Dört Mevsim Eğlence: 2024 Festival Takvimi

Dört Mevsim Eğlence: 2024 Festival Takvimi

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 21 Aralık 2022
 • Son Güncellenme: 08 Ocak 2024
Dört Mevsim Eğlence: 2024 Festival Takvimi

Günler hızlıca geçmekte ve bir anda bir bakmışız yılın sonu gelmiş bile! Hepimiz şimdiden kafamızda seneyi bitirdik ve gelecek senenin tatil planlarını yapmaya başladık değil mi? Bu tatil planlarına da 2024 festivallerini internette bir tarayıp, ilgimizi çekenleri şimdiden yapılacaklar listelerimize aldık bile. Birçok festival tam programlarını henüz açıklamamış olsa da her sene gerçekleşen etkinliklerin 2024 festival programları şimdiden belirlenmeye başladı. Biz de sizler için önden derlediğimiz 2024 festival takvimi ile tatillerini planlayan siz gezginlerin işini kolaylaştırmak istedik.

{ad:0}

İkizdere Çağrankaya Yaylası Kar Yürüyüş Festivali (24 — 26 Şubat 2024)

İkizdere Kar Yürüyüşü Festivali

İkizdere Çağrankaya Yaylası Kar Yürüyüş Festivali, Rize'nin büyüleyici doğasında eşsiz bir kış deneyimi sunuyor. Doğa tutkunlarını ve macera severleri bir araya getiren İkizdere Çağrankaya Yaylası Kar Yürüyüş Festivali 2024 yılında tahminen 24 - 26 Şubat tarihleri arasında 12. kez düzenlenecek.  İkizdere'nin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için ideal bir etkinlik olan bu yürüyüş festival, karın ve doğanın büyüsünü bir arada yaşamak isteyen herkes için unutulmaz anlar vadediyor. 

Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali (26 Şubat — 2 Mart 2024)

Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali

Sinema dünyasında kadın yönetmenlere eserlerini sergileme fırsatı sunan Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, 26 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında bu yıl 7. kez gerçekleştirilecek. 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin başvuruları 15 Aralık’ta suna erdi. İzmir’de gerçekleştirilecek olan 50 farklı ülkeden 300’ü aşkın başvurunun gerçekleştiği festivalde filmler, Altın Makara için yarışacak. Kadın yönetmenlerin seslerini duyurmasına ve sinema sektöründeki varlıklarını güçlendirmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen festival, dünyanın dört bir yanından gelen eserlerle sinema tutkunları için kaçırılmaması gereken bir deneyim sunuyor.

Akbank Kısa Film Festivali (25 Mart — 4 Nisan 2024)

Akbank Kısa Film Festivali

Yeni sinemacıları desteklemek ve kısa filmleri tanıtmak amacıyla ilk kez 2004 tarihinde gerçekleştirilen Akbank Kısa Film Festivali 30. yılını kutluyor. 25 Mart - 4 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ana yarışmalı bölümden oluşacak ayrıca atölye çalışmaları, söyleşiler, forumlar ve masterclass'lar da yapılacak. Yani Akbank Kısa Film Festivali, sinema tutkunları için sadece filmleri izlemekle kalmayıp, aynı zamanda sektör profesyonelleri ile etkileşimde bulunma ve sinema sanatının çeşitli yönlerini keşfetme imkânı sunacak.  

İstanbul Lale Festivali (1 – 30 Nisan 2024) 

İstanbul LAle Festivali

Her bahar, İstanbul'un tarihini ve kültürünü kutlayan İstanbul Lale Festivali, şehri renklerin bir festivaline dönüştürüyor. Festival süresince, Emirgan Korusu, Yıldız Parkı, Gülhane Parkı gibi şehrin birçok parkı ve bahçesi, çeşitli renk ve türde milyonlarca lale ile süsleniyor. Fotoğraf sergileri, lale temalı etkinlikler ve çocuklar için özel etkinlikler, festival boyunca ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor. İstanbul Lale Vakfı ile İSATAG işbirliği düzenlenecek olan Lale Festivali, 1-30 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Adana Portakal Çiçeği Festivali (13 — 21 Nisan 2024)

Dört Mevsim Eğlence: 2023 Festival Takvimi

"Nisan’da Adana’da" söylemiyle portakalların çiçeklenmesini kutlayan Adana'da Portakal Çiçeği Festivali, 13 - 21 Nisan tarihleri arasında on ikinci kez gerçekleşecek. Şehrin masalsı bir görünüme büründüğü bu tarihlerde ayrıca festivale özgü olan ve senelerdir yapıldığı için artık bir sembol haline gelen kostümlü kortej de Adana Caddelerinden şehri selamlayacak. Festival programı henüz belli değil, ilerleyen tarihlerde etkinlik programına festivalin internet sitesinden veya sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz. 

İlginizi çeken bir alansa festivalin internet sitesinden detaylı bilgilendirmelere ulaşabilirsiniz.

43. Uluslararası İstanbul Film Festivali (17 — 28 Nisan)

Dört Mevsim Eğlence: 2024 Festival Takvimi

Nisan’ın gelişi ile birlikte sinema salonlarını dolduran bağımsız yapımların afişlerini sosyal medyada ve duvarlarda görmeye başlıyorsak bilin ki İstanbul’da yaşıyorsunuzdur ve İstanbul Film Festivali kırk üçüncü kez kapılarını sinemaseverlere açmaya hazırlanıyordur. 17-28 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinliğe katılım için başvurular 19 Ocak'ta sona erecek. 

Samsun Gençlik Festivali (19 Mayıs 2024)

Dört Mevsim Eğlence: 2023 Festival Takvimi

Bu sene dördüncü düzenlenen ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile başlayan dört günlük gençlik festivalinin yine 2024 yılında aynı tarihlerde Samsun’da yapılması planlanıyor. Çeşitli konserlerle sahil şeridini gençlerle doldurmayı hedefleyen festivali uğranacak konserler listenize not etmenizde fayda var.

Holi Festivali (24-26 Mayıs 2024)

Dört Mevsim Eğlence: 2024 Festival Takvimi

Renklerin birleştirici gücü adına! Kışın bitmesiyle baharın gelişini temsil eden bu festival Hindistan’dan dünyaya yayılan bir gelenek ve 2024 senesinde 24-26 Mayıs tarihleri arasında bizlerle! Tüm insanları bir araya getirmeyi hedefleyen festivalin hala bir parçası olmadıysanız 2024 yılı sizin yılınız olabilir.

Troya Kültür Yolu Festivali (31 Ağustos — 8 Eylül)

Troya Kültür Yolu Festivali

Türkiye Kültür Yolları Festival serisi kapsamında gerçekleştirilen ve birçok sanat dalının şehrin merkezinde herkesin ulaşabileceği şekilde konumlanmasını sağlayan Troya Kültür Yolu Festivali’nin üçüncüsünü 31 Ağustos-8 Eylül tarihleri ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Festival kapsamında müzikten tiyatroya, dans gösterilerinden sergilere kadar çeşitli sanatsal etkinlikler, ayrıca yerel yemeklerin ve el sanatlarının sergilendiği stantlar, ziyaretçilere bölgenin zanaat ve gastronomi kültürünü yakından tanıma fırsatı sunacak.

Konya Mistik Müzik Festivali (21 — 29 Eylül)

Konya Mistik Müzik Festivali

Türkiye Kültür Yolları Festival serisi kapsamında düzenlenen Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 21-29 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak. Hz. Mevlâna'nın şehri Konya'da dünya halklarının geleneksel, tasavvufi ve dini nitelikteki mistik müziklerin sergilendiği festival, Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ücretsiz konserler ve Semâ Törenleri ile ziyaretçilere benzersiz bir kültürel deneyim sunacak. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen mistik müziklerin buluşma noktası olan festival, Hz. Mevlâna'nın sınırsız aşkını, tevazu ve hoşgörüsünü anmak ve farklı inanış ve kültürleri müziğin etkileyici gücüyle tanıtmak amacıyla düzenlenecek.

Başkent Kültür Yolu Festivali (21 - 29 Eylül)

Başkent Kültür Yolu Festivali

Türkiye Kültür Yolları Festival serisi kapsamında düzenlenen ve resimden müziğe, sinemadan dansa birçok sanatsevere hitap edecek şekilde planlanan Başkent Kültür Yolu Festivali, 21-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ankara'da düzenlenen festivalde konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinlik yer alacak.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali (28 Eylül — 6 Ekim 2024)

Dört Mevsim Eğlence: 2023 Festival Takvimi

Türkiye Kültür Yolları Festival serisi kapsamında düzenlenen ve İstanbulluları 7’den 70’e olmak üzere sanatın her alanında doyuran Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, üçüncü kez 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında AKM'de ziyaretçileri ile buluşacak. Beyoğlu'nda gerçekleşecek olan festivalde konser, tiyatro ve bale gösterileri, söyleşi gibi sayısız etkinlik yapılacak. 

Sur Kültür Yolu Festivali (12 — 20 Ekim 2024)

Sur Kültür Yolu Festivali

Türkiye Kültür Yolları Festival serisi kapsamında Diyarbakır'da gerçekleştirilen Sur Kültür Yolu Festivali, 12-20 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak. 

Efes Kültür Yolu Festivali (26 Ekim — 3 Kasım 2024)

Efes Kültür Yolu Festivali

Türkiye Kültür Yolları Festival serisi kapsamında 26 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşeceği duyurulan etkinliğin detayları henüz bilinmiyor.

Alaçatı Ot Festivali 

Dört Mevsim Eğlence: 2024 Festival Takvimi

Önümüzdeki sene on ikincisini gerçekleştirecek olan İzmir’in en güzel ve güzelliğinin büyüsüne kapılanların her bir alanını doldurduğu Alaçatı’da gerçekleşen Alaçatı Ot Festivali her yıl Mart ayında Ege’nin endemik bitkilerinin hayranlarını ve lezzet düşkünlerini bir araya toplamakta. 2023 senesinde 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen festival 2024 13. kez hayatın hızlı tüketimine inat bir başkaldırıda olacak ve bizlere hayatın hızını biraz düşürünce aslında ne kadar lezzetli ve keyifli olduğunu hatırlatacak.

25. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali 

Dört Mevsim Eğlence: 2024 Festival Takvimi

İzmir’in Bayındır ilçesinde 24 senedir gerçekleşen festival, gelecek sene de Mayıs ayında sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Festival kapsamında tüm ilçenin çiçek kortejleri ile süslenmesi gerçekten Bayındır’ı ‘’Alice Harikalar Diyarı’’ hikayesinden fırlama bir şekle büründürüyor ve tüm ilçenin üzerine biraz hayal gücü ile peri tozu serpilmiş gibi görünmesini sağlıyor. Geçtiğimiz sene 5 - 8 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğin 2024 yılı için tarihleri ise henüz belli değil. 

8. Adana Lezzet Festivali 

Dört Mevsim Eğlence: 2023 Festival Takvimi

Adana’da sokak lezzetlerini sevenler için muhakkak uğranacak bir durak olan bu aşırı leziz festival 2023 senesinde 28 - 29 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Festivalin 2024'te ne zaman yapılacağı henüz netleşmedi.

Çukurova Rock Festivali

Çukurova Rock Festivali

Adana Bacardi Birbiçer Tesislerinde düzenlenen Çukurova Rock Festivali, geçtiğimiz sene 12 - 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşmişti. 2024'te de bu tarihlerde yapılacağı tahmin ediliyor. Harika bir doğa manzarasına sahip bu tesiste müziğe doymak istiyorsanız Ekim ayını takvimlerinize not düşmeyi unutmayın.

İzmir Kahve Festivali

Dört Mevsim Eğlence: 2023 Festival Takvimi

Şehri Uyandıran Festival sloganıyla yola çıkan ve farklı zamanlarda farklı şehirlere yayılan Kahve Festivali’nin İzmir ayağı bu sene olduğu gibi yine Mayıs ayının sonunda sevenleriyle buluşmayı hedefliyor.

Tekirdağ Kiraz Festivali

Tekirdağ Kiraz Festivali

Geçtiğimiz yıl elli yedincisini kutlayan Tekirdağ Kiraz Festival, gelecek sene elli sekizincisi ile bizlerle olacak. Ülkemizin en eski festivallerinden biri olan festival, her yıl Haziran ayında kutlanıyor. 2024 yılında 9 - 12 Haziran tarihleri arasında yapılması hedefliyor.  

Kalamış Yaz Festivali

Kalamış Yaz Festivali

Koskoca üç boyunca Kadıköy’ün çeşitli açık hava mekanlarına yayılan ve İstanbul’un sıcak yaz günlerini konserler, film gösterimleri, tiyatro oyunları, komedi şovları gibi çeşitli etkinlikler ve gösterilerle serinlete Kalamış Yaz Festivali, bu sene gördüğü yoğun ilgiden sonra 2024’te İstanbullularla tüm yaz beraber olacak.

Uludağ Yaz Festivali

Dört Mevsim Eğlence: 2023 Festival Takvimi

Herkesin kışın gittiği bir lokasyon olmasına rağmen kayak sezonunu aratmayacak bir dolulukta gerçekleşen Uludağ Yaz Festivali 2023 senesinde 28 - 30 Ağustos tarihleri arasında yapılmıştır. Uludağ zirvesinden yayılan ışık gösterileri, konserler ve dans enerjisiyle yaza damgasını vuran festivalin 2024 yılında ne zaman yapılacağı henüz belli değil. 

Ankara Kahve Festivali

Dört Mevsim Eğlence: 2023 Festival Takvimi

22-23-24 Eylül 2023 tarihlerinde Bilkent Center'da 7. kez gerçekleşen etkinliğin bu yılki tarihleri henüz netleşmedi ancak yine Eylül ayında yapılması planlanıyor. "Şehri Uyandıran Festival" olarak bilinen bu etkinlik, uluslararası ve ulusal büyük kahve markaları, makine ve ekipman üreticileri ile kahve endüstrisinin diğer önemli paydaşları, ziyaretçilere özel tadımlar, atölye uygulamaları, seminerler ve canlı konserler ile bir araya getiriyor. 

İstanbul Kahve Festivali

Dört Mevsim Eğlence: 2023 Festival Takvimi

Kahve severlerin yoğun ilgisi ile yıllardır hayatımıza girmiş olan, birçoğumuzun sabah içmeden ayılamadığı kahve ve ona ithafen yapılan İstanbul Kahve Festivali, kahve hakkında her şey ile kendine bir dünya yaratmaya 2024’te de devam edeceğini duyurdu. Festivalin 2024 ayağının da yine Ekim ayında olması planlanmakta.

23. Filmekimi Festivali

Dört Mevsim Eğlence: 2023 Festival Takvimi

Bu yıl yirmi ikincisi gerçekleşen, 60 bine yakın seyirciye ulaşan ve sinefillerin daha yaz aylarından itibaren gün saymaya başladığı, birçok filmin özel gösterim ve galaların düzenlenlendiği Filmekimi yine adına yakışır şekilde 2024 yılında Ekim ayının başında sinemaseverlerle buluşacak.

35. Uluslararası Ankara Film Festivali

Uluslararası Ankara Film Festivali

Ankara’da sinemaseverlerin coşkuyla karşıladığı ve her sene Kasım ayında gerçekleştirilen festivalin otuz dördüncü ayağı da 2-10 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilmişti. 2024 programı enüz açıklanmadı ancak yılında yine Kasım ayının başında olması planlanıyor.

Zeytinli Rock Festivali

Dört Mevsim Eğlence: 2023 Festival Takvimi

Balıkesir’in deniziyle ve kumsalıyla ünlü bölgesindeki Zeytinli’de gerçekleşen ve özellikle 2000’lerin başında her yaz gidip eğlencenin doruklarına ulaşıldığı Zeytinli Rock Festivali, 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihleri arasında Karnaval Park Çanakkale'de gerçekleşti. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük festivali olma unvanına sahip Zeytinli Rock Festivali, ülkemizin dört bir yanında yapılan yeni festivallere ilham kaynağı olurken aynı zamanda kamplı festival kültürünün yerleşmesi ve gelişmesine de katkı sağlıyor. 2024 için festival tarihi ve festivalin yapılacağı yer henüz belli değil.  

Dileriz gelecek sene herkesin mutlu olduğu, bir yandan müziğe doyduğu bu güzelim festival yeniden sahnesini kurabilir ve müzik meşalesini ateşleyebilir.