Alanya’nın Gizli Saklı Kalmış Plajları

Alanya’nın Gizli Saklı Kalmış Plajları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 02 Haziran 2022
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Alanya’nın Gizli Saklı Kalmış Plajları

Türkiye’nin güzide tatil beldeleri arasında, mavi ve yeşilin buluştuğu Alanya, birbirinden güzel ve adeta cenneti tasvir eden denize girilebilecek plajlarla dolu. Sıcak iklimiyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Alanya’da, bakir koylar yanında, kıyı boyunca uzanan popüler plajlar, en kalabalık Alanya beachlerinden, halk plajlarına, ücretli ve ücretsiz birçok plaj mevcut. Gelin bu yazımızda deniz-kum-güneş üçlüsünin keyfini çıkarabileceğiniz, her zevke hitap edecek Alanya’nın gizli saklı kalmış plajlarından bahsedelim. Alanya’nın en popüler plajlarını merak ediyorsanız Alanya plajları ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

{ad:0}

1- Keykubat Plajı

Alanya’nın Gizli Saklı Kalmış Plajları

Alanya şehir merkezinde olması ve yaklaşık olarak 3 km uzunluğa sahip sahil şeridi olması nedeniyle Alanya’nın en iyi ve en popüler plajları arasında olan Keykubat Plajı, mavi bayraklı plajlar arasına yer almaktadır. Keykubat Plajı çevresindeki doğal alanlar olması ve bu nedenle oldukça şahane manzaralara ev sahipliği yapmasıyla da tercih edilmektedir. Çocuklu aileler için ideal olan Keykubat Plajı’nın etrafı yeterli sayıda restoran ve kafelerle çevrilidir. Duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz plaja, giriş ücreti bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiye kullanımları ücrete tabidir.

2- Emirgan Ulaş Plajı

Alanya’nın Gizli Saklı Kalmış Plajları

Şehir merkezine yaklaşık 4-5 km uzaklıkta bulunan Emirgan Ulaş Plajı, tam tüm gününüzü geçirebileceğiniz ideal plajlardan birisi. Çevresinde bulunan piknik masalarında aileniz ve sevdiklerinizle piknik yapabilir, etrafındaki restoranlardan da ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Tuvalet, duş gibi imkanlarda bulunan Emirgan Ulaş plajına giriş ücretsizdir. Ortalama bir sıcaklığa sahip olan deniz suyu sayesinde özellikle hafta sonları oldukça kalabalıktır. {product:6869}

3- Mahmutlar Halk Plajı

Alanya’nın Gizli Saklı Kalmış Plajları

Şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta olan Mahmutlar Halk Plajı’na ilçedeki minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bölgedeki plajlara göre nispeten daha sakin olan bu plaj ince tanecikli bir kuma sahiptir. Sahil uzunluğu 5 km olan plajda bazı alanlar irili ufaklı taşlıktır. Bu nedenle deniz ayakkabınızı yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz. Mahmutlar Halk Plajına giriş ücretsizdir.

4- Galipdere Halk Plajı

Alanya’nın Gizli Saklı Kalmış Plajları

Şehir merkezinden yürüyerek ulaşılabilen, ince tanecikli kumlara sahip olan Galipdere plajına giriş ücretsizdir. Sığ sayılabilecek denizi sayesinde hem çocuklu ailelere hem de yeni yüzme öğrenen insanlar için ideal olan Galipdere Plajı, özellikle hafta sonları oldukça kalabalıktır. {product:36932}

5- Goya Beach Club

Alanya’nın Gizli Saklı Kalmış Plajları

Plaj yerine beach club tercih edenler için önerimiz Alanya’nın en popüler beach clublarından biri olan Goya Beach Club. Antalya-Mersin anayolunda bulunan Goya Beach Club’ta incekumlu plajının yanı sıra özel havuz imkanı da bulunmaktadır. Dj performanları, özel partiler, ünlü isimlerin sahne aldığı cluba giriş ücreti olmamakla birlikte içerde minimum yeme içme ücreti uygulaması bulunmaktadır.

6- Tosmur Beach

Alanya’nın Gizli Saklı Kalmış Plajları

Alanya’nın en popüler beachleri arasında yer alan Tosmur Beach, şehir merkezine yaklaşık olarak 7 km uzaklıktadır. İri kumlu ve çakıllı olan plajında deniz genelde dalgalıdır. Giriş ücreti alınmayan Tosmr Beach plaj, genellikle çocuksuz aileler tarafından tercih edilmektedir. {product:29992}

Alanya’ya Nasıl Gidilir?

Alanya’nın Gizli Saklı Kalmış Plajları

Antalya’nın güzide tatil beldesi olan Alanya’ya gelmek için havayolu veya karayolunu kullanabilirsiniz. Alanya havalimanı olmadığı için, havayolu ile gelmek istediğinizde öncelikle Antalya’da bulunan Gazipaşa Havalima’nını tercih etmeli, ardından havayolundan kalkan ücretli servislerle ya da ticari taksilerle Alanya şehrine ulaşabilirsiniz. Gazipaşa Havalimanı-Alanya arası 42 km uzaklıktadır.

Karayolu ile gelmeyi tercih ederseniz özel arabanızla tüm akdeniz kıyısını kapsayan D400 Karayolunu kullanarak Alanya’ya ulaşabilirsiniz. Otobüs ile ulaşmak isterseniz Türkiye’nin hemen hemen her ilinden düzenlenen Alanya otobüs seferleri ile şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Alanya otobüs saatleri otobüs firmalarına göre değişiklik ve çeşitlilik göstermektedir.

{product:20834}

Alanya’da Nerede Kalınır?

Alanya’nın Gizli Saklı Kalmış Plajları

Alanya gezi rehberini okuduktan sonra sıra geldi konaklamaya. Alanya tatil merkezi olması nedeniyle her bütçeye ve zevke hitap eden konaklama tesisleri ile çevrili. Neredekal.com üzerinden Alanya Otelleri içerisinde tatil alayışınıza göre tesis seçebilir, Alanya tatilinizi Neredekal.com aracılığıyla rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. {search:alanya-otelleri,Alanya Otelleri}