"Samsun'u gezmek için kaç gün gereklidir?" diye sorarsanız aslında her şehir için verdiğim cevabı yineleyeceğim. Yani tatil planlarınıza göre bu süre kesinlikle değişecektir. Önemli tarihi noktaları gezmek için iki üç gün yeteceği gibi, doğal alanları ziyaret etmek isterseniz kalacağınız süreyi artırmanız gerekebilir.
Şehir içindeki yürüyüşlerinizi İlk Adım ve Onur Anıtları rotaları yönüne planlayabilirsiniz. Ayrıca sahil bölgesinde bulunan ve Atatürk'ün Samsun'a geldiğinde ilk adım attığı yer olarak geçen Tütün İskelesi'ne hava almaya gidebilirsiniz. Bu sayede keyifli bir zaman geçirip, iskele üzerindeki Atatürk ve silah arkadaşlarının heykellerini de fotoğraflayabilirsiniz. Alışveriş meraklılarına da İstiklal Caddesi'ni (Çiftlik Caddesi) önerebilirim.
Samsun ve çevresinden toplanan arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği müzede, ilk Tunç Çağı, Hitit, Helenistik ve Roma dönemine ait eserler yer alıyor. Müzeye giriş ücreti 5 lira ve Müzekart'ınızı burada kullanabilirsiniz.
2010 yılında inşa edilen ve yapay bir ada olan Amazonda Adası her yıl birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Buradaki Amazon kadın heykellerine özel bir bütçe ayrılmış çünkü Hollywood korku filmlerinde kullanılan silikon madde ile bu heykeller yapılmış. Protez göz ve gerçek saç da kullanılan malzemeler arasında. Buraya vardığınızda Amazon kadınlarının heykelleri sizi karşılıyor. Köprüden adaya geçtiğinizde ise Amazon kanalı, suni kayak pisti ve restoran alanları bulunuyor.
Amazon Köyü Müzesi'ne giriş yetişkinler için 2 TL, öğrenciler için ise 1 TL. Müzekart geçerli değil.
Bir diğer önemli kaplıca durağı da yaklaşık 2 bin yıldır kullanılan Havza Kaplıcaları. Şifalanmak için burayı da tercih edebilirsiniz. Yaklaşık 53 derece sıcaklığa sahip. Bunu duymak bile sıcak su ile yanıyormuş hissiyatı verebiliyor. Hamamayağı Kaplıcası'nın su sıcaklığı da 37 dereceye kadar çıkıyor.
Coğrafya dersinden şu cümleyi hatırlarsınız "Türkiye'nin en büyük deltalarından biri olan Kızılırmak Deltası, Kızılırmak Nehri'nin taşıdığı alüvyonlardan oluştu." Peki, başka neleri var bu deltanın? Bu önemli deltada yedi adet göl yer alıyor. Ayrıca göç esnasında Karadeniz'i geçen kuş türlerinin dinlendiği ve beslendiği noktalardan biri. 321 farklı kuş ve 450 at türünün yanında daha birçok canlıya ev sahipliği yapıyor.
Bahar ayının yüzü suyu hürmetine İstanbul rengarenk olmaya başladı bile… Bir yandan ekilen rengarenk laleler...
Türkiye'nin ilk ve tek vegan festivali, Vegfest'in 2022 yılı etkinlik tarihi belli oldu! 2017 yılından...
Verimli topraklarda kurulmuş, yıllar boyunca deniz ulaşımı ve ticaretiyle de oldukça güzel dönemler geçirmiş olan...
Sahip olduğu doğal güzellikler sayesinde her sene yaklaşık olarak iki milyon turisti ağırlayan Pamukkale, temelleri...
Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip olan şehri Ankara alışveriş merkezi bakımından çokça yapı bulunduruyor. Şehrin...
Adeta bir öğrenci şehri olan, Türkiye'nin Venedik'i unvanına sahip Eskişehir yazları da cıvıl cıvıl oluyor....
İnsanlığın temel taşlarını oluşturulan sanat bugün dünyada en önemli faaliyetlerden birisi. Duyguları, yaşantıyı, insanlığı özetleme...
Kokusuyla insanı kendine çeken, rengiyle enerji veren güllerin serüvenine ortak olmak ister misiniz? Ülkemizin gül...
4 bin yılı aşkın geçmişiyle dikkat çeken Arykanda Antik Kenti, Bey Dağları yamaçlarına gizlenmiş; keşfedenler...
Türkiye tarih ve kültür açısından oldukça zengin ve geçmişte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış...
Antalya'nın en güzide tatil beldeleri arasında olan Alanya, köklü geçmişi yanında doğal güzelliklere sahip olması...
Özellikle yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden birisi olan Antalya, son dönemlerin popüler tatil yöntemlerinden villa tatilinin...
Oğuzhan M - 24 Mart 2021, Çarsamba 18:23
Tanıtılan yerlere ek olarak bafra kuş cennetine gidenler bafra da kolay barajına gidebilir baraj suyu altında kalmış küçük bir köy kalıntıları ve camisi var balık yeme yerleri var. Sahilde Sinop yolu üzerinde Yakakent tarafıda güzel atakumun betonlaşmadan önceki hali gibi. Ayvacık ve atakumda gemi turu da yapabilirsiniz