Ders Çalışmaktan Sıkılan Aileler İçin: İzmir'de Çocukla Gidilecek Yerler

Ders Çalışmaktan Sıkılan Aileler İçin: İzmir'de Çocukla Gidilecek Yerler

Paylaş
Zeynep Yeğiner  
Eklenme: 21 Ocak 2020
 • Son Güncellenme: 17 Ocak 2024
Ders Çalışmaktan Sıkılan Aileler İçin: İzmir'de Çocukla Gidilecek Yerler

İzmir hem şehir hayatından kopamayanlar için hem de elinin altında hep bir tatil imkânı olmasını isteyenler için harika bir kombinasyon oluşturuyor. Özellikle son yıllarda İstanbul'dan aldığı göçlerle nüfusu 4,5 milyona yaklaşan şehirde sadece yetişkinler için değil, çocuklara yönelik de pek çok farklı aktivite alternatifi oluşmaya başladı. Tam da sömestir tatilindeyken İzmir'de yaşayan ya da bu tatili İzmir'de geçirmek isteyen okuyucularımız için İzmir’de çocuklarla gidilecek yerleri derledik;

{ad:0}
  • Uzay kampı
  • Nesin Matematik Köyü
  • Selçuk Buharlı Lokomatif Müzesi
  • İzmir Doğal Yaşam Parkı
  • İzmir Buz Pisti
  • Mask Müzesi
  • Key Araba Müzesi
  • İzmir Çocuk ve Oyuncak Müzesi
  • İzmir Tay Park

{search:izmir-cocuk-dostu-otelleri,İzmir Çocuk Dostu Oteller}

Uzay Kampı

izmir uzay kampı

Güzel İzmir, Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise ikinci uzay kampına ev sahipliği yapıyor. Hem çocuklar hem de yetişkinlere yönelik günlük programların yanı sıra iki, beş ve altı günlük kamp programları olan tesiste katılımcılar uzayla ilgili interaktif simülatörlerle farklı bir deneyim yaşayabiliyorlar. İzmir Uzay Kampı’nda uzayda yaşama ve çalışmanın nasıl bir his olduğunun tecrübe edildiği gibi kampta ayrıca matematik, bilim ve teknoloji alanında kariyer yapmak isteyen gençler teşvik ediliyor.

Kamp giriş ücreti: İzmir Uzay Kampı Giriş Ücreti farklı kategorilerde paketler şeklinde uzay merağı olan çocuklara sunuluyor. Fiyatlar 280-770 USD olarak kalacağınız günlük paketlere göre değişiyor.

Nesin Matematik Köyü

nesin matematik köyü

Eski bir Rum köyü olan Şirince'de yer alan Nesin Matematik Köyü'nde çocuklarınız doğayla bilimin buluştuğu verimli bir tatil geçirebilir. Doğanın içinde kurulu olan köyde çocuklar sadece matematik değil sanat, felsefe, sinema ve sosyoloji dersleri de alabiliyor. Çocukların konaklayabileceği alanların da olduğu Nesin Matematik Köyü'nde çocuklar günlük işlerde yer alıyor, ders aralarında çeşitli etkinliklere katılabiliyor. Çocuklarına dolu dolu bir tatil hediye etmek isteyen aileler için harika bir seçim olabilir.

Selçuk Buharlı Lokomotif Müzesi

selçuk buharlı lokomotif müzesi

Hazır Şirince'ye kadar gelmişken size gününüzü çok verimli geçirebileceğiniz bir önerimiz var: Selçuk'un Çamlık Köyü'ndeki Türkiye'nin tek, Avrupa'nın ise en büyük Buharlı Lokomotif Müzesi. Selçuk Buharlı Lokomotif Müzesi’ndeki koleksiyonda Fransız, Alman, İngiliz, Amerikan, Çekoslovak ve İsveç yapımı 30'dan fazla lokomotif görmek mümkün. En eski lokomotifin 1887, en yenisinin ise 1952 yılına ait olduğu müzede Hitler tarafından İkinci Dünya Savaşı'nda yaptırılan üç silindirli bir lokomotif de bulunuyor.

Müzesi ziyaret saatleri:Her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

İzmir Doğal Yaşam Parkı

izmir doğal yaşam parkı

Çiğli'de 425 dönümlük bir alanda yer alan İzmir Doğal Yaşam Parkı, İzmir'de çocukla gezilecek yerler listesinin başında geliyor. Tamamen doğal bir yaşam alanı olan tesiste 138 türde 2600'den fazla hayvan ve 250'den fazla bitki türü yer alıyor. İzmir’de bebekle gidilecek yerler içerisinde de değerlendirebileceğiniz İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda ziyaretçilerin dinlenebilmesi için içeride iki kafeterya ve bir de hediyelik eşya mağazası bulunmakta. Doğal yaşama daha yakından tanık olmak, eğitici ve keyifli vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler mutlaka İzmir Doğal Yaşam Parkı’na uğramalı.

Park ziyaret saatleri:Kış döneminde her gün 09:00 – 16:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Giriş ücreti: Yetişkinler için 30 TL, öğrenciler için 15 TL. 0-6 yaş arası çocuklar için ise ücretsiz.

Key Araba Müzesi

key araba müzesi

İzmir şehir merkezine sadece yarım saat uzaklıkta Torbalı'da yer alan ve 2015 yılında açılan Key Müzesi sadece klasik otomobil tutkunlarını değil, çocukların da büyük ilgisini çekiyor. Koleksiyon içinde 1886'da Mercedes tarafından üretilen ilk otomobilin örneğinden tutun, 1954'te Rita Hayword'ın oynadığı reklam filmindeki otomobile, 1966 yapımı Batman'de kullanılan motosiklete kadar toplam 130 otomobil, 40 motosiklet, 2550 model amblemi, 3000 maket ve 1950'lerde kullanılan bir benzin istasyonu da mevcut.

Müze ziyaret saatleri: Pazartesi ve Salı hariç haftanın her günü açık olan müzeyi 10:00-17:00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Müze giriş ücreti: 2024 yılı için Yetişkinler 200 TL, Öğrenci ve 65 yaş üstü 100 TL olarak belirlenmiştir. Engelliler ve 6 yaş altı çocuklar için girişler ücretsizdir.

İzmir Çocuk ve Oyuncak Müzesi

çocuk ve oyuncak müzesi

2004 yılında Konak'ta dünyada ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan tarafından kurulan Çocuk ve Oyuncak Müzesi, 1800'lü yıllardan günümüze kadar gelen büyük bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Ümran Baradan'ın dünyanın dört bir yanından topladığı oyuncaklar, ilk gerçek saçlı bebek, Mickey Mouse'a ilham veren Micky fare, tahta oyuncaklar, bebek evleri ve masal kahramanları figürleri çocuk ziyaretçileri bekliyor. İzmir çocuk eğlence müzeleri düşünüldüğünde mutlaka ziyaret edilmesi gereken müze içerisinde ayrıca Hacivat ve Karagöz atölyesi düzenlenmekte. Bu tatilde çocuklarınızı şaşırtmak isterseniz Sunay Akın'ın danışmanlık yaptığı bu müzeyi görmeden geçmeyin deriz.

Müzesi ziyaret saatleri: Pazar ve Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasındadır.

Müze giriş ücreti: Girişler ücretsizdir.

İzmir Buz Pisti

izmir buz pisti

Güneşin kenti İzmir'de çocuğunuza sıradışı bir karne hediyesi vermek isterseniz sizleri İzmir Buz Pisti'ne davet ediyoruz.İzmir çocuk eğlence aktiviteleri bakımından son yıllarda oldukça zenginleşiyor. Bornova'daki Aşık Veysel Rekreasyon alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan buz pistinde çocuklarınız ister kurslara kayıt yaptırabilir ister özel ders alabilir ya da halk seanslarına katılabilir.

Pist ziyaret saatleri: Halka açık olan güncel saatler için Açık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti web sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

İzmir Tay Park

izmir tay parkı

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Tesisleri içinde yer alan Tay Park'ta 2-12 yaş arasındaki çocuklar ücretsiz olarak taylara binebiliyor. Çocuklarınızın doğayla bütünleşebileceği bu parkta ailelerin de kahvaltı yapabileceği, dinlenebileceği bir kafeterya da mevcut. Tesiste at ve tayların dışında keçiler, tavşanlar, sürüngenler gibi farklı hayvanlar da bulunuyor.

BONUS: Manisa Spil Dağı

manisa spil dağı

"Karın tadını yine çocuklar çıkardı" cümlesini özlemle dinleyen İzmirli minikleri sevindirecek bir haberimiz var. İzmir şehir merkezinden 1 saatlik araba yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Manisa'nın Spil Dağı'nda kar keyfi yapmak mümkün. İzmir çocuk aktivite seçenekleri düşünüldüğünde Spil Dağı’nda kayak yapmak oldukça eğlenceli bir aktivite olacaktır. Karların kapladığı çam ağaçları arasındaki ağaç evlerde konaklayabilir, ya da günübirlik bir kayak keyfi için buraya gidebilirsiniz. Her seferinde kayak yapabileceğiniz kar kalınlığını yakalayamasanız da çocuklarınızla kar topu oynamak, kardan adam yapmak ya da karlarda yuvarlanmak için güzel bir seçenek.

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Yorumlar

Hakan 
26.09.2021
42 yaşındayım ve çocuğumu nereye götüreceğim diye kara düşünüyorum öyleki pazar günündeyiz ve saat 13:32 oldu gerisini siz düşünün gün bitti
Esat Öçalır 
29.04.2020
Değerli sayfa yapımcıları, merhaba! İyi niyetli bir yaklaşım ve güzel bir başlangıç gördüm ama devamı yok. Maalesef hiçbirinin adresi, hangi araçla nasıl ulaşılabileceğine ve girişin ücretli-ücretsiz olduğuna dair bilgi yok. Önce sizi okuyup sonra Google'a adres, ulaşım, ücret için baş mı vuracağız? Öyle yapacağız. O zaman sizi neden okuyoruz? Biraz daha ayrıntılı düşünün derim. İşlerinizde kolaylıklar ve seri güncellemeler diliyorum. Sevgimle kalın. Selamlar.
Deniz Petik 
25.01.2020
Uzay kampı herkesin istediği zaman girebileceği bir yer değil. Esbaş içinde ve gümrüklü alanda. Kayıt yapılıp bilgi alınması gerekir. Sanki her bütçeye uygun ulaşılabilir gibi yazılmış. 38 senedir İzmir’deyim maalesef çocuklar için aktivite merkezi ya da coşkulu bir oyun alanı yok. Bilen varsa yazsın. Üçüncü büyük kent ama bir çok alanda yetersiz.
Uzay kampi nerde izmirin neresinde 
24.01.2020
Uzay Parkı nerede?
Mustafa Akın 
23.01.2020
Bu listeye Karşıyaka Belediyesince hizmete açılan Atakent-Mavişehirdeki Bilim Müzesi ve Evrensel Çocuk Müzesini eklemek isterim
Daha fazla yorum gör