Macera Dolu Bir Rafting Rotası: Antalya Dim Çayı

Macera Dolu Bir Rafting Rotası: Antalya Dim Çayı

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 01 Mart 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Macera Dolu Bir Rafting Rotası: Antalya Dim Çayı
Bu sene daha önce hiç yapmadığınız bir şeyi İlkbahar aylarında deneyimlemeye ne dersiniz? Mesela rafting. Konu ile ilgili hiçbir şey bilmiyor musunuz? Endişe etmeyin. İlkbahar mevsiminde coşan nehirlerde macera dolu bir tatil yapmak, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak isterseniz Alanya bunun için güzel bir destinasyon. Alanya Dim Çayı'nda rafting yapmak isteyenler için bu yazımızda hayat kurtarıcı bilgilerden bahsedeceğiz. {search:alanya-erken-rezervasyon-otelleri,Alanya Erken Rezervasyon Otelleri}

Rafting Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Macera Dolu Bir Rafting Rotası: Antalya Dim Çayı

{ad:0} Bir nehir sporu olan rafting, tepesi yüksek nehirlerde yapılabiliyor. Botlar aracılığı ile bulunduğu raftı devirmeden kürekle yönlendirerek engelleri aşmaya çalışıyorsunuz. 4 ila 10 kişilik takımlar ile bu eğlenceye ortak olabilirsiniz. İlkbaharda başlayıp rafting sezonu sonbahar ortasına kadar devam eder. Ayrıca baraj salınımları dönemlerine de dikkat etmek gerekiyor. Bu zamanlar nehirler çok yükselip çok hızlı akabiliyor, bu da tehlike yaratabiliyor. Her nehir rafting yapmak isteyen her kişi için uygun değildir. Nehrin kuvveti ve nehir boyunca karşılaşılacak engebelere bağlı olarak zorluk derecesi değişir. Toplamda 6 dereceye ayrılır. 6 en zor parkur iken 1 ise en kolay parkuru ifade eder.

Rafting Malzemeleri Nelerdir?

Macera Dolu Bir Rafting Rotası: Antalya Dim Çayı

Rafting ekipmanlar ile yapılan bir spordur. Can güvenliği için de oldukça önemlidir. Kullandığınız bot alabora olabilir. Bu durumda giydiğiniz can güvenliği ve kaskınız sizi koruyacaktır. Bunun dışında nehirde ilerleyebilmeniz için bir de kürek kullanılır. Ekipmanlar, hizmeti veren kurum tarafından temin edilir.

Dim Çayı’nda Rafting

Macera Dolu Bir Rafting Rotası: Antalya Dim Çayı

İnternet üzerinden ufak bir araştırma ile Dim Çayı'na düzenlenen rafting turlarına katılabilirsiniz. Bu turların içinde rafting dışında safari turları veya dağ bisikleti etkinlikleri de olabiliyor. Ayrıca çadır kamplı olabilen bu turlarda, farkını ödeyerek bungalov evlerde de konaklayabilirsiniz. Yapılan turlar farklı hizmetleri içeren farklı ücretlere sahip. İçeriklerinde rafting keyfi, profesyonel fotoğraf çekimleri, öğle yemeği, sigorta, transfer, ekipman, rehberlik, açık büfe gibi seçenekler olabilir. {product:6495}

Dim Çay’ı Nerede?

Macera Dolu Bir Rafting Rotası: Antalya Dim Çayı

Antalya'nın Alanya ilçesi sınırlarında yer alan, merkezden 6 kilometre uzaklıkta Rafting için uygun bir çay. Eğer ilk defa rafting heyecanını deneyimlemek istiyorsanız Dim Çayı, doğru bir başlangıç olacak. Zorluk derecesi en kolay olan sulardan biri. Yani 1-2 derece olarak sınıflandırılıyor. Anlayacağınız amatörler için burası uygun.

Dim Çayı'na Nasıl Gidilir?

Önce Antalya'nın Alanya ilçesine ulaşmanız gerekiyor. Kendi aracınız ile gitmeyi planlıyorsanız Alanya sahil yolu üzerinden Gazipaşa-Mersin yolunu takip edin. Ayrıca Alanya'dan kalkan Dim Çayı otobüslerini de tercih edebilirsiniz. 10 numaralı Alanya Özel Halk Otobüsünü kullanabilirsiniz. {product:18119}

Dim Çayı’nda Sizleri Neler Bekliyor?

Macera Dolu Bir Rafting Rotası: Antalya Dim Çayı

  • Dim Çayı'ndaki piknik alanlarına ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Haftanın her günü saat akşam 10 ya da 11'e kadar burası açık.
  • Sabah erken saatlerde gelip kahvaltı keyfine varabilirsiniz.
  • Çay boyunca restoranlar, yüzme alanları ve dinlenme noktaları bulunuyor.
  • Dim Çayı, ortalama 60 metre uzunluğunda. Suyu yaz kış soğuktur ama merak etmeyin adrenalinden içiniz oldukça sıcak olacak.
  • Değirmenönü mevkiden yaklaşık 2,5 kilometre ilerisindeki Akköprü'den başlıyor ve 5,5 kilometre aşağısında tamamlanıyor.
  • İnsanların yüzebilmesi için yapay havuzlar yapılmış. Burada bulunan kayakları kullanarak suyun tadını çıkartabilirsiniz.
  • Dim Çayı ve Dim Çayı Mağarasını ziyaret edebilirsiniz.

Dim Çayı'nda Nerede Kalınır?

Macera Dolu Bir Rafting Rotası: Antalya Dim Çayı

Dim Çayı turistik bir yer olduğu için geleni ve gideni de bir hayli fazla. Haliyle konaklama seçenekleri de mevcut. Bütçenize ve ihtiyacınıza yönelik bir yer bulabilirsiniz ama önceden rezervasyon yaptırmak iyi olabilir. Sezon zamanı belki son dakika yer bulunmayabilir. Neredekal.com'un sunduğu erken rezervasyon fırsatlarını ve indirimlerini kaçırmamak için otellinizi şimdiden rezarvasyon yaptırmayı unutmayın. {product:19959}{search:antalya-erken-rezervasyon-otelleri,Antalya Erken Rezervasyon Otelleri}