Yağmuru İzlemenin Ayrı Bir Keyif Olduğu 7 Yer

Yağmuru İzlemenin Ayrı Bir Keyif Olduğu 7 Yer

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 27 Kasım 2017
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Yağmuru İzlemenin Ayrı Bir Keyif Olduğu 7 Yer
Yağmurun bambaşka bir büyüsü ve bizi dinginleştiren bir yanı vardır. Bu etkisi en çok da telaş halinde bir yerlere yetişmeye çalışmıyorken, zamanın yavaş aktığı ve yalnızca yere düşen damlaların ruhumuza işlemesine izin verdiğimiz anlarda ortaya çıkar. Üstelik eğer şanslıysak böyle anlar en çok olmak istediğimiz yerde ve zamanda yaşandığında bizim için katbekat değerlidir. Siz nerede olursanız olun yağmur onun sihrini keşfettiğiniz sürece güzeldir; ama yine de keyfinize keyif katacak bu mekanlara göz atmanızda fayda var.
1 – Doğanın Kalbi Ormanlar ve Korular orman yağmur

{ad:0} Nefes alanımız ve huzur kaynağımız olan ormanlar belki de yağmurun en büyük coşkuyla karşılandığı yerlerden biridir. Böylesine bir coşkunun içerisinde yer almaksa ağacı, bitkiyi ve doğayı seven herkes için büyük bir heyecan kaynağıdır. Öyle ki yağmurla birlikte gelen toprak kokusunu, ağaçların yapraklarından toprağa düşen suyun sesini ve hayatta olduğunuzu hissettiren temiz havanın ciğerlerinize dolmasını kısa bir süre için hissetmek bile içinizin huzur dolmasına yetecek türden.
2 – Kamp Çadırı kamp çadırı

Kampa gitmeye karar verdiğimizde ilk yaptığımız işlerden biridir hava durumunu kontrol etmek. Eğer hava yağmurluysa ateş yakmak güçleşir, çadırınız yeterince korunaklı olmalıdır ve daha nice önlemi önceden almanız gerekir. Buraya kadar size hak verebiliyoruz ama yağmurun hafif hafif çiselediği bir kamp gününde çadırın içine uzanıp saatlerce onun sesini dinlemenin verdiği huzuru da asla görmezden gelemeyiz. Doğanın tam ortasında, doğal olan her şeye bu kadar yakın olmanın ve kendinizi güvende hissetmenin verdiği duyguyu tatmak için bir kez olsun yağmurlu bir günde kamp deneyimini yaşamanızı tavsiye ederiz.
3 –Sahil ve Kumsallar deniz kenarı

Yağmur sesi duyduğu an kendini dışarı atanlardan biriyseniz en sevdiğiniz kafeye koşabilir ya da ilk fırsatta soluğu denize kenarında alıyor olabilirsiniz. Ama özellikle tercihiniz ikincisinden yanaysa aslında siz tam bir deniz aşığısınız. Çünkü biliyorsunuz ki kendi başına zaten eşsiz olan deniz, yağmurla birlikte güzelliğine güzellik katacak. Böyle zamanlarda ona biran önce kavuşmak için can atıyor olmanız oldukça normal. Hele bir de yaz yağmuru eşliğinde yüzmenin verdiği keyiften bahsedecek olursak bu konu üzerine saatlerce methiyeler düzebiliriz.
4 – Çamlıca Tepesi çamlıca tepesi

İstanbul hayranlarının favori tepelerinden biridir Çamlıca. 260 metre yükseklikten kuş bakışı şehrin muhteşem manzarasını seyre dalabileceğiniz tepenin yazı, baharı, kışı hep özeldir. Hem sabah kahvaltıları hem de akşam yemekleri için sıklıkla tercih edilmesinin yanı sıra yağmur tutkunlarının da uğrak noktasıdır. Bir yağmur sabahı hele bir de tatilseniz hiç düşünmeden çıkın yola. Burada yağmurun sesi de yere vuruşu da çok başkadır.
5 – Yaylalar ayder yaylası

Ziyaret etmek için en ideal dönemleri bahar ve yaz sezonu olan yaylalar özellikle bahar aylarında oldukça yağış alır. Onları en güzel yapan şeylerden biri de işte bu yağışlardır. Yağmurun etkisiyle büyüyen otlar, etrafı saran sis dalgası ve havanın temizliği yaylanın adeta olmazsa olmazlarındandır. Şimdi böyle bir ortamda eski bir köy kahvesinde oturup çayınızı yudumlarken işittiğiniz yağmur sesini ya da ayaklarınızın ıslanmasına aldırış etmeden saatlerce yürüyüş yaptığınızı hayal edin. Ne demek istediğimizi anladınız mı?
6 – Sapphire Seyir Terası Sapphire Seyir Terası

7 tepeli İstanbul’u ayaklarınızın altında hissetmek güzel olmaz mıydı? 236 metre yükseklikten 360 derece şehir manzarasına sahip olan Sapphire Seyir Terası, İstanbul’un en güzel manzaralı noktalarından biri. Haliyle böylesine eşsiz manzaralı bir tepeden şehrin üzerine yağan yağmuru izlemek de apayrı bir keyif veriyor. Üstelik burada manzaraya karşı çayınızı, kahvenizi yudumlayacağınız, sevdiklerinizle koyu sohbetlere dalacağınız bir de kafe yer alıyor.
7-Kazdağı Milli Parkı kaz dağı milli parkı

Efsaneleriyle ünlü Kazdağı, ülkemizin sahip olduğu en büyük değerlerden biri. Zeytin ağaçları, ormanları, gölleri ve daha nicesi ile adeta bir cennet olan bu coğrafya hal böyle olunca yağmurun da en güzel izlenebildiği yerlerin başında geliyor. Stresle geçen bir şehir yaşamından uzaklaşmaya ihtiyacınız olduğunda böylesine eşsiz bir güzelliğe sahip olduğumuzu hatırlamanızda ve en kısa sürede rotanızı Kazdağı’na çevirmenizde fayda var.
Bonus: Evim Güzel Evim yağmurlu gün

Nereye giderseniz gidin günün sonunda evinizin sıcaklığını ve huzurunu özlediğinizi fark edersiniz. Yağmurlu bir günde favori yemeğinizi pişirdiğinizde, kitabınızın nihayet en sevdiğiniz bölümünü okurken ya da çayınız elinizde sadece sokağınıza düşen damlaları izlediğinizde ev özlemi duygusunun ne kadar güçlü bir duygu olduğunu fark ederseniz. Günün sonunda güzel eviniz yağmuru izlemekten en keyif aldığınız yere dönüşüverir.

Yorumlar

Doğan KONURALP 
03.10.2019
Kamp çadırda yağmura yakalanmanın o kadarda keyifli olmadığını söylemeliyim, hatta kampçının kabusu diyebilirim.
Ahmet Buğra 
24.04.2019
Çadırda kalıp yağmura yakalanmadığınız o kadar belli ki editör efendi. Eğer saatlerce çadırda kalabiliyorsanız yağmurda vallahi size bravo!
12.05.2018
Yıllardır hayal ettiğiniz Datça gezisine çıktığınız bahar günlerinden birinde Eski Datça’da yağmurun size eşlik etmeye karar verdiğini anlayınca hiç bozulmayıp bir marketten aldığınız şemsiye ile uslu uslu dolmuşa binip Can Yücel'in uğradığı köy kahvesinde usul usul yağan yağmurun sesini dinleyerek çayınızı içersiniz, sonra sükûnet içindeki sokaklarda yağmur kokusunu içinize çekerek güzelliklerin tadını çıkarırsınız. Misssss..
tokay ceritoğlu 
30.12.2017
Yağmur kadar dinlendiren ve faydaları saymakla bitmeyen olgu azdır. Bonus, tercihli.