Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Sülüngür Gölü Nerede, Nasıl Gidilir?

Sülüngür Gölü Nerede, Nasıl Gidilir?

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 10 Haziran 2024
 • Son Güncellenme: 11 Haziran 2024
Sülüngür Gölü Nerede, Nasıl Gidilir?

Sülüngür Gölü’nde doğanın sunduğu huzur dolu anları keşfetmeye hazır mısınız? Muğla’nın Ortaca ilçesinde gizlenmiş olan göl, doğa severler ve fotoğraf tutkunları için adeta bir kaçış noktası. Bu yazımızda, Sülüngür Gölü’nün konumundan büyüleyici özelliklerine, yapılacak aktivitelerden avlanma ve yüzme imkanlarına kadar her detayı bulacaksınız. Eğer siz de piknik yapmayı, doğada yürüyüşe çıkmayı, gün batımının muhteşem manzarası eşliğinde dinlenmeyi seviyorsanız, yolunuz Muğla’ya düşerse, Sülüngür Gölü’ne uğramadan geçmeyin!

{ad:0}

Sülüngür Gölü Nerededir?

Sülüngür Gölü Nerede

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, Dalyan beldesinin doğal güzellikleri arasında yer alan Sülüngür Gölü, İztuzu Plajı'na giderken sağ tarafta kalıyor. Antik Kaunos kentinin iki limanından biri olarak tarihi bir öneme de sahip olan göl, yüzyıllar boyunca Dalyan Nehri'nin getirdiği alüvyonlar ile denizle olan bağlantısını kaybetmiştir.

Sülüngür Gölü Özellikleri

Sülüngür Gölü Nerede

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, Dalyan beldesinin doğal güzellikleri arasında yer alan Sülüngür Gölü, adeta bir doğa harikası. 2 kilometre uzunluğunda ve 1,5 kilometre genişliğinde olan göl, yaklaşık 10 metre derinliğe sahip. Dağlar arasında gizlenmiş göl, sazlıklar ve yemyeşil ağaçlarla çevrili. Kış aylarında yağmur suları ve yer altı suları ile beslenen Sülüngür Gölü, Muğla'nın en önemli su kaynaklarından biridir. Sülüngür Gölü, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) tarafından çipura ve levrek yetiştiriciliği amacıyla kullanıldığı için bölgede balıkçılık önemli bir geçim kaynağı haline gelmiştir. Yumuşak kabuklu bir tatlı su kaplumbağası türü olan Nil Kaplumbağası'nın yumurtlama noktalarından biri olmasından kaynaklı da aynı zamanda önemli bir biyolojik çeşitlilik merkezidir.

Sülüngür Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Sülüngür Gölü

Sülüngür Gölü’ne ulaşım oldukça kolay. Şahsi aracınız ile Dalyan’daki İztuzu Caddesi üzerinden yaklaşık 10 dakikalık bir sürüşle gölün çevresine ulaşabilir, Gökbel Mahallesi’nden de göle giriş yapabilirsiniz. Bu mahallede kafe ve restoranlar bulunmakta olup, eksiklerinizi buradan temin edebilirsiniz. Ayrıca, Dalyan’dan kalkan minibüsler ile de Sülüngür Gölü’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Dalyan – Sülüngür Arası: 10 dakika
  • Ortaca- Dalyan Arası: 12 kilometre
  • Ortaca- Muğla Arası: 80 kilometre
  • Dalyan – Muğla Arası: 85 kilometre

Sülüngür Gölü Ne Yapılır?

Sülüngür Gölü

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, Dalyan beldesinin doğal güzellikleri arasında yemyeşil ağaçları, sazlıkları ve huzurlu atmosferi büyüleyen Sülüngür Gölü'nde keyifli vakit geçirmek için yapabileceğiniz birçok şey var:

  • Piknik: Göl kenarında bulunan tahta masalar ve banklarda aileniz ve arkadaşlarınızla piknik yapabilirsiniz. Mangal yapabileceğiniz alanlarda doğayla iç içe keyifli bir öğün geçirebilirsiniz.
  • Yürüyüş ve Bisiklet: Gölün etrafında bulunan patikalarda doğa yürüyüşleri ve bisiklet turları yapabilirsiniz. 
  • Fotoğrafçılık: Sülüngür Gölü doğa fotoğrafçıları için ideal bir ortama sahip. 
  • Kuş Gözlemciliği: Sülüngür Gölü, birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Kuş gözlemciliği ile ilgileniyorsanız, göl kenarında kuş gözlemciliği yapabilirsiniz.

Sülüngür Gölü’nde Yüzülür mü?

Sülüngür gölü

Sülüngür Gölü, çipura ve levrek yetiştiriciliği amacıyla balık kooperatifi tarafından kullanıldığı için yüzmek yasaktır. Bu sayede göldeki balıklar doğal ortamlarında sağlıklı bir şekilde büyüyebilmekte ve bölgedeki balıkçılık önemli bir geçim kaynağı haline gelmektedir.

Sülüngür Gölü’nde Avlanılır mı?

Sülüngür Gölü

Sülüngür Gölü’nde genelde avlanmak yasaktır. Sportif amaçlı olta balıkçılığına, balıkların üreme mevsimlerinde geçiş zamanları hariç pek müdahale edilmiyor. Ancak, bu bölgede avcılık faaliyetlerinin Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) kontrolü altında olduğunu da unutmamak gerek.

Benzer Yazılar