19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına Özel Samsun Turu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına Özel Samsun Turu

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 26 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 12 Nisan 2024
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına Özel Samsun Turu

Karadeniz’in incisi olarak anılan Samsun, tarihi değeri ve doğal güzellikleri ile bölgenin görülesi şehirleri arasında yer alıyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na özel anlamlı ve macera dolu bir gezi planı yapmak istiyorsanız rotanızı Samsun’a çevirebilirsiniz. Burada önemli tarihi noktaları gezdikten sonra şehrin doğal güzelliklerine konuk olabilirsiniz. Gezi planınıza bağlı olarak Samsun’a ayıracağınız gün sayısı değişse de, en az 3 gün ayırmanız gerektiğini bilmenizde fayda var. Samsun’un tarihi dokularını 19 Mayıs Gençlik Bayramı coşkusu ile birleştirmek isteyenler için mükemmel bir rehber hazırladık.

{ad:0}

1. Gün Gezi Rotaları

Bandırma Vapuru ve Millî Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına Özel Samsun Turu

Samsun’da gezebileceğiniz tarihi rotaların başında Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi yer alıyor. Doğu Park sahasında yer alan bu müze 35 bin metrekare alanda rölyefler, yazıtlar, panoramalar ve figürlerle karşınıza çıkıyor. Buraya hafta içi her gün 08:00 - 17:00 saatleri arasında giriş sağlayabilirsiniz. Bandırma Vapuru Müzesi’ne giriş ücretleri yıllık olarak değişiklik gösteriyor ve müze kart geçerli değil. Samsun’da gezip görebileceğiniz diğer noktalar için Samsun Gezi Rehberi'mizi inceleyebilirsiniz.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına Özel Samsun Turu

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni ziyaret etmek için en ideal zaman ilkbahar ve sonbahar ayları. Karadeniz’den göç eden kuş sürülerini ve pek çok kuş türünü görmek için 19 Mayıs harika bir tarih aralığı. UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici listesine giren Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti için yarım gün ayırmanız yeterli.

Samsun İstiklal Caddesi

Şehrin en hareketli caddesi olan Samsun İstiklal Caddesi’nde 5 ayrı büyük alışveriş merkezi bulunuyor. Gündüz alışveriş yapıp akşam saatlerinde eğlence mekanlarına konuk olabilirsiniz. {product:35777}

2. Gün Gezi Rotaları

Galeriç Ormanı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına Özel Samsun Turu

Yaban hayatına ve çeşitliliğine ilgi duyuyorsanız Galeriç Ormanı’nı mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. İlkbahar aylarında tabanı tamamen suyla kaplı olan Galeriç Ormanı görenleri kendine hayran bırakıyor. Galeriç Ormanı, Kızılırmak Deltası’nda yer aldığı için iki bölgeyi aynı günde gezebilirsiniz. Mayıs ayında yemyeşil olan bu ormanda harika kareler yakalayabilirsiniz.

Amazon Köyü

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına Özel Samsun Turu

Samsun’da yer alan Amazon köyü, yapay bir kanalla Batı Park kısmında yapılmış ada olarak sizi karşılıyor. Ada ile karayı birbirine bağlayan köprüler aracılığıyla Amazon Köyü’ne ulaşabilirsiniz. Amazon Köyü’nün en ilgi çeken parçalarından biri ikili büyük aslan heykeli. Aslanları gördüğünüz yerden tabelaları takip ederek köye ulaşmanız mümkün. Amazon Köyü’ndeki bal mumu heykellerini gördükten sonra dilerseniz, yeşil alanlarda piknik yapabilirsiniz. Haftanın her günü ziyaret edilen bu köye 08:30- 17:00 saatleri arasında girebilirsiniz. Öğrenciler için Amazon Köyü’ne giriş ücreti 1 TL olarak biliniyor. Samsun Amazon Köyü tarihçesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyenler için bu yazımızı okumanızı öneriyoruz.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi konum olarak Atakum ilçesinde yer alıyor. Burada 12 atölye, çeşitli tiyatro salonları ve sergiler bulunuyor. Farklı atölyeleri deneyimlemek ve tiyatro izlemek için sanat merkezinin takvimini incelemeyi unutmayın.

3. Gün Gezi Rotaları

Doğu Park ve Batı Park

Doğu Park, içerisinde Bandırma vapuru ve bir hayvanat bahçesi barındırıyor. Su sporlarının merkezi olarak ifade edilen bu park alanında farklı aktiviteler de yapabilirsiniz. Özellikle futbol ve tenis sahaları, koşu ve bisiklet parkurları ve sosyal tesisler gibi birçok imkan burada yer alıyor. Batı Park ise, Sinop’a yakın kısımda yer alan ve denize sıfır konumda olan bir yer. Yeşil ile mavinin buluştuğu Batı Park alanında go-kart aktivitesini deneyimleyebilir ya da Amazon Kafe’de kısa bir mola verebilirsiniz. {product:18581}

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına Özel Samsun Turu

Kızılırmak üzerindeki en dar ve en uzun geçit olan Şahinkaya Kanyonu, dağ oluşumu ve akarsu aşındırması sonucunda meydana gelmiş olması ile biliniyor. Samsun’a 127 km uzaklıkta bulunan bu kanyonda foto safari, olta balıkçılığı, su altı dalış, yamaç paraşütü, yüksekten atlama, tekne turu, tırmanma ve doğa yürüyüşü gibi aktivitelere katılabilirsiniz.

Amisos Tepesi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına Özel Samsun Turu

Samsun’u en tepeden ve en güzel haliyle görmek isterseniz rotanızı Amisos Tepesi’ne çevirebilirsiniz. Burada yer alan teleferik sayesinde hem keyifli hem de kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Batı Park’tan kalkan teleferiği kullanarak hızlı bir şekilde tepeye ulaşabilirsiniz. Şehri kuş bakışı görmenizi sağlayan bu tepede yer alan kafe seçenekleri sayesinde keyifli bir mola vermeniz mümkün.

Samsun’da Nerede Kalınır?

19 Mayıs Gençlik Bayramına özel gezi planlıyorsanız, bu kaçamağı konforlu bir konaklama alanı ile taçlandırabilirsiniz. Neredekal.com’un sunduğu otel listeleme sayfaları sayesinde bütçenize en uygun Samsun oteline ulaşabilirsiniz. Samsun Otelleri için sitemizi ziyaret ediniz.

{product:34803}{search:samsun-otelleri,Samsun Otelleri}