Gitmesi Kolay, Fiyatları Uygun: Yunanistan'ın En Güzel 9 Plajı

Gitmesi Kolay, Fiyatları Uygun: Yunanistan'ın En Güzel 9 Plajı

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 26 Mayıs 2017
 • Son Güncellenme: 08 Aralık 2023
Gitmesi Kolay, Fiyatları Uygun: Yunanistan'ın En Güzel 9 Plajı

Aklımızda yine aynı soru var, bu yaz nereye gitsek? Siz kumsalda saatlerce uzanıp güneşlenebileceğiniz bir deniz tatilini mi yoksa başka yerler keşfedeceğiniz bir yurt dışı seyahatini mi tercih ediyorsunuz bilmiyoruz; ama biz hem yurt dışında olup hem de deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz bir yer biliyoruz. Bahsettiğimiz bu muhteşem durak elbette ki sevimli komşumuz Yunanistan. Özellikle güzelliğiyle tüm dünyada bilinir hala gelen Yunanistan’ın öyle muhteşem sahilleri var ki bu yaz farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız bu duraklara mutlaka bir göz atmalısınız. 

{ad:0}

Türkiye'ye yakın bazı adaları için yaz sezonunda Yunanistan kapı vizesi uygulaması olmakla beraber aşağıda saydığımız plajlar için Yunanistan Vizesi veya Schengen Vizesine ihtiyacınız var. Yunanistan Vizesi nasıl alınır konusunda detaylı bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

1 – Balos

balos yunanistan

Yunanistan’ın en büyük adası olan Girit’te Kissamos şehrine oldukça yakın bir konumda yer alan ve görür görmez hayran olacağınız Balos, bölgenin beyaz kumlu, egzotik plajlarından biri. Kendinizi tam anlamıyla huzurun ortasında hissedeceğiniz bu özel durak yalnızca muhteşem bir plaja değil, aynı zamanda mavi ve yeşil tonlarında eşsiz bir denize de ev sahipliği yapıyor. Üstelik bugüne kadar eşsiz fotoğraf karelerine ev sahipliği yapan Balos’a araçla ya da Kissamos’dan kayıkla kolaylıkla ulaşmak mümkün.

2 – Agios Prokopios

 agios prokopios yunanistan

Yunanistan’ın Nakşa Adası’nda yer alan Agios Prokopios, bölgenin yıl boyunca ziyaretçi ağırlayan sahillerinden biri. Yaz boyunca şezlong ve şemsiye kiralayan tesislerden dilediğinizde kendi yerinizi ayırtabileceğiniz bu plajın denizi de bir o kadar eşsiz. Dönem dönem rüzgarının da bol olmasıyla bilinen sahil, rüzgar sörfü ile ilgilenen içinse tam bir cennet niteliğinde.

3 – Paradise Beach

paradise beach

Mikanos Adası’nın en popüler sahillerinden biri olan Paradise Beach yani Cennet Sahili, kristal berraklığında denizi ve altın rengi kumsalı ile görenleri kendine hayran bırakmasıyla biliniyor. Gün boyu sıcacık kumlarına uzanıp, yalnızca güneşin keyfini çıkarabileceğiniz plajda, ilerleyen saatlerde aralıksız devam eden plaj partilerine katılarak kendinizi eğlencenin kalbinde bulabilirsiniz. Kısacası hem dinlenmek hem de eğlence dolu bir tatil geçirmek isteyenler için Mikanos Paradise Beach en doğru tercih olacaktır.

4 – Elafonisi

elafonisi

Pembe rengini sever misiniz? Eğer sevmiyorsanız da Girit’in güney batısında, kendi ismini aldığı Elafonisi Adası’nda yer alan kumsalı görünce fikrinizin değişeceğine emin olabilirsiniz. Turkuaz renkli denizle buluşan, göz alıcı pembe sahili ile alışılmışın dışında bir görünüme sahip olan Elafonisi tahmin edeceğiniz gibi beraberinde unutulmaz bir seyahat olanağını getiriyor. Huzuru tüm benliğinizde hissetmek, bir deniz tatilinden beklediğiniz her şeyi ifade etmeye yetiyorsa Elafonisi’yi aklınızın bir köşesinde tutmanızda fayda var.

5 – Voidokoilia Plajı

voidokoilia plajı

Yunanistan’ın önemli turizm duraklarından Mora Yarımadası’nda yer alan Voidokoilia Plajı, öyle bir güzelliğe sahip ki, bu özelliği onun kısa sürede dünyanın pek çok yerinde bilinir hale gelmesini sağladı. Belki sizin de sık sık sosyal medyada karşınıza çıkan bu plaj, bembeyaz kumları, muhteşem denizi ve görülmeye değer doğal güzellikleriyle seyahat edilmesi gereken yerler listenizde yer almayı fazlasıyla hak ediyor.

6 – Myrtos

myrtos yunanistan

Uzun yıllar Yunanistan’ın en güzel sahili seçilmeyi başaran Myrotos, Kefalonya’da yer alıyor. Sağdan ve soldan oldukça dik yamaçlı tepeler ile sarmalanmış olan sahil, kuşbakışı bakıldığında bambaşka bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Bembeyaz kumlarından asla kopmak istemeyeceğiniz kumsaldan, bir süre sonra kendinizi turkuaz renkli sulara bıraktığınızda ise buranın neden uzun yıllar bölgenin en güzel sahili seçildiğini çok daha iyi anlayacaksınız.

7 – Porto Katsiki

porto katsiki

Ünü ve güzelliği ülke sınırlarını aşıp tüm Avrupa’da konuşulur hale gelen Porto Katsiki, Yunanistan’ın batısındaki Lefkada Adası’nda yer alıyor. Bölgenin sahip olduğu diğer plajlarda olduğu gibi oldukça özel bir denize ve kumsala ev sahipliği yapan plaja ulaşmak için ise, yüksek kayalıklardan yaklaşık 80 basamak inmek gerekiyor. Bu yönüyle tıpkı ülkemizin Kaş – Kalkan’daki Kaputaş Plajı’na benzeyen Porto Katsiki’nin zahmetli ulaşımı ziyaretçileri hiç etkilemiyor.

8 - Navagio

navagio plajı

İyonya Adaları’nın en büyük üçüncü adası olan Zakintos’ta yer alan Navagio, listemizin tenha duraklarından biri. Ulaşımın yalnızca deniz yoluyla yapıldığı koyda, bembeyaz kumsal ve berrak denizin yanı sıra bir de karaya vurmuş bir gemi yer alıyor. Manzarasına farklı bir güzellik kattığını kabul etmemiz gereken bu gemi aynı zamanda turistlerin de oldukça ilgisini çekiyor. Koyun denizi ise hem dalış hem de serinlemek için oldukça uygun.

9 – Sarakiniko

sarakiniko plajı

Milos Adası’nda yer alan ve listemizin son durağı olan Sarakiniko, adanın volkanik yapısından kaynaklı olarak kireçli kum ile kaplı ve tıpkı bir tebeşiri andıran kayalıklara ev sahipliği yapıyor. Rüzgarın ve dalgaların etkisiyle farklı şekiller almış olan bembeyaz kayalıkları ve yeşilin en güzel tonlarından birine sahip olan denizi, Sarakiniko Plajı’nı ve Milos Adası’nı keşfetmeniz için muhteşem sebepler sunuyor.

Yorumlar

oguz fehmi 
16.07.2021
rodos ta akvaryum koyu - plaji, Sivota da ki beyaz kumlar ( Arnavutluk Ksamil gibi ) ...
barış erdem 
28.06.2020
Vizesiz ve pasaportsuz gidilir mi?
Alev TEMEL 
24.07.2017
Tek kelime ile mükemmel, mavi ve yeşil ne denilebilir.