Bir İlkbahar Rotası: Balıkesir, Paşalimanı Adası

Bir İlkbahar Rotası: Balıkesir, Paşalimanı Adası

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 21 Şubat 2022
 • Son Güncellenme: 01 Şubat 2024
Bir İlkbahar Rotası: Balıkesir, Paşalimanı Adası

Denizin, sessizliğin, doğanın ve elbette olmazsa olmaz huzurun tam ortasında bir tatile "Hayır" demek çok kolay değil. Hala bakirliğini koruyan, halae pek popüler olmayan, bölgeyi tanıyan ve bilen insanların çok sevdiği bir adayı sizlere bu yazımızda anlatmak isteriz. Paşalimanı Adası’na geçmeden önce birbirinden güzel Balıkesir Beldelerini derlediğimiz Balıkesir’in Şirin Kasabaları yazımızı okumaya ne dersiniz? Balıkesir’in pek bilinmeyen bir yeri olan Paşalimanı Adası yazımıza haydi buyrun!

{ad:0}

Balıkesir Paşalimanı Adası Hakkında Bilinmeyenler

Bir İlkbahar Rotası: Balıkesir, Paşalimanı Adası

14. yüzyılda Osmanlı egemenliğine geçen adanın ismi; Lala Mustafa Paşa’nın Kıbrıs seferi dönüşünde konuluyor. Bu dönüş sırasında Lala Mustafa Paşa’yı taşıyan gemi çok zorlu hava şartlarıyla karşılaşınca adaya yanaşmak ve burada duraksamak zorunda kalır. Ardından "Paşa’nın Limanı" manasına gelen "Paşalimanı" adını alır.

Paşalimanı’nın nüfusu 2000 civarında. Ancak buna rağmen adayla aynı ismi taşıyan Paşalimanı, Poyrazlı, Harmanlı, Balıklı ve Tuzla isimlerinde beş köy bulunuyor. Nüfusu az olmasına rağmen köyler oldukça fazla. Paşalimanı adası Tuzla köyü en çok ziyaretçi alan köylerin başında geliyor. Özellikle Paşalimanı Adası Tuzla Köyü satılık boş arsaları ile oldukça meşhur.

{product:27650}

Bir İlkbahar Rotası: Balıkesir, Paşalimanı Adası

Halkın ana geçim kaynağı balıkçılık olsa da zeytin, elma, karadut, incir, erik ve üzüm gibi pek çok farklı sebze ve meyve Paşalimanı Adası’nda yetiştirilmektedir. Şarap üretimi için özel ada karası üzümünün yetiştirildiğini de dipnot olarak belirtmek gerek.

Doğasının bakir güzelliği ve havasının huzur dolu atmosferiyle gelen herkesin dinlenmek için ideal şartları fazlasıyla yakaladığı Paşalimanı Adası’nın bu huzur verici ortamı, ezelden beridir devam ediyor. Nitekim, Osmanlı döneminde sarayda ruh ve sinir hastalıklarından mustarip olanların Paşalimanı Adası’na tedavi olmaya gönderildiği rivayet edilir.

{product:17191}

Balıkesir Paşalimanı Adası’na Nasıl Gidilir?

Bir İlkbahar Rotası: Balıkesir, Paşalimanı Adası

Balıkesir’in Erdek ilçesinin sınırlarında yer alan Paşalimanı Adası, doğal olarak Marmara Takımadaları arasında konumlanıyor. Paşalimanı, Avşa Adası’na göre daha doğuda kalan bir ada. Paşalimanı Adasına gidişin tek bir yolu var. O da Erdek İskelesi’nden kalkan feribotlar. Her gün karşılıklı olarak seferler mevcut. Gestaş’ın sitesinden güncel kalkış bilgilerine bakabilirsiniz. {search:erdek-otelleri,Erdek Otelleri}

Balıkesir’de Nerede Kalınır?

Bir İlkbahar Rotası: Balıkesir, Paşalimanı Adası

Balıkesir Paşalimanı Adası pansiyon seçenekleri çok fazla yaygın değil. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi alan ada genellikle günübirlik tatil tercihlerinde kullanılıyor. Neredekal.com'un sunduğu erken rezervasyon indirim ve fırsatlarını kaçırmayın! {product:29400}{search:balikesir-otelleri,Balıkesir Otelleri}