Henüz Az Kişinin Bildiği Türkiye'nin Yeni Keşif Rotaları

Henüz Az Kişinin Bildiği Türkiye'nin Yeni Keşif Rotaları

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 07 Ocak 2020
 • Son Güncellenme: 19 Kasım 2023
Henüz Az Kişinin Bildiği Türkiye'nin Yeni Keşif Rotaları

Görülecek yer ve korunması gereken değerlerinin her geçen gün bir yenisini keşfettiğimiz ülkemiz, sahip olduğu yüzlerce güzelliği ile adeta dipsiz bir kuyu. Bugün yalnızca ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından ziyaretçinin de bu topraklara böylesine ilgi göstermesi boşuna değil elbette. Hatta bazı destinasyonlar var ki onları henüz ülkemizde dahi oldukça az kişi biliyor ya da tanıtımı yeterince yapılamıyor. Sizin içi hazırladığımız bu listede bakalım siz bu yerlerin kaçını biliyorsunuz? 

{ad:0}

Güzelcehisar Lav Sütunları

Bartın’ın Güzelcehisar ilçesinde yer alan bu lav sütunlarının oluşumu 80 milyon yıl öncesine kadar uzanıyor. Volkan lavlarının soğuyup kristalleşmesi sonucu oluşan sütunlar gerek heybetli duruşu gerek çevresinde yapılan düzenlemeler ile her geçen gün daha fazla ziyaretçinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Dünyada sayılı olan bu güzelliğe ise ülkemizin yanı sıra yalnızca Kuzey İrlanda, İskoçya ve Kaliforniya’da rastlanıyor. Çevreyi güzelleştirmek adına yapılan proje kapsamında da seyir terası, iskele ve ahşap yürüyüş yolları yapılan Güzelcehisar Lav Sütunları, kesinlikle görülmeye değer.

{search:bartin-otelleri,Bartın Otelleri} 

Delikdeniz Kral Koyu 

Fotoğraf: Kamp günlüğü.com Antalya’nın Gazipaşa ilçesine 23 km uzaklıkta yer alan Delikdeniz Kral Koyu, bildiğiniz koylara hiç benzemiyor. Bir antik kent olma özelliğine sahip olan bu koyda tarihi kalıntılar yer alıyor. Fakat koyu ilginç kılan aynı zamanda ismini de almasına vesile olan özelliği ise kayaların ortasında açılan delik oluyor. Koya giriş bu delikle birlikte tıpkı bir mağara girişine benziyor ve manzarası ziyaretçileri büyülemeyi başarıyor. Koya gideceklere tavsiyemiz yanlarında yiyecek, içecek, şemsiye gibi ihtiyaçlarını götürmeleri yönünde çünkü burada herhangi bir işletme bulunmuyor.

{search:gazipasa-otelleri,Gazipaşa Otelleri}

Kümbet Yaylası 

GİRTAB Giresun’un Dereli ilçesinde konumlanan Kümbet Yaylası’nın ismini yakın zamanda daha sık duymaya başlayacağız. Özellikle de son dönemlerde popüler hale gelen yayla turizmi için ideal destinasyonlardan biri olan yaylada doğa ile baş başa eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Yaylada doğa yürüyüşleri yapabilir, yöre halkının kendi üretimi olan ürünlerden satın alabilir hatta temmuz ayının sonlarına doğru ziyaret ederseniz yayla şenliklerine katılabilirsiniz. Üstelik Kümbet Yaylası bünyesinde konaklama seçeneği de bulunuyor. 

{search:giresun-otelleri,Giresun Otelleri}

Silifke Demircili Köyü 

Burası Mersin’in Silifke ilçesine 10 km uzaklıkta yer alıyor. Bölgede yaşayanlar tarafından bilinse de ülkemiz genelinde ismini çok fazla duymadığımız Demircili Köyü’nün ilgi çeken yanı ise köy merkezinde çok sayıda tarihi kalıntının yer alması. Tıpkı Aydın’da yer alan Afrodisias Antik Kenti gibi Demircili Köyü de Roma döneminden günümüze kadar yaşamın kesintisiz devam ettiği bir yer. Antik mezar kalıntılarına rastlayacağınız yerleşim yerinde yaşamla tarih adeta iç içe geçmiş. Bu da görenlerin bir hayli ilgisini çekmeyi başarıyor. {search:silifke-otelleri,Silifke Otelleri}

Makrevis Mahallesi 

Birotamutluluk Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Makrevis Mahallesi, bağlı olduğu ilçe merkezine yaklaşık 1 km uzaklıkta konumlanıyor. Günümüzde Konaklar ismiyle de bilinen Makrevis’in bu yeni ismiyle anılmasının sebebi bünyesinde çok sayıda konak bulunması. Ancak burada yer alan konaklar oldukça ilgi çekici ve ihtişamlı bir yapıya sahip. Tarihinin 1880 ile 1914 yılları arasındaki döneme ait olduğu bilinen konakların her biri farklı bir öyküye sahip. {search:camlihemsin-otelleri,Çamlıhemşin Otelleri} 

Melikler Yaylası 

Fotoğraf: Yaşıyorken yap.com Özellikle kampçılar tarafından tercih edilen bir destinasyon Melikler Yaylası. Isparta’nın Yenişarbademli ilçesinde Dedegöl Dağı eteklerinde yer alıyor ve muhteşem gökyüzü manzaralarıyla biliniyor. Yaylanın yerleşim yerine uzakta yer alması onu kamp yapmak için olduğu kadar gözlem için de sıklıkla ziyaret edilir konuma getirmiş. Hatta öyle ki son iki yıldır temmuz ayında Yenişarbademli Gözlem Şenliği düzenleniyor ve ziyaretçiler bu muhteşem gökyüzü manzarasını görmek için kilometrelerce yol katediyor. {search:isparta-otelleri,Isparta Otelleri}

Gökpınar Gölü 

Fotoğraf: Uçuç böceği.com Sivas’ın Gürün ilçesinde yer alan bir doğa harikası Gökpınar Gölü. Turkuaz renge sahip olan ve görenleri kendisine hayran bırakan bu gölün isminin de gök mavisinden geldiği söyleniyor. Çünkü göl suyu gün içerisinde güneşin açısına göre renk değiştiriyor. Berraklığı ve rengi ile bir akvaryumu andıran gölde, deniz bisikleti ile tur atılabiliyor ve dalış yapılabiliyor. Ancak hemen belirtelim ki yüksek rakımdan dolayı gölde 1 metreyi bulan bir dalış, denizde yaklaşık 3 metreye denk geliyor. Bu sebeple de 2 yıldızlı dalgıçların dalmasına izin veriliyor. Bunun yanı sıra göl çevresinde piknik alanı ve bir restoran bulunuyor. {search:sivas-otelleri,Sivas Otelleri}

Yeşilyazı Asma Köprüsü

Yeşilyazı Asma Köprüsü, Hatay’ın Samandağ ilçesinde yer alıyor. 30 metrelik bir asma köprü olan Yeşilyazı, Asi Nehri üzerinde konumlanmasının etkisiyle harika bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Köprünün bölge ziyaretlerinde böylesine ilgi görmesinin sebebi ise işte bu manzarası oluyor. Özellikle doğa tutkunlarının favorisi olmaya aday olan köprü, zamanında çiftçilerin karşıya rahat geçebilmeleri için yapılmış olsa da bugün fotoğraf ve doğa tutkunlarının uğrak yeri.

{search:samandag-otelleri,Samandağ Otelleri}

Siirt Deliklitaş

Siirt’te yer alan Deliklitaş, manzarasıyla ön plana çıkan keşif rotalarından biri. Uluçay’a tepeden bakan ve yapılan araştırmalar sonucu barınma amaçlı kullanıldığı bilgisine ulaşılan Taşbaşı Mağarası’nın hemen yanı başında yer alan Deliklitaş, tıpkı mağara gibi eşsiz. Çünkü hem Deliklitaş’ın hem de Taşbaşı Mağarası’nın o muhteşem manzarası görülmeye değer bir güzelliğe sahip. Deliklitaş’ın bu ismi almasının sebebinin ise kayaların zaman içerisinde oyulmasıyla oluşan delik görünümünden aldığını tahmin edebiliyoruz.

{search:siirt-otelleri,Siirt Otelleri}

Siz de kenarda köşede kalmış, eskiye göre popüler olmasına rağmen hala insan akınına uğramamış olan bölgelerde bulunmayı seviyorsanız Ege'de Az Bilinen Olağanüstü 12 Rota başlıklı blog yazımıza da bakabilirsiniz.

Yorumlar

HATİCE YALÇIN 
10.01.2020
Ben de bir emekliyim. Bütçeme göre 4-5 yıldızlı otellerde kalmadan kamuya ait evlerde (öğretmen evi, polis evi gibi) kalmak suretiyle doğudan batıya her yeri geziyorum. Gezemiyorum diyenlere hiç inanmıyorum ve samimi bulmuyorum.
Muhammed 
10.01.2020
Musa Bey’in yorumuna katılmıyorum. Ben ise öğrenciyim ve hiçbir gelirim yok. Sırtımda çantam, çantamda çadırım, yaz boyu 1500 TL ile tüm Ege kıyısını gezdim. Zirve de yapacağım dedim paraşütle de atladım. Parayı nasıl yöneteceğinizi bildikten sonra gayet de güzel eğlenip gezilebiliyor. Sevgiler.
Musa Ayvacı 
09.01.2020
Her paylaşım güzeldi, ellerinize sağlık. Maalesef hiçbirini göremeyeceğim. Çünkü emekliyim, gelirim az. Bedava otobüs hakkı elde etmeye çalışan emekli buralara gidemez. Gezebilecek kadar geliri olan şanslılara, iyi gezmeler.