Detaylar henüz kesin değil, kamuoyu ile henüz net bilgiler paylaşılmadı ancak negatif PCR testi ile Yunan adalarına seyahat edebileceğiz gibi duruyor. O halde yine eskisi gibi günübirlik Yunan adalarına gitmemiz mümkün olacak. Peki hangi adalara Türkiye’den günübirlik gidebiliriz? Detaylar bu yazıda sizi bekliyor.
Yunanistan’ın üçüncü büyük adası olan Midilli, Kuzeydoğu Ege’de yer alıyor. Zeytinyağı üretimi ile oldukça popüler olan Midilli, Ayvalık’ın en yakın komşuları arasında bulunuyor. Tavernalarda dans ve müzik ile eğlenebileceğiniz, Akdeniz mutfağının en leziz yemeklerini tadabileceğiniz ve güneşin büyüleyici coşkusunu yaşayabileceğiniz Midilli’de yaz tatili yapmak paha biçilemez. Buraya Ayvalık’tan kalkan feribotlarla yaklaşık 1.5 saatte ulaşabilirsiniz.
Pek çok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Rodos, turkuaz denizi ve bakir doğasıyla da göz dolduruyor. Merkezdeki Elli Beach, Kalithea Beach, Tsambika Beach gibi birbirinden güzel plajlara sahip olan adada yapılacak pek çok aktivite bulunuyor. Toplu taşıma olsa da bu adayı araba kiralayarak gezmek vakit anlamında çok daha iyi oluyor. Marmaris ve Fethiye’den kalkan feribotlarla Rodos’a yaklaşık 1.5 saat içinde ulaşabilirsiniz.
Ege Denizi’nde, Karaburun Yarımadası’nın karşısında yer alan Sakız Adası, Yunanistan’ın en büyük beşinci adası olma özelliğine sahip. Adından da anlaşılacağı üzere adada sakız ağaçları yetişiyor ve burası damla sakızının üretim merkezi konumunda. Taşlık ama cam gibi berrak plajlarıyla tam bir yaz tatili keyfi sağlayan adaya Çeşme’den kalkan feribotlarla yaklaşık 30 dakikada ulaşabilirsiniz.
Plajları ve turkuaz deniziyle her göreni büyüleyen Samos, antik dönemi yaşatan tarihi güzellikleriyle de ön planda. Yunanistan’ın Osmanlı’dan aldığı son ada olan Samos, Dilek Yarımadası’nın karşısında yer alıyor. Koyları ve birbirinden güzel plajlarıyla adada eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz. Kuşadası’ndan kalkan feribotlarla Samos’a ulaşmak mümkün.
Yunanistan’ın en küçük adası olan Meis, bir dönem İtalya hakimiyeti altında olduğu için adını İtalyanca’da "Kırmızı Kale" anlamına gelen Castello Rosso’dan almış. Adanın sadece Kaş’a bakan kısmında yerleşim var ve Meis, rengarenk evleriyle adeta sizi masal dünyasına ışınlıyor. Buraya ulaşmak için Kaş’tan kalkan feribotlara binmeniz yeterli. Üstelik yolculuk yaklaşık 20 dakika sürüyor!
Bodrum’un karşısında yer alan ve Türkler tarafından sık sık ziyaret edilen Kos, yerleşik Türk nüfusuyla da bilinen bir yer. Elli bin nüfuslu adada yaklaşık üç bin Türk’ün yaşadığı tahmin ediliyor. Antik kalıntılar bakımından oldukça zengin olan adada ayrıca çok güzel plajlar da bulunuyor. Kos büyük bir ada olduğu için araba kiralayıp gezmek daha konforlu olacaktır. Buraya Bodrum ya da Turgutreis’ten kalkan feribotlarla ulaşmanız mümkün.