Deniz Rotaları: Samsun'da Denize Girilecek Yerler

Deniz Rotaları: Samsun'da Denize Girilecek Yerler

Paylaş
Kübra Ulutaş  
Eklenme: 25 Mayıs 2021
 • Son Güncellenme: 16 Ocak 2024
Deniz Rotaları: Samsun'da Denize Girilecek Yerler

Ülkemizde deniz tatili denince aklımız genelde Ege ve Akdeniz kıyılarına gidiyor. Karadeniz kıyıları ise her ne kadar doğa ve yayla turizmi ile özdeşleştirilmiş olsa da bölgenin gözden kaçırdığımız bir noktası var. Mavi Bayraklı kum plajları, Karadeniz’de deniz tatilinin başını çeken Samsun bu noktada bölgenin başını çeken kentlerden biridir.

{ad:0}

Peki Samsun’da denize girilecek yerler nerelerdir? Kentte deniz tatili yapmanın avantajları neler, hiç merak ettiniz mi? İsterseniz gelin hep birlikte bu güzelim şehrin koylarında deniz, kum, güneşin tadı nasıl çıkarılır bir bakalım.

Samsun’da Denize Girilecek Yerlerin Avantajları

Samsun'da Denize Girilecek Yerler

İzole ve ekonomik bir tatil sunar: Yaz sezonunda popüler olan bölgeler deyim yerindeyse insan akınına uğruyor. Sahiller, oteller, restoranlar yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor adeta. Ancak Samsun’da böyle bir durumla karşılaşmanız açıkçası pek de olası değil. Şehir merkezine yakın birkaç plajı saymazsak, Samsun’daki Mavi Bayraklı plajların pek çoğu doğa içinde ve sakin bir konumda yer alıyor. Otellerde ise diğer kıyı bölgelerimize kıyasla öyle çok da yüksek fiyatlar karşımıza çıkmıyor. Üstelik ardı ormana açılan sahilleri sayesinde çadır ve karavan kampı için ideal noktalar da Samsun’da sizleri bekleyen seçenekler arasında.

Karadeniz'in yeşili ile kumlu deniz bir aradadır: Samsun, Karadeniz bölgesinin en gelişmiş liman kentlerinden biri. Hatta halk arasında adı "Karadeniz’in Başkenti" olarak anılıyor. Kızılırmak ve Yeşilırmak’a ev sahipliği yapması nedeniyle de Samsun’un limanları dışında kalan kıyı şeridinin neredeyse hepsi koy özelliği gösteriyor. Bu plajlar ise genelde Atakum, Terme, Canik ve İlkadım ilçelerinde konumlanmış. Karadeniz’in suları da pek hırçın olur derler ya, işte o iş Samsun’da çok başka! Koy özelliğinde sahilleri sanılanın aksine sığ ve kum plajlardan oluşuyor. Rüzgârlı havalarda oluşacak yoğun dalgalara karşı da dalgakıranlarla gerekli önlemler alınmış. Dolayısıyla yüzme konusunda kendine pek güvenemeyenlerin ve çocukların rahatlıkla vakit geçirebileceği pek çok nokta mevcut. Ayrıca, yeşili bol ormanlık alanların denize açılması da ayrı bir keyif veriyor insana. Yalnız, denizi Ege ve Akdeniz’e göre bir miktar soğuk ama dert değil, girince alışıyorsunuz!

Samsun’da Denize Girilecek Yerler Nereler?

Türkiye'de Denize Girilecek Yerler

20 kilometrelik uzunluğuyla, Karadeniz’in en uzun sahil şeridine sahip Atakum ilçesi, Samsun’da denize girilebilecek yerlerin başında geliyor. Merkeze yakınlığı nedeniyle yerel halk tarafından sıkça tercih edilen plajların çoğunun Mavi Bayraklı olması da tercih sebepleri arasında önemli bir yere sahip. Restoran ve kafe gibi imkanlar ise burada fazlasıyla mevcut.

Samsun’un diğer bir ilçesi olan Terme ise daha çok kamp alanları ve yeşille mavinin birleştiği sahilleri ile ön plana çıkıyor. Miliç ve Karavan Parkı Plajları; geniş ve kum sahilleri, etrafındaki çam ağaçları ve sığ denizi ile ailecek yapacağınız bir tatil için oldukça uygun. Üstelik çadır ve karavan parkı için özel oluşturulmuş alanlar acemi kampçılar için biçilmiş bir kaftan adeta. Mavi Bayraklı plajlar arasında yer almaları da cabası.

Merkeze yakınlığı ile bilinen Canik’te ise 2 değerli plaj mevcut. Bunlar Canik Engelliler Plajı ve Bandırma Plajı. Engelliler Plajı, adından da anlaşılacağı üzere engelli bireylerin kullanımı için her detayın düşünüldüğü, öncü nitelikte bir plaj. Tekerlekli sandalye kullanımına uygun hale getirilmiş bu tesise girişler ise ücretsiz. Bandırma Plajı ise Bandırma Vapuru’na çok yakın bir yerde konumlanması nedeniyle bu adı taşıyor. Ülkemizde deniz üzerine kurulan ilk kablolu su kayağı merkezi de burada yer alıyor.

Dilerseniz, Samsun Aktiviteleri önerilerimize de göz atın!

Samsun’a Gitmişken Bunları Yemeden Dönmeyin

Samsun'da Denize Girilecek Yerler

Deniz keyfinden sonra şimdi sıra yemekte! Karadeniz mutfağından izler taşıyan Samsun mutfağı aslında kendine has pek çok lezzeti de beraberinde getirmekte. Samsun’da mutlaka denemeniz gereken yemekler ise başta Bafra Pidesi olmak üzere tirit, keşkek, mısır ekmeği ve haşhaşlı çörek olarak sayılabilir. Ayrıca, her damak zevkine uygun taze balık çeşitleri ile Samsun’un balık restoranlarını da es geçmemek gerek, bizden söylemesi.

Samsun’da Nerede Kalınır?

Samsun'da Denize Girilecek Yerler

Samsun, ticari açıdan gelişmiş bir liman kenti olduğu için konaklama konusunda zengin alternatiflere sahip. Neredeyse tamamı sahil şeridinde bulunan Samsun otelleri, ekonomik fırsatları ile de kalabalık aileler ve arkadaş grupları için oldukça uygun. Doğa sporlarıyla ilgilenenler için de doğa içinde yer alan otel seçenekleri değerlendirilebilir.

{search:samsun-otelleri,Samsun Otelleri}

Samsun, inci gibi sahillerinin yanı sıra tarihi ve kültürel anlamda da fazlasıyla dolgun bir şehir. Bir yandan denizin ve güneşin tadını çıkarmak, diğer yandan da gezi planınıza ekleyeceğiniz farklı rotalarla keşif dolu bir tatil yapmak burada pek tabii mümkün. Detaylı bir gezi planı oluşturmak isterseniz de Samsun Gezi Rehberi yazımız sizlere fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Şimdiden keyifli bir tatil dileriz!