İstanbul Sinema Müzesi'nde Romantik Bir Gün

İstanbul Sinema Müzesi'nde Romantik Bir Gün

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 26 Ocak 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
İstanbul Sinema Müzesi'nde Romantik Bir Gün
İstanbul’da bir sinema müzesi olduğunu biliyor muydunuz? Türkiye’nin ilk sinema müzesi olan İstanbul Sinema Müzesi, Türk sinemasına dair çok kapsamlı bir seçki sunuyor. Türk sinemasını yakından inceleyebileceğiniz, tarihi Atlas Sineması’nın huzur veren atmosferinde sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz bu müzede, tarihe doğru yolculuk yapabilirsiniz.

Hazır Sevgililer Günü de yaklaşırken, hem Atlas Sineması’nın romantik atmosferinde sevdiğinizle film izlemek, hem de Yeşilçam’ın aşk dolu o güzel günlerine ışınlanmak çok güzel olacak. Sizce de öyle değil mi? İstanbulda Sevgililer Günü için nereye gidilir, nasıl bir etkinlik yapılır diye soranlar için Atlas Pasajı Sinema Müzesi harika bir öneri. Ve bu özel günü daha eşsiz bir deneyime çevirmek isteyenler, romantik bir film izledikten ve özel bir akşam yemeği yedikten sonra geceyi geçirebilecekleri günübirlik konaklama önerilerimizi öğrenmek için Beyoğlu Otelleri sayfamıza bakabilirler!

{ad:0} {product:18756}

Sinema Müzesi Nerede?

İstanbul Sinema Müzesi'nde Romantik Bir Gün

İstanbul Sinema Müzesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Atlas Sineması’nın da içinde olduğu Atlas Pasajı’nda yer alıyor. Tarihi binası ve göz dolduran süslemeleriyle farklı bir deneyim sunan müzede, Türk sinemasının günümüze kadar geçirdiği değişimleri görmek mümkün. Sinemaya adanan bu müzeyi pazartesi günleri hariç haftanın her günü 11.00-19.00 saatlerinde ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Sinema Müzesi Bölümleri

İstanbul Sinema Müzesi'nde Romantik Bir Gün

İstanbul müzesinde ne var diye soranlar için bu tarihi bir binada Gulyabani heykelinden Adile Naşit heykeline kadar Türk sinemasında yer etmiş film kahramanları ve filmleri konu alan birkaç kısımdan oluşuyor. Bu bölümleri gezerken kendinizi o dönemlerde yaşayan bir film kahramanı gibi hissetmeniz kaçınılmaz.

İnteraktif Dijital Müze

İstanbul Sinema Müzesi'nde Romantik Bir Gün

Müzenin bu bölümünde, Arıtılmış Gerçeklik Odası yer alıyor. Bu odada Türk sinemasının popüler filmlerindeki sahneler artırılmış gerçeklik teknolojisi ile seyirciye sunuluyor. Yeşil Perde kısmında ise film endüstrisinde çokça kullanılan, olmayan nesnelerin gösterilebilmesi sağlanan bir sistem bulunuyor. Yeşil Perde olarak adlandırılan bu sistem sayesinde kendinizi Türk filmlerinin içinde gibi hissediyorsunuz. Türk Sinemasının Hafıza Kılavuzu bölümünde ise 8406 film, 31106 oyuncu, yönetmen, senarist ve tüm sinemaya gönül veren sinema emekçilerinin bilgileri yer alıyor.

Sinema Müzesi’nin Tarihi

İstanbul Sinema Müzesi'nde Romantik Bir Gün

Müzenin bu bölümünde Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nun Çekildiği Kamera bulunuyor. Ziyaretçileri geçmişe götüren bu kamera, ziyaretçiler üzerinde bambaşka hisler uyandırıyor. Ödül Köşesi kısmında ise yönetmen ve oyuncuların geçmişten bugüne dünyanın en önemli festivallerinde aldıkları ödüller sergileniyor.

Sanat Galerisi

İstanbul Sinema Müzesi'nde Romantik Bir Gün

Belirli aralıklarla farklı farklı sergilere ev sahipliği yapan Sanat Galerisi, ülkemizdeki ve dünya genelindeki koleksiyonları misafirleriyle buluşturuyor. Müze tarafından derlenen tematik sergilerin de yer aldığı bu bölümde, kesinlikle sanata doyacaksınız.

Atlas Sineması’nda Film Keyfi

İstanbul Sinema Müzesi'nde Romantik Bir Gün

İstanbul’un en bilinen sinema salonlarından olan ve geçmişle modern yaşamın bir sentezini sunan Atlas Sineması, 1948 yılından beri İstanbullulara sinema keyfi yaşatıyor. Sahnesinden koltuklarına, fuayesinden ses sistemine kadar yenilenen ve bambaşka bir havaya bürünen sinema salonunda, müze ziyareti sonrasında sevdiklerinizle güzel bir film izleyebilirsiniz.

NOT

İstanbul Sinema müzesi hafta içi saat 11:00 - 18:00, cumartesi 11:00 - 17:00 ziyarete açık olup pazar günleri ise ziyarete kapalıdır. İstanbul Sinama Müzesi ücretleri ise tam bilet 30 TL, öğrenci, öğretmen, emekli ve 65 yaş üstündekiler, sağlık çalışanları ve engelli misafirler için geçerli indirimli bilet 15 TL’dir. İstanbul Sinema Müzesi'nde Romantik Bir Gün

14 Şubat Sevgililer Günü için İstanbul’da olacakların, sevdikleri ile hoş vakit geçirebileceği, akabinde başbaşa romantik bir film izleyebileceğiniz Atlas Sinema Müzesi’nde Yeşilçam’ın romantik ruhu sizi sarıp sarmalayacaktır. İstanbullu çiftlerin yapabileceği harika bir 14 Şubat etkinliği olacaktır.

Daha fazla Sevgililer Gününü geçireceğiniz İstanbul Otelleri öğrenmek için aşağı bakabilirsiniz;

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}