Temmuzda Nereye Gidilir Diyenlere Özel 8 Tatil Rotası

Temmuzda Nereye Gidilir Diyenlere Özel 8 Tatil Rotası

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 27 Haziran 2019
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Temmuzda Nereye Gidilir Diyenlere Özel 8 Tatil Rotası
Hiç şüphesiz yazın en favori aylarındandır temmuz. Havanın iyiden iyiye ısındığı, izinlerin kullanılmaya başlandığı ve dolayısıyla tatil planlarının su yüzüne çıktığı bu ayda, haliyle ilk istikamet deniz oluyor. Biz de bütün bir yılın yorgunluğundan uzaklaşmak için temmuzun en favori rotalarının size iyi geleceğini düşündük. İşte bu ayın ruhuna ve sıcaklığına yakışacak 8 temmuz rotası.
1 – Amasra amasra plajları

{ad:0} Bartın’ın sevimli ilçesi Amasra, doğal güzellikleri ve tarihi değerlerini korumayı başaran, Karadeniz’in nadide köşelerinden biri. Sıra sıra dizilmiş balık restoranları ve denizden gelen mis gibi iyot kokusuyla ilçede tatil yapmak bir başka keyif veriyor. İlçenin merkezi ya da çevresi plaj bakımından oldukça şanslı. Üstelik popüler tatil beldelerinin kalabalığından uzak, daha sakin bir tatil tercih edenler için bu plajlar biçilmiş kaftan. ucurtmakiz’in da rotaları arasında bulunan Amasra’nın güzelliği bununla da sınırlı kalmıyor. Bize göre ilçeden Ağlayan Ağaç Kafe’nin manzarasını görmeden, o meşhur salatasını ve balığını yemeden, Kemere Köprüsü’nde eşsiz fotoğraflar çekmeden ve çarşısının havasını solumadan dönmek olmaz.
{search:amasra-otelleri,Amasra Otelleri} 2 – Kaş temmuz rotaları kaş


Akdeniz’in begonvillerle çevrili sokakları ve tabi ki deniziyle büyüleyen destinasyonlarından Kaş, ne zaman ziyaret ederseniz edin her daim güzelliğine hayran bırakan türden. Dalış meraklıları ve deniz olmadan yaşayamayanlar için de adeta bir cennet olan ilçe, sezon boyunca popülerliğini korumaya devam ediyor. Akdeniz mutfağının birbirinden lezzetli tatlarını deneyebileceğiniz ilçenin plajları ve koyları da bir o kadar eşsiz. Patara Plajı, Büyükçakıl Plajı, İnceboğaz Plajı ve Kaputaş Plajı bölgede mutlaka yüzülmesi gereken plajların başında geliyor. Instagram fenomeni bernacamlibell de Kaş’a gelip Kaputaş Plajı’nı es geçmeyenlerden.
{search:kas-otelleri,Kaş Otelleri} 3 – Datça temmuz rotası datça

Ünlü influencerlardan fatmaeyes’ın destinasyonları arasında yer alan Datça, yaz aylarında 50’yi aşkın bük ve koyuyla tatilcilerin favorisi olmaya devam ediyor. Sezonun en yoğun olduğu dönemlerde dahi kalabalık tatil beldelerine kıyasla daha sakin bir seyahat imkanı sunan ilçede, koy ve büklerden sonra gezilecek yerlerinden biri de Eski Datça oluyor. Eski Datça taş sokakları, kendine has duruşu ve Can Yücel’in evi ile hiç şüphesiz Datça merkeze gelip de görmenden dönülmemesi gereken yerlerin başında geliyor.
{search:datca-otelleri,Datça Otelleri} 4 – Adrasan adrasan suluada

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı, doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Adrasan, bize göre bu yılın temmuz rotasında mutlaka yer almalı. Üç tarafı yemyeşil bir doğayla çevrili olan belde, bu yönüyle doğa tutkunu tatilcilere hitap ediyor. Antalya’nın ünlü tatil beldelerinden Çıralı ve Olimpos ile komşu olan Adrasan’ın son dönemlerde keşif rotası haline gelen adası Suluada ise turkuaz rengi denizi ve bembeyaz kumsalı ile Maldivler’i anımsatıyor. Adaya ulaşım Adrasan’dan kalkan tekneler ile sağlanıyor. Yaklaşık bir saat süren bir yolculuğun ardından ulaşabileceğiniz Suluada, cantasisirtindabirkiz’ın da favori duraklarından biri olmayı başarmış.
{search:adrasan-otelleri,Adrasan Otelleri} 5 – Bodrum temmuzda bodrum

Temmuzun favori rotalarından bahsederken Bodrum’a listemizde yer vermemek olmaz. Yazı da kışı da bir başka güzel olan ilçe, tatil deyince ilk aklımıza gelen yerlerin başında geliyor. Yalıkavak, Göltürkbükü, Mazı ve Torba gibi deniziyle ziyaretçileri büyüleyen çok sayıda durağa ev sahipliği yapan Bodrum, aynı zamanda her bütçeye hitap eden konaklama birimlerini de bünyesinde barındırıyor. Kalesi, restoranları, barları, birbirinden güzel plajları ve daha nicesiyle tüm bir yazı sıkılmadan geçirebileceğiniz ilçe, görülüyor ki engiinkocak için de ayrı bir yere sahip.
{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri} 6 – Cunda cunda temmuz

Ünlü blogger bavulumdahikaye’yi heyecanlandıran destinasyonlardan biri olan Cunda, sıcacık insanları, Türk ve Rum mutfağı karması olan tadına doyulmaz lezzetleri, denizi ve sokaklarıyla içinizi ısıtacak bir güzelliğe sahip. Ayvalık deyince ilk aklımıza gelen yerlerden biri olan adaya ilçe merkezinden kalkan minibüslerle 10 dakikada ulaşmak mümkün. Tarihi Taş Kahve, yel değirmenleri, Agios Yannis Kilisesi, Aşıklar Tepesi ve birbirinden güzel plajlar ise Cunda’da keşfedilmeyi bekleyen yerlerden bazıları.
{search:cunda-otelleri,Cunda Otelleri} 7 - Salda Gölü salda gölü temmuz

Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Gölü için gezginlerin son dönemlerdeki favorisi diyebiliriz. Tıpkı kartpostaldan fırlamışçasına göz alıcı biz güzelliğe sahip olan göl, beyaz kumları ve tabi ki turkuaz renkli suyuyla ön plana çıkıyor. Alan koruma altında olması sebebiyle önceleri kamp yapmaya izin verilirken artık verilmiyor. Ancak ziyaretçilere hemen hatırlatalım, ideal bir hafta sonu rotası olan gölün bünyesinde yüzmeniz için elverişli plajlar bulunuyor. Salda tüm bu güzellikleriyle her fırsatta doğaya kaçan kampyapsak’ın seyahat planlarında yer alıyor.
{search:salda-otelleri,Salda Otelleri} 8 – Assos temmuz rotası

Tatilden beklentisi sessiz, sakin bir ortamda kafa dinlemek olanların ilk tercihlerinden olan Assos, negezdinbeozlem’in de dikkatini çekmeyi başarmış. Antik kalıntıları, görülesi doğası, soğuk denizi ve civar köyleri ile unutulmaz bir seyahat fırsatı sunan Assos, sezon boyunca ziyaretçilerini bekliyor. Kaz Dağı’nın eteklerinde bulunan Adatepe ve Yeşilyurt köyleri merkezden aracınızla yarım saatlik bir araç yolculuğuyla ulaşılabiliyor ve doğayla iç içe bir gün vadediyor. Assos seyahatinizde olur da Kaz Dağı köylerinden Yeşilyurt’u ziyaret ederseniz meşhur manlamasını yemeden dönmeyin.
{search:assos-otelleri,Assos Otelleri}

Yorumlar

şeref temelatan 
01.07.2019
İstanbul’a yakınsanız Enez, Erekli Saroz hattını öneririm. Kendi kendini temizleyebilen 2 denizden biri.