Gümüşlük'ün En İyi Yemek Mekanları

Gümüşlük'ün En İyi Yemek Mekanları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 24 Mart 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Gümüşlük'ün En İyi Yemek Mekanları
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Gümüşlük, denizinin güzelliğiyle ve manzaralarıyla tüm ziyaretçilerini etkileyen, hatta bazı kişilerin başlı başına Bodrum’u ziyaret etmesine sebep olan yer. Yaz aylarında serin esen rüzgarlara ve sakin bir yapıya sahip olmasıyla restoranları ve plajları yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça tercih ediliyor. Fakat Gümüşlük ilçesinin bu kadar talep görmesinin en önemli sebeplerinden birinin de yerli halkı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ege kıyılarına özel balıkçı restoranlarına ve el yapımı eşyalara bölgede fazlasıyla rastlayabilirsiniz. Öncelikle Bodrum'da Bunları Yapmadan Dönme dediğimiz güzellikleri inceleyebilir, Gümüşlük ilçesinde, birbirinden güzel manzaralar eşliğinde çeşitli deniz ürünlerinin tadını çıkarabileceğiniz başlıca restoranlara bu yazımızıda göz atabilirsiniz.

Nar Çiçeği Cafe Restaurant

Gümüşlük'ün En İyi Yemek Mekanları

{ad:0} Listemizin başında yer alan Nar Çiçeği Restoranında, birbirinden lezzetli mezeler bulunuyor. Girit Ezmesi, Pastırmalı humus gibi farklı çeşitler mevcut. Adaları ve denizi gören manzarası, kartpostallara yakışır bir günbatımına eşlik ediyor. Ahşap ve minimal tasarımı sayesinde oldukça samimi bir havaya ve sade bir şıklığa sahip olduğunu söyleyebiliriz. Güler yüzlü bir işletmeye sahip olan restoranın sahipleri de bir çift. İçki seçenekleri arasında rakı da yer alıyor fakat restoranın kokteylleriyle ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Zira birbirinden güzel el yapımı kokteyller servis ediliyor. Bunların yanında yine el yapımı omlet, reçel, börek gibi yiyeceklerle kahvaltı da edilebiliyor. Sadece bazı ziyaretçiler otopark konusunda sorun yaşayabiliyor fakat restoran çevresinde arabanızı yürüme mesafesinde park edebileceğiniz yerler bulunuyor. Sakin bir yapıya sahip olmasıyla ve sunduğu manzara keyfiyle Nar Çiçeği, denemeye değer restoranlar arasında.

Bitez Dondurma

Gümüşlük'ün En İyi Yemek Mekanları

Sırada sıcak yaz günlerinde dondurma açlığınızı gidermenize yardımcı olan bir restoran var. Restoran küçük ve samimi bir havaya sahip, işletmesi de oldukça güler yüzlü ve yardımsever. Restoranda servis edilen dondurmaların tamamen doğal ve el yapımı olması yanında çeşitliliği de göz doyuruyor. Her çeşidi lezzetli ve taze bir tada sahip. Dondurma dışında waffle ve tatlı seçeneklerinin de fazlasıyla olduğunu söyleyelim.. Eğer Gümüşlük tatiliniz sırasında tatlı yemek isterseniz, Bitez Dondurma en güvenilir adreslerden biri olabilir.

Gümüşcafé Fish Restaurant

Gümüşlük'ün En İyi Yemek Mekanları

Denize bitişik ve loş ışıklandırmalara sahip dizaynıyla Gümüşcafé Fish Restaurant, gönül rahatlığıyla rakı-balık yapabileceğiniz samimi bir restoran. Oldukça lezzetli mezelerin yanında kalamar, çipura ve palamut tava gibi yemekleriyle de öne çıkıyor. Gümüşlük restoranlarına göre ortalama fiyatlara ve ilgili personellere sahip. Denize bitişik olan kısımdan bir masa isterseniz, öncesinden rezervasyon yaptırmayı unutmayın çünkü akşam yemeği saatlerinde restoran kalabalık olabiliyor. Deniz kokusu, dalgalar ve manzara eşliğinde yemek yiyerek vakit geçirmek için oldukça uygun bir mekan.

Greta Gümüşlük

Gümüşlük'ün En İyi Yemek Mekanları

Greta, şüphesiz ki Bodrum’daki en faza talep gören restoranlardan biri. Ailecek oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz restoran, geniş bir yemek, içki ve tatlı menüsüne sahip. Deniz ürünlü makarnalar, kalamar, özel tarifli hamburger, pizzalar, birbirinden çeşitli mezeler ve peynirler bunlardan sadece başlıca öne çıkanları. Menü, aynı zamanda vejetaryenler için de alternatifler bulunduruyor. Restoranın yeni açılmış olmasına rağmen lezzet bakımından kısa sürede başarıya ulaştığını söyleyebiliriz. Gümüşlüğün tepelerinden birinde yer almasıyla bütün koyu yukardan seyredebileceğiniz bir manzaraya sahip. Uygun fiyatlara sahip olmasıyla, güler yüzlü hizmetiyle ve yemek çeşitleriyle Greta, hala gelişmekte olan tercih edilebilecek bir mekan. {product:1699}

Gümüşlük Balık Evi

Gümüşlük'ün En İyi Yemek Mekanları

Listemizin dördüncü sırasında yer alan Gümüşlük Balık Evi, Gümüşlük içerisinde en güzel balık yiyebileceğiniz yerlerden. Denizle arasında yaklaşık iki dakikalık bir yürüme mesafesi bulunan restoran balık konusunda tamamen uzman. Yemek istediğiniz balıkları sizin seçmenize müsaade ediliyor, ardından ustalar tarafından pişirilerek servis ediliyor. Restoran çeşitli meze türlerine de sahip ve farklı rakı seçenekleri bulunuyor. Lezzet kalitesi sayesinde oldukça fazla ilgi gördüğünden, gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Makul fiyatlarıyla, balık lezzetiyle, dizaynıyla ve atmosferiyle Gümüşlük Balık Evi, rakı-balık keyfinizi bir üst düzeye taşıyabilecek bir restoran. Aynı zamanda kendine ait bir otoparkının da bulunduğunu belirtelim.

Limon Restaurant

Gümüşlük'ün En İyi Yemek Mekanları

Dizayn olarak dizi sahnelerine yakışır bir atmosfere sahip Limon Restoran, doğayla iç içe yemek yemenize olanak sağlıyor. Aynı zamanda Gümüşlüğün en kalabalık restoranı diyebiliriz, bu yüzden uzun zaman önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmekte. Fakat restoran kalabalık olsa da bunu pek hissettirmiyor çünkü masaların arası mesafeli ve geniş. Fiyat olarak listemizin geri kalanından daha yüksek olduğunu da belirtelim fakat bizce hakkını veriyor. Eğer yemek için deniz kenarı yerine doğayla iç içe bir yeri tercih etmek isterseniz, Limon Restoranı düşünebilirsiniz. {product:44600}

Mutlu’nun Yeri

Gümüşlük'ün En İyi Yemek Mekanları

Eğer rakı-balık ve makarnalar dışında bir şey yemek isterseniz, Mutlu’nun Yeri çeşitli köfte, pide ve kokoreç seçeneklerine sahip. İç dizaynı bakımından oldukça sade ve diğer mekanlardan uzakta olmasıyla sakin bir yapısı var. Yaz ve kış aylarında hizmet veren işletme lezzet konusunda oldukça başarılı ve Gümüşlük içerisinde ünlü bir mekan. Makul fiyatlara ve samimi bir hizmete sahip restoran, balık ürünlerine alternatif olarak tercih edebileceğiniz yerler arasında.

Müptelal Gümüşlük

Müptelal, kahvaltı edebileceğiniz ve lezzetli tatlılar yiyebileceğiniz alternatif restoranlardan. Arka bölümünde ferah ve şık bir bahçeye sahip, iç dizaynıysa modern ve geniş. Aynı zamanda poğaça, ekmek, simit, börek ve kurabiye gibi pastane ürünleri de menüde yer alıyor. El yapımı tatlıların süslemeleri, lezzetleri ve sunumları oldukça sade ve özgün. Mekanın temizliğe oldukça önem verdiğini ve güler yüzlü işletmeye sahip olduğunu da ekleyelim. {product:47649}

Gümüşlük'te Nerede Kalınır?

Gümüşlük'ün En İyi Yemek Mekanları

Birbirinden mütevazi, butik otel konseptinde hizmet veren tesisler içerisinde zevkinize uygun konaklama seçenekleri için Neredekal.com'un listelediği Gümüşlük Otelleri sayfasını inceleyebilirsiniz. Eğer Bodrum tatilinizi erkenden ayarlarsanız erken rezervasyon indirim ve fırsatlarından yararlanabilirsiniz daha fazla bilgi için Bodrum Erken Rezervasyon Otelleri sayfasına bakabilirsiniz. {search:bodrum-erken-rezervasyon-otelleri,Bodrum Erken Rezervasyon Otelleri}