Ancak Antalya'nın bir de Adrasan Koyu var ki, küçücük yüreğine pek çok güzellik sığdırmış. Kumluca'ya bağlı bir belde olan Adrasan, diğer adıyla Çavuşköy, çam ağaçlarıyla kaplı bakir doğasıyla hala doğallığını korumayı başarıyor. Peki Adrasan'da neler yapılır, nerelere gidilir? İşte karşınızda en popüler otelleri ve en gözde yerleriyle Adrasan gezi rehberi!
Adrasan Koyu yaklaşık 2 km'lik sahiliyle her göreni kendine hayran bırakıyor. Kum ve taş karışımı denizinde su gerçekten çok berrak. Koyun çevresinde çadır ve karavan kamp alanları, pansiyonlar, butik oteller, restoranlar ve kafeler yer alıyor. Küçük ve şirin bir sahil kasabasını andıran ve yemyeşil ağaçlar, masmavi deniziyle muhteşem bir atmosfer sunan Adrasan Koyu, zaman zaman rüzgarlı olsa da her mevsim keşfedilmeyi hak ediyor.
Bey Dağları Milli Parkı'nın bir parçası olan Adrasan Deresi, Adrasan Koyu'ndan sonra beldenin en çok turist çeken yeri. Farklı kuş türlerine ev sahipliği yapan derenin iki yakası yemyeşil ağaçlar ve restoran tarzı otantik mekanlarla çevrili. Ayağınızı dereye sokup yemek yiyebileceğiniz, dere üstündeki köprülerde manzara izleyebileceğiniz, sudaki ördek ve kazlarla güzel vakit geçirebileceğiniz bu güzel mekanlarda zamanın nasıl aktığını anlayamayacaksınız.
Likya Yolu üzerinde olan ve Kumluca'nın Karaöz beldesinde yer alan fener, adından da anlaşıldığı gibi Gelidonya Burnu'nda yer alıyor. Dik kayalar üzerinde tüm heybetiyle varlığını sürdüren fener, denizcilere her koşulda yol göstermeye devam ediyor. Bakir bir doğada, deniz ve dağ manzaraları eşliğinde fenere yürümek ve günü burada batırmak size çok iyi gelecek.
Karaöz sınırları içinde yer alan Korsan Koyu, her daim durgun ve sakin olan bir koy. Hal böyle olunca da oldukça popüler. Küçük bir mağaraya da ev sahipliği yapan koy, aynı zamanda kamp alanı olarak da hizmet veriyor. Dupduru masmavi denizi ve yemyeşil bakir doğasıyla Korsan Koyu tam bir cennet.
Adrasan sahilinden kalkan teknelerle ulaşılan Suluada, mavi ve turkuaz renklerinin eşsiz bir uyum içinde dans ettiği bir yer. Kayalıklardan oluşan bu adada büyük ve küçük olmak üzere iki adet plaj bulunuyor. Tekne turlarının ilk durağı olan Suluada taşlık bir denize sahip olsa da sunduğu manzara ve deniziyle her göreni büyülüyor. Suluada tekne turunda ayrıca Mavi Mağara ve Fener Koyu'nu da görme şansınız oluyor.
Aracınızla Adrasan’a doğru ilerlerken, yol üzerinde özellikle taze balık pişiren birçok restoranla karşılaşacaksınız. Bu restoranlarda ise bol mezeli balık sofralarında ağırlanacaksınız. Adrasan’da yaklaşık 50 çeşit balık avlanıyor. Bu yüzden et sevseniz de ızgara balıklarını mutlaka tatmanızı öneririz. Sıra tatlıya gelince Afyonkarahisar’dan tanıdığınız vişneli ekmek kadayıfı burada da popüler. Ayrıca peynir çeşitleri ve portakal balı da kahvaltı sofraları için önerilen bazı lezzetler. Sebo Cafe Restaurant, Paradise Cafe ve Chill House Lounge da hem servisi hem de lezzet kalitesi birçok misafir tarafından onaylanmış en güzde Adrasan mekanlarından.
Turist akınına uğramayan bu güzel beldeyi özellikle mayıs-haziran ya da eylül-ekim aylarında ziyaret etmenizi öneririz. Çünkü bu dönemde daha da az kalabalık oluyor ve tüm koy sadece sizin oluyor!
Antalya'nın en sakin tatil bölgelerinden olan Adrasan'da her bütçeye ve zevke uygun konaklama seçeneği bulmak mümkün. Genel olarak doğallığı ve kaliteli hizmeti ön plana çıkaran Adrasan otelleri ve Adrasan apartları listemizden sizler için seçtiklerimiz ise şöyle;