İlkbahar Şenlikleri: 4. Didim Vegan Festivali - VegFest 2022

İlkbahar Şenlikleri: 4. Didim Vegan Festivali - VegFest 2022

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 09 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
İlkbahar Şenlikleri: 4. Didim Vegan Festivali - VegFest 2022
Türkiye’nin ilk ve tek vegan festivali, Vegfest’in 2022 yılı etkinlik tarihi belli oldu! 2017 yılından beri Didim Belediyesi’nin öncülünde gerçekleşen Didim Vegan Festivali (Vegfest) etkinlik takvimini duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeniyle ‘Didim VegFest Online’ adı ile online olarak düzenlenen festival bu sene dopdolu içerikleri ile Didim’de misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Hayvan hakları savunucusu toplulukları ile birlikte düzenlenen Didim Vegan Festivali kapsamında; mutfak atölyeleri, sağlıklı ve lezzetli yemekler, spor, sanat ve vegan yaşama dair birçok eğlenceli aktivite yer alacak. Hem farklı bilgi ve deneyimler kazanacağınız hem de bol bol eğlenebileceğiniz bu dopdolu festival hakkında detaylara gelin beraber bakalım.

{ad:0}

4. Didim Vegan Festivali - VegFest Ne Zaman?

İlkbahar Şenlikleri: 4. Didim Vegan Festivali - VegFest 2022

VegFest, 2017 yılından beri yerli ve yabancı misafirlerini Didim’de Tarihi Apollon Tapınağı’nın hemen yanı başında ağırlıyordu. Birbirinden eğlenceli etkinliklerle süren festival pandemi dolayısı ile bir süredir Didim’de yapılamıyordu. Geçtiğimiz senelerde online gerçekleşen festivalin buluşma özlemi bu sene sona eriyor ve festival 20-22 Mayıs tarihlerinde başlıyor.

Didim’e festival için gelmişken Apollon Tapınağı’na da uğrayarak bu tarihi güzelliği ziyaret etmeyi de planlarınıza ekleyebilirsiniz. Didim Gezilecek Yerler içerisinde en popüler yerlerden biri olan Apollon Tapınağı ile ilgili detayları Didyma Antik Şehri ve Apollon Tapınağı yazımızdan öğrenebilirsiniz. {product:40168}

VegFest Stantlarında Neler Var?

İlkbahar Şenlikleri: 4. Didim Vegan Festivali - VegFest 2022

Turizm pazarına katkı sağlayan VegFest, hem ürünlerini tanıtmak isteyen girişimcilere hem de yerli halkın katılımına imkan sağlıyor. Lezzetli vegan yiyecek ve vegan ürünlerin yanında Didim yerel halkının hazırladığı yöresel yemekler, muazzam el işi ürünleri de stantlar da yer alıyor. Ayrıca birçok yaşam hakkı savunucusu dernek ve insiyatiflerle de stantlarda iletişime geçebilirsiniz. Didim Vegan Festivali hem turizm pazarına hem de ülkemizde vegan bilincinin oluşmasına katkıları sayesinde her geçen yıl daha çok talep görüyor. Bilim insanları ve vegan aktivistlerin katılacağı panelleri, yeni tatları, konserleri, Didim’in tarihi ve doğal güzelliğini deneyimleyeceğinizi düşündüğünüzde Vegfest Mayıs ayında yapılacak en güzel aktiviteler arasında olacaktır.

VegFest Program Detayları

Didim VegFest 2022 programı henüz açıklanmadı. Açıklandığında güncel program bilgisine ulaşmak için Didim VegFest sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. {product:43305}

VegFest ve Vegan Yaşam Üzerine

İlkbahar Şenlikleri: 4. Didim Vegan Festivali - VegFest 2022

Dünyada gittikçe yaygınlaşan veganlık veya veganizm, genel olarak beslenme şekli olarak bilinmesinin yanında daha derin bir felsefeye sahiptir. Hayvan sömürüsüne ve türcülüğe karşı olan veganlık, hayvan kullanımını ve hayvansal herhangi bir ürünü tüketmeyi reddeder.

2017 yılından beri düzenlenen VegFest, veganlık felsefesi hakkında insanları bilinçlendirmeyi amaçlayarak sömürüsüz bir dünyanın mümkün olabileceğini anlatmayı amaçlıyor. VegFest kapsamında düzenlenecek veganlık felsefesi üzerine panellerde; endüstriyel hayvan sömürüsü, hayvan kullanımının ekolojik ve sağlığa etkileri ve daha birçok yönünden bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca festival alanında kurulacak stantlarda sömürüsüz yiyecekler deneyimleyebilirsiniz.

4. Didim Vegan Festivali İçin Didim’de Nerede Kalınır?

İlkbahar Şenlikleri: 4. Didim Vegan Festivali - VegFest 2022

Eğer şehir dışı veya yurt dışından gelerek festivale tam 2 gün katılmak istiyorsanız konaklama durumunuzu festivale gelmeden netleştirmeniz iyi olacaktır. Hem zaman kaybı yaşamamak adına hem de festivale olan katılım yoğunluğundan dolayı kalacak yer bulma sorunu olabileceğiniz göz önünde bulundurabilirsiniz. Didim’de festival alanına ulaşabileceğiniz bütçenize ve zevkinize göre pansiyon, otel ve kamp seçenekleri bulunmaktadır. Otelde kalmayı düşünüyorsanız tercihlerinize uyabilecek otelleri sitemizin Didim Otelleri bölümünde bulabilirsiniz.

Ayrıca birçok özel kamp alanında konaklayabilir hatta buna ek olarak Didim merkeze 6,5 km yakınlığında Didim Belediyesi’ne bağlı Tavşanburnu Tabiat Parkı’nı da kamp merkezi olarak tercih edebilirsiniz. Kamp alanı, ağaçlar altında ve denize sıfır olmasının yanında hem günü birlik kullanım amaçlı hem de çadır ve karavanlı konaklama imkanı sunmaktadır. Tavşanburnu Tabiat Parkı kamp alanına ister kendi çadırınızı ile gidebilirsiniz isterseniz de alanda bulunan çadırları kiralayabilirsiniz. Duş, wc, market ve kafe imkanlarına sahip bu kamp alanında kiralanabilir ihtiyaç üniteleri de bulunmaktadır. {product:6870} {search:didim-otelleri,Didim Otelleri}