Alanya Plajları

Paylaş
Ecem Ağma Esken  
Eklenme: 31 Ağustos 2023
 • Son Güncellenme: 04 Mart 2024
Alanya Plajları

Sıcacık bir hava, masmavi bir deniz, şezlongta gün boyu güneşlendiğiniz o birbirinden değerli saniyeler… Yaz tatili hayali kurarken herkesin aklından ilk bu senaryo geçiyor değil mi? Peki, bu kadar kısıtlı tatil aralığında nereye gitmeli diye düşünüyorsanız, cevabı şüphesiz ki Alanya oluyor. Popüler tatil beldelerinden olan ilçe ve meşhur Alanya plajları sizi kızgın kumlardan serin sulara davet ediyor. Eğer siz de Alanya’da tatil yapma planları kuruyorsanız, gelin birlikte Alanya’nın en iyi 10 plajlna birlikte göz atalım.

{ad:0}
  1. Kleopatra Plajı
  2. Damlataş Plajı
  3. Portakal Plajı
  4. Keykubat Plajı
  5. Mahmutlar Plajı
  6. İncekum Plajı
  7. Emirgan (Ulaş) Plajı
  8. Fuğla Plajı
  9. Kargıcak Plajı
  10. Demirtaş Plajı

Kleopatra Plajı

Alanya plajları denince akla ilk gelen yer kuşkusuz Kleopatra Plajı oluyor. Rivayetlere göre Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın da denize girdiği bu plaj, ince altın sarı rengindeki kumlarıyla meşhur. Alanya şehir merkezine 2.5 km uzaklıktaki bu plaja, özel aracınızla ya da şehir içi minibüslerle ulaşmanız mümkün. Güneşlenmenin ve denize girmenin en keyifli olduğu yerlerden biri olan bu plaj, oldukça sığ olduğu için çocuklu aileler için de büyük avantaj sağlıyor. Sığ bir denize sahip olan plajın berrak sularında rengarenk balıklarla yüzebilir, çocuklarınızla kumdan kaleler yapabilirsiniz. Tertemiz deniziyle mavi bayrak statüsüne sahip bu yer, üstelik giriş ücreti de almıyor. Yeme – içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz plajda birçok tesis bulunuyor. Bu tesislerden şemsiye ve şezlong kiralayabilir ve tatilinizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

{search:alanya-otelleri,Alanya Otelleri}

Damlataş Plajı

Alanya Damlataş Plajı, beldenin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Kleopatra plajının hemen yanında bulunan bu plaja küçük Kleopatra plajı da deniyor. Ulaşımı kolay olan plaj, ilçe merkezine de yakın olduğu için sıklıkla tercih ediliyor. Bu plaja özel araçlarınızla gidebileceğiniz gibi ulaşım için toplu taşıma araçlarını da kullanabilirsiniz. Alanya mavi bayraklı plaj özelliği olan Damlataş Plajı, cam gibi berrak denizi ile bölgenin en çok tercih edilen yerlerinden biri. Bu nedenle de gün boyu kalabalık bir atmosfer yaratıyor. Kleopatra Plajı’nın masmavi denizinin gün boyu tadını çıkarabilir, kitabınızı okurken güneşlenebilir ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Denizi dalgalı olan plajın kendisine ait bir tesisi de bulunuyor. Şemsiye, şezlong, duş, giyinme kabini ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı burada kolaylıkla giderebilirsiniz. 

Portakal Plajı

Çayların denize döküldüğü noktada yer alan Alanya Portakal Plajı, hem yerli halkın hem de tatilcilerin en çok tercih ettiği plajlar arasında yer alıyor. Sıcak yaz günlerinde serin sularda yüzmek isterseniz kesinlikle en doğru tercih. Oba ve Tomrus semtlerinin önünde bulunan bu plaja ilçe merkezinden yürüyerek gidebileceğiniz gibi özel araç ya da toplu taşıma seçeneklerini de kullanabilirsiniz. Alanya'nın en iyi plaj listesinde yer alan ve uzunluğu 1 km olan Portakal Plajı’nda çeşitli su sporu aktiviteleri de yapılabiliyor. Ayrıca yol kenarında park, oturma alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla da oldukça aktif bir alan yaratıyor. Hem dinlenmek hem de eğlenmek istiyorum derseniz bir gününüzü mutlaka bu plajda geçirmenizi tavsiye ederiz. 

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}

Keykubat Plajı

Efsanelere göre Selçuklu Sultanı I. Keykubat’ın burada denize girdiği söylenen Keykubat Plajı, en çok tercih edilen yerlerden biri. Deniz sığlığı uzun olan Keykubat Plajı, aynı zamanda kumlu olduğu için de çocuklu ailelerin en sevdiği plajlar arasında yer alıyor. Yemyeşil ağaçların arasından göz kırpan Keykubat Plajı, sakin atmosferiyle de göz dolduruyor. Mavi bayraklı plajlar listesindeki bu yer, tatilini dinlenerek ve güneşlenerek geçirmek isteyenler için doğru bir tercih. Kıyı boyunca yeşillikler ve çiçeklerle dolu olan bu plaja Begonvil Plajı da deniyor. 3 km uzunluktaki bu plaja, özel araç ve toplu taşıma ile rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor. Etrafında büfeler olan plajda, yemek ihtiyacınızın yanı sıra; şezlong, şemsiye ve tuvalet gibi alanlarıyla da hizmet veriyor. Bazı günler su sporları ve çeşitli aktivitelerin de yapıldığı bu yerde hem siz hem de çocuklarınızın çok eğleneceğine emin olabilirsiniz. 

{search:kas-otelleri,Kas Otelleri}

Mahmutlar Plajı

Şehir merkeziyle arasında yaklaşık 10 km bulunan Mahmutlar Plajı, eşsiz güzelliğiyle tatilcileri ağırlıyor. Masmavi deniziyle büyüleyen bu yer, popüler plajların aksine sakinliğiyle göz dolduruyor. Özel araç ve şehir minibüsleriyle ulaşım sağlanabilen plaj, gün boyu güneşlenip bol bol denize girebilmeniz için harika bir atmosfer yaratıyor. İnce taneli yumuşak kumu ile cezbeden Mahmutlar Plajı, hem aileniz hem de arkadaşlarınızla eğlenceli saatler geçirebileceğiniz bir atmosfer yaratıyor. Tuvalet ve duş alanı gibi imkanlar sunan plaj, kampçılar için de uygun ortama sahip. Aşırı kalabalıklardan hoşlanmayan tatilcilerden iseniz burayı çok seveceğinize emin olabilirsiniz. 

{search:kemer-otelleri,Kemer Otelleri}

İncekum Plajı

Alanya plajları denince akla gelen ilk isimlerden bir diğeri de Alanya İncekum Plajı oluyor. Adını incecik kumlara sahip olmasından alan plaj, tatilcilerin uğrak noktalarından biri oluyor. Avsallar beldesinde bulunan plaja ulaşım özel araç ve şehir dolmuşlarıyla sağlanabileceği gibi bölgede kamp yapma seçeneği de bulunuyor. Özel aracınızla gelirseniz ücretsiz otoparktan faydalanabilirsiniz. Tesislerden de şemsiye ve şezlong kiralayama imkanınız var. Ayrıca yeşilliklerle dolu bu plaj, deniz manzarasının yanı sıra denize girdiğinizde de eşsiz bir orman manzarası yaşatıyor. Arkadaş tatillerinin bir numaralı tercihlerinden olan bu yer, tesis içindeki duş ve tuvalet gibi olanaklarıyla da rahat bir gün geçirmenizi sağlıyor.

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

Emirgan (Ulaş) Plajı

Tamamen kumlu olan Emirgan Plajı, denizin içinin de kumlu olmasından dolayı en çok tercih edilen plajlar arasında yer alıyor. Hem plaj hem de piknik alanı olan Emirgan Plajı, yaz aylarının en kalabalık noktalarından biri. Yaz aylarında hatırı sayılır bir kalabalığa ulaşan bu plaja uğramak isterseniz bu detayı göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Alanya plajları arasında en güzel manzaralardan birine sahip olan plaj, kara yolunun kenarında bulunuyor. Özel aracınızla gidebileceğiniz gibi toplu taşıma araçlarıyla da plaja ulaşabilirsiniz. Ayrıca kalabalıktan sıkılan bir yapınız varsa günübirlik teknelerle de masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz. Plaj alanında vakit geçirmek isterseniz de; burada hizmet veren işletmeden şezlong, şemsiye, piknik masası kiralayabilir ve tuvalet, duş gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz. 

Fuğla Plajı

Fuğla Plajı, popüler plajların aksine, sakinliğiyle göz dolduruyor. Dalgasız oluşuyla dikkatleri çeken plajda; Gün boyu güneşlenebileceğiniz, bol bol kitap okuyabileceğiniz ve sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz bir alan imkanı sağlıyor. Altın rengi kumlarıyla çocukların da eğlenceli vakit geçirmesine olanak sağlayan bu plaj, Akdeniz’in masmavi sularını ayağınıza kadar getiriyor. Merkeze oldukça yakın olan plaja ulaşım için birçok alternatifi değerlendirebilirsiniz. Karadan ulaşım için özel aracınızı kullanabilirsiniz. Toplu taşıma tercih edebilirken, tüm gününüzü deniz üzerinde geçirmek için tekne turlarına katılabilirsiniz. Berrak deniziyle kendine hayran bırakan bu plajda sudan çıkmak istemeyeceğinize emin olabilirsiniz. Ücretsiz giriş yapabileceğiniz plajda, şezlong ve şemsiye ihtiyacınızı tesislerden kiralayarak karşılayabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz yanınızda yiyecek getirebilir dilerseniz de etraftaki restoranlarda manzara eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. 

Kargıcak Plajı

Hem kumlu hem de küçük taşlı bir yapısı olan Kargıcak Plajı, tertemiz denizi ile tatilcileri cezbediyor. Farklı plajları deneyimlemeyi sevenler için güzel bir seçenek oluyor. Sert ve insan boyunu aşan dalgalarıyla ünlü olan Kargıcak Plajı, muhteşem bir manzaraya sahip olsa da bu özelliğinden dolayı tehlikeli olabiliyor. Yüzme bilmeyenler ve çocuklar için tavsiye edilmeyen plaj, daha çok manzara eşliğinde piknik yapmak için tercih ediliyor. Toplu taşıma ve özel araçlarla ulaşım sağlanabilen plaja giriş ücretsiz. Üstelik bölgedeki tuvalet, duş ve soyunma kabini gibi hizmetlerden de ücretsiz yararlanabilirsiniz. Kendi hazırladığınız yemeklerle burada vakit geçirebileceğiniz gibi dilerseniz çevredeki tesislerde de yeme içme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. 

Demirtaş Plajı

Doğayla iç içe tatil geçirmek için harika bir tercih olan Demirtaş Plajı, Alanya plajları arasındaki en sakin yerlerden biri. Bakir bir yapısı olan bu plaj; sıcacık suyu, masmavi rengi ve eşsiz manzarasıyla sizi kendine hayran bırakıyor. Kalabalık sevmiyor ve kafa dinlemek istiyorsanız Demirtaş Plajı tam size göre. Caretta carettaların da yumurtlama dönemlerinde tercih ettiği bu sahil, tertemiz kumlarıyla burada vakit geçirmeyi eşsiz kılıyor. Doğru tarihlerde burada olmanız halinde yavru carettaların su ile buluşma anlarına şahit olabilirsiniz. Şehir merkezine 1.4 km uzaklıktaki plaja, özel araç ve toplu taşıma seçenekleriyle ulaşım sağlanabiliyor. Plajla ilgilenen tesiste; Şezlong, soyunma kabini ve tuvalet gibi imkanlar sunuluyor. Size ise sadece günün, güneşin ve denizin tadını çıkarmak kalıyor.

{search:manavgat-otelleri,Manavgat Otelleri}