Kapadokya’nın En Romantik 5 Restoranı

Kapadokya’nın En Romantik 5 Restoranı

Paylaş
Sinan Sofuoğlu  
Eklenme: 05 Şubat 2022
 • Son Güncellenme: 23 Şubat 2024
Kapadokya’nın En Romantik 5 Restoranı

Kapadokya, yaklaşık 60 milyon yıl önce Hasandağı, Erciyes ve Göllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu katmanların, milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan bölgemiz. Oluşumu gibi tarihi de serüvenlerle dolu. MÖ 332 yılında Büyük İskender zamanına kadar dayanan zengin bir tarihe sahip. Hal böyle olunca Kapadokya’nın UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunması da kaçınılmaz oluyor. Aynı zamanda ülkemizin yabancı turistler tarafından en çok bilinen ve ziyaret edilen yerlerinden de biri. Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu filmine bile ev sahipliği yapan Kapadokya, hem doğal güzellikleriyle ve atmosferiyle hem de balon gezisi gibi yapılabilecek çeşitli aktivitelerle ilgi odağı olmayı uzun zamandır sürdürüyor. Pers dilinde "Güzel Atlar Ülkesi anlamına gelen Kapadokya, muhteşem ambiyansı ile keyifli zaman geçirebileceğiniz rotalardan biri. Geçmişten bugüne pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kapadokya, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. 

{ad:0}

Sevgililer gününde ve özel günlerinizde ziyaret edip iyi vakit geçirebileceğiniz romantik restoran önerilerimize geçmeden önce ufak bir bilgi vermek istedik. Siz de evlilik teklifi, yıldönümü kutlaması, sevgililer günü gibi özel günlerde Kapadokya'daki romantik restoranları tercih edebilirsiniz. İşte birbirinden güzel 5 romantik Kapadokya restoranı tavsiyemiz sizlerle!

Lil'a Restaurant

Kapadokya’nın En Romantik 5 Restoranı

Listemizin ilk sırasında yer alan Lil’a Restaurant, Kapadokya’nın atmosferine uygun ve oldukça şık bir iç dizayna sahip. Sandalyeler, masalar ve şamdanlar da adeta bu iç dizaynı hissettiriyor. Kapadokya’nın yüksekten görülen eşsiz manzarası ve şömine eşliğinde birbirinden lezzetli yemekleri burada tadabilirsiniz. Servis düzeni ve işletme olarak da gayet başarılı bir restoran olduğunu söyleyebiliriz. Museum Hotel bünyesinde hizmet veren restoranın aynı zamanda Osmanlı mutfağından seçenekleri de menüsünde barındırıyor. Sevgililer gününü geçirebileceğiniz kaliteli ve temiz bir mekan.

Seki Restaurant

Kapadokya’nın En Romantik 5 Restoranı

Kapadokya denince akla gelen restoranlardan bir diğeriyse Argos in Cappadocia bünyesinde hizmet veren Seki Restaurant. Açık havada panoramik bir Kapadokya manzarası eşliğinde yemek yemenize olanak sunan restoran, taş bina özelliklerini taşıyan şık bir iç dizayna sahip. Yemekler, servis ve atmosfer oldukça başarılı. Çorbalarınsa adeta tadı ağızda kalıyor. Ek olarak yörenin üzümlerinden üretilen şarapların olduğu ayrı bir menüde bulunuyor.Kapadokya’nın Üçhisar bölgesinde yer alan Seki Reataurant manzarasıyla, dizaynıyla ve elbette lezzetleriyle harikalar yaratan Seki, yılın her vaktinde ziyaretçilerini büyük bir ilgiyle ağırlamaya devam ediyor.

Birbirinden romantik Üçhisar Otellerini öğrenmek için aşağıya bakabilirsiniz.

{search:uchisar-otelleri,Uçhisar Otelleri}

Sacred House

Kapadokya’nın En Romantik 5 Restoranı

Sacred House, aslında Kapadokya’nın öncü otellerinden biri. Atmosferiyse gören herkesi etkileyen, hayran bırakan bir yapıya sahip. Menüsünde Osmanlı, Bizans ve Ermeni mutfaklarından seçenekler yer alıyor ve tüm bu yemekler usulüne uygun bir şekilde hazırlanıyor. Tatlarıysa adeta anlatılmaz yaşanır derecede diyebiliriz. Restoranından otelin konaklayıcısı olmasanız bile yararlanabileceğinizi belirtelim. Tarihi yapısıyla ve dizaynıyla Sacred House, ziyaretçilerini adeta farklı bir zaman diliminde hissettirmeyi başaran, kaliteli ve özel bir işletme.

{search:urgup-otelleri,Ürgüp Otelleri}

Topdeck Cave Restaurant

Kapadokya’nın En Romantik 5 Restoranı

Topdeck Cave, Göreme’nin merkezinde küçük ve samimi fakat bir o kadar da başarılı ve kaliteli bir restoran. Zamanında Osmanlı Dönemi’ne ait bir ahır olan yapı günümüzdeki restoran halini almış. Bu restorasyon işlemi sırasında da yapının asıl ruhuna hiç zarar verilmemiş. Kısacası iç dizayn olarak tarihi ve derin bir atmosfere sahip. Dilerseniz yöreye uygun olarak yer sofrasında da oturabilir, samimi bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Yemeklerinden bahsetmek gerekirse listemizdeki diğer restoranlar gibi şahaneler. Müessesi ise oldukça kaliteli ve kibar bir yapıya sahip. Şarap menüsündeki seçeneklerin tatları da yemekler kadar güzel. Yörenin klasik lezzetlerinden testi kebabını da burada yiyebilirsiniz.

Birbirinden romantik Göreme Otellerini öğrenmek için aşağıya bakabilirsiniz;

{search:goreme-otelleri,Göreme Otelleri}

Prokopi Restaurant

Kapadokya’nın En Romantik 5 Restoranı

Prokopi Hotel bünyesinde hizmet veren, otantik, kaliteli ve zevkli bir yapıya sahip Prokopi Restoran, Kapadokya’nın Ürgüp bölgesine gelen ziyaretçilerini birbirinden lezzetli yemeklerle buluşturuyor. Taş bina içerisinde tarihi bir atmosfere sahip mekan, iç dizayn bakımından da oldukça başarılı. Menüsünde yer alan yemeklerin kaliteli bir tada sahip olduklarını söyleyebiliriz, sunumları da oldukça özgün. Restoranı tercih ederseniz en öne çıkan lezzetlerinden ördek çorbasını ve testi kebabını da denemenizi öneririz. Gaz lambası eşliğinde otantik bir yemek deneyimi sunan Prokopi, özel günler için tercih edebileceğiniz bir aşk restoranı.


Kapadokya’nın En Romantik 5 Restoranı

Sevgililer gününün de yaklaşmasıyla birlikte ülkemizin romantik rotalarını merak edebilirsiniz. Bu soruya kaçınılmaz olarak verilecek cevap yine Kapadokya oluyor. Bunu elbette sadece biz değil anket sonuçlarına göre milyonlarca kişi söylüyor. Kapadokya’nın en romantik bölgelerimizin başında gelmesinin aslında pek çok sebebi var. Eşsiz doğa manzaraları, gün batımı ve gün doğumu saatlerinin eşsiz renkleri, peri bacalarıyla çevrili bir atmosfer ve yine peri bacaları içerisinde otel ve restoran gibi tesislerin bulunması çeşitli deneyimleri ziyaretçilerine sunuyor.Sevgililer Günü’nü geçirmek için Kapadokya'da nerede kalınır diye soranlara, birbirinden romantik otel seçenekleriyle Kapadokya Otelleri sayfasına bakmalarını öneririz! {product:1928}

Benzer Yazılar