Çanakkale’yi Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

Çanakkale’yi Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 07 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Çanakkale’yi Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

Tarihimiz açısından büyük öneme sahip olan Çanakkale Savaşı’na sahne olan, ‘’Dur Yolcu!’’ tiradı ile ölümsüzleşen ve geçilmeyeceği tarih ötesine kadar kabul edilen Çanakkale; tarihi itibarıyla pek çok uygarlığa da ev sahipliği yapmıştır. Kalkoltik Dönem’den izlere rastlanabilen Çanakkale’de bilhassa Tunç Çağı’na denk gelen Troya yerleşimi evrensel bir öneme sahiptir.

{ad:0}

Doğası, tarihi, kültürel ve tarihsel önemiyle Çanakkale’yi keşfetmek için yola çıkacaksanız seyahatinizi planlama aşamasında Çanakkale Gezi Rehberi’miz size ilham verebilir. Çanakkale seyahatiniz için size ilham verecek bir kitap ve film tavsiyemizi ise bu yazıda bulabilirsiniz!

Bir Kitap: Gelibolu Günlükleri

Çanakkale’yi Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

240 günlük seferin, pek çok mektup ve günlükten derlenmiş ilk kronik yapıtı olan ''Gelibolu Günlükleri'' Anzakların gün gün Çanakkale hikâyesini anlatıyor. Jonathan King’in nitelikli araştırması ile Çanakkale Savaşı’nda yer almış Anzak askerlerinin kendi anlatımlarıyla savaşa, Türk askerlerine ve tarihe olan bakışlarına şahitlik edebilirsiniz. Çanakkale ruhuna yakından bakmak, bölgeye yapacağınız seyahat sırasında tarihten günümüze uzanan o sesleri duyabilmek için başvurabileceğiniz en kapsamlı yapıtlardan birisi ''Gelibolu Günlükleri''... {product:4690}

Bir Film: Ahlat Ağacı

Çanakkale’yi Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

Nuri Bilge Ceylan’ın senaryosunu eşi Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile birlikte yazdığı; 71. Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimini gerçekleştiren ve başrollerinde Aydın Doğu Demirkol, Murat Cemcir ve Bennu Yıldırımlar’ın oynadığı 2018 yapımı filmi ''Ahlat Ağacı'' Çanakkale’nin Çan ilçesi, Torhasan ve Asmalı köyleri ile merkezinde çekildi. Zayıflıklar, alışkanlıklar, zaaflar, tutkular, hayaller ve hayal kırıklıkları temasında işlenen film; ön planda ise babalar ve oğulların birbirlerine taşıdıkları kader birliğine yer veriyor. Doğduğu kasabaya döndüğünde, aklında yazdığı kitabı bastıracak parayı toplama planları olan Sinan’ın babası İdris’in kumar bağımlılığıyla yüzleşme hikâyesini işleyen ''Ahlat Ağacı'' 91. Akademi Ödülleri için ''Yabancı Dilde En İyi Film'' kategorisinde ülkemizin aday adayı olsa da aday olamamıştı… {product:532}

Çanakkale’de Nerede Kalınır?

Çanakkale’yi Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

Çanakkale seyahatiniz öncesinde nerede kalacağınızı araştırırken, Çanakkale otelleri listesine ihtiyacınız olacaktır. Çanakkale Otelleri sayfamıza göz atarak listedeki tesisler arasından size hitap eden adresi kolayca inceleyebilirsiniz.

{product:498}{search:canakkale-otelleri,Çanakkale Otelleri}