Tekirdağ Gezi Rehberi

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 03 Mart 2022
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Tekirdağ Gezi Rehberi

Hem Marmara Denizi’ne hem de Karadeniz’e kıyısı bulunması sebebiyle, ülkemizin iki denize de kıyısı olan altı şehrinden birisi olan Tekirdağ aynı zamanda Türkiye’nin en kalabalık yirmi üçüncü şehridir. Marmara Bölgesi’nin Trakya yakasında bulunan Tekirdağ, sahip olduğu 11 ilçesiyle birlikte başta doğa, kültür ve tarih turizmini seven seyyahlar için gezilip görülesi bir destinasyondur. {product:5093}

{ad:0}

Marmara Ereğlisi, Şarköy, Malkara özellikle deniz tatili için yaz mevsiminde İstanbul’a yakın olması nedeniyle de tercih edilen ilçeler olduğu gibi, Çerkezköy, Çorlu gibi ilçeler ise daha çok sanayi ve endüstri ile kalkınan şehirler arasındadır. Tekirdağ erken rezervasyon otel fırsatlarından faydalanarak uygun bütçeli tatil yapmak isteyenler için Konaklama önerilerimizde bulunan Tekirdağ Otelleri yazımızı inceleyebilir, tercihlerinize göre en iyi Tekirdağ konaklama tesisini seçebilirsiniz.

Tekirdağ’da Gezilecek Yerler

Yüzölçümü itibariyle küçük bir şehir olarak nitelendirilebilecek olan Tekirdağ’ın hem merkezde hem de civarında görülecek oldukça fazla rotası bulunuyor. Bunlar arasında Şarköy, Kumbağ ve Uçmakdere gibi doğa ile iç içe, masmavi denizi ve yemyeşil ormanlarıyla insanın uzun süre aklından çıkmayacak güzergâhlar başta geliyor.

Tekirdağ Merkez

Tekirdağ Gezi Rehberi

Tekirdağ seyahatinizde tarihi önemi olan bir çok yeri planlarınıza alabilirsiniz. Şehrin tarih turizmi açısından önem taşıyan bazı adresleri Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Rakoczi Müzesi, Namık Kemal Evi, Tekirdağ Şehitler Abidesi. Müze ve tarih tutkunları için bu tarihi yerlerin gezilmesini öneriyoruz. {search:tekirdag-merkez-otelleri,Tekirdağ Merkez Otelleri}

Şarköy

Tekirdağ Gezi Rehberi

Şarköy'e gitmek için, temiz havası ve müthiş doğası bile başlı başına yeterli nedenler arasında ama size daha fazlası gerekiyorsa; Keşif Rehberi’mizde bulunan Şarköy Gezi Rehberi adlı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

Kumbağ

Tekirdağ Gezi Rehberi

Tekirdağ’ın sevimli ve ufak ilçelerinden biri olan Kumbağ, deniz tatili severler için ideal bir adres. Üzüm bağlarıyla çevrelenmiş ve temiz bir kumsala sahip olan Kumbağ, etrafında bulunan konaklama tesisleri ile de tercih edilen ufak bir tatil kasabası. {product:44263}

Uçmakdere

Tekirdağ Gezi Rehberi

Türkiye’nin en kaliteli üzümlerinin yetiştiği Uçmakdere, aslında ufak bir köy yerleşimi. Ganos fayının doğal bir şekilde şekillendirdiği Uçmakdere, bir taraftan yükselen sarp kayalar, bir tarafta çarşaf gibi uzanan masmavi denizi ile tam bir doğal cennet. Yaz aylarında yapılan macera sporların merkezlerinden biri olan Uçmakdere’de fotoğraf severler için de güzel bir keşif noktası.

Hora Feneri

Tekirdağ Gezi Rehberi

Şarköy’e 15 km uzaklıkta bulunan Hora Feneri, Hoşköy’ün girişinde olan bölgenin ilk yapılarından biridir. 1861 yılında Abdülmecit tarafından yaptırılan Hora Feneri, günümüze kadar sağlam olarak gelebilmiştir. Hoş görüntüleri yakalayabileceğiniz Fener, tamamı demir bir yapıda olarak inşa edilmiştir. {product:32935}

Çamlıköy Kastro Plajı

Tekirdağ Gezi Rehberi

Özellikle yaz mevsiminde çok tercih edilen plajlardan biri olan Kastro, temiz bir kumsala sahip olması ve doğal sit alanı olması nedeniyle tercih edilmektedir. Yolunun biraz bozuk olması popülaritesini hiç düşürmüyor aksine güzel ve sakin bir tatil geçirmek isteyen deniz severler soluğu burada alıyor. Kamp yapmak isteyenler için de ideal olan Kastro, özellikle yaz aylarında tercih edilen bir bölge. Kastro sit alanı olması nedeniyle çevresinde konaklama tesisi olmayan bir bölge.

Bonus: Tekirdağ Kiraz Festivali

Tekirdağ Gezi Rehberi

Şehirlerin kimliklerini ortaya koyan, dönemsel olarak düzenlenerek yerli ve yabancı turistlerin ilgisini hayli çeken festivallerden birisi de her yıl haziran ayında Tekirdağ’da düzenlenen Kiraz Festivali. 50 yılı aşkın süredir düzenlenen ve Tekirdağ için bir gelenek hâlini alan Kiraz Festivali her yıl haziran ayında tertiplenmektedir. Şehrin dillere destan kirazının görücüye çıktığı Tekirdağ Kiraz Festivali döneminde şehre özel turlar da düzenlenmektedir. {product:5090}

Tekirdağ’da Ne Yenir?

Tekirdağ Gezi Rehberi

İsmiyle müsemma, Tekirdağ köftesi veya Tekirdağ peynir helvası zaten akla ilk gelen seçenekler. Bunların yanı sıra cizleme, burma sucuk, sini mantısı, damat paçası ve tabii ki Hayrabolu tatlısı da Tekirdağ’da tadılması gereken lezzetler arasında yer almaktadır.

Tekirdağ’a Nasıl Gidilir?

Tekirdağ Gezi Rehberi

Marmara Bölgesi’nde, Trakya yakasında, yer alan Tekirdağ doğuda İstanbul, batıda Edirne, kuzeyde Kırklareli, güneyde Çanakkale, güneydoğuda Marmara Denizi ve kuzey doğuda ise Karadeniz ile komşudur.İstanbul’a 148, Bursa’ya 300, Ankara’ya 595 kilometre mesafede yer alan Tekirdağ’ın en önemli yükseltisi ise yapı itibarıyla Ganos Dağı uzantısı olarak oluşan Tekir Dağları’dır.

Ulaşım açısından oldukça geniş çeşitliliğe sahip Tekirdağ’a Ankara, Edirne, İzmir ve pek tabi ki İstanbul gibi büyükşehirlerden otobüs seferleriyle ulaşılabilmektedir. Tekirdağ Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin doğrudan doğruya şehir merkezinde olması, bu seyahatteki gidişatı kolaylaştırmaktadır. Otobüs haricinde demiryolu ile de ulaşım sağlanan Tekirdağ’a İstanbul Halkalı Tren İstasyonu’ndan kalkan trenle seyahat edebilirsiniz. Söz konusu tren, güzergâhı gereği Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinden de geçmektedir.

{product:37231}

Hava yolu ile ulaşım sağlamak isteyenler, Tekirdağ il merkezine 37 kilometre mesafede yer alan Tekirdağ Çorlu Havalimanı’nı kullanabilirler. Deniz yolu ile ulaşmak isteyenler ise haftanın belli günlerinde Avşa ile Marmara Adası’ndan Tekirdağ’a düzenlenen feribot seferleri ile şehre ulaşım konusunda rahatlıkla ulaşabilirler.Son olarak şahsi aracınızla da ulaşım sağlayabileceğiniz Tekirdağ, Edirne’ye 1 saat 45 dakika, İstanbul’a yaklaşık 2 saat, Ankara’ya 7 saat, İzmir’e ise 5 buçuk saat uzaklıktadır.

Tekirdağ’da Nerede Kalınır?

Tekirdağ Gezi Rehberi

Tekirdağ seyahatinizi planlarken, başta Tekirdağ şehir merkezi olmak üzere şehrin ilçelerinde yer alan oteller arasında tercihinizi yaparak ilk adımı atabilirsiniz. Neredekal.com üzerinde bulunan Tekirdağ Otelleri listemize göz atabilir, Tekirdağ erken rezervasyon fırsatlarından kolaylıkla faydalanabilirsiniz. {product:36260}{search:tekirdag-otelleri,Tekirdağ Otelleri}