Erzurum Restoranları ve Kahvaltı Mekanları

Erzurum Restoranları ve Kahvaltı Mekanları

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 20 Kasım 2023
 • Son Güncellenme: 25 Aralık 2023
Erzurum Restoranları ve Kahvaltı Mekanları

Karlı dağları, tarihi kültürü ve doğal güzellikleriyle bambaşka bir yolculuk serüveni sunan Erzurum’un mutfak kültürü de bu serüvenin en güzel duraklarından. Şehirde hayvancılık önemli bir geçim kaynağı olup yöre mutfağı da et ve süt ürünleriyle oldukça iddialı. Balın dağ eteklerindeki yüksek yaylalardan, peynirin de yaylalardaki mandıralardan temin edildiği bir Erzurum kahvaltısıyla güne başlayıp, yine dağlarda doğal ortamlarda beslenen hayvanların etiyle hazırlanan cağ kebabı ve başka başka şehir lezzetleriyle günü bitirmeye var mısınız? Öyle ise buyurun Erzurum restoranları ve kahvaltı mekanlarına! Şimdiden karnınızın zil çaldığını duyar gibiyiz.  

{ad:0}

"Erzurum'da ne yenir?" diyorsanız, Eski Erzurum Evleri, Hünerli Eller, Zigana Et Mangal Yıldızkent, Saklı Konak Daşhane, Koç Cağ Kebap gibi Erzurum restoranları size sayısız seçenek sunuyor. 

{search:erzurum-otelleri,Erzurum Otelleri}

Eski Erzurum Evleri / Kahvaltı - Yemek

Eski Erzurum Evleri

Adı üzerinde, birkaç eski Erzurum evinin restore edilip otantik eşyalarla dekore edilmesiyle ortaya çıkan avlulu mekan eskinin güzelliklerini hatırlatıyor. Bir yakın tarih müzesine de benzeteceğiniz mekanda kahvaltı edebiliyor, öğün yemekleri yiyebiliyorsunuz. Eski Erzurum Evleri’nin kahvaltı sunumları yer sofrasında ya da masada servis edilebiliyor, seçim size bağlı! Serpme kahvaltıda süt ürünlerinin çoğu üreticiden temin ediliyor ve taze taze masanıza geliyor. Eski Erzurum Evleri’nin yemek menüsünde ise etli sarmadan tandıra, çeşit çeşit et yemekleri ve mezeler tadabiliyorsunuz. Yanında kıtlamayla ince belli bardakta sunulan demli çaylar tam da yöre usulü. Mekanda bazı dönemlerde türkü geceleri de düzenleniyor. 

Adres: İbrahim Paşa Mahallesi, Yüzbaşı Reşit Bey Sokak, Yakutiye / Erzurum

Telefon: 0 (442) 213 83 72

Web Sitesi: http://www.erzurumevleri.com/

Çalışma Saatleri: 08:30 – 23:30

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Hünerli Eller / Yemek

Hünerli Eller

Hünerli Eller bir kadın girişimcinin liderliğinde kurulmuş ve gerçekten hünerli ellerden çıkan lezzetlerini online satışa da dönüştürmüş bir müessese. Lezzette anne dokunuşu arayanlardansanız Erzurum’un yöresel tatlarından sarmaya, çorba türlerine kadar birçok lezzeti burada deneyimleyebiliyorsunuz. Erzurum’un meşhur mantısı Hıngel, içli köfteler, kesme çorba, lor dolması ve su börekleriyle burada kendinizi gurme bir mutfaktaymış gibi hissediyor, meşhur kızılcık suyuyla da damağınızı şenlendirebiliyorsunuz. Üstelik fiyatları da ekonomik. 

{search:erzurum-butik-otelleri,Erzurum Butik Otelleri}

Adres: Yenikapı Caddesi No:75, Yakutiye / Erzurum

Telefon: 0 (442) 235 09 43

Web Sitesi: https://hunerlieller.com.tr/

Çalışma Saatleri: 08:30 – 22:00

Fiyat Bilgisi: ₺₺

Zigana Et Mangal Yıldızkent / Kahvaltı - Yemek

Zigana Et Mangal Yıldızkent

Zigana Et Mangal Yıldızkent hem balık ve etin hem de kallavi bir kahvaltının adresi. Mıhlamalı ve mısır ekmekli bir kahvaltının yanında kıtlamayla birlikte demli bir çay içmek damaklarda anı yaratacak kadar güzel. Yemeklerde ise ızgarada hamsiden çok beğenilen Akçaabat köftesine, kuzu sarmaya kadar engin bir menü seçeneği var. Bazı günler mekanda canlı müzik de oluyor ve karnınız doyarken ruhunuz da beslenebiliyor. Mekan Erzurum Şehir Hastanesi karşısında konumlanıyor. 

Adres: Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi, Alparslan Türkeş Bulvarı, Çat Yolu Caddesi No:1, Palandöken / Erzurum

Telefon: 0 (442) 342 91 22

Web Sitesi: https://www.facebook.com/ziganaetmangal

Çalışma Saatleri: 09:00 – 22:00 

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Saklı Konak Daşhane / Yemek

Saklı Konak Daşhane

Erzurum’da Çifte Minareli Medrese’nin karşısındaki aradan girip 3-5 dakika yürüdüğünüzde karşınıza çıkacak Saklı Konak Daşhane otantik dekorasyonu ve farklı konseptiyle etkileyici bir mekan. Tıpkı Eski Erzurum Evleri’ne benzeyen bu eski konağın oda oda ayrılmış bölümleri ve fenerlerle aydınlanan bahçesi de yemeği huzurlu bir dinlenceye dönüştürüyor. Öyle ki yaprak sarma, helva gibi içine yöresel dokunuşlar girmiş menüsünün yanında çay içmek bile keyif veriyor. 1907’de yapılmış ve eskilerde cephanelik olarak kullanılmış bu mekanı bir kafe olarak da tercih edebilir, menüsünde yemeklerin yanında atıştırmalıklar da bulabilirsiniz. Şehir merkezinde konumlanan mekana en çok da gençler rağbet ediyor. 

Adres: İbrahim Paşa Mahallesi, Aliravi Cad. Taş Ambarlar Sok. No:27 Terminal - Dadaşköy, Yakutiye / Erzurum 

Telefon: 0 (442) 213 70 80

Web Sitesi: https://dashane.business.site/

Çalışma Saatleri: 09:00 – 23:00 

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Müdavim Restaurant / Kahvaltı - Yemek

Müdavim Restaurant

Tarihi Erzurum Hamamı’nın tam karşısında konumlanan Müdavim Restaurant lezzetleriyle gerçekten de müdavimlik yaratan bir mekan. Şehrin tarihi açıdan en zengin yerlerine yakın mesafedeki mekanda bol sunumlu bir açık büfe kahvaltı yapabilir, öğle ya da akşama denk geldiyseniz çok sevilen köftesini ardından bir de künefesini tadabilirsiniz. Ayrıca günün her saatinde mıhlama ve kavurma çullaması da yiyebilirsiniz. Müdavim Restaurant’ın açık mutfağı lezzetlerin masanıza yolculuğu başlamadan geçirdiği tüm evreleri gösteriyor. İçinde çocuklar için bir oyun parkının ve otoparkın olmasının da mekanın tercih edilmesinde önemli bir payı var. 

Adres: Taşhan Aşağısı, Menderes Caddesi, Rüştüye Sokak, Yakutiye / Erzurum

Telefon: 0 (442) 215 05 05

Web Sitesi: https://www.instagram.com/mudavimerzurum

Çalışma Saatleri: 08:00 – 23:00 

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Yaviloğlu Konağı / Kahvaltı - Mantı

Yaviloğlu Konağı

Erzurum’un eski konaklarından birinde, aslına sadık kalınarak otantik eşyalarla dekore edilmiş bir salonda midenize şenlik bir kahvaltıya ne dersiniz? Çifte Minareli Medrese’nin arkasında ve şehrin tarihini temsil eden onca eser arasında konumlanan Yaviloğlu Konağı kahvaltıyı da sıradan bir şey olmaktan çıkarıp içine bol hamur işi, bol çeşit serpiştiriyor. Izgaraları, tatlıları ve ketesi çok beğenilen Yaviloğlu Konağı’nın en sevilen spesiyali ise özel sosla hazırladıkları Erzurum mantısı. Renkli iç tasarımı ve yemek yenilen sedir dizaynıyla bu mekan Erzurum lezzetlerini deneyimlemeye değer. 

Adres: Rabia Ana Mahallesi, Yenikapı Caddesi, No:156, Yakutiye / Erzurum

Telefon: 0 (561) 613 25 87

Web Sitesi: https://www.instagram.com/yavilioglukonagi/

Çalışma Saatleri: 08:00 – 23:00 

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Koç Cağ Kebap / Yemek

Koç Cağ Kebap

Erzurum’a gelip de cağ kebap yemeden dönmek olmaz. Erzurum dışında Antalya ve Ankara’da 2 şubesi olan Koç Cağ Kebap salaş bir yer olmasına rağmen yıllardır kebabının lezzetiyle adından söz ettiriyor. Sulu ve yumuşak bir dokudaki cağ kebap mekanda şişlerle servis ediliyor. Kuzu etinin en lezzetli halini tattıran şişleri yedikçe de yerine yenisini istiyorsunuz. Salata, ezme, yoğurt, biber ve soğan eşliğinde kebabın ardından bir kadayıf sarma yemek için de midenizde yer açın diyoruz. 

Adres: Kazım Karabekir Paşa, Nazik Çarşısı Caddesi, No: 6, Yakutiye / Erzurum

Telefon:  0 (442) 213 45 47

Web Sitesi: https://www.koccagkebap.com/cag-kebap.html

Çalışma Saatleri: 09:30 – 22:00 

Fiyat Bilgisi: ₺₺₺

Güzelyurt Restaurant / Yemek

Güzelyurt Restaurant

Güzelyurt Restaurant’ı Erzurum’da ayrı bir yere koyan özelliği alkollü olması. Burada isterseniz yemeğinizin yanında rakınızı biranızı şarabınızı yudumlayabiliyorsunuz. Kömürlü kuzinelerinde çeşit çeşit ızgara lezzetleri sunan mekanda geleneksel tatlar da bulabiliyorsunuz. Cağ kebabı ve kadayıf dolması Erzurum denilince akla gelen geleneksel lezzetlerden sadece ikisi. Köz patlıcan mezesi, tereyağlı işkembesi ve Arnavut ciğeri de bizce mutlaka denenmeli. Mekanın dekorasyonu ise salaş ve tarih – nostalji yansıtan atmosferiyle keyif veriyor. 

Adres: Cumhuriyet Cad. No: 42, Erzurum 

Telefon:  0 (442) 234 50 01

Web Sitesi: http://www.guzelyurtrestaurant.com.tr/

Çalışma Saatleri: 12:00 – 01:00

Fiyat Bilgisi: ₺₺₺

Dönerci Hacıbaba / Yemek

Dönerci Hacıbaba

Erzurum’da cağ kebaba alternatif bir lezzet de Dönerci Hacıbaba’nın döneri. Yakutiye’de bulunan dönercide masanıza gelen et lezzetlerinin tümü Erzurum’un yaylalarında beslenen hayvanlardan elde ediliyor. Dönerde yüzde yirmi oranında dana eti kullanılırken, yüzde seksenini de de mor koyun eti oluşturuyor. Dönere lezzet katan tek baharat ise reyhan.  Dönerci Hacıbaba Erzurum’un İsmet Paşa Caddesi’nde konumlanıyor ve başka bir şehirde de şubesi bulunmuyor. Aynı anda 350 kişiye servis verebilen restoran internet sitesinden ülkenin her yerine dondurulmuş ürün gönderebiliyor.  

Adres: Murat Paşa Mahallesi İsmet Paşa Caddesi No:21/A Yakutiye / Erzurum

Telefon: 0 (442) 234 40 33

Web Sitesi: https://www.donercihacibaba.com.tr

Çalışma Saatleri: 10:00 – 22:30

Fiyat Bilgisi: ₺₺₺

Kadayıfçı Muammer Usta

Bir saatte tam 300 kadayıf dolması sarabilen Muammer Usta’nın iddialı olduğu tek lezzet de bu nefis tatlı değil. İşletmenin yöre usulüne göre yaptığı cağ kebabı da hem el hüneri hem de etin kalitesiyle bir Erzurum sofrasının hakkın veriyor. Yakutiye’de bulunan mekanda duvarları süsleyen özel resim koleksiyonu da ilginizi çekebilir. Türkiye’nin ünlü simalarının Erzurum’daki uğrak yeri olan mekan internet sitesinden online satış da yapıyor. Mekanda sütlü Nuriye, kabak tatlısı ve künefe lezzetlerini de deneyebilirsiniz. 

Adres: Lalapaşa Mahallesi, Terminal Cad. Akgün Sitesi No:39, Yakutiye / Erzurum

Telefon:  0 (442) 233 62 82

Web Sitesi: https://www.kadayifcimuammerusta.com.tr/

Çalışma Saatleri: 08:00 – 22:00

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

{search:erzurum-merkez-otelleri,Erzurum Merkez Otelleri}