Yunan Adaları Turu

Paylaş
Esra Serbes  
Eklenme: 14 Mayıs 2012
 • Son Güncellenme: 31 Ekim 2023
Yunan Adaları Turu

Yaz aylarında en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri olan Yunan Adaları, her yıl daha fazla ziyaretçi almaya devam ediyor. Birbirinden farklı özellikleri ve göz alıcı manzaralarıyla bu adalar, turistler tarafından Yunan Adaları Turu ile ziyaret edilebiliyor. Her ne kadar yaz ayları en çok ziyaretçi aldıkları zamanlar olsa da, yılın her dönemi turistlerin uğrak mekanı haline gelen Yunan adaları, UNESCO tarafından Kültürel Miras olarak kabul edilen tatil yerleri arasında yer alıyor. Siz de sevdiklerinizle unutulmaz bir tatil geçirmek, huzurlu koyları ve eğlenceli mekanlarıyla doğal güzelliklerin tadını çıkarmak isterseniz Yunan Adaları Turu'na katılabilirsiniz.

{ad:0}

Yunan Adaları Turu için turistlerin tercihine bırakılan pek çok seçenek bulunuyor. Aslen adalar gruplara ayrılmış durumda ve Yunan Ada Turları, bu gruplara ayrı ayrı geziler düzenliyor. İşte Yunan Ada Turu yapılan yerler ve bu adalarda yapabileceğiniz aktiviteler:

Yunan Adaları'nda Hangi Adalar Var?

Kiklad Adaları

Yunan Ada Turu seçenekleri arasında en popülerlerinden biri olan Kiklad Adaları, gece hayatı ve hareketliliğiyle turistlerin en çok ziyaret ettiği Santorini, Mykonos, Naxos ve Paros adalarından oluşuyor. Canlı gece hayatı ve meşhur bembeyaz dar sokakları bulunan bu adalar, fotoğraf çekmeyi sevenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden yalnızca biri. Kiklad Adaları özellikle yaz aylarında çok fazla ziyaretçi aldığından, Yunan Adaları Turu için biletinizi önceden almanız faydanıza olacaktır. 

İyonya Adaları

İçerisinde pek çok küçük adacık bulundursa da, en çok bilinenleri Korfu, Zakintos ve Kefalonya adaları. Yaz sıcağından bunalanlar ve biraz yeşillikler arasında serinlemek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında. Adalarda bulunan yemyeşil ve gür plajları, ziyaretçilere adeta bir Venedik havası veriyor. Özellikle haftasonu bir kaçamak yapıp sevdiklerinizle vakit geçirmek için kaçırmamanız gereken adalardan bazıları. Yunan Adası Turu ile siz de bu adalara kolayca ulaşım sağlayabilir, sabahın ilk ışıklarının yanı sıra eşsiz gün batımını da seyredebilirsiniz. 

Oniki Ada

En önemlileri Rodos ve Kos adası olarak öne çıkan Oniki Ada, hareketli mekanlardan ziyade daha tarihsel ve geleneksel bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerin bir numaralı tercihleri arasında yer alıyor. İçerisinde bulunan ve geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan tarihi yapılar, günümüze kadar korunmuş ve ilk günkü ihtişamını korur durumda. Göz alıcı plajlarının yanı sıra, sıralı bir şekilde bulunan küçük tatil köyleri ile çok samimi ve eğlenceli bir tatil geçirmek isteyenlerden iseniz, Yunan Ada Turu ile Oniki Ada'yı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Sporad Adaları

Sporad Adalarından bazıları Skiathos, Skopelos ve Alonissos adaları olarak öne çıkıyor. Deniz ve yüzmeyi sevenlerin mutlaka gidip görmesi gereken bu adalar, berrak suları ve dalgasız denize sahip sahilleriyle öne çıkıyor. Güneşli bir günün tadını çıkarmak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir lokasyon olan Sporad Adaları, hareketli ada hayatından ziyade samimi ve huzurlu bir tatil deneyimi isteyenler için ideal. Yunan Adaları Turu ile doğal güzelliklerin tadını çıkarabilir, tertemiz sularında ve kumlu plajlarında sıcak hava altında güneşlenebilirsiniz.

Girit Adası

Çevresindeki adalardan yüzölçümü olarak ayrılan Girit adası, Yunanistan'ın en büyük adası olma özelliğine sahip. Kendine has bir tarihi dokusu ve mimarisi bulunan Girit Adası, aynı zamanda yaz aylarının en çok ziyaretçi alan tatil bölgeleri arasında yer alıyor. Tarihi antik Minos uygarlığına dayanan Girit Adası, günümüzde leziz yemekleri ve birbirinden lezzetli meze çeşitleri ile meşhur. Berrak suyu ve popüler plajları da cabası. Yunan Adaları Turu tercih edenlerin mutlaka uğraması gereken bir ada. 

Yunan Adaları'nda Hangi Aktiviteler Yapılır?

Yunan Adaları'nın yaz ayları başta olmak üzere yılın her zamanı turist akınına uğramasının en büyük nedeni, adalarda yapılacak pek çok farklı aktivitenin bulunması. İster aileniz ile gidin, isterseniz de sevdikleriniz ile ziyaret edin, Yunan Adaları'nda yediden yetmişe herkese uygun keyifli vakit geçirilebilecek aktivite mevcut.

En popüler olanlarından biri ise adaların dünyaca ünlü plajları. Yüzmek ve güneşin tadını çıkarmak isteyenleri tertemiz plajlar ve berrak sular bekliyor. Denize gitmişken heyecan dolu aktivitesiz olmaz diyenler ise su sporları arasında istediklerini tercih edebilirler. Şnorkel ile dalış, rüzgar sörfü ve tüplü dalış Yunan Adaları'nda en çok tercih edilen sporlar arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra, tarih ve fotoğraf meraklıları da adaların içerisinde yer alan antik kalıntıları ve arkeolojik bulguları inceleme fırsatı buluyor. Doğa ve yürüyüş sevenleri ise yemyeşil kayalıklar ve geniş zeytin tarlaları karşılıyor. 

Yunan Adaları'na gelmişken eşi benzeri olmayan gece hayatını da bir göreyim diyorsanız, sizleri Mikonos ve Ios adalarına davet ediyoruz. Enerjinizi atabileceğiniz, kendinizi geleneksel Yunanistan şarkılarına kaptırabileceğiniz, sevdiklerinizle doyasıya eğlenebileceğiniz gece hayatı Yunan Adaları'nda sizleri bekliyor. Yerel kültürün yıllardır bozulmadan korunduğu tavernalarda geleneksel Yunan mutfağını deneyebilir ve çeşitli Yunan danslarıyla gecenizi şenlendirebilirsiniz. 

Yunan Adaları'na Nasıl Gidilir?

Avrupa Birliği ülkelerinden biri olan Yunanistan'a bağlı olan Yunan Adaları'na giriş için mutlaka sahip olmanız gereken evraklardan biri vize. Eğer ada turlarına tek başınıza katılmayı düşünüyorsanız mutlaka vize almanız gerekiyor. Fakat tur şirketlerinden bazıları vize gibi gerekli belgeleri yolcular için temin ediyor. Adalara ulaşım da oldukça basit. İstanbul'dan direkt uçuşlar ile Yunan Adaları'na varabilirsiniz, aynı zamanda dilerseniz feribot ya da gemi seferleri ile adalara yalnızca bir kaç saat içerisinde ulaşabilirsiniz. Gün içerisinde farklı saatlerde hareket eden Yunan Adaları feribot seferleri, 15 ila 20 Euro'dan başlayan fiyatlarla yolculara sunuluyor. 

Yunan Adaları'na gitmek için turistlerin en çok tercih ettiği yöntemlerden biri çeşitli tur şirketlerinin düzenlediği ada turlarına katılmak. Farklı limanlar üzerinden kalkış yapılan bu turlar, içeriğine göre ziyaretçileri günübirlik ya da konaklamalı seçenekler ile adalara götürüyor. Üstelik rehber eşliğinde yapılan bu turlar sayesinde tarihi mekanlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Bazı Yunan Adaları Turu seçenekleri arasında konaklama da mevcut. Bu sayede birkaç günlük tatil içerisinde adalarda nerede konaklayacağınızı düşünmek zorunda kalmayacaksınız. İsteğe göre günübirlik olarak da düzenlenen Yunan Adaları Turu, çeşitli adaları gezip görmek için en mantıklı seçenekler arasında yer alıyor.

Yorumlar

Sinem Hanedanligiloglu 
24.09.2013
Erkek arkadaşımla gitmiştim Temmuz 2013'te. Gerçekten çok harika bir yer. Turizm acentası ile gitmiştik. Özellikle balayı için ideal bir yer.