Türkiye'de Dört Mevsim Tatil Yapılabilecek Yerler

Türkiye'de Dört Mevsim Tatil Yapılabilecek Yerler

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 18 Eylül 2019
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Türkiye'de Dört Mevsim Tatil Yapılabilecek Yerler
Güzel ülkemizin her bir köşesi yazın, kışın, ilkbaharda ya da sonbaharda bir başka güzel olan destinasyonlarla dolu. Ama içlerinden bazıları var ki onlar yaz, kış demeden her daim güzel her daim büyüleyici. Ne zaman giderseniz gidin farklı havasıyla sizi etkisi altına almayı başaracak bu duraklarda tatilin keyfi de bir başka oluyor tabi. İşte modunuz ne olursa olsun 4 mevsim tatil yapmanıza olanak sunan 8 yer.

Her Mevsim Türkiye'de Gezilecek Yerler

1 – Abant abant gölü

{ad:0} Her ne kadar en popüler dönemi kış ayları olsa da diğer mevsimlerde de ziyaret edilmesini şiddetle tavsiye ettiğimiz yerlerden biri olarak listemizde ilk sırada yer alıyor Abant. Göl ve gölü çevreleyen muhteşem doğasıyla doğa tutkunlarının favorisi olmayı başaran durakta, 7 kilometrelik yürüyüş parkuru, manzaralı konaklama birimleri ve piknik alanları sayesinde kötü bir hafta sonu geçirmenize olanak yok. Bolu’nun en romantik yerlerinden biri olarak bilinse de bu keyifli rotanın arkadaş gruplarıyla da eğlenceli bir seyahat vadettiği kesin.

{search:abant-otelleri,Abant Otelleri} 2 – İzmir türkiye dört mevsim tatil yerleri

İzmir yaz ayları boyunca ziyaretçilerini Ege’nin o meşhur sahil kasabalarında ağırlasa da denizi, insanları, Kordon’u, Kemeraltı Çarşı’sı, Saat Kulesi, Tarihi Asansör’ü ve daha nice değeriyle gelenlere bol aktiviteli bir tatil imkanı sunuyor. Büyük şehir olmasının da etkisiyle kış aylarının en soğuk zamanlarında dahi cıvıl cıvıl olan şehir sokakları insanın içini ısıtmaya yetiyor. Zaten İzmir’i bir kere her haliyle gören, çok geçmeden bir İzmir aşığı olup çıkıyor.

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri} 3 – Kapadokya kapadokyaya ne zaman gidilir

Doğası, manzarası ve tabi bir de romantik atmosferiyle yerli turistler kadar yabancı turistlerin de en çok ilgisini çeken yerlerden biri Kapadokya. Yalnızca meşhur peri bacalarını görmek ve gün doğumunda süzülen balonları izlemek için bile kilometrelerce yol gelmeye değer olan bu bölge, turistik açıdan bunlarla da sınırlı kalmıyor. Çünkü meşhur mağara otellerinde şarabınızı yudumlamak, yer altı şehirlerini keşfetmek, vadi yürüyüşlerine çıkmak ve ATV safari turlarına katılmak gibi aktiviteler burada sizi bekleyen diğer maceralardan yalnızca birkaçı. Peki ne zaman mı gelmeli? Bize sorarsanız canınınız ne zaman isterse.

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri} 4 – Datça datça kızılbük

Ülkemizin huzur köşelerinden biridir Datça. İklim koşulları sayesinde de burada sezon çok uzun sürer. Hatta kalabalıktan uzak bir tatil yapmak isteyenler genellikle sezon sonlarına doğru gelir buraya. Bölgede yaşayanların iyi bildiği bir şey vardır ki o da Datça’nın kış aylarında her zamanki gibi güzelliğinden ödün vermediğidir. Çünkü tam da şubat ayında badem ağaçları çiçek açar. Son iki yıldır şubat ayında düzenlenen Badem Çiçeği Festivali ise Datça’ya kışın gitmek için yeni bir neden daha sunar.

{search:datca-otelleri,Datça Otelleri} 5 – Ağva türkiyede dört mevsim güzel olan yerler

İstanbullular’ın favori kaçış durağı olan Ağva, kış aylarında şehirden biraz olsun uzaklaşmak isteyen, baharda doğanın değişimine tanık olmayı arzulayan ve yazın ise tatile çıkma fırsatı bulamayanlara, yani kısacası çok geniş bir kesime hitap ediyor. Nehir kenarında kurulu şömineli, romantik otelleri, birbirinden güzel plajları ve mantar toplama rotaları ile hem dinlemek hem de keyifli aktiviteler yapmak için ideal olan durak, ne zaman gelirseniz gelin hep güzel, hep huzurlu.

{search:agva-otelleri,Ağva Otelleri} 6 – Şirince baharda şirincede ne yapılır

İzmir-Selçuk’a bağlı bir Rum köyü olan Şirince de İzmirliler için şehirden kaçış rotası. Köy, özellikle bahar ve yaz aylarından yerli-yabancı pek çok ziyaretçinin akınına uğrasa da bünyesindeki değerleri yıllardır korumayı başarıyor. Kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler burayı daha çok kış aylarında ziyaret etmeyi tercih ediyor. Rum evleri, her köşe başında karşınıza çıkan meyve şarapçıları, restore edilmiş küçük konaklama birimleri ve tabi ki birbirinden sevimli dükkanları ile siz ne zaman isterseniz o sizi kucaklamaya hazır bekliyor.

{search:sirince-otelleri,Şirince Otelleri} 7 – Eskişehir türkiye tatil yerleri

Sıradaki rotamız ise en çok bahar aylarında ziyaret edilen ama esasında 4 mevsimin eşsiz olduğu bir diğer durak, Eskişehir. Her şeyden önce burada yapılacak aktiviteler bir hayli fazla ve görmeden dönülmemesi gereken yerlerin listesi oldukça uzun. Bu sebeple önce hangi tarihlerde ziyaret edeceğinize göre kendiniz bir seyahat planı hazırlamanız gerekiyor. Biz işe şehrin meşhur lezzetlerini tadarak başlamanız, hava müsaitse Porsuk Çayı’nda bir bot gezisi yapmanız, Odunpazarı’nın havasını solumanız ve Atlıhan El Sanatları Çarşı’sından sevdiklerinize küçük hediyeler almanızı tavsiye ediyoruz.

{search:eskisehir-otelleri,Eskişehir Otelleri} 8 – Ayvalık türkiyede dört mevsim tatil yapılacak yerler

Biliyoruz, Ayvalık demek yaz demek. Hatta ülkemizde yazın olmazsa olmaz destinasyonlarından biri demek. Buraya kadar bizim de hiçbir itirazımız yok. Daha önce kış aylarında Ayvalık’ı ziyaret edenlerin “çok sakin, hiçbir şey yok” demelerini de bir kenara bırakacak olursak biz ilçede havalar soğukken de eşsiz bir tatil yapılabileceğini iddia ediyoruz. Yer kapma yarışına girmeden balık restoranlarının en güzel köşesinde yerinize kurulmak, turist kalabalığı olmadan sokaklarını keşfedebilmek, tarihi yapıları ziyaret etmek ve tabi ki dilediğiniz pansiyonda yer bulabilmek desek belki neden bu kadar ısrarcı olduğumuzu biraz anlatabiliriz.

{search:ayvalik-otelleri,Ayvalık Otelleri}

Yorumlar

Nilgun Catakli 
29.01.2020
Bartın, Amasra var. Çok güzel. Ankara'ya, İstanbul'a yakın.
Selçuk Armağan 
28.01.2020
Datça'da esnaf anlaşıyor ve yeme içme konusunda yaz aylarında fahiş fiyatlar uyguluyor. Gelen bir daha tövbe ediyor gelmiyor. Yaptırdığımız apart oteli daha kullanıma açmadan satışa çıkardık. Bu esnafla bu ilçede iş yapılmaz. Kendi memleketimizde yabancı olduk.
tokay ceritoğlu 
25.09.2019
Evet, güzel yerlerimiz var ancak temmuz, ağustos aylarında aşırı yoğunluk oluyor ve 10 katına kadar ziyaretçiyi ağırlamak zorunda kalan örneğin Ayvalık gibi yerlerde aşırı kirlilik ve fiyat artışları oluyor. Ne su yetiyor ne alt yapı! İzmir aldığı göç ile artık çığırından çıkmak üzere, artık rahatça gezilemiyor, kibar insanlar azaldı, nereye gittiler? Datça eski sakinliğini kaybetti imara açılınca. Belediyeler bu güzel yerlerde önceden var olan ve oraya o kişiliği, özelliği veren sakinliği saklamak yerine ranta izin veriyorlar. Bu da var olan alt yapının yetersiz hale gelmesine neden oluyor.
Zehra kılıç 
19.09.2019
Ayvalık çok güzel; ama çevre çok kirli.
Burak BAŞALAN 
19.09.2019
Çanakkale de olmalı. Yaz-kış kesinlikle buradaki birçok yerden daha güzel.
Daha fazla yorum gör