Noel Pazarları: Avrupa'daki Işıl Işıl 9 Noel Pazarı

Noel Pazarları: Avrupa'daki Işıl Işıl 9 Noel Pazarı

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 25 Kasım 2019
 • Son Güncellenme: 12 Aralık 2023
Noel Pazarları: Avrupa'daki Işıl Işıl 9 Noel Pazarı

Yeni yıl gelince herkesin içini büyük bir heyecan kaplar. Çünkü dükkanların ışıl ışıl donatıldığı, hediyelerin özenle paketlendiği ve yılbaşı ağaçlarının süslendiği bu günün insanı saran farklı bir ruhu vardır. Avrupa ise işte bu ruhu en iyi hissedebileceğiniz destinasyonlar arasında yer alır. Avrupa şehirlerinin pek çoğunda bulunan ve her yıl kurulması heyecanla beklenen Noel pazarları sayesinde şehirler bambaşka bir havaya bürünüyor. Sizin için sıraladığımız Avrupa’nın en güzel Noel pazarları listemize göz atmayı unutmayın. Bakalım sizin favoriniz hangisi olacak.

{ad:0}

Viyana Belediye Binası Noel Pazarı / Avusturya

Avusturya’nın başkenti Viyana, esasında bünyesinde onlarca farklı Noel pazarına ev sahipliği yapıyor. Fakat içlerinde en büyük ve görkemli olanı Viyana Belediye Binası’nda kuruluyor. Her yıl sayısız turistin yalnızca Noel pazarlarını görmek için akın ettiği Viyana’da yeni yıl ruhunu yaşamak bambaşka bir deneyim vadediyor. Viyana Noel pazarlarında tıpkı diğerlerinde olduğu gibi şekerlemeler, hediyelik eşyalar, yöresel lezzetlerle donatılmış yeme-içme stantları bulunuyor. 

Strazburg Kleber Meydanı Noel Pazarı / Fransa 

Fransa’nın kuzeydoğusunda yer alan Strazburg, Noel pazarlarını görmek ve o muhteşem coşkusunu hissetmek için gidilebilecek en doğru adreslerden. Hem romantik hem de eğlenceli bir durak olan Strazburg’ta özellikle Kleber Meydanı’nda kurulan devasa çam ağacı ziyaretçilere görülmeye değer bir görsel şölen sunuyor. Tabi Kleber Meydan dahil olmak üzere şehrin farklı yerlerinde daha pek çok Noel pazarı buluyor. 

Dresden Altmarkt Meydanı Noel Pazarı / Almanya 

Almanya’nın ihtişamlı barok mimarisiyle başlı başına merak uyandıran seyahat rotası Dresden, Noel’de de göz alıcı olmayı başarıyor. Dresden’in ülkede yer alan diğer şehirler kadar dikkat çekici olan Noel pazarları, her yıl kuruluyor ve sayısız ziyaretçi ağırlıyor. Bu pazarların en ünlüsünün ise Altmarkt Meydanı’nda kurulan Striezlemarkt olduğu biliniyor. Eğer günün birinde bir Noel pazarı ziyaret etmeye karar verirseniz Dresden’e ilk sıralarda yer vermenizi tavsiye ederiz. 

Prag Eski Kent Meydanı Noel Pazarı / Çek Cumhuriyeti 

Köprüleri ve mimarisiyle Avrupa’nın hem romantik hem de büyüleyici şehirlerinden biri olan Prag, yeni yılda da seyahat tutkunları için bir cazibe merkezi olmayı başarıyor. Sokaklarında gezinirken kendinizi adeta bir Ortaçağ filminde gibi hissedeceğiniz şehir, Eski Kent Meydanı’nda kurulan Noel pazarı ile yeni yıl coşkusunu yaşatıyor. Pazarda kurulan stantlarda dekoratif eşyalar, yiyecek, içecek, ahşap oyuncalar ve yöreye özgü el emeği ürünler bulabilirsiniz.

Brugge Market Meydanı Noel Pazarı / Belçika 

Noel sevincinin dört bir yanı sardığı şehirlerden biri de Belçika’nın sevimli mi sevimli kenti Brugge. Çikolata kokulu sokakları, hareketli meydanları ve ışıklı pazarları ile yeni yılı Brugge’de geçirmek şüphesiz verebileceğiniz en doğru karar. Siz de şehrin meşhur meydanlarından Market Square’de kurulan Noel pazarında ister yemeye-içmeye doyabilir, isterseniz de sevdiklerinizi ve kendinizi hediyelere boğabilirsiniz.

Budapeşte Vörösmarty Meydanı Noel Pazarı / Macaristan

Gelelim Noel’de soğuk olduğu kadar canlı olan bir diğer destinasyona. Nereden mi bahsediyoruz? Tabi ki Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den. Yöresel yemekleri, dansları, müzikleri ve daha nicesiyle eğlenceli bir seyahatin önemli adreslerinden olan şehir, sizlere aynı zamanda yeni bir kültür tanıma olanağı sunuyor. Kültürüyle özdeşlemiş Noel pazarlarında ise geleneksel lezzetlerin yanı sıra örtüler, porseleneler ve çeşitli el işi ürünler sizleri bekliyor.

Napoli Noel Pazarları / İtalya 

İtalya’nın güneyinde yer alan ve Roma ile Milano’dan sonra üçüncü büyük şehri olan Napoli, genellikle bahar ve yaz aylarının favori rotalarından olsa da kış aylarında, özellikle de Noel’de görülmeye değer. Şehrin Via Donizetti, Via Scarlatti, Via Luca gibi farklı sokaklarına kurulan Noel pazarlarında aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. Tarihi Limatola Kalesi'nde kurulan geleneksel noel pazarı ortaçağ havası yaşatıyor. Üstelik bu dönemde şehrin sokakları da bir o kadar hareketli oluyor. Kısacası pizzanın ana vatanı olan Napoli’de ziyaretçileri hem bir lezzet şöleni hem de eğlence dolu bir seyahat bekliyor. 

Stokholm Gamla Stan Noel Pazarı / İsveç 

Noel coşkusunu iliklerinize kadar hissedeceğiniz yerlerden biri de İsveç’in başkenti Stokholm. Kendine has küçük ama sevimli Noel pazarlarının kurulduğu şehrin kendisi soğuk olsa da Noel’de cıvıl cıvıl sokakları ve pazarları sıcacık. En meşhur Noel pazarı, şehrin tarihi merkezlerinden Gamla Stan’da kuruluyor ve bunun yanı sıra Stokholm’un bazı bölgelerinde küçük küçük başka pazarlar da bulunuyor. 

Amsterdam Museum Quarter Noel Pazarı / Hollanda 

Avrupa’nın gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alan Amsterdam, mimarisiyle olduğu kadar doğal güzellikleri ve tabi ki eğlence hayatıyla ön plana çıkıyor. Şehrin en meşhur Noel Pazarı Museum Quarter'da kuruluyor. Noel pazarları şehrin yer yerinde çok eğlenceli geçiyor. Hem Museum Quarter'da hem de farklı sokaklarda kurulan pazarlarda Hollanda peynirleri, çikolatalar, rengarenk ışıklı tezgahlarda sergilenen hediyelik eşyalar ve yöresel pek çok lezzet yer alıyor.

Yorumlar

nevzat özcan 
03.12.2019
Gideceğimiz yerde hava sıcaklığı 20 ile 30 derece olmalı. Teşekkürler.