Nakkaştepe Millet Bahçesi Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Mi?

Nakkaştepe Millet Bahçesi Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Mi?

Paylaş
Sinan Sofuoğlu  
Eklenme: 25 Ağustos 2023
 • Son Güncellenme: 23 Ekim 2023
Nakkaştepe Millet Bahçesi Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Mi?

Ülkemizin en önemli şehri İstanbul sayısız tarihi mirasa, birbirinden güzel manzaralara, yapılacak bir sürü aktivite ve etkinliklere ev sahipliği yapan benzersiz bir yer. Benzersiz diyoruz çünkü hem dünyanın iki kıtasını bağlayan özel bir coğrafi konuma sahip hem de karma nüfusu yüzünden pek çok dini inanca ve kültüre ev sahipliği yapan bir şehir. 

{ad:0}

Eğer İstanbul’da yeşillik bir alan arıyorsanız maalesef ihtimaller biraz kısıtlı olabiliyor. Elbette Yıldız Parkı ve Gülhane Parkı gibi harika alanlar var fakat biz bu yazımızda biraz daha az bilinen Nakkaştepe’yi ele alacağız. Eğer İstanbul içinde canınız ufak bir tatil yapmak isterse kesinlikle düşünebileceğiniz bir yer. Doğanın içinde boğaz manzarasını izlerken şehrin bütün kalabalığını ve gürültüsünü unutup huzurlu vakit geçirebilirsiniz. 

Nakkaştepe Millet Bahçesi Nerede?

Nakkaştepe Mesire Alanı olarak da anılan Nakkaştepe Millet Bahçesi’nin özelliği, İstanbul’un ilk millet bahçesi olması. İstanbul’un Anadolu Yakası'nda olan Nakkaştepe Millet Bahçesi; Üsküdar’a bağlı Kuzguncuk’ta yer alıyor.

Nakkaştepe Millet Bahçesi’ne Nasıl Gidilir?

Üsküdar’da yer alan Nakkaştepe İstanbul’un köklü tarihini taşıyan oldukça eski bir semt. En güzel avantajlarından biri de ulaşımının rahat olması.

Toplu Taşıma

Şehrin her yerinden Üsküdar'a rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Tramvay, metrobüs ve otobüs tercihleri bulunduğunuz konuma göre değişkenlik gösterebilir. Üsküdar’a geldiğinizde Nakkaştepe'ye minibüs veya otobüsle rahatça gidebilirsiniz. Otobüs için en pratik tercih 15F olurken metrobüs için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oluyor. 

Özel Araç

Eğer İstanbul içinde bir otomobil kiraladıysanız veya kendi aracınızı kullanıyorsanız, Nakkaştepe'ye gitmek oldukça basit. Bölgenin açık konumunu görmek için haritayı inceleyebilirsiniz. 

Şahsi aracınız ile de ulaşabileceğiniz Nakkaştepe Millet Bahçesi’nin harita üzerindeki güzergâhını inceleyebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki haritadan yol tarifi de oluşturabilirsiniz. 

{search:üsküdar-otelleri,Üsküdar Otelleri}

Nakkaştepe'de Gezilecek Yerler

Nakkaştepe, genel olarak sakin atmosferi ve doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Tabii manzaralara ek olarak gezip görebileceğiniz bazı yerler de mevcut. Semte gittiğinizde ziyaret etmeniz gereken bazı yerlerden kısaca bahsedelim.

Nakkaştepe Millet Bahçesi

Bir milli parktan neredeyse hiçbir farkı olmayan Nakkaştepe Millet Bahçesi, İstanbul’un en güzel yerlerinden desek bile pek yanılmış olmayız. Çocuklar için oyun alanlarından tenis kortlarına, yürüyüş yollarına ve piknik alanlarına kadar her türlü imkanı sunuyor. Eğer ufak bir hafta sonu kaçamağı yapmak ya da şehrin gürültüsünden sıyrılmak istiyorsanız hem aileler hem de kalabalık gruplar için tercih edilebilecek harika bir seçenek. Bir gününüzü tamamen burada geçirmek bile isteyebilirsiniz. Eğer Nakkaştepe Millet Bahçesi hakkında daha detaylı bilgiler edinmek isterseniz Nakkaştepe Millet Bahçesi Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Mi? adlı yazımıza göz atabilirsiniz. 

Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü 

Nakkaştepe'nin en güzel manzaraya sahip kısmında yer alan Boğaziçi Kampüsü, büyük bir araziye yayılmakta ve misafirlere açık. Burada yürüyüşler yapabilir, yeşil alanlarda piknik yapabilir ve tarihi binaları ziyaret edebilirsiniz. Kampüsün sakinliği insanı tam anlamıyla şaşırtıyor. Özellikle İstanbul gibi bir şehirde dışarıdan izole olduğunuzu hissedebiliyorsunuz. Eğer vaktiniz olursa kütüphaneyi görmeyi de unutmayın.

Nakkaştepe Kışlası 

Semtin adını taşıyan tarihi Nakkaştepe Kışlası, kampüsün hemen yanında yer alıyor. Osmanlı döneminden kalma bu bina, hem mimari hem de tarihi açıdan oldukça önemli. Boğaza karşı stratejik bir konumda yer aldığından şehrin savunması için vazgeçilmez bir alandı. Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı zamanında cephanelik olarak kullanıldı, lojistik anlamda da pek çok avantaj sağladı. 

Kuzguncuk

Nakkaştepe'ye oldukça yakın olan Kuzguncuk semti, tarihi evleri, dar sokakları ve küçük dükkanlarıyla ünlüdür. Semtte yürüyüş yapabilir, yerel esnafın işlettiği kafeleri ziyaret edebilir ve geleneksel Türk mahalle atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca hediyelik bir şeyler almak isterseniz pek çok satıcının olduğunu da ekleyelim. Eski Türk filmlerindeki sahneleri andıran bu sokaklarda hem biraz nostaljik hissedebilir hem de harika manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda parklarda piknik yapabilmeniz için geniş ahşap çardaklar da mevcut. Eğer Kuzguncuk hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Eski İstanbul Semtleri: Kuzguncuk adlı içeriğimiz de dikkatinizi çekebilir. 

Kuzguncuk Bostanı

Kuzguncuk Bostanı şehrin ortasında sadece kuş cıvıltıları duyabileceğiniz harika bir yer. Ağaçlar arasına gizlenmiş tarihi rengârenk evler, insanı adeta faklı bir yerdeymiş gibi hissettiriyor. Yılın belli zamanlarında açık hava sineması ve organik ürün festivali gibi etkinliklere de ev sahipliği yapan bostan, Kuzguncuk denince akla gelen ilk yer diyebiliriz. Fotoğraf tutkunlarının ayrı bir hoşuna gideceğini düşünüyoruz. Eğer rahat rahat fotoğraf çekmek isterseniz sabah erken saatlerde gitmenizi tavsiye ederiz, hem daha sakin oluyor hem de ışık gün doğumu esnasında harika manzaralar oluşturuyor. 

Üsküdar Sahili 

Nakkaştepe'den Üsküdar sahiline yürüyerek ulaşabilirsiniz. Burada sahil boyunca yürüyüş yapabilir, deniz kenarındaki kafelerde oturabilir ve Boğaziçi manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Üsküdar'da tarihi camileri ve çarşıları ziyaret edebilirsiniz. Gezmek, biraz alışveriş yapmak ve arkadaşlarla bir yere oturup sohbet etmek için güzel bir seçenek.

Çamlıca Tepesi 

Nakkaştepe'den sadece kısa bir yolculukla Çamlıca Tepesi'ne ulaşabilirsiniz. Burada iki tepe bulunur: Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca. Her iki tepeden de İstanbul Boğazı'nın muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz. Burada özellikle gün batımını izlemenizi tavsiye ederiz. Eğer Üsküdar Sahili’nden başlayan bir yürüyüş rotası yaparsanız günün sonunda ulaşabilirsiniz. Hem harika fotoğraflar çekebilir hem de muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. 

Vaniköy Camii 

Nakkaştepe'ye yakın olan Vaniköy Camii, muhteşem bir deniz manzarasına sahip güzel bir camii'dir. Osmanlı mimarisinin bariz örneklerini taşıyan camii 1670 yılında Vani Mehmet Efendi tarafından inşa edilmiş ve denize sıfır harika bir konumda yer alıyor. İstanbul’daki diğer tarihi camiler gibi göz kamaştıran bir ihtişama sahip olmayabilir. Ancak tarihi dokusu en az onlar kadar var. Zamanında bölgede yaşayan halkın ibadet edebilmesi için yapıldığından mütevazi bir yapıya sahip. Kütüphanesinde ve bahçesinde vakit geçirebilir, huzurlu atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz. 15 Kasım 2020 yılında meydana gelen yangın sonucunda caminin ahşap kısımları maalesef zarar görmüştü şimdi restore edildi. 

Nakkaştepe'de Ne Yenir?

Nakkaştepe ve Kuzguncuk arasını düşünürsek burada pek çok restoran ve kafe yer alıyor. Boğaziçi Kampüsü’nün olduğu bölge yakınlarında belediyenin işlettiği bir tesis de mevcut. Bölgenin köklü kültürü sayesinde tarihi ocakbaşı restoranlarına sık sık rastlayabilirsiniz. Servis edilen yemekler gayet kaliteli oluyor, haliyle fiyatları da biraz ortalamanın üstünde. Aynı zamanda sahil tarafında ve ara sokaklarda çok güzel kahvaltı mekanları da keşfedebilirsiniz. Sokak lezzeti olarak da kumpir yaygın. Kafeler ise genel olarak sakin bir atmosfere sahip. Kaliteli çay ve Türk kahveleri içebilirsiniz. Çoğu kafe sahilde yer aldığından oturup arkadaşlarla sohbet etmek ve sevdiklerimizle vakit geçirmek bir hayli keyifli oluyor. 

Nakkaştepe'de Yapılabilecek Aktiviteler

Nakkaştepe'de yapabileceğiniz bazı aktivitelerden yazı içinde de yer yer söz etmiştik. Tüm bunları genel olarak toparlamak gerekirse;

Doğa Yürüyüşleri

Nakkaştepe ve çevresi yeşil alanlarla, sahil şeridiyle çevrili. Sokaklarda yürümek bile başlı başına muhteşem bir keyif. Eğer şehirden izole olmak isterseniz kampüs içinde ve çevresinde yürüyüş yapabilir, temiz hava alabilirsiniz. Özellikle bahar ve sonbahar aylarında doğanın tadını çıkarmak için mükemmel bir zaman. 

Piknik

Kampüs ve çevresindeki parklar, İstanbul içerisinde piknik yapmak için harika bir seçenek olacaktır. Şehrin gürültüsünden uzaklaşarak dinlenmek ve küçük bir tatil yapmak istiyorsanız piknik sepetinizi hazırlayabilirsiniz. Hem sevdiklerinizle hoş vakit geçirmek hem de sanki İstanbul’da değilmişsiniz gibi hissetmek için harika bir fırsat.

Fotoğraf Çekimi

Nakkaştepe'nin tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve manzaraları, fotoğrafçılar için muhteşem bir yer. Işık konusunda da oldukça elverişli. Etrafta oturabileceğiniz pek çok yeşillik alan veya internet erişimi olan kafeler yer aldığından düzenleme işleri yapmanız da kolay olacaktır. Kameralarınızı hazırlayın ve semtin güzelliklerini yakalayın.

Sanat ve Kültür Etkinlikleri

Boğaziçi Üniversitesi, sık sık kültürel etkinlikler, sergiler ve konserler düzenliyor. Eğer ilgi alanlarınıza uygun bir etkinlik varsa, katılmak için harika bir fırsat olabilir. Ayrıca Kuzguncuk Bostanı’nda yılın belli zamanlarında açık hava sineması ve organik ürün festivali gibi etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerin sabit tarihleri uzun zaman önceden yayınlanmadığından belediyenin sosyal medya hesaplarını veya sitesini takip edebilirsiniz. Özellikle gezinizi bir etkinliğe denk getirirseniz tadından yenmez. 

Boğaziçi Tekne Turu

Genel anlayışa göre eğer içinde boğaz turu yoksa hiçbir İstanbul gezisi tamamlanmış sayılmaz. Bu harika deneyimi yaşamak isterseniz Nakkaştepe’den sahile inerek turlara katılabilirsiniz. Hemen Üsküdar Sahili’nin girişinde hizmet veren tekneler mevcut. Deniz kokusunun, martıların ve manzaranın tadını sonuna kadar çıkarabilir, İstanbul’un tüm güzelliğini dilediğiniz gibi seyredebilirsiniz. 

Nakkaştepe, İstanbul'un en gizli hazinelerinden biri. Şehrin gürültüsünden kaçmak, doğa ve tarihle iç içe olmak isteyenler için de mükemmel bir seçenek. Hem yerel kültürü deneyimlemek hem de Boğaziçi'nin nefes kesen manzaralarını seyretmek istiyorsanız, Nakkaştepe'yi listenize ekleyin ve bu sakin semtin tadını çıkarın. 

{search:kadıköy-otelleri,Kadıköy Otelleri}

Nakkaştepe Millet Bahçesi Giriş Ücreti Var mı?

Nakkaştepe Millet Bahçesi’nde, yayalar için herhangi bir giriş ücreti alınmıyor. Ancak şahsi aracınız ile geliyorsanız belli bir ücret tahsil ediliyor.

Üsküdar’da Nerede Kalınır?

Nakkaştepe’ye ziyaretinizi biraz uzatıp, Üsküdar’ın keşfine doyum olmaz diğer destinasyonlarını da görmek istediğiniz zaman yapacağınız ilk şey belli: Üsküdar Otelleri listemizi inceleyerek sizin için en ideal tesisi keşfetmek!

{search:uskudar-otelleri,Üsküdar Otelleri}