Ankara'ya Yakın En Güzel Kamp Alanları

Ankara'ya Yakın En Güzel Kamp Alanları

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 24 Nisan 2019
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Ankara'ya Yakın En Güzel Kamp Alanları

Ankara şehir yaşamının, kalabalığın ve stresin hissedildiği yerlerden biri. Başkentte yaşayanlar şehrin bu yanını çok iyi bildiklerinden en kısa tatillerde bile minik kaçamaklar yapmak için plan yaparlar. İlk tercihleri de genellikle Ankara yakını kamp alanları arasından oluyor. Bünyesinde çok sayıda doğal güzellik ve kamp alanı barındıran Ankara'dan yola çıkacakları düşünerek bir liste hazırladık. Böylece ister bütün bir hafta sonunu ister günübirlik olarak Ankara çevresindeki kamp alanlarında keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda Ankara’ya Yakın Günübirlik Rotalar yazımızdan da detaylı bilgi edinebilirsiniz.

{ad:0}

1- Işık Dağı Karagöl Jeositi, Kızılcahamam

ışık dağı karagöl kamp

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine 35 km uzaklıkta yer alan Işık Dağı Karagöl Jeositi, şehir merkezine ise 112 km'lik bir mesafede konumlanıyor. Tüm doğal güzelliğiyle ön plana çıkan bu alan, kafa dinlemek için ideal olduğu kadar temiz havaya doymak isteyenleri de bir hayli sevindiriyor. Ağaçlara hamak kurabilir ve göl kenarında yürüyüşler yaparak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Trekking yapmak isteyenler için de ideal bir ortam sunuyor. Heyelan sonucu oluşan Karagöl'ün rakımının yaklaşık olarak 1600 m olduğu biliniyor. Burası ücretsiz bir kamp alanı ancak bünyesinde elektrik, büfe ve tuvalet gibi hizmetler bulunmuyor. Bu nedenle kamp alanına doğru yola çıkarken yanınıza yiyecek-içeceklerinizi almanızda fayda var. Kamp alanlarına günübirlik geziler düzenlemek isterseniz Ankara Apart Otelleri'nde konaklayarak farklı yerlere gezi planları yapabilirsiniz:

{search:ankara-apart-otelleri,Ankara Apart Otelleri}

2- Şahinler Tabiat Parkı, Kızılcahamam

şahinler tabiat parkı kamp alanı

Şahinler Tabiat Parkı Ankara'nın Kızılcahamam sınırları içerisinde ilçeye 30 km, başkente ise 100 km mesafede keyifli bir kamp rotası sunuyor. Tertemiz doğası ile kamp için olduğu kadar trekking yapmak isteyenlerin de ilk tercihlerinden biri olan tabiat parkı, özel bir işletmeye ait olması sebebiyle ücretli olarak hizmet veriyor. Konforunuzun ön planda tutulduğu bu kamp alanında tuvalet, piknik masaları, büfe, güvenlik ve acil durumlarda kullanılmak üzere elektrik gibi imkanlar bulunuyor. Tüm bu özellikleriyle kamp yapmayı sevenlere keyifli bir deneyim yaşatıyor.

{product:26937}

3- Soğuksu Milli Parkı, Kızılcahamam

soğuksu milli parkı kamp

Meşhur çam ormanlarıyla muhteşem bir doğal güzelliğe sahip Soğuksu Milli Parkı, Ankara yakını kamp alanları denince ilk akla gelen yerler arasında. Büyüleyici doğası kadar Ankara şehir merkezine 80 km gibi kısa bir sürüş mesafesinde yer alıyor oluşunun da büyük bir etkisi bulunuyor. Soğuksu Milli Parkı'nda kamp yapmak muhteşem ancak kamp öncesi mutlaka izin alınması gerekiyor. İzin aldıktan sonra ziyaretçiler herhangi bir giriş ücreti ödemeden çadırlarını diledikleri yere kurabiliyor. Parkta büfe ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınıza yönelik pek çok detay yer alıyor.  

4- Çamkoru Tabiat Parkı, Çamlıdere

çamkoru tabiat parkı kamp

Ne yazık ki kamp yapmak için izin almanız gereken bir diğer durak ise Çamkoru Tabiat Parkı. Hemen belirtelim ki özel izinle kamp yapabileceğiniz bu milli parklar sizi yıldırmasın çünkü gittiğinizde karşılaştığınız manzara onun için emek harcadığınıza hem değiyor hem de tüm uğraşlarınızı bir anda unutturuyor. Ankara'ya 110 km uzaklıkta yer alan Çamkoru Milli Parkı içerisinde karaçam ve sarıçam ormanları bulunan milli park Çamkoru Göleti ile de gönlünüzü fethetmeyi başarıyor. Aynı zamanda günübirlik piknikçileri de ağırlayan tabiat parkı piknik alanlarına da ev sahipliği yapıyor.

5- Aluçdağı Milli Parkı, Çamlıdere

aluçdağı milli parkı kamp

Toplamda 17 adet trekking parkuru ile trekkingcilerin favori duraklarından biri olan Aluçdağı Tabiat Parkı, Ankara merkezine 110 km uzaklıkta konumlanıyor. Aynı zamanda piknik alanı ve kamp yeri olarak hizmet veren milli park, tam anlamıyla yerinde duramayanlara hitap ediyor. Çünkü alan içerisinde zipline, ATV ve bisiklet gibi aktiviteler yapılabiliyor. Tüm bunların yanı sıra kampçıların büfe, tuvalet, içme suyu ve otopark gibi konularda endişe duyması da gerekmiyor. Milli park ihtiyacınız olabilecek tüm bu detayları bünyesinde barındırıyor.

6- Sorgun Göleti Tabiat Parkı, Güdül

ankaraya yakın kamp alanları

Gölet manzarası, temiz havası ve yürüyüş parkurları ile Ankara'nın hem kamp için hem de günübirlik ziyaretler için tercih edilebilecek önemli noktalarından biri. Yalnızca doğal güzelliklerini görmek için onlarca kilometre kat etmeye değecek olan tabiat parkı, başkente 105 km mesafede yer alıyor. Trekking, kamp ve piknik gibi doğa aktivitelerini yapabileceğiniz yerlerden biri. Alanda hem piknikçilerin hem de kampçıların ihtiyaçları olabilecek tuvalet, piknik masaları, otopark ve içme suyu gibi olanaklar bulunuyor. Siz de kamp süresi boyunca gölet etrafında uzun yürüyüşlere çıkabilir ve muhteşem doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

7- Ay Kayası Mesire Alanı, Çubuk

ankara çevresi kamp alanları

Sıradaki durağımız olan Ay Kayası Mesire Alanı isminden de anlaşılacağı üzere genelde günübirlik piknikçiler tarafında tercih edilse de kamp yapmak için oldukça elverişli bir ortama sahip. Özel bir işletmeye ait olmayan alanda tuvalet, elektrik ve içme suyu gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir yer bulunmuyor. Bu nedenle biz burayı daha çok doğal kamp alanı arayışında olanlara tavsiye ediyoruz. Şehir merkezine 83 km uzaklıkta yer alan Ay Kayası Mesire Alanı'na doğru yola çıkmadan önce ihtiyacınız olabilecek her şeyin detaylı bir listesini çıkararak yanınızda götürdüğünüzden emin olmanızı tavsiye ederiz.

8- Alicin Kültürel Jeositi, Kızılcahamam

alicin kültürel jeositi kamp

Fotoğraf: Mehmet Emin Yılmaz

Kamp tutkunlarına hitap edecek rotalardan bir diğeri de Alicin Kültürel Jeositi. Şehir merkezinden 90 km uzaklıkta yer alan bu durak oldukça sessiz ve sakin kamp alanlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Tıpkı Ay Kayası gibi herhangi bir işletme bulunmaması nedeniyle ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılamanız gerekiyor. Tüm imkansızlıkları ve doğal ortamı ile kamp ruhunu tam olarak hissedebileceğiniz Alicin Kültürel Jeositi, meşhur deresi ve trekking alanları ile kamp yapmasanız dahi bölgede mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

9- Eğriova Göleti, Yenice - Karabük

eğriova göleti kamp yeri

Eğriova Göleti, huzur dolu manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Yenice ormanlarının arasında olan özellikle bahar aylarında keyifli bir seyahat rotası sunan gölette kendi çadırınızla gidip doğa kampı yapabilirsiniz. Dağ bisikleti, doğa fotoğrafçılığı ve doğa yürüyüşü gibi etkinlikler sayesinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Herhangi bir tesis bulunmadığını kamp malzemelerinizi ve yiyeceğinizi getirmeniz gerektiğini de belirtelim. {product:33921}{search:karabuk-otelleri,Karabük Otelleri}

10- Kirazdibi Göleti Kamp Alanı, Ayaş

Kirazdibi Göleti diğer adıyla Ayaş Kamp Alanı, Ankara Ayaş'da yer alan ücretsiz kamp alanları içerisinde yer alıyor. Bir baraj göleti olan Ayaş hem çadır hem de karavan konaklamaları için oldukça uygun bir kamp alanı. Ayaş Kamp Alanı ayrıca piknik yeri olarak da kullanılmakta. Kamp alanı içinde ve yakın çevresinde alışveriş yapabileceğiniz bir yer olmadığı için önceden hazırlıklı gitmenizde fayda var. Kontrollü ateş alanı sayesinde ateş yakabilirsiniz.

11- Kıbrıs Köyü Kanyonu, Mamak

Ankara kamp alanları arasından Kıbrıs Köyü Kanyonu doğallığıyla ziyaretçilerini etkileyen özelliklere sahip. 8 km uzunluğundaki kanyonun dere bölgesindeki duvarları 100 metre yüksekliğine kadar çıkıyor. Çadır kampı için uygun olan kanyonda fotoğrafçılık ve doğa yürüyüşü gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Bölgedeki fındık ağaçları ve çeşitli bitkiler de gidenleri etkileyen bir diğer özelliği. Kanyon içerisinde şelale ve piknik alanı olduğunu da belirtelim. Herhangi bir tesis bulunmadığından kendi kamp malzemelerinizi ve yiyeceklerinizi yanınıza almanızda fayda var. Şehre yakınlığı ve doğallığıyla tercih edilen rotalardan. Aynı zamanda ücretsiz kamp alanları içerisinde yer alıyor.

12- Beynam Ormanları, Bala

Ankara'ya Yakın En Güzel Kamp Alanları

Beynam Ormanları, karaçam ağaçları ve büyüleyici doğasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakan cinsten. Kamp tutkunlarının tercihi olmasında etkili özelliklere sahip. Doğa yürüyüşü ve bisiklet turları yapabilirsiniz. Ağaçlara hamak kurarak huzurun tadına varabilirsiniz. Eşi benzeri az rastlanan manzarasıyla doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Beynam Atatürk Orman’ında tesis yer alıyor. Tesis piknik alanı, tuvalet ve lavabo gibi ihtiyacınız olabilecek donanımlara sahip. Ücretli kamp alanları arasında yer alıyor. Hafta içi giriş yapılmadığını da belirtelim. Beynam Atatürk Ormanı hem kamp yapmak hem de piknik yapmak için hafta sonunuzu güzelleştirebilecek rotalar arasında.

{search:ankara-apart-otelleri,Ankara Apart Otelleri}

13- Kurtboğazı Barajı, Kazan

Ankara karavan kamp alanları arasında yer alan Kurtboğazı Barajı doğasıyla ve sakinliğiyle kendisine hayran bırakıyor. 30 Ağustos 2021’de hizmete açılan karavan parkı, sunduğu özelliklerle kamp tutkunlarının kalbini çalmayı başarıyor. Her karavan için yeşil alan ve otopark yer alıyor. Temel ihtiyaçları karşılayabilecek donanıma sahip alanda konaklamak ise ücretli. Kamp alanı çocuklu aileler için de dinlenme ve şehir stresinden uzaklaşma fırsatı tanıyor. Son olarak sadece kamp yapabileceğiniz alanları anlatarak kalmadık bir de doğasıyla büyüleyen bu yerlerde kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar

Tarık BALCI 
25.10.2021
Alicin deresinde tuvalet vs bir şey yok , tamamen ormanlık alan içerisinde dere kenarında ve dağın kenarındasınız , gece biraz korkutucu oluyor?
Atakan Yılmaz 
10.09.2021
Anlatılan kamp alanlarının hepsinde kamp yaptım sayılır sadece 7 ve 8 de yapmadım. Eğriova göletinde özel işletmenin kamp alanı var önceden rezervasyon yaptırmanız lazım muazzam bir yer. Beypazarı üzerinden gidiliyor veya Çamlıdere Benliyaylası üzerinden gidilebilir ama toprak yoldan gidersiniz 4 çeker araç gerekir. Sorgun göleti için Atakan yılmaz sorgun göleti yazın yputube a video yükledim oradan bakabilrisiniz. diğer alanların çoğuna asfalt yoldan gidiyorsunuz. Bunların dışında Çayırhanda bir camping var ve Şahinler tabiat parkı ile Yayla Mo kamp var. bunlarda gayet güzel. Şahinlerde elektrik ve WC yok diğerlerinde var.
Gökhan Türkoğlu 
23.07.2021
Egriova göleti gerçekten çok güzel bir yer kesinlikle tavsiye ederim. Tek kötü tarafı yolu çok kötü
Emre Sağlam 
18.07.2021
Soğuksu?da kamp yapmak yasak. Ama piknik yapılabiliyor. Çamkoru?da kamp yapabilirsiniz. Otopark, kamp, tuvalet ücretsiz. Tuvaleti idare eder.
Osman Suyur 
18.06.2021
Soğuksu milli parkında kamp yasak diye biliyorum. Çamkoru tabiat parkında önceden kamp yasaktı şu an herhangi bir izne gerek yok Eğriovadan bahsedilirken bir yanlışlık olmuş Yenice ormanlarındaki değil Beypazarı tarafında Eğriova yaylası var oradan bahsedilmiş
Daha fazla yorum gör