Mehmet Ali Ağa Konağı, Muğla, Datça, Reşadiye mevkiinde bulunmaktadır. Akdeniz iklimine uygun bitki ve çiçeklerle düzenlenmiş bahçede portakal ve limon ağaçları da bulunuyor. Konağın eski hizmet binalarının olduğu yerlere yapılan taş yapılarda 13 konaklama odası bulunmaktadır. Müzik yayını, mini bar, kasa, internet bağlantısı, uydu TV bulunmaktadır.
Otel, 15 Nisan-31 Ekim tarihleri arasında hizmet vermektedir. Otele ilk defa gelen misafirler mutlaka tekrar gelmek isteyeceklerdir. Mehmet Ali Ağa Konağında taş fırın, taş bar, şarap mahzeni, alakart servis, 1 açık restoran ve 1 kapalı restoran bulunmaktadır. Restoranda Ege mutfağı ve Akdeniz mutfağı yemekleri sunulmaktadır.
Ayrıca tesiste yüzme havuzu, Türk hamamı ve masaj hizmeti bulunmaktadır. Misafirler dalış ve çevre gezileri yapma imkanı da bulabilirler. Tesisin toplantı odasında; beyaz tahta, projeksiyon, barkovizyon, mikrofon, DVD player ve faks bulunmaktadır. Otelin müthiş bir bahçesi ve bahçe içerisinde oturma alanları mevcuttur. Misafirler burada dinleme, kitap okuma imkanı da bulabilirler.
Ayrıca hediyelik eşya, oda servisi ve jeneratör mevcuttur. Otelde sağlık odası bulunmaktadır. Mehmet Ali Ağa Konağı, Marmarise 76 km, Bodruma 285 km, Dalaman Havaalanına 167 km mesafededir. Tesisin özel plajı bulunmaktadır. Plaja ücretsiz servis bulunmaktadır. İstanbul ile Datça, Muğla arası 760 kmdir.
Bu mesafe araç ile yaklaşık olarak 10 saat 10 dakika sürmektedir. Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız yaklaşık olarak 1 saat 10 dakika gibi bir sürede yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. Otel bünyesinde otopark bulunmaktadır.