Karaelmas Ekspresi Hakkında Her Şey

Karaelmas Ekspresi Hakkında Her Şey

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 18 Mart 2024
 • Son Güncellenme: 20 Mart 2024
Karaelmas Ekspresi Hakkında Her Şey

Batı Karadeniz'e bir tren penceresinden bakmaya ne dersiniz?  Karaelmas Ekspresi ile tarih, doğa ve kültürün iç içe geçtiği bir maceraya atılabilirsiniz. Ankara'dan Zonguldak'a uzanan bu harika rota, Kalecik'ten Safranbolu'ya, Çankırı'dan Eskipazar'a üzüm bağlarının, kalelerin, tuz mağaralarının, müzelerin ve tarihi konakların yanında doğanın içerisinden yol alıyor. Tüm yolcularına eşsiz bir seyahat deneyimi vadediyor.  Karadeniz Turistik Tren Turu seferlerinin, ilgili rotada yer alan bölgeleri bir cazibe merkezi haline getireceği bekleniyor. Gelin, Karaelmas Ekspresi hakkındaki detaylara bakalım.

{ad:0}

Karaelmas Ekspresi Ne Zaman Başlayacak?

Karaelmas Ekspresi Hakkında Her Şey

Karaelmas Ekspresi'nin turistik tren turları, 12 Nisan'da başlayacak. Mayıs sonuna kadar devam edecek dört ayrı tur var. Ankara’dan hareket eden tren, haftada bir gidiş dönüş yapacak. Trenin 200 kişi kapasiteli olması bekleniyor. Yerel yönetimlerin transfer desteği ve seyahat acenteleri sunulan tur ücreti desteği gibi kolaylıklarla konforlu ve keyifli bir seyahat geçirebilirsiniz. Bölgedeki turizm hareketliliğini artırmak amacıyla talebe göre sefer sayıları artırılabilir.

Karaelmas Ekspresi Ankara’dan Hareket Tarihleri

Karaelmas Ekspresi Hakkında Her Şey

Karaelmas Ekspresi ilk hareket tarihleri belli oldu.

  • 1. Tur: 12 Nisan 2024
  • 2. Tur: 17 Mayıs 2024
  • 3. Tur: 24 Mayıs 2024
  • 4. Tur: 31 Mayıs 2024

Karaelmas Ekspresi Tren Saatleri ve Duraklar 

Karaelmas Ekspresi Hakkında Her Şey

Karaelmas Ekspresi Tren Gidiş Saatleri ve Duraklar

CUMA

Karaelmas Ekspresi Durakları Karaelmas Ekspresi Tren Gidiş Saatleri
Ankara Hareket 07.05
Kalecik Varış 09.08
Kalecik Hareket 11.15
Çankırı Varış 12.51
Çankırı Hareket 15.51
Karabük Varış 19.05

CUMARTESİ

Karabük Hareket 10.30
Zonguldak Varış 12.39

Karaelmas Ekspresi Tren Dönüş Saatleri ve Duraklar

CUMA

Karaelmas Ekspresi Durakları Karaelmas Ekspresi Tren Dönüş Saatleri
Zonguldak Hareket 15.20
Yenice Varış 16.53
Yenice Hareket 19.13
Karabük Varış (Gece otel konaklama) 19.59

CUMARTESİ

Karabük Hareket 12.00
Eskipazar Varış 12.47
Çerkez Varış 15.34
Ankara Varış 22.10

{search:zonguldak-otelleri,Zonguldak Otelleri}

Karaelmas Ekspresi Bilet Fiyatları Ne Kadar? 

Karaelmas Ekspresi Hakkında Her Şey

Karaelmas Ekspresi bilet fiyatları elbette merak edilen konulardan. Önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanlığının tur için bilet fiyatlarını belirleyeceği konuşulur. Ayrıca seyahat acenteleri de tur için kendilerine özel paket programları oluşturacak. Karaelmas Ekspresi bilet fiyatları belli olduğunda paylaşıyor olacağız. Takipte kalın. 

Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Tren Turu Rotası 

Karaelmas Ekspresi Hakkında Her Şey

Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Tren Turu seferlerinde Ankara'dan başlayarak Çankırı, Karabük ve Zonguldak'ı içine alan Batı Karadeniz'in doğal, tarihi ve kültürel mirasını görme fırsatı bulabilirsiniz. Rota boyunca tarihi Kalecik kalesi ve üzüm bağlarıyla Kalecik; müzeleri ve tuz mağarası ile Çankırı ve tarihi konaklarıyla Çerkes, ilk gideceğiniz duraklardan. Ayrıca Osmanlı kent mirasının en iyi örneklerinden biri olan Safranbolu’nun Arnavut kaldırımlarında yürüme fırsatı da bulacaksınız. Ayrıca tur kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Ocağındaki madencilerin çalışma şartları, maden ocağının işleyişi ve çalışma sürecini yerinde gözlemleyebileceksiniz. Zonguldak'ta mercan fosilleriyle öne çıkan Gökgöl Mağarası'nı da gezebilir ve mağaradaki galeri, sarkıt, dikit, sütun ve travertenleri seyredebilirsiniz. Yenice'nin ormanları içinde nehir kenarlarından, tünellerden ve köprülerden geçen tren ile Eskipazar'da Hadrianapolis Antik Kenti'nde gün yüzüne çıkarılan tarihi yapıların kalıntılarını görme fırsatı bulabilirsiniz.

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}

Benzer Yazılar
Karaelmas Ekspresi Hakkında Her Şey
Karaelmas Ekspresi Hakkında Her Şey
Tuğçe Gülçiçek 
18.03.2024