Ankara’yı Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

Ankara’yı Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 14 Şubat 2022
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Ankara’yı Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

Başkentimiz olma özelliğinin yanı sıra kurucu önderimiz Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e ev sahipliği yapan Ankara’da Anıtkabir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Atakule, Ankara Kalesi, Etnografya Müzesi, Elmadağ Kayak Merkezi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Gölbaşı gibi gezilmesi, görülmesi gerekli başat destinasyonlar yer almaktadır. Rahmi Koç Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, PTT Pul Müzesi gibi tarihe ışık tutan müzelerin ve Kızılay, Konur Sokak, Karanfil Sokak gibi kozmopolit gezi adreslerinin yer aldığı başkentimize bir seyahat planlıyorsanız size okuyabileceğiniz bir kitap ile izleyebileceğiniz bir film tavsiyemiz olacak. Kitabınız yanınızda, Ankara çevresinde daha fazla keşif yapmak isterseniz, size ilham olması için Keşif Rehberi'nden Ankara'nın 8 Doğal Güzelliği adlı yazıya göz atabilirsiniz.

{ad:0}

Bir Kitap: Herkes Herkesle Dostmuş Gibi

Ankara’yı Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

Barış Bıçakçı’nın kendisine has tarzının ilk görüldüğü, 2000 yılında yayımlanan kitabı "Herkes Herkesle Dostmuş Gibi" anlatı temeline büyük kentlerde yaşamını sürdüren insanların iletişimsizlikleri ve sahip oldukları küçük dertleri almaktadır.

Ankaralı bir yazar olan Bıçakçı, birbirini takip eden pek çok öyküyü bir bütün dahilinde sunmuş; birbirine uzanan kurgular ile toplumsal olarak uzak ancak fiziksel olarak yakın insanların yaşamlarını yansıtmıştır. Bu romanda Ankara, Bıçakçı’nın anlatı ekseninde küçük bir kasabaya indirgenmiştir. Öyle ki Bıçakçı ilk romanında Ankara’yı kast ederek "Bu küçük kasabada herkes herkesle dostmuş gibidir ancak değildir" ifadelerini kullanmaktadır.

Bir Film: Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Ankara’yı Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

Seyfi Teoman’ın yönettiği, Barış Bıçakçı’nın aynı isimli romanından 2011 yılında beyazperdeye uyarlanan “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” filminde İlker Aksum, Fatih Al, Güneş Sayın ve Taner Birsel gibi oyuncular rol almaktadır.

Film, dostlukları geçmişe dayanan otuzlu yaşlardaki Ender ve Çetin’in yıllar sonra Ankara’da birlikte bir ev tutarak bir araya gelmeleriyle başlıyor. Yakın arkadaşları Fikret’in ABD’den Türkiye’ye tatile geldiği zaman annesi ve babasını kaybetmesi üzerine apar topar ABD’ye dönmesi gerekir ve ortaya bir sorun çıkar: Fikret’in kız kardeşi Nihal.

Ankara Üniversitesi’nde öğrenci olan Nihal’in okulunu bitirmesi için daha iki yılı vardır. Fikret, Ender ve Çetin’e Nihal’i emanet ederek ABD’ye dönünce aynı evde üç kişi yaşamak zorunda kalacaklardır. Başlangıçta aralarında herhangi bir iletişim olmasa da zamanla üç kişinin, mecburiyetten hareketle doğan, adı konulamayan bir yakınlaşmaya hasıl olacaktır.

Ankara'da Nerede Kalınır?

Ankara’yı Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin

Ankara tatilinizi planlarken seçiminizi ister butik otellerden, isterseniz lüks şehir merkezi otellerden ya da Ankara’ya yakın, doğal güzelliklerin içinde olabileceğiniz, Neredekal.com üzerinde birbirinden güzel ve özel tesis arasından gerçekleştirebilirsiniz. En iyi Ankara konaklama seçeneklerini Ankara otelleri listemizden öğrenebilirsiniz! {product:2553}{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}