Yaz Sporları: Yazın Yapılacak Sporlar ve Aktiviteler

Yaz Sporları: Yazın Yapılacak Sporlar ve Aktiviteler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 27 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 08 Kasım 2023
Yaz Sporları: Yazın Yapılacak Sporlar ve Aktiviteler

Yoğun çalıştığımız ve uzun süren kış mevsimi ardından yaz mevsiminin gelmesini özellikle bu sene adeta iple çekiyoruz. Birçok yapacağımız hobiyi ‘’havalar ısınsın başlayacağım’’ şeklinde erteliyoruz ya da türlü türlü bahaneler uydurarak tembelliğe sığınıyoruz. Bunların başında ‘’spor yapmak’’ içeriğini dolduran aktiviteler en önde geliyor. Yazın yapılacak sporlar ve aktiviteler nelerdir diye soracak olursanız, bu yazımızda sizler için detaylıca değineceğiz.

{ad:0}

İster çıkacağınız yaz tatilinize, isterseniz yaz mevsimi boyunca günlük veya haftalık rutinlerinize bir spor dalı eklemek, kendinize yeni bir hobi edinmek ve eğlenceli vakit geçirmek istemez misiniz? Bu yazımızda yaz spor aktivitelerini yakından tanımak ve yaz sporları rehberini sizler için oluşturalım istedik. Zevkinize göre en azından bir aktiviteyi gerçekleştirmek için bu yaz harekete geçin, ne dersiniz?

Yüzme

Yaz denilince insanın aklına ilk olarak su sporları içerisinde yer alan deniz-kum-güneş üçlüsü geliyor elbette. Sıcak yaz günlerinde serinleme amacıyla yapılabilecek bu sporda tüm vücudunuzdaki kas sistemini çalıştırarak daha kısa sürede forma girebileceğiniz ve daha dinç hissedeceğinizi biliyor muydunuz? Yüzme bilmeyenler kendilerine en yakın yüzme salonundan ders alabilir veya haftalık rutinlerinize spor salonlarının yüzme seanslarını ekleyerek, yaz tatiline çıkmayı beklemeden yüzme sporunun keyfine doyasıya varabilirsiniz. {product:49483}

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Plaj Voleybolu

Yaz tatillerinin eğlence dolu aktivitesi olan plaj voleybolu, özellikle grup spor dalını sevenler için oldukça eğlenceli bir aktivite. Sıcak yaz günlerinde ter dökmeyi seven ve grup sporunu sevenler için önerebileceğimiz yaz sporu etkinliklerinden olan plaj voleybolunu tatil beldelerinde rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Sörf

Türkiye’de belli başlı yerlerde yapılabilen sörf özellikle tek başına spor yapmayı seven, kendi sınırlarını zorlamaktan kaçınmayanlar için ideal bir spor. Özellikle rüzgarın bol olduğu yerlerde, dalgalarla boğuşularak yapılan sörf, ülkemizde Çeşme&Alaçatı-İzmir, Akyaka-Muğla, Gökçeada- Çanakkale, Ordu, Alanya, Şile-İstanbul’da yapılmaktadır. Dilerseniz bu bölgelerde sörf dersleri veren yerel işletmelerle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca rüzgar sörfü de bu bölgelerde yapılmaktadır. {product:1695}

{search:alacati-otelleri,Alaçatı Otelleri}

Rafting

Bahar aylarında suyun debisinin coştuğu birçok yerde yapılan rafting, ülkemizde Antalya-Saklıkent’te ’da ve Rize- Fırtına Vadisi’nde yaz mevsiminde oldukça rağbet gören yaz sporları arasındadır. Takım çalışmasını seven, mücadele ve hırsla ekstrem spor aktivitesi klasmanında karşımıza çıkan rafting, herkesin yapabileceği sporlar arasında yer almaktadır. Rafting sporu öncesinde verilen kısa eğitim ve giyilen ekipmanlar sayesinde eğitmenlerin yönlendirmesiyle adrenalin dolu dakikalara hazır olmanızı tavsiye ederiz. Türkiye’de Rafting yapılan yerleri Keşif Rehberi’mizden okuyabilirsiniz.

{search:trabzon-otelleri,Trabzon Otelleri}

Dalış Sporu

Ülkemiz yer üstü tarihi ve görülecek yerleri bakımından oldukça zenginken sualtı dünyasını da es geçmemek lazım. Türkiye’nin birçok yerinde yapılan dalış aktivitelerinin en popüler destinasyonları arasında yer alan Kaş’a, Dünyanın her yerinden yerli&yabancı turist gelmesinin bir sebebi var. Su altı dünyasının çeşitliliği, çeşitli batık kentlerin varlığı nedeniyle ekstrem sporları sevenler, keşfetme duygusu ile yanıp tutuşanlar ve balıklarla göz göze gelmek için tüplü ve tüpsüz dalış seçeneklerinin olduğu Antalya bölgesinde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. En çok tercih edilen yaz sporları arasında yerini alan dalış sporu, Kaş’ın yanı sıra Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde batık şehir, Antakya’nın Samandağ bölgesinde su altı dünyasını keşfetmek isteyenler için diğer alternatif rotalar arasında. 

Su Kayağı

Hemen hemen her tatil beldesinde olan, yaz sporları arasında en popüler sporlardan biri olan su kayağı, basitçe bir motorlu teknenin sizi su üzerinde çekmesidir. Kayağın üzerinde doğru zamanda kalkmayı, teknenin hızına göre ivmelenmeyi öğreneceğiniz bu sporu hemen hemen tüm yaz tatili beldelerinde yapabilirsiniz.

KiteSurf

Uçurtma ve sörf tahtasının birleşiminden oluşan kitesurf, son yıllarda Türkiye’de oldukça rağbet gören yaz sporları arasında. Özellikle Akyaka Gökova’da yapılmaktadır. Daha havalı görünen bu sporu icra etmek inanın sörf yapmaktan bile daha zor olabilir. 

{search:gokceada-otelleri,Gökçeada Otelleri}

Bisiklet

Bisikletin mevsimi elbette yok fakat havaların ısınmasıyla daha fazla insanın bisikletlerini çıkarıp, günlük hayatta kullanmaları da sıkça karşılaştığımız gerçek bir durum. Özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirde yaşayan insanlar bisikletlerini alarak soluğu sahil taraflarında veya ormanlık alanlardaki bisiklet parkurlarında alıyor. Spor amaçlı kullanılabileceği gibi, günlük rutinlerinizde de sıkça kullanacağınız bisiklet, yaz sporları arasında en dertsiz ve tasasız olanıdır.

Yamaç Paraşütü

Kalbinizin her daim küt küt atacağı, gerçekten ölmeden önce yapılacaklar listesinde olması gereken bir ekstrem yaz sporunda sıra: Yamaç Paraşütü! Türkiye’de Yamaç Paraşütü denilince akla gelen ilk yer Babadağ, Ölüdeniz. Profesyonel rehberler eşliğinde yapılan, ayaklarınızı metrelerce yerden kesen ve adeta kuş gibi uçmanızı sağlayan yamaç paraşütü sporu için biraz cesaret ve gözü karartmak yeterli. Babadağ’ın yanı sıra Türkiye’de yamaç paraşütü yapılacak yerler arasında Kapadokya, Pamukkale, Munzur Dağı-Erzincan, Asas Tepesi-Kaş, Nemrut Dağı-Adıyaman bulunmaktadır. 

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

Kürek

Son yıllarda oldukça rağbet gören yaz sporları arasında yer alan Kürek Sporu İstanbul’da yaşayanlar için özellikle Tuzla, Maltepe, Galata, Caddebostan ve Boğaz Hattı güzergahlarında yapılabilecek sporların başında geliyor. Grup sporlarından hoşlananlar ve yeni bir spor denemek isteyenler bu yaz küreğe başlamaya ne dersiniz?

Tenis

Tenisin mevsimi olmaz elbette ama yaz mevsiminde özellikle haftalık rutinlerinizde açık havada yapılabilecek en güzel sporların başında gelen Tenis, hem kondisyon sağlamada hem de grup sporu severler için oldukça tatmin edici yaz sporları arasında yerini alıyor.

Kano

Yaz mevsiminde en çok tercih edilen yaz sporlarından birisi de Kano. Her yaştan insanın kolaylıkla yapabileceği kano, ister tek kişilik isterseniz iki veya çoklu gruplarla yapılabilir. Eğitmenler eşliğinde başlanan kano dersleri, zamanla tek başına belirlenen rotalarda yapılabilmektedir. Ülkemizde birçok yerde yapabileceğiniz kano gezilerini, İstanbul Boğazı’nda bile gerçekleştirebilirsiniz. Boğazın yanı sıra nehirlerde gerçekleştirilen kano sporunu yaz mevsiminde haftalık rutininize alabilirsiniz. Durusu, Terkoz, Ağva, Boğaz Hattı, Anadolu Hisarı, Maltepe sahili İstanbul’da kano sporunu yapabileceğiniz bölgeler arasında. {product:18215}

Doğa Yürüyüşü

Bahar ve yaz ayları, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve taze havanın ciğerlerinizi doldurmak için en ideal zamanlar arasında. Yemyeşil ormanların derinliklerine adım atarken, her bir adımınızın üzerinizdeki stresi azalttığını ve sizi doğanın sakinliğine davet ettiğini hissetmek gerçekten muhteşem oluyor. Doğa yürüyüşü de tam da bu noktada sadece fiziksel değil, zihinsel sağlığımıza da katkıda bulunan, ruhumuzu tazeleyen bir aktivite olarak ön plana çıkıyor. 

Dağ Tırmanışı

Dağ tırmanışı, maceraperest ruhları cezbetmekle kalmıyor aynı zamanda insanın kendi sınırlarını zorlamasına imkan tanıyor. Bu etkileyici spor, hem bedensel hem de ruhsal dayanıklılığın sınırlarını zorlarken, eşsiz manzaraları ve doğanın en ham hallerini keşfetme şansı sunuyor... Dağcılık hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyenler Dağ Tırmanışı Nedir? Dağcılık Hakkında Her Şey başlıklı blog yazısına bakabilirsiniz. 

Benzer Yazılar