum: https://goo.gl/maps/zDtk1XLoCi4ean3h6

Maltepe Pazartesi Pazarı

Başıbüyük’te Göksel sokak’ta kurulur. Her pazartesi ziyaret edebilirsiniz. Birbirinden farklı ürünlerin sıralandığı tezgahlarda, rozetler, ayakkabılar, tuhafiye ürünleri, giyim ve daha birçok pazar ürünlerini bulabilirsiniz. Günün her saatinde rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz. Kalabalığı az olan, iş çıkış saatleri haricinde özgürce gezebileceğiniz bir semt pazarıdır.

Maltepe Pazartesi Pazarına Nasıl Gidilir?

Konum: https://goo.gl/maps/cEPqcHsAhM1JSTQq5