En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 22 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

Antalya’nın en güzide tatil beldeleri arasında olan Alanya, köklü geçmişi yanında doğal güzelliklere sahip olması nedeniyle de yerli ve yabancı yüzlerce turist tarafından her yıl tercih edilen bir şehirdir. Antik çağ dönemlerinde Pamfilya ve Kilikya olarak anılan bu iki bölge arasında yer alması nedeniyle Alanya, geçmiş medeniyetlerin miraslarını günümüze kadar korumuştur. Selçuklular döneminde Konya’dan sonra ikinci başkent konumunda olan Alanya, Selçuklu devletinin kışlık merkezi olarak kullanılması nedeniyle çok sayıda Selçuklu eserlerine de ev sahipliği yapmaktadır.

{ad:0}

Masmavi denizlere, tertemiz plajlara, konsept otellere, buz gibi çaylara, macera severler için kanyonlara ve doğal oluşum mağaralara ev sahipliği yapan Alanya gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir bölge. ''Alanya’da Ne Yapılır?'', ''Alanya’nın en güzel plajları nerelerdir?'' gibi sorularınızın cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Alanya Gezilecek Yerler

En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

Şehir merkezinden, plajlara, antik kentlerden, kanyonlara, mağaralardan, seyir tepelerine kadar Alanya’da Gezilecek Yerler’i bir yazıya sığdırmak oldukça zor. Ama genel hatlarıyla Alanya Gezilecek Yerleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz;

1- Alanya Şehir Merkezi

Alanya’ya ilk geldiğinizde yapılacak şeylerden birisi Alanya Kalesi’ni gezmek olmalı. M.Ö. 4. yy. Helenistik döneme kadar uzanan tarihi yanında, kale manzarası oldukça görkemli. Kale sonrasında Alanya Şehir Merkezinde sırasıyla gezebileceğiniz yerler:

  • Ehmedek
  • Gemili Mescit
  • Alanya Feneri
  • Süleymaniye Cami
  • Kızılkule
  • Tersane Bölgesi
  • Alanya Marina
  • Alanya Çarşısı

Not: Alanya Merkez Gezilecek Yerler arasında Alanya Çarşısını es geçmemenizi öneririz. Çeşitli hediyelik eşya dükkanlarından, butiklere, harika restoranlardan, gece eğlenilecek barlara kadar oldukça zengin bir program sizi bekliyor.

{product:4946}

2- Alanya Teleferik

En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

Alanya Kalesi’ne gitmek için kullanılan teleferik, eşsiz Alanya manzaraları eşliğinde yapacağınız yolculuklardan birisi. Alanya’yı kuş bakışı olarak görebileceğiniz, mükemmel fotoğraflar çekebileceğiniz Alanya teleferik saatleri oldukça sık ve her gün 09.30-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

3- Alanya Arkeoloji Müzesi

Şehir merkezindeki konumuyla kolay ulaşılabilen Alanya Arkeoloji Müzesi, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına ait eserlerin yanı sıra, Roma dönemine ait şehir hayatını görebileceğiniz kalıntılara sahiptir.

4- Dim Çayı Ve Dim Mağarası

En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

Alanya’da Gezilecek Doğal Yerler arasında eşsiz bir yere sahip olan Dim çayı, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında adeta cennet gibi bir sığınak. Buz gibi sularıyla yaz aylarında tercih edilen Dim çayı’nda yüzebilir, ayaklarınızı çaya sokarak serinleyebilir, rafting yaparak soğuk suyla boğuşabilir, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her çeşit yiyeceği bulabileceğiniz mekanlarda soluklanabilir ya da dilerseniz kendi ekipmanlarınızı getirerek piknik yapabilirsiniz. Dim Çayı’nda Neler yapılır derseniz bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Dim Çayı’nı takip ederek doğal yollarla oluşan Dim Mağarası’nı buraya kadar gelmişken ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

5- Damlataş Mağarası

1948 yılında tesadüfen bulunan ve 15 bin yıllık bir süreçte oluştuğu düşünülen Damlataş Mağarası, yaz ve kış mevsiminde içerisinde değişmeyen hava sıcaklığı, doğal olarak oluşan sarkıt ve dikitleriyle ziyaret ederken büyüleneceğiniz bir doğal oluşum mağarası. {product:6509}

6- Syedra Antik Kenti

En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

Alanya’dan yaklaşık olarak 20 km mesafede, Seki köyü sınırları içerisinde bulunan Alanya Syedra Antik kenti, yaklaşık 2700 yıllık tarihi geçmişinin yanı sıra günümüzde maalesef bakımsız bir halde bulunmaktadır. Zamanında Kilikya kentlerinin en zenginlerinden biri olan Syedra’yı, giriş ücreti olmadan, muhteşem Akdeniz manzarası eşliğinde ziyaret edebilirsiniz.

7- Alanya Plajları

En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

Masmavi suları, tertemiz mavi bayraklı plajlarıyla tatilcilerin gözdesi olan Alanya’da ücretli plajların yanı sıra ücretsiz olarak da kullanabileceğiniz Alanya halk plajları da mevcut. Mutlaka ziyaret etmeniz gereken Alanya Plajları arasında Kleopatra, Keykubat, Damlataş, İncekum, Kargıcak Plajları. Deniz-Kum-Güneş üçlemesini doya doya yaşayacağınız bu plajlarda her bütçeye hitap eden restoranlar ve işletmeler bulunmaktadır.

8- Sapadere Kanyonu

Alanya ilçe sınırları içerisinde bulunan Sapadere Kanyonu, Alanya gezilecek doğal yerler arasında mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerden birisi. Kanyon yürüyüşü yapabilir, buz gibi sularında serinleyebilir, içerdiği platformlarda rahatça kanyonu gözlemi yapabilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.{product:43124}

Alanya Gece Hayatı

En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

Alanya gece hayatı oldukça hareketli ve renkli olması ile bilinmektedir. Birbirinden fakrlı bar ve restoranlarla yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Alanya’da akşam ne yapılır diye soracak olursanız, eğlence mekanlarına gidebilir, restoranlarında leziz yemekler yiyebilir, Alanya çarşısını gezebilir, gece Alanya seyir tepesine çıkarak muhteşem Akdeniz manzarasına bir de gece bakabilirsiniz.

Alanya’da Ne Yenir?

En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

Alanya neyi ile meşhur diye soracak olursanız ilk akla gelecek lezzetler yöresel yemekler olan akdarı çorbası, döğme aşı, laba, göleviz, turunç reçeli ve taze bakladır. Bir Akdeniz şehri olan Alanya’da mevsimine göre taze balık tüketebilir, ara sıcak ve harika mezelerin tadına çeşitli restoranlarda bakabilirsiniz. Celil’in Yeri, Esma Abla Ev Yemekleri, Cilvarda restoran önereceklerimiz arasında.

Alanya’ya Ne Zaman Gidilmeli?

En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

Alanya en popüler tatil beldeleri arasında olduğu için özellikle Mayıs-Eylül ayısı oldukça tercih edilen bir bölge. Yaz aylarında yerli ve yabancı turist akınına uğrayan beldeyi ziyaret etmek isterseniz Alanya erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak Alanya tatilinizi planlamanızı öneririz. {product:15047}

Alanya’ya Nasıl Gidilir?

Antalya’nın güzide tatil beldesi olan Alanya’ya gelmek için havayolu veya karayolunu kullanabilirsiniz. Alanya havalimanı olmadığı için, havayolu ile gelmek istediğinizde öncelikle Antalya’da bulunan Gazipaşa Havalima’nını tercih etmeli ardından havayolundan kalkan ücretli servislerle ya da taksilerle Alanya şehrine ulaşabilirsiniz. Gazipaşa Havalimanı-Alanya arası 42 km uzaklıktadır.

Karayolu ile gelmeyi tercih ederseniz özel arabanızla tüm akdeniz kıyısını kapsayan D400 Karayolunu kullanarak Alanya’ya ulaşabilirsiniz. Otobüs ile ulaşmak isterseniz Türkiye’nin hemen hemen her ilinden düzenlenen Alanya otobüs seferleri ile şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Alanya otobüs saatleri otobüs firmalarına göre değişiklik ve çeşitlilik göstermektedir.

Alanya’da Nerede Kalınır?

En Sıcak Yaz Rotaları: Alanya

Alanya gezi rehberini okuduktan sonra sıra geldi konaklamaya. Alanya tatil merkezi olması nedeniyle her bütçeye ve zevke hitap eden konaklama tesisleri ile çevrili. Neredekal.com üzerinden Alanya Otelleri içerisinde tatil alayışınıza göre tesis seçebilir, Alanya tatilinizi Neredekal.com aracılığıyla rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. {search:alanya-otelleri,Alanya Otelleri}