Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 07 Mart 2022
 • Son Güncellenme: 26 Şubat 2024
Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra gastronomi anlamında da çok zengin olan Türkiye, yöresel lezzetleri ve dört mevsimin yaşandığı bereketli topraklarında yetişen leziz ürünleri ile bu alanda da harikalar yaratmaya devam ediyor. Ülkemizin doğusundan batısına, her bölgesinde kendine has lezzetlerin hazırlandığı, Anadolu yemeklerinin modern dokunuşlarla taçlandığı gastronomi alanı, nefis yemekler yiyip, keşifler yapmak isteyenler için de bol seçenekler sunuyor. Biz de hem nefis yemekler yiyip hem de ruhunuzu dinlendirebileceğiniz otelleri bu yazımızda sizler için derledik.

{ad:0}

Otel Od Urla / İzmir

Otel Od Urla

Urla’nın en popüler mekanlarından olan Od Urla, daha önce Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış ünlü şef Osman Sezener tarafından işletiliyor. Od Guesthouse olarak konaklama hizmeti de veren Od Urla, her ay mevsimindeki sebzelere göre değişiklik gösteren menüsüyle de dikkat çekiyor. Herkese açık mutfakta hazırlanan yemekler, Urla’nın doğa dostu atmosferiyle bir araya gelince daha da lezzeli oluyor. 

Casa Lavanda Boutique Hotel / Şile

Casa Lavanda Boutique Hotel

İstanbul’un stresinden ve kaosundan uzak, tamamen yemyeşil bir doğada konuklarını büyük bir keyifle ağırlayan Casa Lavanda Boutique Hotel, Şile’nin en gözde otelleri arasında bulunuyor. Bir aile işletmesi olan otelin mutfağı ise ailenin oğulları Emre Şen’e emanet. Şile’deki yerel üreticileri destekleyen ve zarif bir stile sahip atmosferinde leziz yemekler sevis eden otelde Akdeniz yemeklerine doyacaksınız. 

Teruar Urla / İzmir

Teruar Urla

Od Urla ile Urla Gastronomi Rotası mekanlarından olan Teruar Urla, zeytin ağaçlarıyla kaplı bir alanda, doğa ve lezzetin buluştuğu bir ortamda yer alıyor. Ünlü şef Osman Serdaroğlu imzası taşıyan otelin mutfağı, yerel üreticilerin ürettiği en kaliteli malzemelerle hazırlanan yemekleri içeriyor. Minimal bir tarzda, sade ve şık bir tasarıma sahip olan otelde, lezzet şöleni yaşamanız kaçınılmaz.

Ida Costa / Assos

Ida Costa

Kaz Dağları’nın sunduğu yemyeşil bir atmosferde, denizle iç içe olan muhteşem bir doğada yer alan Ida Costa, Assos’un doğal güzelliklerine çok yakışıyor. Her gün farklı bir menü hazırlanan tesiste, Ege’nin doğasını yemeklerde ve otelin tarzında hissetmeniz münkün. Assos’un tarihi ve mistik havası Ida Costa’nın lezzetleriyle unutulmaz oluyor.

Ida Blue Adatepe / Ayvacık

Ida Blue Adatepe

Taş konakları ve yemyeşil doğasıyla Kaz Dağları’nın vazgeçilmez rotalarından olan Adatepe, rengarenk bir dinlenme deneyimi sunuyor. Köyün en gözde oteli olan Ida Blue ise zeytin ağaçları içinde huzur dolu bir tatil vaat ediyor. Organik ürünlerle büyük bir emekle hazırlanan yemekleriyle damak zevkine hitap eden otelde, doğaya ve lezzete doymak mümkün.

Hotel Caeli / Eceabat

Hotel Caeli

Son yıllarda oldukça popüler olan ve Eceabat’ın en bilinen tesislerinden olan Hotel Caeli, misafirlerini Porta Caeli üzüm bağlarıyla kaplı bir alanda karşılıyor. Zarif stiliyle lüks ve konforu lezzetle birleştiren tesiste, tüm yemekler kendi çiftliklerinde ürettikleri doğal malzemelerden yapılıyor. 

Museum Hotel / Kapadokya

Museum Hotel

Büyüleyici Kapadokya’da lüks, ihtişam ve zarafeti bir araya getiren, misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatan Museum Hotel, 2017 yılında “World Luxury Hotel Awards’da ‘‘Türkiye’nin En İyi Lüks Gurme Oteli’’ ödülünü almış Türkiye’nin en güzel otellerinden. Ünlü şef Saygın Sesli’nin yönetiminde olan otelin mutfağında ise Anadolu ve Türk mutfağının en leziz yemekleri servis ediliyor. 

Güllü Konak / Şirince

Güllü Konak

Tarihi atmosferi ve bakir doğasıyla hayranlık uyandıran Şirince, yılın her mevsimi ziyaretçi ağırlıyor. Yüzlerce yıllık tarihi bir konakta hizmet veren Güllü Konakları ise Şirince’nin eşsiz güzelliğine renk katıyor. Kendi ürettikleri malzemelerle nefis yemekler sunan tesiste her şey bambaşka bir güzellikte. 

Argos In Cappadocia / Kapadokya

Argos in Capadocia

Türkiye’deki romantik otellerden biri olan ve eşsiz güzellikteki Kapadokya bölgesi ile uyum içinde olan Argos In Cappadocia, olağanüstü bir konaklama ve yemek deneyimi sunuyor. Pek çok uluslararası kuruluş tarafından övülen tesisin restoranı Seki ise, Borsa Lokantaları’nın kurucusu Rasim Özkanca danışmanlığında harikalar yaratıyor. 

Bakucha Vineyard Hotel & Spa / Kırklareli

Bakucha Vineyard Hotel & Spa

Arcadia Bağları ve çeşit çeşit sebze ve meyve bahçeleriyle çevrilmiş bir alanda yer alan Bakucha Vineyard Hotel, değerli misafirlerini doğanın ortasında ağırlıyor. Mevsimine göre şekillenen menüsü, doğal ürünlerle hazırlanan yemeklerle leziz bir mutfak deneyimi sunuyor. 

Mardius Tarihi Konak / Mardin

Marius Tarihi Konak

Tarihi atmosferi ve yüzlerce yıllık konaklarıyla herkesi büyüleyen Mardin, adını bu kadim kentin eski adı olan Mardius’tan alan Mardius Tarihi Konak ile bambaşka bir konaklama hizmeti sunuyor. Yerel ve doğal malzemelerle pişirilen enfes yemeklerin servis edildiği otelin restoranı ise damakta eşsiz bir anı bırakıyor. 

Omm Inn Hotel / Eskişehir

Omm Inn Hotel

Ünü Türkiye dışına çoktan yayılmış Odunpazarı Modern Müze Omm ile birlikte açılan Omm Inn Hotel, sanatsal dokunuşlarla taçlanan dekorasyonu ile minimalist bir ambiyans sunuyor. Yeni nesil meyhane konseptine sahip olan otelde, leziz yemekler yemek kaçınılmaz. 

HSVHN Hışvahan Hotel / Gaziantep

HSVN Hışvahan Hotel

Bir dönem Lala Mustafa Paşa Han olarak bilinen tarihi bir handa hizmet veren HSVHN Hotel, Gaziantep’in son dönemde popüler olan tesislerinden. Gaziantep’in dillere destan yöresel lezzetlerini modern dokunuşlarla harmanlayan otelin restoranı ise görsel şölen yaşatırken lezeti de ön plana çıkarıyor. 

Tasigo Hotels Eskişehir Bademlik Termal Hotel / Eskişehir

Tasigo Hotel

Eskişehir’in romantik atmosferine yakışan, lüks ve ihtişamı bir arada sunan Tasigo Hotel, harika bir şehir manzarası sunuyor. Kaliteli malzemelerle iddialı sofralar hazırlayan otelde, SPA deneyimi yaşadıktan sonra nefis bir yemek deneyimi de yaşayabilirsiniz. 

Leziz yemeğin anavatanı olan Türkiye, gastronomi anlamında kendini her daim geliştirmeye ve bu alanda adını dünya çapında duyurmaya devam ediyor. Türkiye'nin En İyi Gastronomi Rotaları gittikçe popüler olduğu son dönemlerde, lezzeti ve konforu bir arada sunan oteller de adından sıkça söz ettirecek.