Hafta Sonu Tatil Önerisi: Mardin

Hafta Sonu Tatil Önerisi: Mardin

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 14 Ocak 2015
 • Son Güncellenme: 26 Mart 2024
Hafta Sonu Tatil Önerisi: Mardin

Güneş bir kere vurdu mu o efsunlu taşlara, gözleri adeta bal rengine bürünür Mardin’in. Farklı kültürlerin iç içe geçtiği sürpriz bir coğrafya burası. Güney Doğu’nun bizlere sunduğu değerli bir hediye. Büyük büyük anneannelerimizden miras kalan masalları yaşamak gibi Mardin’in sokaklarını arşınlamak. Her köşe bucak sırlarla dolu. Gelin, hafta içi reel dünyada kaybettiğimiz ruhumuzla, bu taş labirentin içinde yeniden buluşalım. İşte hafta sonu tatil önerisi: Mardin.

{ad:0}

48 Saat 1 Rota

1) Cuma akşamı atlayın bir Mardin uçağına. İstanbul’dan Mardin uçuşu yaklaşık 1 saat 55 dakika, Ankara’dan 1 Saat 25 dakika sürüyor. İzmir’den İstanbul ya da Ankara aktarmalı olarak yaklaşık 5 saat 20 dakika sürüyor. Mardin Havaalanı’na indikten sonra bir araç kiralayın. Havaalanı, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunuyor ve şehir merkezine arabayla yaklaşık 20 dakika mesafede yer alıyor. 

mardine nasil gidilir

2) Mardin’de konaklama açısından pek çok alternatifiniz var. Ancak biz sıradan bir otel yerine, otantik atmosferi ile sizi etkisi altına alacak konaklardan birinde konaklamanızı öneriyoruz. Mardin otelleri arasından size en uygun olanını seçebilirsiniz. Otelinize karar vermeden önce Mardin otel fiyatları hakkında sıkı bir araştırma yapmanızda da fayda var. 

mardinde nerede kalinir

3) Akşam otelinize yerleştikten sonra biraz civarı turlayın. Tesis yetkilisinden Mardin hakkında birkaç bilgi edinin. Sonrasında da bir güzel dinlenin. Mardin Gezilecek Yerler açısından oldukça büyüleyici bir hafta sonu geçirmenizi sağlayacak :)

4) Sabah erkenden kalkın ve Mezopotamya Çay Bahçesi’nde Mardin Denizi’ne karşı güzel bir kahvaltı yapın. Evet, Mardin’de deniz olmadığını biliyoruz. Ancak Mezopotamya Ovası’nın o şahane manzarasını görünce ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Hangi şehrin kara parçasında ufuk çizgisi belirir ki?

mardin denizi

5) Kahvaltının ardından kendinizi Mardin’in taş sokaklarına atın. Bol bol fotoğraf çekin. Sonrasında hediyelik eşyalar dükkanlarına uğrayın. Mardin’e özgü telkârilerden satın alın. Ancak şimdiden söyleyelim fiyatları biraz tuzlu. :) Şahsen o içimi yumuşacık olan ev yapımı şaraplardan da 2’şer, 3’er şişe almanızı tavsiye ediyorum. Fiyatları 20 TL’den başlıyor, 40 TL’ye kadar çıkıyor. Son olarak Mardin’e özgü badem şekerlerinden de alın bol bol. Sedefli, açık mavi renkte oluyorlar. Tadı hala damağımdadır. :) 

mardin sokaklari

6) Alışverişten sonra Kebapçı Yusuf Usta - Mardin'de öğle yemeği yiyin. Mardin kebabı şiddetle tavsiye olunur. :) 7) Öğle yemeğinden sonra geçmişi M.Ö. 5. yüzyıla dayanan Deyrülzeferan Manastırı’nı ziyaret edin. Deyrülzeferan Manastırı hala aktif bir manastır olduğundan biraz hassasiyet gerektiriyor. Yani yüksek sesle konuşulmaması, cep telefonunun sessizde olması gibi. Ayrıca manastırda görev yapan papazlarla fotoğraf çektirmek gibi bir istekte bulunmayın. İzin vermiyorlar, tecrübeyle sabit. :)

deyrulzeferan manastiri

8) Manastır ziyaretinizin ardından otelinize dönün ve biraz dinlenin. Sonrasında ise akşam yemeği için hazırlanmaya başlayın. 9) Akşam yemeği için mistik havası ile büyüleneceğiniz Cercis Murat Konağı - Mardin’e gidin. Et ile bulgur pilavı yemenizi şiddetle tavsiye ederim

. mardin genel

10) Günü leziz bir akşam yemeğiyle birlikte noktalayın ve dinlenmek için otelinize çekilin.

11) Sabah erkenden kalkın ve otelinizde güzel bir kahvaltı yapın.

12) Eşyalarınızı toparladıktan ve otelinizden çıkışınızı yaptıktan sonra Dara Harabeleri’ne doğru yola çıkın. Mardin’in 30 km güneydoğusunda bulunan bu Roma şehrinden etkilenmemek mümkün değil. Gelmişk Zerdüştlerin kaya tapınaklarını da görün.

 dara harabeleri

13) Hemen ardından Midyat’a doğru yola çıkın. Midyat’ın sokaklarını arşınlayın, konakları, kiliseleri görün. Telkâri alışverişinizi Midyat’tan da yapabiliriz. Mardin’e göre fiyatlar daha makul.

 madiyata nasil gidilir

14) Öğle yemeğinizi Gelüşke Hanı’nda yiyin. Tabi eğer şansınız yaver giderse. :) Çünkü kimi zaman organizasyon dolayısıyla hizmet vermeyebiliyorlar.

15) Eğer hala vaktiniz varsa, günün geri kalan kısmını Turabdin Platosu’na ayırın. Köy kiliselerini ve manastırları keşfedin. Aslında burası tam bir gününüzü ayırmanız gereken bir yer. Dilerseniz bir başka Mardin gezinizde Midyat yerine burayı tercih edebilirsiniz. Aklınızın bir köşesinde bulunsun. 

tur abdin platosu

16) Mardin’in son derece mistik bir havası var. Kalabalık bir arkadaş grubuyla oldukça eğlenceli olacağı gibi, sevgilinizle/eşinizle de romantik bir hafta sonu tatili için oldukça uygun. Akşamları teraslardan yıldızları izlemek çok hoş bir aktivite mesela. :)

tur abdin platosu

17) Önemli hatırlatmalar; gitmeden hava durumunu iyice öğrenin. Ne olur ne olmaz diyerek yağmurluğunuzu mutlaka yanınıza alın. Rahat ayakkabılar tercih edin. Son olarak fotoğraf makineniz ve yedek pillerini almayı sakın ihmal etmeyin. Şimdiden keyifli bir hafta sonu tatili geçirmenizi dileriz. :)

Yorumlar

böyle bir yer yok 
02.02.2017
Mardin’imizi tanıttığınız için teşekkürler. Gerçekten de Mardin Türkiye’de görülmesi gereken illerin en başında gelir. Gelip gören pişman olmayacaktır.
Mustafa Kemal Ulusu 
15.01.2015
Tek kelimeyle harika bir sunum. Çok teşekkürler.
Benzer Yazılar