En İyi 10 Sapanca Restoranı

En İyi 10 Sapanca Restoranı

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 13 Kasım 2023
 • Son Güncellenme: 01 Şubat 2024
En İyi 10 Sapanca Restoranı

Sapanca gerek göl kıyısındaki konumu gerekse dağ eteklerindeki yemyeşil yaylalarıyla her mevsimin doğa rotası. İstanbul, Bursa ve İzmit’e çok yakın olması nedeniyle hafta sonları dolup taşan Sapanca’da ne yenir? diyorsanız balığından mezesine, organik kahvaltısından ıslama köftesine kadar geniş bir lezzet menüsü sizi bekliyor. 

{ad:0}

Sapanca yemekleri aslında karışık bir kültür harmanından oluşuyor. Şöyle ki; ilçede Çerkez, Boşnak, Karadeniz ve Osmanlı tatları geleneksel tariflerini hala koruyor. Ama Sapanca’nın restoran menülerinde en çok da Karadeniz’in yöresel yemekleriyle karşılaşıyorsunuz ki bu da yöre halkının çoğunun Karadenizli olmasından kaynaklanıyor. Eğer yakın zamanda bir Sapanca gezisi planlıyor ve en iyi Sapanca restoranlarını da deneyimlemek istiyorsanız, sosyal medyada en çok yorum alan mekanlar hakkında tüm bilgiler bu yazımızda. Sapanca gezilecek yerler rotanıza bu lezzet rotalarını da eklemeye ne dersiniz?

Sapanca Menzara Restaurant

Sapanca’nın yükseklerinde ve yüzü göle dönük bir mekan olan Menzara Restaurant’ın menüsü en çok da buram buram Karadeniz kokan lezzetlerden oluşuyor. Bu lezzetlerin hemen hemen hepsinin de tüm malzemesi Karadeniz’den özel olarak getirtiliyor. Şöyle Sapanca Gölü’ne nazır bir kahvaltı yapayım ya da taş fırında pişmiş köy ekmeğini kuymağa banayım diyorsanız burası işte bu keyfi bulabileceğiniz bir yer. Kahvaltıdaki bal Rize’nin yüksek yaylalarının mahsulü, reçeller el yapımı, tereyağları katkısız, yumurtalar da köylerden. Bir öğle ya da akşam yemeği için gelecekseniz yufkalı köftesi de en tercih edilen yemeklerinden. Sapanca Menzara’da servis 08:00’de başlıyor, 22:30’a kadar devam ediyor. Restoranın yolu tepede olması nedeniyle biraz dik. Otopark ve sınırsız internet erişimi de mevcut. 

Sapanca Menzara Restaurant Fiyat Bilgisi: ₺₺₺

Sapanca Menzara Restaurant İletişim Bilgileri: 0 264 592 12 54 – 0 532 216 77 76 

Natürköy Sapanca Restaurant

 Sapanca’nın Mahmudiye Köyü sınırlarında bulunan Natürköy Sapanca Restaurant hem göl kenarında bir kahvaltı hem de yemek için seçebileceğiniz şık bir mekan. Burada isterseniz konaklayabiliyorsunuz da. Natürköy’ün yemyeşil bahçesi ve çiçekli patikalarında yürüyüş yapabiliyor, mini futbol sahasında top koşturabiliyor, isterseniz at binip zipline da deneyebiliyorsunuz. Natürköy düğün – nişan gibi organizasyonlar için de tercih ediliyor. Gelelim tesisin yemeklerine; kahvaltı açısından oldukça donanımlı bir mekan olan Natürköy’de kahvaltı yöre üreticilerinden alınan taze malzemelerle hazırlanıyor ve serpme olarak sunuluyor. Yemek menüsü ise et ve balık çeşitleriyle oldukça bol seçenek sunuyor. Et sevmiyorsanız vejetaryen dostu menüleri de var. Restoranlar servisi saat 08:30’da başlıyor ve saat 21:00’e kadar sürüyor. Otoparkı mevcut. 

Natürköy Sapanca Restaurant Fiyat Bilgisi: ₺₺₺

Natürköy Sapanca Restaurant İletişim Bilgileri: 0 264 310 10 60

Sapanca Titiz Izgara & Kahvaltı

Sapanca’da restoranların birçoğunda kahvaltı servisi var. Sapanca Titiz Izgara da doğa içindeki serpme kahvaltılarıyla meşhur bir yer. Ev yapımı reçeller, mandıradan kaymak – peynir ve kestane balıyla zengin bir menü sunan kahvaltı fiyat kalite açısından da oldukça dengeli. Öğle – akşam yemeği için mekanı tercih ederseniz kuzu eti, köfte – piyazının en önerilen yemekleri arasında olduğunu da bilmenizi isteriz. Ayrıca yemeğin arkasından yiyebileceğiniz fındıklı sütlacı da çok beğeniliyor. Yemyeşil bahçesi, ağaçlara bağlı hamakları ve otantik dekorasyonuyla huzur veren restoranın araçla gelen misafirleri için otoparkı da var. Mekan 09:00 – 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. 

Sapanca Titiz Izgara & Kahvaltı Fiyat Bilgisi:  ₺₺ - ₺₺₺

Sapanca Titiz Izgara & Kahvaltı İletişim Bilgileri: 0 264 592 67 98

Gülizar Bahçe Restaurant

Sapanca’da göl kıyısında konumlanan Gülizar Bahçe Restaurant’ın açık mekanı yemyeşil bir çim alan içinde. Mekanın serpme kahvaltısındaki her şeyde hem bol çeşit hem de özen var. Çocuklarınızla gidiyorsanız küçük bir park ve özgürce koşup oynayabilecekleri bir bahçe de bulacağınız Gülizar Bahçe Restaurant öğle ve akşam yemeklerinde de balıktan et yemeklerine geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Sapanca’da alabalığı hakkıyla yapan bir yer arıyorsanız burasını değerlendirebilir, saat 08:00’den gece yarısına kadar hizmet alabilirsiniz. Öğrencilere menüler üzerinden ekstra bir indirim de uygulayan mekana aracınızla gittiğinizde otoparkına park edebiliyorsunuz. 

Gülizar Bahçe Restaurant Fiyat Bilgisi: ₺₺₺

Gülizar Bahçe Restaurant İletişim Bilgileri: 0 264 582 93 00

{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otelleri}

Sapanca Gölevi Restaurant

Sapanca gölüne nazır konaklama ve su sporlarına kolay erişim imkanı sunan Sapanca Gölevi Resort içinde hizmet veren Gölevi Restaurant tam da göl kıyısında. Yeşille mavinin buluştuğu bir manzara isteyenlere önereceğimiz bu mekanda güne harika bir serpme kahvaltıyla başlayıp, Türk – dünya mutfağından lezzetler sunan bir menü seçimiyle de bitirebiliyorsunuz. Mekan gece 12:00’a kadar açık ve yaklaşık 700 kişiyi aynı anda ağırlayacak kadar da büyük. Siz gölün manzarasını izlerken çocuklarınız da oyun parkında oynayabiliyor. Sapanca Gölevi aynı zamanda konaklama hizmeti de verdiğinden aktivite açısından bol seçenek sunuyor. Örneğin yazın giderseniz kanoya binip bir göl gezintisi yapabiliyorsunuz. Kırkpınar mevkiinde konumlanan bu mekanda balık ve et yemekleri yiyebiliyor, nefis mezelerden de seçimler yapabiliyorsunuz. Tesiste araçlı misafirler için bir otopark da mevcut.

Sapanca Gölevi Restaurant Fiyat Bilgisi: ₺₺₺

Sapanca Gölevi Restaurant İletişim Bilgileri: 0 264 592 00 70

Kıyı Cafe ve Restaurant

Gölün nefes kesen manzarasını izleyebileceğiniz güzel bir konumda bulunan Kıyı Cafe Restaurant manzara eşliğindeki serpme kahvaltı servisine saat 09:00’da başlıyor ve her damağa hitap eden zengin yemek sofralarıyla da saat 10:30’a kadar hizmet veriyor. Organik ürünlerle ve el yapımı reçeller- böreklerle mükellef bir sofra donatan mekanın öğle – akşam yemekleri yöresel ve et-balık sunumlarıyla oldukça çeşit içeriyor. A La Carte restoranın ortamı da yemekleri kadar güzel ve sıcacık bir atmosfer sunuyor. Çocukların oynaması için küçük bir park bulacağınız mekanda otopark da mevcut. 

Kıyı Cafe ve Restaurant Fiyat Bilgisi: ₺₺₺

Kıyı Cafe ve Restaurant İletişim Bilgileri: 0 539 228 30 54

Eker Lokantası

Sapanca’nın en bilindik lezzet duraklarından olan Eker Lokantası’nda sulu yemekten ızgara çeşitlerine kadar bol çeşitli bir menü sizi bekliyor. Bu lokantayı sadece bir çorba içmek ya da keyifli bir sabah kahvaltısı için de tercih edebiliyorsunuz. Eker Lokantası’nda yemekler açık büfe sunuluyor. Ev yemeklerinde iddialı olan lokantada fiyatlar da oldukça uygun, özel bir bütçe ayırmanız gerekmiyor. Sapanca Rüstem Paşa mevkiindeki lokantada kebap türlerinden geleneksel tatlılara kadar geniş bir yelpaze mevcut. Haftanın her günü açık restoranda servis sabah 06:00’da başlıyor ve gece 23:00’a kadar devam ediyor. Lokantaya özel bir otopark yok, aracınızı lokanta yakınlarında yol kenarlarına park edebiliyorsunuz

Eker Lokantası Fiyat Bilgisi: ₺ - ₺₺

Eker Lokantası İletişim Bilgileri: 0 264 582 79 77

Çiftlik Restaurant

Sapanca Kırkpınar’da Hasan Paşa mevkiinde konumlanan Çiftlik Restaurant haftanın 7 günü 08:00 – 24:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Mekan Çerkes lezzetlerinin serpiştirildiği serpme kahvaltısıyla hafta sonları daha da kalabalıklaşıyor. Öğle – akşam yemeklerinde kiremitte balıktan et yemeklerine ve mezelere kadar geniş bir lezzet menüsü sunan mekan yemyeşil büyük bahçesiyle de huzur dolu. Tavuklar, horozlar ve hindilerle sanki bir köy sofrasına oturmuşsunuz gibi hissettiren restoran çocuklu aileler için de ideal. Çiftlik Restaurant’da aracınız için otopark da bulabiliyorsunuz. 

Çiftlik Restaurant Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Çiftlik Restaurant İletişim Bilgileri: 0 264 592 68 97

Güven Mangalbaşı

Et yemeklerini seviyorsanız, özellikle de barbekü lezzetlerine bayılıyorsanız Güven Mangalbaşı muhteşem Sapanca doğası ile bu doğanın ete verdiği lezzeti birleştiren yerlerden. Izgara menüsü etle yapılabilen her şeyi kapsayan mekanın en beğenilen lezzeti de şiş köfte. Ocakbaşı konseptindeki mekan özellikle de kırmızı et sunumlarında çok başarılı. Güven Mangalbaşı’nda bir hafta sonu için akşam yemeği planlıyorsanız rezervasyonunuzu birkaç gün öncesinden yaptırmanız gerekiyor. İlkbahar ve yaz sezonlarında mekan yoğun olabiliyor. Kırkpınar’dan göle inen yol üzerinde konumlanan Güven Mangalbaşı 09:00 – 23:00 saatleri arasında hizmet veriyor ve araç parkında da sorun yaşamıyorsunuz. 

Güven Mangalbaşı Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Güven Mangalbaşı İletişim Bilgileri: 0 532 372 13 63

{search:sapanca-butik-otelleri,Sapanca Butik Otelleri}

Sasa Sapanca Restaurant

Sapanca’da Türk ve dünya mutfaklarından seçenekler sunan bir restoran arıyorsanız özellikle İtalyan mutfağından zengin lezzetler bulacağınız Sasa Sapanca Restaurant’ı listenize alın. Tabii restoranın tek uzmanlık alanı da İtalyan yemeği değil, sabah kahvaltıları ve diğer öğünlerde de gölden çıkan balıkların nefis lezzeti mutlaka denenmeli. Et ve balık yemiyorsanız restoranın menüsünde vejetaryen yemekler de bulabiliyorsunuz. Şık dizaynlı mekanın manzarası da gölün maviliğine ve doğanın yeşiline açılıyor. 

Sasa Sapanca Restaurant Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Sasa Sapanca Restaurant İletişim Bilgileri: 0 264 582 90 77

Sapanca, hem eğlendiren hem dinlendiren, Marmara Bölgesi’nin en ideal rotalarından biri. Sapanca gezinizde güne mükellef bir kahvaltıyla başlamak için Sapanca kahvaltı mekanları yazımızı da okuyabilirsiniz.