Müzeler Haftasına Özel İstanbul Müzeleri

Müzeler Haftasına Özel İstanbul Müzeleri

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 28 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 15 Şubat 2024
Müzeler Haftasına Özel İstanbul Müzeleri

İstanbul, bünyesinde birbirinden güzel onlarca müzeyi barındırıyor. Bu konuda araştırma yaparak kendi ilgi alanlarınıza uygun çok sayıda seçenek ile karşılaşabilirsiniz. Hatta kentteki müzeleri odağına alan bir gezilecek yerler listesi hazırlamaya başladıysanız, seçenek fazlalığından dolayı hangilerini seçeceğinize karar veremeyebilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, bu yazının devamında sizler için oluşturduğum listeye göz atabilirsiniz. İstanbul Gezilecek Müzeler açısından oldukça zengin bir bölge. Önceliği hangi müzeye vermeliyim diyorsanız, bu yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

{ad:0}

İstanbul Arkeoloji Müzeleri

Müzeler Haftasına Özel İstanbul Müzeleri

İstanbul Arkeoloji Müzeleri, bir milyondan fazla nesneyi bünyesinde barındıran koleksiyonuyla dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor. Bu dev koleksiyon sayesinde bir zamanlar Osmanlı sınırları içerisinde yer almış geniş coğrafyada, tarihin farklı dönemlerinde kök salmış uygarlıklar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Üstelik Aya İrini Kilisesi’nin ilk ev sahibi olduğu müze, şu anda birbirinden güzel üç binada konuklarını ağırlıyor. İstanbul Arkeoloji müzeleri hakkında daha detaylı bilgi için Keşif Rehberi’mizdeki İstanbul Arkeoloji Müzeleri adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Giriş Ücreti: 2024 itibarıyla giriş ücreti 340 TL'dir. Ayrıca müzede MüzeKart geçerlidir.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Ziyaret Saatleri: Yaz sezonunda Salı-Pazar arası her gün 09.00-19.00'da açıktır. P.tesi kapalıdır. Kış sezonunda Salı-Pazar arası her gün 09.00-17.00'de açıktır. P.tesi kapalıdır.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi

İstanbul Müzeleri

Günümüze ulaşmış tek özel sarayda, Türk ve İslam sanatı eserlerini inceleyerek keyifli bir gün geçirmek isterseniz, gezi programınızda Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ne yer ayırabilirsiniz. Kültürel tesis, İslam sanatının erken dönemlerinden 20. yüzyıla kadar uzanan geniş dönemi merkezine alıyor. Koleksiyonun en değerli parçalarını ise el yapımı Türk halıları oluşturuyor.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi Giriş Ücreti: 2024 giriş ücreti 390 TL'dir. MüzeKart geçerlidir.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi Ziyaret Saatleri: Yaz sezonunda her gün 09.00-18.00 arası açıktır. Kış sezonunda P.tesi hariç her gün 09.00-16.00 arası açıktır.

Topkapı Sarayı Müzesi

Müzeler Haftasına Özel İstanbul Müzeleri

Listemizde sırada, Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan ve yaklaşık 4 asır boyunca imparatorluğun yönetildiği merkez statüsündeki Topkapı Sarayı bulunuyor. Müze kompleksi, Osmanlı saray yaşamını merak edenlere eşsiz fırsatlar sunuyor. Saltanat Kapısı’ndan başlayacağınız saray ziyaretinizde; Kubbealtı’nı, Has Oda ve Kutsal Emanetler Dairesi’ni, Harem’i gezmeyi sakın unutmayın. İstanbul Gezilecek Yerler arasında ilk sırayı yer alan Topkapı Müzesi, müze gezmeyi seven yerli ve yabancı birçok turistin popüler ziyaret noktaları arasında yıllardır yerini koruyor.

Topkapı Sarayı Müzesi Giriş Ücreti: 2024 giriş ücreti Topkapı Sarayı 250 TL'dir. Aya İrini giriş ücreti 90 TL, Harem giriş ücreti ise 100 TL olarak belirlenmiştir. MüzeKart geçerlidir.

Topkapı Sarayı Müzesi Ziyaret Saatleri: Tüm yıl 09.00-18.00 saatleri arasında açıktır.

İstanbul Modern Sanat Müzesi

Müzeler Haftasına Özel İstanbul Müzeleri

Eczacıbaşı ailesinin önderliğinde kurulan İstanbul Modern Sanat Müzesi, kentin kültürel zenginliğine dair farklı bakış açıları edinmek isteyenler için ideal bir gezi noktası. Müzede, Türkiye’de modern ve çağdaş sanat dallarının gelişimi hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Kültürel tesis, geçici sergiler açısından da son derece yoğun takvime sahip.

İstanbul Modern Sanat Müzesi Giriş Ücreti: 2024 ücretleri yurt içinden gelenler için 230 TL'dir. İndirimli (Öğrenci, Öğretmen, 65 Yaş Üstündekiler) 150 TL'dir. Gruplar (10 kişi ve üzeri) için de 150 TL'dir. Uluslararası ziyaretçiler için giriş ücretleri ise 2024 itibarıyla 500 TL, öğrenci ve 65 yaş üzeri için 330 TL, 10 kişi ve üzeri gruplar için 330 TL'dir.

İstanbul Modern Sanat Müzesi Ziyaret Saatleri: Müze Salı, Çarşamba, Perşembe, Cumartesi, Pazar 10.00 - 18.00 arası, Cuma günleri ise 10.00-20.00 arası açıktır. P.tesi kapalıdır.

Galata Mevlevihanesi Müzesi

Müzeler Haftasına Özel İstanbul Müzeleri

Müzeler Haftası’nda ziyaret edebileceğiniz mekanlar arasında İstanbul’da kurulmuş ilk Mevlevihane de bulunuyor. Galata Mevlevihanesi(Kulekapı Mevlevihanesi)’nin kökenleri, 15. yüzyılın sonuna kadar uzanıyor. Bir dönem Divan Edebiyatı Müzesi adıyla konuklarını ağırlayan kültürel tesiste, Halef Efendi ve Şeyh Galip türbelerini gezebilir, semahane bölümünde Mevlevi kültürünü derinlemesine keşfedebilirsiniz. Beyoğlu Gezilecek Yerler listenizde ilk sırada Galata Mevlihanesi kesinlikle olmalı.

Galata Mevlevihanesi Müzesi Giriş Ücreti: 2024'ün başı itibarıyla giriş ücreti 50 TL'dir ve MüzeKart geçerlidir. Ancak bu giriş semah ziyaretini kapsamaz. Müze geçici olarak kapalı olduğu için güncel fiyatları araştırmayı unutmayın.

İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi

İstanbul Müzeleri

Haliç kıyısındaki Rahmi M. Koç Müzesi, İstanbul’da gezmekten en çok zevk aldığım yerlerden bir tanesi. İletişim ve ulaşım başta olmak üzere birçok endüstriyel dala odaklanmış geniş koleksiyonu, müzeyi benzersiz hale getiriyor. Antika statüsündeki otomobilleri, ikonik hava ve deniz taşıtlarını yakından tanıma fırsatı bulacağınız tesisi ziyaretinizde, dilerseniz buharlı vapurlar ile Haliç’i turlayabilirsiniz.

İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi Giriş Ücreti: 2024 giriş ücretleri yetişkinler için 190 TL, öğrenciler için 95 TL'dir. (Okul ziyaretlerinde öğrenci bileti 60 TL olarak uygulanmaktadır.) 

İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi Ziyaret Saatleri: Salı-Cuma: 09:30 - 17:00 saatleri arasında açıktır. Cumartesi-Pazar: 10:00 - 18:00'de açıktır. Pazartesi ise kapalıdır. Dini bayramların arife ve birinci günü ile her yıl 31 Aralık ve 1 Ocak günleri müze kapalıdır.

Sakıp Sabancı Müzesi

Müzeler Haftasına Özel İstanbul Müzeleri

İstanbul’un en ünlü yapılarından Atlı Köşk’te faaliyet gösteren Sakıp Sabancı Müzesi, sahip olduğu birbirinden güzel koleksiyonlar vasıtasıyla sanat tutkunlarını kendisine çekiyor. Müzenin sergi alanlarını dolaşırken, Osmanlı hat sanatının inceliklerini yansıtan eserleri inceleyebilirsiniz. Resim koleksiyonu kısmına geçtiğinizde, Türk sanatçılara ve Osmanlı döneminde İstanbul’da çalışmış yabancı isimlere ait tablolara odaklanabilirsiniz.

Sakıp Sabancı Müzesi Giriş Ücreti: 2024 günlük bilet fiyatları yetişkinler için 170 TL, indirimli 120 TL, öğrenciler için 85 TL'dir. 2024 yıllık bilet fiyatları ise tam 300 TL, öğrenci 150 TL şeklindedir. MüzeKart ile indirim elde edebilirsiniz.

Sakıp Sabancı Müzesi Ziyaret Saatleri: Salı-Pazar arası her gün 10.00-18.00'de açıktır. P.tesi ise kapalıdır.

Pera Müzesi

İstanbul Müzeleri

İstanbul’da ziyaret edilebilecek kültür duraklarının en güzellerinden olan Pera Müzesi, sanatın binbir haline merak duyan gezginler için önemli bir kaynak işlevi görüyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait koleksiyonlar, tarihi Bristol Oteli’nde konuklarını ağırlayan müzenin en çok ilgi gören kısımlarını oluşturuyor. Kültürel mekan, kalıcı sergiler dışında geçici gösterimlere ve eğitim aktivitelerine de ev sahipliği yapıyor.

Pera Müzesi Giriş Ücreti: 2024 itibarıyla giriş ücreti tam 100 TL, indirimli 50 TL, 10 kişi ve üzeri gruplara 80 TL'dir. Ayrıca müze Çarşamba günleri öğrenciler için ücretsizdir.

Pera Müzesi Ziyaret Saatleri: Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00, Cuma 10.00 - 22.00, Pazar 12.00 - 18.00'de açıktır. Müze Pazartesi günü kapalıdır.

Orhan Kemal Müzesi

İstanbul Müzeleri

Yazar Orhan Kemal’e adanmış müze, Beyoğlu’nda gezilebilecek en keyifli mekanlar arasında yerini alıyor. Müzenin 3 kata yayılmış sergi alanlarını gezerken birçoğunda Ara Güler imzası bulunan Orhan Kemal’e ait fotoğraflara göz atabilirsiniz. Orhan Kemal Müzesi'nin koleksiyonunda, bu fotoğraflar dışında Orhan Kemal’in eserlerinin orijinal baskılarına, çalışırken kullandığı araç -gerece ve hatta yazarın ölüm maskesine yer verilmiş.

Orhan Kemal Müzesi Giriş Ücreti: 2024 giriş ücretleri tam 40 TL, öğrenci 20 TL'dir.

Orhan Kemal Müzesi Ziyaret Saatleri: Pazar günü hariç her gün 09:30–17:30 saatleri arasında açıktır.

İstanbul Kamera Müzesi

Müzeler Haftasına Özel İstanbul Müzeleri

Teknolojik gelişmelere rağmen fotoğraf makineleri, gezginler için önemlerini halen daha koruyor. Eğer siz de bu cihazlar için benzer şeyler hissediyorsanız, kısa adıyla Kamera Müzesi’ni gezi listenize ekleyebilirsiniz. Müze, Hilmi Nakipoğlu tarafından 1997’de kurulmuş. Koleksiyonu, bazısı 19. yüzyılın sonlarından kalma çok sayıda fotoğraf makinesi, eski fotoğraflar ve yardımcı ekipmanlardan oluşuyor.

İstanbul Kamera Müzesi Giriş Ücreti: 2024 giriş ücretleri anaokulu 20 TL, ilk / ortaokul / lise 30 TL, yetişkin 40 TL'dir.

İstanbul Kamera Müzesi Ziyaret Saatleri: P.tesi hariç her gün hafta içi 10.00-17.00 saatleri arasında açıktır.

İstanbul’da Nerede Kalınır?

Müzeler Haftasına Özel İstanbul Müzeleri

Müzeler haftasında İstanbul’a seyahat etmek isterseniz özellikle Beyoğlu veya Tarihi yarımada bölgesinde kalmanızı tavsiye ederiz. Tüm müze ve ziyaret noktalarına kolaylıkla ulaşabileceğiniz Sultanahmet Otelleri ve Beyoğlu Otelleri arasında seçiminizi Neredekal.com üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Dilerseniz, MüzeKart Nedir, Nasıl Alınır içeriğimizi de keşfedebilirsiniz.

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}