İstanbul'un En İyi Salep Mekanları

İstanbul'un En İyi Salep Mekanları

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 25 Ocak 2022
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
İstanbul'un En İyi Salep Mekanları

Kışın soğuk havalarda içimizi ısıtmak için sıcak çikolata, kahve, boza ya da çay içmeyi çok severiz. Bu leziz içeceklere bir de salep eklendi mi, keyfimiz daha da yerine gelir. Pek çok kişi için kış denilince ilk akla gelen içeceklerden olan salep, yediden yetmişe herkesi tadı ve kokusuyla mest ediyor.

{ad:0}

Peki İstanbul’da salep diyince bu leziz içeceği en iyi nerede içebiliriz? İstanbul’da salep servis eden pek çok mekan olsa da, en popüler altı mekanı sizler için listeledik. Şimdiden tarçınlı salep kokularını alır gibiyiz, afiyet olsun!

Yeniköy Kahvesi

İstanbul'un En İyi Salep Mekanları

Yeniköy’ün yeşil atmosferinde, Boğaz manzarasına karşı doğayla baş başa bir deneyim sunan Yeniköy Kahvesi, İstanbul’da en leziz salep yapan mekanlardan. Ambiyansı ile göz dolduran mekanda salebin tadını çıkarabilir, manzarayla mest olabilirsiniz.

İstinye İskele Çay Bahçesi

İstanbul'un En İyi Salep Mekanları

İstinye iskelesinin hemen yanı başında, Boğaz kenarında yer alan mekan, sunduğu nefis manzarasıyla göz dolduruyor. Her mevsim dolup taşan bu çay bahçesi, sunduğu enfes salebiyle de oldukça popüler. Boğaz’a karşı salep içmek ve İstanbul’u dinlemek burada çok güzel oluyor.

Vendor Coffee Roasters

İstanbul'un En İyi Salep Mekanları

Kahveleriyle Beşiktaş’ın en sevilen mekanlarından olan Vendor Coffee Roasters, mis gibi kokan kahveleri kadar tam kıvamında olan salebiyle de adından söz ettiriyor. Üzerindeki tarçınla leziz bir ikili oluşturan mekanın salepleri, damak zevkine düşkün olanları memnun ediyor.

Şirin Cafe

İstanbul'un En İyi Salep Mekanları

Galata Kulesi manzarasında salep içmek ister miydiniz? Galata’nın en sevilen mekanlarından olan Şirin Cafe, manzarası ve lezzet bombası salepleriyle enfes bir menü sunuyor. Salep haricinde pasta ve tatlılarıyla da popüler olan mekanda kış mevsimi çok daha eğlenceli oluyor.

Fazıl Bey’in Türk Kahvesi

İstanbul'un En İyi Salep Mekanları

Kadıköy Çarşı’da yer alan Fazıl Bey’in Türk Kahvesi, adından da anlaşılacağı gibi, Türk kahvesiyle meşhur bir mekan. Günün her saati kahveseverleri bir araya getiren bu mekanda, salep de oldukça ilgi görüyor. Kadıköy’de alışveriş yapan, yürüyen, çarşı sokaklarından gelip geçen insanları salep içerken izlemek çok keyifli oluyor.

Soulmate Coffee

İstanbul'un En İyi Salep Mekanları

Üsküdar’ın içinizi ısıtan tarihi dokusu ve mekanları, her mevsim ayrı bir güzel oluyor. Kışın ise Soulmate Coffee salebi ve samimi atmosferiyle ziyaretçilerini misafirperverlikle ağırlıyor. Mekanın klasik salebi oldukça meşhur. Burada ayrıca damla sakızlı salebi de tatmanızı tavsiye ederiz. 

Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetleri arasında ilk sıralarda yer alan salep, İstanbul’un renkli ve eğlenceli mekanlarında içince daha da lezzetli oluyor. Hem bu güzel şehri keşfetmek, hem de bu keşiflere lezzet katmak isterseniz salep mekanlarında mola vermek sizi mutlu edecek. 

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}