Deniz ve Güneşin Keyfini Çıkarabileceğiniz Ağustosa Özel 8 Rota

Deniz ve Güneşin Keyfini Çıkarabileceğiniz Ağustosa Özel 8 Rota

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 28 Temmuz 2017
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Deniz ve Güneşin Keyfini Çıkarabileceğiniz Ağustosa Özel 8 Rota
Aylardan ağustos ise çizilen rotalar genellikle hep deniz ve güneş barındırır. En nihayetinde biz büyük şehirlerde ikamet edenler için tatil demek deniz, kum, güneş demek oluyor bir yerde. Bir yandan yeni yerler keşfederken bir yandan da deniz ve güneşin keyfini sürebileceğiniz birbirinden şahane rotalar sıraladık sizler için. Tatile çıkmak için ağustos ayını bekliyorsanız, hazırladığımız bu listeye mutlaka bir göz atın deriz. 1 – Faralya
ağustos rotası faralya

{ad:0}
Fethiye’ye bağlı bir bölge olan Faralya, son yılların gözdesi konumunda. Faralya ismini duymamış olsanız bile Kelebekler Vadisi’ni ve Kabak Koyu’nu mutlaka duymuşsunuzdur. İşte Faralya, bu iki ve daha çok sayıda güzelliği içinde barındıran bir yer. Eğer tatilden beklentiniz kitap, deniz, güneş, sessizlik, huzur ve serin bir uyku ise, bu ay Faralya sizin için doğru bir adres olacaktır. Fethiye ucuz oteller arasından seçiminizi yaparak, Faralya'yı günübirlik de keşfedebilirsiniz.
{product:687}
2 – Datça ağustos rotası datça


Gerçek bir deniz tatilinin karşılığı kesinlikle Datça’dır. Burada bol huzur, bol bal, bol da badem var. :) Havası inanılmaz temiz. Samanyolunun en güzel halini de yine Datça’da görebilirsiniz. Birbirinden şahane koyları ve bükleri ile Datça, bir kez gittiğinizde bağımlısı olacağınız kadar hayranlık uyandıran bir yer. Ağustos ayında havası da ayrı bir güzel oluyor buranın. Ayrıca bu ay, Datça otel fiyatları açısından da bütçeyi zorlamıyor.

{product:10}
3 – Foça ağustos rotası foça


Foça hep vardı ama bu sene bir şey oldu, Foça’ya doğru yapılan keşiflerde bariz bir artış meydana geldi. Biz zaten kendisini hep severdik. Yavaş yavaş müdavimlerini arttırmaya başlayan Foça, İzmir’de huzurun başka bir adı olarak karşımızda. Eğer her yaz dümen Ege’ye dönüyorsa, o halde istikametiniz bu ay Foça olsun. :)

{product:13}
4 – Gökçeada ağustos rotası gökçeada


Rüzgarda hızını alamayanlar için oldukça özel bir yer olan Gökçeada, ülkemizde güneşin en son battığı yer olarak biliniyor. Sakızlı kahvesi, kurabiyesi, buz gibi, berrak denizi, rüzgarı, birbirinden eşsiz koyları, doğası, tarihi, sokakları ve keçileri ile Gökçeada, adeta rüya tatil tanımını yeniden yapıyor. Özellikle ağustos ayında kitesurfçülerin uğrak noktalarından biri olan Gökçeada’da, siz de bu deneyimi mutlaka yaşamalısınız.


{product:54}
5 – Ayvalık ağustos rotası ayvalık


Ne demişler; rakı-balık-Ayvalık… :) Bu üçlü yaz mevsiminin olmazsa olmazlarından elbette. Hem eğlenceli hem bol keşifli hem de denizli bir tatil için ideal adreslerden biri Ayvalık. Eğer Ayvalık’ı hakkıyla keşfedeceğim diyorsanız, en az 1 haftanızı buraya yatırmalısınız. Ağustos ayı için tercihiniz Ayvalık’tan yana olacaksa eğer, tekne turu yapmayı ihmal etmeyin.

{product:81}
6 – Göcek ağustos rotası göcek


Kendine has bir havası var Göcek’in. Kimi haftalarca doyamazken, kimi 3 günde yettiriyor kendine Göcek’i. Bize kalırsa, Göcek’in o muhteşem koyları keşfet keşfet bitmez. Belki 2 ya da 3 gün sakin çarşısında gezinir, denize girer, limanda rakı-balık keyfi yapıp kafa dinler, sonrasında bir kiralık tekne firmasıyla anlaşıp Göcek’in saklı cevherlerini keşfe çıkarsınız. Aradığınız bol deniz ve güneşse, Göcek gibisini bulamazsınız.

{product:16}
7 – Olimpos ağustos rotası olimpos


Antalya’nın en farklı destinasyonlarından biri olan Olimpos, ağustos ayında tatilinizi geçirebileceğiniz başka bir rota. Daha çok doğa tatili yapmaktan hoşlananların ve genç kesimin tercih ettiği bu doğa harikası yer, sahip olduğu pek çok doğal ve tarihi güzelliği ile büyülüyor insanı. Ayrıca canınızın sıkılmasına da imkan yok. Zira Olimpos’ta yapabileceğiniz aktivitelerin sayısı da bir hayli fazla.

{product:7}
8 – Kalkan ağustos rotası olimpos


Yıllarca hep Kaş’ın gölgesinde kalmış olan Kalkan, son 2-3 yıldır tatilcilerin gözdesi oldu çıktı. Eğlence deseniz eğlence, deniz deseniz deniz, doğa deseniz doğa… Aradığınız her şeyi Kalkan’da bulabilirsiniz. İnsanı huzura boğan atmosferi, birbirinden şahane otelleri ve tertemiz denizi ile Kalkan, bu ay rotanızı çevirebileceğiniz farklı bir alternatif olarak çıkıyor karşımıza.

{product:63}

Yorumlar

ÖMÜR ALTUNÇİZME 
18.05.2021
1-Faralya deniz kenarı değil, o güzelim denize dağın tepesinden bakılanyer, Kelebekler vadisine zaten kıyıdan gitme olanağınız yok. Sadece Ölüdenizden tenelerle gidebilirsiniz.Eğer dağcı değilseniz.Kabak koyu ise Faralya dan ileri de Kabak tan aşağıya traktörlerle inilen kumsal ve deniz. 2- Göçek ise hakikaten güzel bir yer ama teknesiz değil.Göçek in içinden değil tekneyle,turlarla gidilen koylarda denizin keyfini çıkarabilirsiniz.Göçek te kalayım, hemen oradan denize gireyim diye bir şey yok.Ayrıca tekneler hizmet verdiğinden pahalı
NAZAN KIRAY 
25.08.2020
Evet bircok kisi den bircok site den farkli lokasyonlar paylasiliyor elbette...ancak bazi yerler var ki maalesef"ne zevke ne goze"hitap ediyor..ornegin gökceada..tam bir hayal kirikligi bir ada'yi bu kadar hos ve mutlak gidilmesi diye tanitirken rica ediyorum gercekleri yazin...denizinden restaurantina kahvesinden cayina hic ozelligi olmayan bir yer...gidecek olanlara duyurulur...
Ayfer ekselli 
02.08.2017
Gökçeada deyince keşfedilmeyi bekleyen bakir koylar aklıma geliyor. Muhakkak berrak buz gibi denizine girmelisiniz. Köylerini kesinlikle gezip dibek kahvesinden de yudumlamadan dönmemelisiniz. Bir de yan masadan göz ucuyla falına bakanı bulursanız değmeyin keyfinize. :)
Bilge Şener Şimşek 
02.08.2017
Hepsi karış karış gezildi. Hepsi eşsiz ve mutlaka görülmeli.
Ayfer ekselli 
02.08.2017
Eski Foça'yı muhakkak rotanıza dahil etmenizi tavsiye edebilirim. Pişman olmazsınız.
Daha fazla yorum gör