Paşalimanı’nın nüfusu 2000 civarında. Ancak buna rağmen adayla aynı ismi taşıyan Paşalimanı, Poyrazlı, Harmanlı, Balıklı ve Tuzla isimlerinde beş köy bulunuyor. Nüfusu az olmasına rağmen köyler oldukça fazla. Paşalimanı adası Tuzla köyü en çok ziyaretçi alan köylerin başında geliyor. Özellikle Paşalimanı Adası Tuzla Köyü satılık boş arsaları ile oldukça meşhur.
Halkın ana geçim kaynağı balıkçılık olsa da zeytin, elma, karadut, incir, erik ve üzüm gibi pek çok farklı sebze ve meyve Paşalimanı Adası’nda yetiştirilmektedir. Şarap üretimi için özel ada karası üzümünün yetiştirildiğini de dipnot olarak belirtmek gerek.
Doğasının bakir güzelliği ve havasının huzur dolu atmosferiyle gelen herkesin dinlenmek için ideal şartları fazlasıyla yakaladığı Paşalimanı Adası’nın bu huzur verici ortamı, ezelden beridir devam ediyor. Nitekim, Osmanlı döneminde sarayda ruh ve sinir hastalıklarından mustarip olanların Paşalimanı Adası’na tedavi olmaya gönderildiği rivayet edilir.
Balıkesir’in Erdek ilçesinin sınırlarında yer alan Paşalimanı Adası, doğal olarak Marmara Takımadaları arasında konumlanıyor. Paşalimanı, Avşa Adası’na göre daha doğuda kalan bir ada. Paşalimanı Adasına gidişin tek bir yolu var. O da Erdek İskelesi’nden kalkan feribotlar. Her gün karşılıklı olarak seferler mevcut. Gestaş’ın sitesinden güncel kalkış bilgilerine bakabilirsiniz.
Balıkesir Paşalimanı Adası pansiyon seçenekleri çok fazla yaygın değil. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi alan ada genellikle günübirlik tatil tercihlerinde kullanılıyor. Bu nedenle Balıkesir tatilinizde seçebileceğiniz konaklama önerilerimizi Balıkesir Otel Rehberi adlı yazımızdan inceleyebilirsiniz. Neredekal.com'un sunduğu erken rezervasyon indirim ve fırsatlarını kaçırmayın!