Karavan Tatili Yapabileceğiniz 9 Karavanlı Kamp Alanı

Karavan Tatili Yapabileceğiniz 9 Karavanlı Kamp Alanı

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 12 Haziran 2020
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
Karavan Tatili Yapabileceğiniz 9 Karavanlı Kamp Alanı

Karavanla seyahat etmek pek çoğumuzun hayalidir. Karavana atlayıp, o sahil senin bu sahil benim dolaşmak, ülkemizin en eşsiz doğal güzelliklerini keşfetmek söz konusu olunca elbette herkes günün birinde bu deneyimi yaşamak ister. Ne şanslıyız ki ülkemiz keşfedilecek sahilleri, doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle adeta bir cennet. Biz de özellikle bu yaz daha izole bir tatil düşleyenleri sevindireceğini düşündüğümüz Türkiye'de karavan tatili yapmak isteyenler için karavan kamp alanlarını araştırdık. Listemizde hem kendi karavanınızı kiralayıp gidebileceğiniz hem de halihazırda bünyesinde karavan konaklama ve karavan park alanları imkanı bulunan işletmeleri bulabilirsiniz. Bu işletmeler ayrıca karavan park yerleri içerisinde de değerlendirilebilecek, listeye alınacak yerler. Eğer daha önce karavanla bir seyahat deneyiminiz olmadıysa Yeni Başlayacaklar İçin Karavanla Seyahat Etmenin 11 Püf Noktası yazımıza göz atmayı unutmayın. İşte Türkiye’de yer alan birbirinden güzel Karavan konaklama noktalarını bu yazımızda sizler için derledik.

{ad:0}

Karavan Tatili Nedir?

Mevsim farketmeden ve hiç bir yere bağlı kalmadan, tabiri caizse evinizi yanınızda her yere götürebildiğiniz, her gün farklı bir yerde uyanabileceğiniz, seyahat ederken sizi özgürleştiren bir seyahat şekli Karavan Tatili. Yıllardır Avrupa ülkelerinde ve Amerika eyaletlerinde yaygın olan, ülkemizde ise pandemi sonrası oldukça rağbet gören Karavan tatili, hem daha izole hem de daha uygun bütçeli tatil imkanı sunması ile tercih edilmektedir. Son iki yıldır tatil beldelerinde oluşan karavan otelleri, karavan kamp alanları, artan karavan kullanıcıları karşısında pek de yeterli hale henüz gelmemiştir.

Karavanlı Kamp Alanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karavan Tatilinizi planlamadan önce karavan ile tatil yapmanın avantaj ve dezavantajlarını incelediğimiz Karavancılık 101: Ben Yaptım Siz Yapmayın adlı yazımızı detaylı olarak okuyabilirsiniz. Karavan kamp alanları seçerken dikkat etmeniz gerekenler:

  • Kamp alanı lokasyonunun sizin tercihleriniz ile örtüşmesini gitmeden önce kontrol etmelisiniz. Denize yakınlığını, doğa içerisinde olmasını, çok kullanılan bir güzergah üzerinde olması gibi durumları düşünüp, ihtiyacınıza göre karavan kamp alanlarını incelemelisiniz.
  • Kamp alanının yeterli park alanı olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
  • Kamp alanlarında karavan için elektrik üniteleri, yeterli priz alanlarının olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  • Kamp alanlarının önceden rezervasyon alıp almadığını öğrenmeli, yüksek sezonda karavanınızla gezdiğinizde az miktarda bulunan karavan kamp alanlarının müsaitliğini önceden kontrol ederek, son dakika sürprizlerine karşı hazırlıklı olmalısınız.

1- Ada Camp Hotel Beach, Cunda

ada camping

Ada Camp Hotel Beach, Ayvalık-Cunda’nın en eşsiz köşelerinden birinde, tam da Midilli Adası’nın karşısında konumlanıyor. Denize sıfır bir kamp alanı olan işletmede, çocuk oyun alanı, özel plaj alanı ve restoran bulunuyor. Şnorkelli dalış, bisiklet ve trekking gibi aktiviteler için de uygun bir konaklama yeri olan Ada Camp Hotel Beach’te ister bungalov ister çadır konaklaması yapabilen tatilciler, dilerse karavanlarını demirleyip tatillerinin tadını çıkarabiliyor. Ada Camp Hotel Beach’in güncel fiyatlarını tesisin web sitesinden inceleyebilirsiniz.

{product:14355}

2- Yedigöller Milli Parkı, Bolu

yedigöller milli parkı

Bolu il sınırlarında yer alan ve güzelliği dillere destan olan Yedigöller Milli Parkı, yaz, bahar, kış fark etmeden her dönem göz alıcı kalmayı başaran sayılı doğal güzelliklerden biri. Milli park aynı zamanda önemli kamp alanlarından biri. Buraya çadırıyla ya da karavanıyla gelen ziyaretçiler unutulmaz bir kamp deneyimi yaşayabiliyor. Hemen belirtelim ki milli parka giriş ücretli ayrıca çadır alanları, karavan park yerleri de ücrete tabii. Ayrıca içerisinde bir işletme bulunmasa da tuvalet, su, aydınlatma ve günübirlikçilere hitap eden bir büfe dışında herhangi bir işletme bulunmuyor. Türkiye'de karavan tatili yapmak için kısa bir rota olarak, Yedigöller en çok tercih edilen bölgelerden birisi.

3- Kaş Camping, Kaş

kaş camping

Kaş’ta doğa ile iç içe bir konaklama imkanı sunan Kaş Camping, denize sıfır konumu kadar zeytin ağaçlarıyla çevrili doğasıyla da ziyaretçileri etkilemeyi başarıyor. Bünyesinde bungalov, çadır ve karavan park yerleri bulunan kamp alanında elektrik, ortak mutfak, Wi-Fi erişimi, ortak WC ve duş gibi olanaklar bulunuyor. Böylece siz karavanınızı park edecek harika bir yer bulmuşken, tatiliniz de bir o kadar konforlu ve renkli geçiyor.Kaş Camping güncel fiyatlarını tesisin web sitesinden inceleyebilirsiniz.

4- Oba Beach Hotel & Karavan, Ölüdeniz

oba beach karavan

Fethiye-Ölüdeniz'de yer alan Oba Beach Hotel & Karavan, tesis tarafından temin edilen karavanlarda konaklayabileceğiniz alternatiflerden biri. Karavan tatil köyü olarak da nitelendirebileceğimiz Oba Beach Hotel&Karavan denize yalnızca 10 dakikalık yürüme mesafesi ile ulaşım sağlayabileceğiniz bir kamp alanı. Tesisin sunduğu imkanları düşündüğünüzde konaklayacağınız karavan ile ilgili hiçbir endişe duymanıza gerek yok. Çünkü tesis bünyesinde yer alan karavanların tümünde özel banyonun yanı sıra ücretsiz Wi-Fi, TV ve mini bar gibi imkanlar bulunuyor. Oba Beach Hotel&Karavan’ın güncel fiyatlarını tesisin web sitesinden inceleyebilirsiniz.

{product:324}

5- Gargara Doğal Tatil Kampı, Assos

gargara camping

Assos'ta yer alan ve Kaz Dağı'nın eteğinde bir tatil deneyimi vadeden Gargara Doğal Tatil Kampı, sezonun sevilen kamp alanlarından biri. Karavan tatil yerleri arasında denize sıfır konumda yer alan tesiste gün boyu Assos'un muhteşem denizinin ve güneşin tadını çıkaran tatilciler, tesis tarafından temin edilen çadır konaklamalarına ek kendi çadırları ve tabi ki karavanları ile konaklayabiliyor. Plaj, duş, WC ve elektrik ziyaretçilere sağlanan hizmetlerin başında geliyor.Gargara Doğal Tatil Kampı güncel fiyatlarını tesisin web sitesinden inceleyebilirsiniz.

6- Önder Camping, Kuşadası

önder camping

Fotoğraf: Gezicini Önder Camping yaz aylarında gerek yerli gerek yabancı turistlerin akın ettiği Aydın-Kuşadası'nda hizmet veriyor. En güzel karavan kampları tatil listesi yaptığınızda ilk sıralara koyacağınız Önder Camping, denize yaklaşık 500 m mesafede konumlanması yanında bir de açık yüzme havuzuna ev sahipliği yapıyor. Böylece konuklar konaklamaları boyunca ister plajın ister havuzun tadını çıkarıyor. Karavanınızı park edip, bol bol yazın tadını çıkaracağınız tesisin en büyük avantajı ise Kuşadası çarşısına ve eğlence mekanlarına yürüme mesafesinde olması. Önder Camping güncel fiyatlarını tesisin web sitesinden inceleyebilirsiniz.

7- Datça Aktur Kamping, Datça

datça aktur camping

Huzur dolu tatil beldelerinden Datça ile Marmaris arasında yer alan Datça Aktur Kamping, doğa ile iç içe bir tatil imkanı sunuyor. Orman içerisindeki bir sitede hizmet veren kamp alanı, tatilden beklentisi deniz, kum ve güneşin yanı sıra bol aktivite olan tatilcilere hitap ediyor. Karavan ile tatil yerleri arayışınızda yolunuz Datça taraflarına düşecek olursa, karavanınızı park edebileceğiniz alanın yanı sıra alanda restoran-bar, market, büfe, eczane, WC, duş ve plaj alanı nedeniyle Datça Aktur Kamping’i tercih edebilirsiniz.Datça Aktur Kamping güncel fiyatlarını tesisin web sitesinden inceleyebilirsiniz.

8- Azmakbaşı Camping, Akbük Koyu

azmakbaşı kamping

En güzel karavan kamp yerleri arasında sayabileceğimiz Muğla-Akbük Koyu'nda yer alan Azmakbaşı Camping, denize 150 m yürüme mesafesinde ve hemen yanı başında ise göl bulunan kamp alanlarından biri. Kamp alanının doğa ile iç içe, tamamen kafa dinleyebileceğiniz ortamı ise uzun zamandır ihtiyacınız olan huzuru sizlere sunuyor. Bungalov konaklama ve çadır seçeneğine sahip olan tesise, kendi çadırınız ve karavanınızla da gidebiliyorsunuz. Karavan park alanları içinde ortak WC-duş, otopark, elektrik, buzdolabı ve Wi-Fi erişimi gibi olanaklar bulunuyor.Azmakbaşı camping güncel fiyatlarını tesisin web sitesinden inceleyebilirsiniz.

9- Dalyan Camping, Dalyan

dalyan camping

Dalyan Camping, Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı huzur dolu tatil beldelerinden Dalyan'da hizmet veriyor. Karavanınızla konaklayabileceğiniz işletme aynı zamanda bungalov ve çadır konaklaması gibi farklı alternatiflere de sahip. Tesisin nehir tarafında yüzme alanı bulunuyor ve Karavan kamp yerleri içerisinde duş, WC, elektrik, mutfak, market, bar gibi hizmetler siz ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor. Karavan tatili yapmak isteyenler için Dalyan Camping karavan konaklama yerleri arasında tercih ediliyor. Dalyan camping güncel fiyatlarını tesisin web sitesinden inceleyebilirsiniz.

{product:4585}

Son olarak kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar

Semikaan0801 
12.01.2022
Memleketimizde çok güzel Kamp yerleri var. Mart ayında 3 ay Ege Akdeniz ve Kapadokya?da bu kampları gezmek istiyoruz.
Mehmet Salih 
07.04.2021
Gideceğiniz yer illede deniz olan yer olması gerekmiyor. Bence Ormanların olduğu doğal kamplarda tercih edilmeli.
DİLEK ÖDEN 
16.11.2020
Balıkesir Burhaniye de ki Altın Kampı unutmuşsunuz.Tavsiye ederim.Ortam deniz herşey harika
Huriye 
16.06.2020
Karavan bulacağız. Hadi bulduk yola çıkacak birini de bulduk. :) Hangi tatil beldesi gireceğiniz yer karantina altına alınabilir. Nasıl olacak?