Balıkesir'in Gözdesi Erdek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Balıkesir'in Gözdesi Erdek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 10 Ağustos 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Balıkesir'in Gözdesi Erdek Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Erdek, muazzam doğası, denizi, tarihi, sıcakkanlı halkı, gezilecek yerleri ile tatilcilerin gözde yeri! Özellikle aile için uygun tatil yerleri arasında olması, bütçe dostu tatil yerleri arasında tercih edilmesi nedeniyle de tatilcilerin gözde yerleri arasında. Tatil rotanıza bir yer daha eklemeniz amacıyla Erdek gezilecek yerler, Erdek plajları ve daha birçok bilgiyi bu yazımızda sizin için derledik.

Erdek Nerede?

Balıkesir'in Gözdesi Erdek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

{ad:0} Erdek Balıkesir’in en güzel, en şirin ilçelerinden biri! Hem Marmara Bölgesi’nden hem de Ege Bölgesi’nden de payını alan Erdek, Marmara denizinin kıyısında bulunuyor. Balıkesir- Erdek arası yaklaşık 120 km sürüyor.

Erdek’te Gezilecek Yerler

Balıkesir'in Gözdesi Erdek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Erdek merkezi çok büyük bir yer olmasa bile doğası, tarihi ve köyleri ile misafirlerine gezilecek birçok alternatif sunuyor. Gerçekten hem dinlenip hem de gezdiğimiz yerlerin tadını çıkaralım diyorsanız 2 veya 3 gününüzü Erdek’e ayırabilirsiniz. Hadi gelin Erdek gezilecek yerler listemize beraber göz atalım.
  • Anıt Ağacı: 1860 yılında dikilen Anıt Ağacı resmen yılların deyimlerini taşıyan bir bilge! Çapı 114 cm olan Anıt Ağacı’nın türü fıstık çamı. Gün içinde yapacağınız yürüyüşten sonra bu koca çamın gölgesinde dinlenebilir veya birkaç saatinizi ağacın gövdesine yaslanıp kendinizi dinleyerek, kitap okuyarak, ağacın bilgeliğini hissederek geçirebilirsiniz.
  • Erdek Açık Hava Müzesi: Erdek Açık Hava Müzesi, 1946-1949 yılları arasında kaymakamlık görevinde bulunan Reşit Mazhar Ertüzün sayesinde yapıldı diyebiliriz. Eşit Mazhar Ertüzün tarafından Kyzikos şehrinden kalan işlemeli taşların yok edilmesi engellenerek bu eserleri Açık Hava Müzesi’nde toplamıştır. Daha sonra birçok zor süreçten geçen Açık Hava Müzesi ve eserleri, bugün sizleri ziyarete bekliyor.
  • Narlı Köyü: Göçmenlere ev sahipliği yapması ile bilinen Narlı Köyü farklı kültürleri barındırması ile ziyaret edilmesi gereken yerlerin arasında kalıyor. Narlı Köyü’nün sokaklarının sakinliğinin ve farklı kültürlere ait lezzetlerinin keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Seyitgazi Tepesi: Açıkçası Seyitgazi Tepesi’ne gitmeden önce tarihi geçmişini incelemenizi mutlaka tavsiye ederiz. Farklı rivayetleri barındıran bu yer halk arasında en çok dilek dilemek amacı ile ziyaret ediliyor. Yerin tarihini keşfetmek, gün batımının keyfini çıkarmak ve gitmişken belki dilek dilemek için Seyitgazi Tepesini ziyaret edebilirsiniz.
  • Kyzikos Antik Kenti: Erdek- Bandırma arasında bulunan Kyzikos Antik Kenti hakkında anlatabileceğimiz tarihi bilginin sınırı yok! Önemli tarihi olaylara tanık olmuş Kyzikos Antik Kenti, sizi tarihte bir yolcuğa çıkaracak. Kalıntıların yanında doğanın güzelliğini de deneyimleyeceğiniz Kyzikos Antik Kenti’ni Erdek gezilecek yerler listenize alabilirsiniz.
  • Tarihi Palata Çeşmesi: 1704 yılından günümüze kadar gelebilen Palata Çeşmesi’nin soğuk suyu yıllardır akıyor. Erdek’e 1 km uzaklıkta bulunan Palata Çeşmesi’ni ziyaret etmeden dönmeyin.
  • Paşalimanı Adası: Erdek’ e bağlı Paşalimanı Adası, içinde 5 tane köyü barındırıyor. Paşalimanı Adası özellikle şarap üretimiyle biliniyor. Paşalimanı Adası’nın kapsadığı köyleri gezmek, doğasının tadını çıkarmak, yerli halk ile tanışarak adanın büyüsünü hissetmek için rotanıza ekleyebilirsiniz. Paşalimanı Adası’nı gitmeden keşfetmek için, Bir İlkbahar Rotası: Balıkesir, Paşalimanı Adası yazımıza göz atın!
{product:363}

Denize Girilebilecek Erdek Halk Plajları

Balıkesir'in Gözdesi Erdek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Doğası ve tarihi güzelliklerinin yanında Erdek Plajları ’nın da tatil seçiminiz de önemli rol oynayacağınızı söyleyebiliriz. Özellikle konumundan dolayı aklınızda oluşan Erdek denizi nasıl sorusunu duyar gibiyiz. Temiz, berrak Erdek denizinin sıcaklığı da Balıkesir’e bağlı ilçelerin soğuk denizlerine kıyas ile daha iyi durumda kalıyor. Yine de yazın sıcağında serinlemenizi sağlayacak Erdek Plajları’nı sizin için listeledik. Listelediğimiz halk plajlarının yanında özel işletmelere bağlı plajlarının da bulunduğunu not düşebiliriz.
  • Çuğra Plajı: Kapıdağ manzarası eşliğinde denizin tadını çıkarmak ister misiniz? Erdek’in en ünlü plajları arasında olan Çuğra Plajı, mavi bayraklı plajlarımızın arasında yerini alıyor.
  • Paflima Koyu Erdek’ten yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Paflima Koyu, 1,5 km uzunluğundaki sahili ile yüzmenin yanında trekking ve yürüyüş için de çok tercih ediliyor. Sakince denizin ve kumsalın tadını çıkarmak istiyorsanız tatilciler tarafından çok bilmeyen Paflima Koyu’nu tercih edebilirsiniz.
  • Ocaklar Plajı: Mavi bayrak ödülüne sahip Erdek plajlarından biri de Ocaklar Plajı! Sığ ve sıcak denizi ile özellikle çocuklu ailelerin tercihleri arasında yer alıyor. Kazdağları manzarası eşliğinde sevdiklerinizle bu muazzam plajın tadını çıkarabilirsiniz.
  • Kurbağalı Plajı: Erdek merkezden başlayarak yaklaşık 1 km olan uzunluğa sahip olan Kurbağalı Plajı doğa ile bütünlüğünü bozulmamış berrak denizi ile sizi kendine hayran bırakacaktır. Mavi bayraklı Kurbağalı Plajı özellikle konumundan dolayı yerli halkın ve turistlerin çok tercih ettiği plajlar arasında diyebiliriz.
{product:17685}

Erdek’te Neler Yapılır?

Balıkesir'in Gözdesi Erdek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Erdek gezilecek yerler listemizin dışında daha yapabileceğiniz birçok aktivite var. Erdek’te neler yapılır bakalım. İstediğiniz her mevsimde doğa yürüyüşleri, doğa fotoğrafçılığı yapabilirsiniz. Her seferinde Erdek’in doğal güzelliklerine biraz daha hayran kalacağınıza emin olabilirsiniz.Atlı doğa turları tatilciler arasında yine çok tercih edilen aktiviteler arasında yer alıyor. Erdek’in sakin muazzam doğasını bir de böyle keşfedebilirsiniz. Erdek denizini eğlenceli su sporları veya tekne gezileri ile deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca tekne gezilerinden bahsetmişken Erdek’te gün batımını da kaçırmamanızı öneririz.

Erdek’te Ne Yenir?

Balıkesir'in Gözdesi Erdek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Erdek bir sahil ilçesi olduğu için tabii ki balık çeşitleri, balık çorbası, midye, soslu kalamar, fener balığı gibi deniz mahsülü odaklı yemekler önde geliyor. Fakat Erdek’in zeytinyağlı yöresel yemeklerin de epey meşhur olduğunun altını çiziyoruz. Erdek’te kabak çiçeği dolması, barbunya, zeytinyağlı enginar gibi ege bölgesi yemeklerini de mutlaka tatmalısınız.

Sahil tatiline geldik bir balık keyfi yapalım diyorsanız Gözde Denizhan Balık Evi’ni uygun fiyatları, güler yüzlü ekipleri ve taze balıklarını deneyimlemek için tercih edebilirsiniz. Eğer daha geniş yemek çeşitleri istiyorsanız Hocanın Yeri ve Park Lokantası’nı değerlendirebilirsiniz.

Erdek’te Nerede Kalınır?

Balıkesir'in Gözdesi Erdek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Erdek konaklama seçenekleri arasında kamp, pansiyon, otel, bungalow evleri ne ararsanız var. Sahile yakın, konforunuzdan ödün vermeyeceğiniz konaklama deneyimi için Polem Otel, Erdek Alevok Otel, Aloria Garden Hotel ve Hotel Benan gibi otelleri araştırabilirsiniz. Pansiyon veya doğanın için bungalow tercihimiz derseniz, Erdek Torun Pansiyon, Maslinka Bungalow seçeneklerini öneririz. Otel, pansiyon ve bungalow konaklama seçeneklerini Erdek Otelleri listesinden şimdi inceleyin! {product:1677}

Erdek’e Nasıl Gidilir?

Balıkesir'in Gözdesi Erdek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Erdek’e nasıl gidilir sorunun cevabında mutlaka Bandırma- Erdek karayolu güzergahı üzerinde yer alıyor. Özellikle kendi aracınız ile yolculuk yapacaksanız bu güzergah kolay bir tercih olacaktır. Ayrıca İstanbul- Bandırma arası feribot ile ulaşım da seçecekleriniz arasında yer alıyor. Otobüs ile ulaşım sağlamak isteminiz durumunda şanslısınız ki birçok otobüs firmasının direkt Erdek’e seferi bulunuyor. {search:erdek-otelleri,Erdek Otelleri}