Seyahat Filmleri: Her Şeyi Bırakıp Gitme İsteği Uyandıran 12 Seyahat Filmi

Seyahat Filmleri: Her Şeyi Bırakıp Gitme İsteği Uyandıran 12 Seyahat Filmi

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 12 Ocak 2015
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Seyahat Filmleri: Her Şeyi Bırakıp Gitme İsteği Uyandıran 12 Seyahat Filmi

Bazen seyahat filmlerindeki "her şeyi geride bırakıp gitme"ye öykünürüz. Kimi zaman, bize sağladığı hayaller sayesinde kendi yapmak istediklerimizi de belirleriz. Ayrıca bazen de yalnızca bir seyahat filmi seyretmenin iyi hissettiren duygularına sığınırız. İzleyeceğiniz harika bir seyahat filmi arıyorsanız sizin için seçkimizi inceleyebilirsiniz!

{ad:0}

The Rum Diary (Tutku Günlükleri)

seyahat filmleri

Konusu: Kimileri için sıkıcı, kimileri için akıcı olan bir Johnny Depp filmi. Johnny Depp'in alkol problemi olan bir gazeteciyi canlandırdığı film de bizi en çok etkileyen şey ise hiç şüphesiz Porto Rico sahilleri oldu. Film bittikten sonra kendimizi Porto Rico seyahati planlarken bulduk mesela.

Türü ve Süresi: Dram, 2 saat

Oyuncular: Johnny Depp, Amber Heard, Aaron Eckhart, Richard Jenkins, Giovanni Ribisi

IMDb: 6.1 / 10

The Beach (Kumsal)

Her Şeyi Bırakıp Gitme İsteği Uyandıran 12 Seyahat Filmi

Leanorda Di Caprio'nun henüz toy bir delikanlı olduğu zamanlarda izleyiciyle buluşmuş bir film. Filmdeki o bembeyaz kumsallar ve masmavi denizin, adeta bir kartpostal tadında bizlere sunulduğu Kumsal, acilen tatile çıkma isteğini tavan yaptırıyor, bizden söylemesi.

Seven Years In Tibet (Tibet'te Yedi Yıl)

 Her Şeyi Bırakıp Gitme İsteği Uyandıran 12 Seyahat Filmi

Gerçek hayatta da sıklıkla başımıza gelen mantıksal ve duygusal çatışmanın örneklerini gözler önüne seren Seven Years In Tibet, Avustralyalı bir dağcının -ki bu dağcı Brad Pitt oluyor- iç hesaplaşmalarını anlatan etkileyici bir film olması dolayısıyla tavsiye olunur.

The Bucket List (Şimdi Ya Da Asla)

 seyahat filmleri

Öncelikle Jack Nicholson ve Morgan Freeman gibi iki ustayı aynı karede görmenin güzelliği bile bu filmi izlemek için yeterli bir sebep. Her izleyişinizde elinize kalem-kağıdı aldırtacak ve kendinize sürekli ‘yapılacaklar listesi' hazırlatacak bir film The Bucket List.

The Way (Yol)

 seyahat filmleri

İşte başka bir güzel bir ''yol'' filmi. Seyahat ile ilgili filmleri çok seviyoruz. Ama The Way'in yeri biz de çok ayrıdır. Seyahatperest olan oğlunun yürüyerek başladığı St. James Way rotası yolculuğu talihsiz bir son ile bitmesine razı olmayan ve onun hayallerini gerçekleştirmek için her şeyini bırakıp, oğlunun kaldığı yerden devam eden bir adamın öyküsü. Gerçekten çıktığı yolculukta kendisini tanıyan, zorluklarla yüzleşen, konfor eşiğini hayli aşan bir adamın öyküsünü izleyeceksiniz. Hem oğlunun hayalini gerçekleştiriyor hem de kendisini yolda keşfediyor. Filmin sonunda ise seyahat kolik olduğunu ve Dünyayı dolaşmaya devam ettiğini görüyoruz. Değişen mekanlar ve dostluklar akıp giderken, içinizde yeni yerler görme isteği daha da bir perçinleşecek.

127 Hours (127 Saat)

 Her Şeyi Bırakıp Gitme İsteği Uyandıran 12 Seyahat Filmi

İzlerken ağzınızdan, burnunuzdan adrenalin fışkıracak, sonrasında ise karnınızda hafif sancılar hissedeceksiniz. Ancak her seyahat severin, daha doğrusu tek başına seyahate çıkmaktan hoşlananların mutlaka izlemesi gereken bir film. Yaşamak gerçek bir tutkudur, yeni yerler görmek ise tutkunun ötesinde bir şeymiş meğer…

In July (Temmuz'da)

seyahat filmleri

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın'ın yönetmenliğini üstlendiği In July, gerçek anlamda içimizi ısıtan bir yol filmi. Film o kadar aydınlık ki, kendinizi birden arabayla Ege turu planlarken bulabilmeniz olası.

The Motorcycle Diaries (Motosiklet Günlüğü)

 seyahat filmleri

Bir başka güzel "yol" filmi fakat bu sefer motosiklet ile. Che Guevara'nın 1950'lerde henüz devrimci değilken arkadaşı ile yaptığı Güney Amerika yolculuğunu konu alıyor film. Ernesto Che Guevara'nın motosikletle yaptığı gezisinde aldığı notlara dayanan The Motorcycle Diaries, rengiyle, duygusuyla, gerçekten yaşadığınızı hissettiren bir film. Ayrıca efsane müzikleriyle de adından çok söz ettirmiştir zamanında. Hikaye Arjantin'den başlayarak tüm Latin Amerika'ya kadar gidiyor. Bir nevi yaşadıkları coğrafyayı keşfediyor bu iki güzel adam.

Before Sunrise (Gün Doğmadan)

 seyahat filmleri

Amerikalı bir genç, Fransız bir sarışın ve Viyana… Before üçlemesinin ilk filmi olan Before Sunrise diyaloglarla süslü bir aşk filmi. Onlar sohbet ederken, siz de kısa bir Viyana turuna çıkmış gibi hissedebilirsiniz kendinizi. Bir de her gencin hayali olan interraile daha da bir sıcak bakmaya başlayabilirsiniz.

Into The Wild (Özgürlük Yolu)

 

seyahat filmleri

Sezar'ın hakkını Sezar'a vermeli. Into The Wild, bizce gelmiş-geçmiş en iyi seyahat filmlerinden. Yeni yerler görme isteğiyle yanıp tutuşan herkesin bu filmi kesinlikle seyretmesi gerekiyor. Özellikle kafayı gezmek, tozmak, keşfetmek ile bozmuş arkadaşların favori filmidir Into The Wild. Film bittiğinde her şeyi bırakıp gitme isteğinden kast ettiğimiz şeyin ne olduğunu çok iyi anlayacaksınız. Kendini bulmanın, kapitalist düzene meydan okumanın, insanın kendi sınırlarını zorlamasının güzel bir örneğidir bu film her ne kadar sonu kötü bitse de.

The Fall (Düşüş)

Her Şeyi Bırakıp Gitme İsteği Uyandıran 12 Seyahat Filmi

Aslında bu bir "kendini keşfetme, sınırları zorlama" filmi değil. Ama Dünyada ne kadar muhteşem yerler olduğunu kanıtlayan bir film. Özellikle filmin çekildiği yerler efsane güzellikte. Merak edip film hakkında yıllar önce araştırma yaptığımda, yönetmenin ekibi ile birlikte 18 ülke ve 26 farklı mekanda çekim yaparak bu filmi gerçekleştirmiş. Mekanlar ise tam anlamı ile görsel bir şölen şeklinde izleyiciye sunulmuş. Nereler yok ki... Güney Afrika, İtalya, Türkiye, Hindistan, Arjantina, Fiji, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Çin, Bolivya... Daha da sayamıyoruz. 

Sigur Rós, Heima

Her Şeyi Bırakıp Gitme İsteği Uyandıran 12 Seyahat Filmi

Heima, aslında bir müzik belgeseli. İzlanda'lı Post rock grubu Sigur Ros'un 2006 yılında İzlanda'da çıktığı turneyi ele alıyor fakat muhteşem İzlanda görüntüleri eşliğinde. Özellikle açık havada verdikleri konser mekanları İzlanda’nın mükemmel doğası ve sessizliği içerisinde. Belgeseli izledikten sonra İzlanda’ya gitme isteğinizin artacağından emin olabilirsiniz.

Seyahat Filmleri içeriğimizi de keşfedin!

Yorumlar

Özkan Hacıoğlu 
11.12.2015
Hafta sonuna girerken, içimi titreten çok keyifli bir içerik oldu. Elinize, yüreğinize sağlık. Birçoğunu izledim ve hemen hepsinden büyük keyif aldım. Tam olarak bir seyahat filmi sınıfına belki sokulamayacak olsa da, plazalara hapsolmuş insanlar için dışarıda da umut ve mutluluk dolu bir hayat olduğunu hatırlatması adına Russel Crowe'un başrolünde oynadığı "A Good Year", Türkçe vizyon adıyla "Güzel Bir Yıl" da izlenmeli...
Ömer Ulaş 
14.01.2015
Güzel bir paylaşım oldu. Emeğinize sağlık.
ŞERİF ÖZZEREN 
14.01.2015
Bu listede \'\'127 Saat\'\' filminin bence yeri olmamalı.
Melih Karadil 
13.01.2015
Ben de birçoğunu izledim, gerçekten güzel filmler. Fakat bu listede bence Wristcutters da olmalıydı.
Hilmi BATUR 
12.01.2015
9, 8 ve 5 numaralı filmleri seyrettim. 127 Saat için yorum yapamayacağım ama diğer filmler gerçekten de seyahat isteği uyandırıyor. Güzel bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık.