Yıldızları İzleyin: Canlı Gökyüzü Haritası Uygulamaları

Yıldızları İzleyin: Canlı Gökyüzü Haritası Uygulamaları

Paylaş
Kübra Ulutaş  
Eklenme: 14 Nisan 2021
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Yıldızları İzleyin: Canlı Gökyüzü Haritası Uygulamaları
Gökyüzüne Bakma Günü gelmiş! Bugün güneş gitmeden masmavi gökyüzünün keyfini çıkarmak şart. Gün yerini geceye bıraktığında, kısıtlama saati başlayıp da evlere çekildiğimizde gözümüzü gökyüzüne çevirmemizi sağlayacak mobil uygulamalarla bu akşamı zenginleştirebiliriz. Yıldızların konumlarını gösteren bu uygulamalar, ücretli ve ücretsiz versiyonlarında farklı özellikler sunuyor. Artırılmış gerçeklikle desteklenmiş zengin görüntülerle yıldızları, gezegenleri, bulutsuları ve diğer gök cisimlerini görebilirsiniz. Bazı uygulamaların son sürümlerinde artık çok da popüler olan uyduların ve insanların uzaya bıraktığı birçok cismin konumunu da görmeniz mümkün.

Uygulamalarda henüz Türkçe dil desteği yok ama biz de gezegenlerin Latince isimlerini kullandığımız için gezegenleri kolayca bulabilirsiniz. Seçtiğimiz uygulamalar hem kendimiz deneyimleyerek beğendiğimiz hem de kullanıcılarından iyi puan ve yorum almış uygulamalar. Üstelik hemen inceleyebilmeniz için indirme linklerini de açıklamalara iliştirdik! Hadi şimdi gelin bu uygulamalara yakından bir bakalım; 1 - Night Sky night sky

{ad:0} Artırılmış gerçeklikle zenginleştirilmiş bu canlı gökyüzü haritasında gökyüzünü neredeyse tüm cisimleriyle gözlemleyebilirsiniz. Bulunduğunuz lokasyona göre ayın konumunu canlı olarak izleyebilir, grup yıldızlarını, uzak uzaydaki gök isimlerini görebilirsiniz.
Night Sky Apple Store 2 - Sky Lite View sky lite view

Yıldızları gösteren ücretsiz bir uygulama olan Sky Lite View, Google Play üzerinden indirilebilir. Pencereye çıkıp telefonunuzu gökyüzüne kaldırdığınızda karşınıza çıkan gezegenlerin üzerine tıklayarak detaylı bilgilerini görebilirsiniz. Özellikle başlangıç seviyesi bir gözlem ve güneş sistemimizi incelemek için bu ücretsiz uygulama oldukça tatmin edici.
Sky Lite View Google Play 3 - Star Chart star chart

Dünyada 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmış olan Star Chart hem Apple Store hem de Google Play’den indirilebilir. Her iki platformda da uygulamayı kullananlar uygulamanın sunduğu deneyimin güzelliğini anlata anlata bitiremiyorlar. Star Chart, ücretsiz versiyonunda dahi yıldız haritaları gibi birçok özellik sunuyor.
Star Chart Apple Store Star Chart Google Play 4 - Star Tracker star tracker

Bu alanda geliştirilen ilk uygulamalardan biri Star Tracker. Hem IOS hem Android telefonlara uygun uygulamaları var. Yıldız konumlarını ücretsiz bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Daha ileri özellikler için uygulama içi satın almalar mevcut. Ancak temel izleme için ücretsiz versiyonu da oldukça yeterli.
Star Tracker Apple Store Star Tracker Google Play

Yorumlar

ali veli.... 
17.02.2022
bence çok iyi bir site tavsiye ederim
Benzer Yazılar