Sevgililer Günü’ne Özel Günübirlik Rotalar

Sevgililer Günü’ne Özel Günübirlik Rotalar

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 05 Şubat 2022
 • Son Güncellenme: 25 Ocak 2024
Sevgililer Günü’ne Özel Günübirlik Rotalar

Yılın beklenen en romantik zamanı, 14 Şubat Sevgililer Günü kapımızda. Eşiniz veya sevgilinizle şehrin karmaşasından kaçıp, baş başa kalarak, beraber romantik anlar geçirebileceğiniz, 14 Şubat Sevgililer gününde gidilebilecek, büyük şehirlere yakın olan, isterseniz günübirlik, isterseniz hafta sonunu da dahil ederek 2 veya 3 gün vakit geçirilebilecek rotaları sizler için derledik. Eğer hala 14 Şubat Sevgililer günü için bir planınız yoksa, 14 Şubat Sevgililer günü otel önerilerimizle birlikte 14 Şubat Sevgililer Gününde gidebileceğiniz en romantik yerleri İstanbul, İzmir ve Ankara şehirleri için derledik. Hazırsanız başlayalım!

{ad:0}

Şile/Ağva 

Sevgililer Günü Günübirlik Rotalar

 İstanbul merkezine 1,5 saat uzaklıkta, Karadeniz kıyısında yer alan Şile, Sevgililer Günü'nde çiftler için ideal bir kaçış noktası. Her mevsim farklı güzellikler suna, Şile’de otellerin birçoğunun ortak alanında bazılarının da doğrudan odaların içinde şömine ve soba bulunuyor. Bu özellik sevgililer gününde sıcak bir atmosfer yaratmak için harika bir fırsat. Şile’nin en çok ziyaret edilen noktalarından biri de hiç şüphesiz Ağva. Sevgililer Günü için ise romantik bir kaçamak yapmak isteyen çiftler için ideal bir destinasyon olan Ağva, özellikle İstanbul'dan gelecek kişiler için kolay bir ulaşım vadediyor. Ağva’da yeşil ve mavi tonlarının oluşturduğu manzaralar eşliğinde, şehrin kaosundan uzak, doğayla iç içe, unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Geç saatlere kadar süren bu özel günü butik otel, villa ve bungalov tarzı otellerde uygun fiyatlarla konaklayarak taçlandırabilirsiniz. Ağva ziyaretiniz öncesi, konaklama için Neredekal üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.

{search:agva-otelleri,Ağva Otelleri}

Riva

Sevgililer Gününe Özel Günübirlik Rotalar

Beykoz'a bağlı olan Riva, şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşmak isteyen çiftler için ideal bir kaçamak noktası. Karadeniz'e dökülen Riva Deresi'nin kıyısında yer alan bu tatlı kasaba, taş sokakları ve tarihi evleriyle, gündüzleri kış güneşinin keyfini çıkarabileceğiniz, akşamları ise harika manzara eşliğinde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz romantik anlar için birebir.

Riva'da hem deniz kenarında bulunan otellerden biri de Riva Del Mar Otel. Beykoz Riva’da deniz manzaralı ve modern bir konaklama imkânı sunan otel, yenilikçi mimarisi ve yüksek hizmet kalitesi ile misafirlerini ağırlıyor. Sevgililer Günü’nde romantik bir akşam yemeği yiyebilir, bugünü keyifli bir şekilde sonlandırabilirsiniz. 

{search:riva-otelleri,Riva Otelleri}

Polonezköy

Sevgililer Gününe Özel Günübirlik Rotalar

Beykoz’a bağlı olan Polonezköy, İstanbul'a sadece 25 km uzaklıkta olmasına rağmen, burası yemyeşil bir vaha dolayısıyla da özellikle 14 Şubat döneminde çiftlerin yoğun ilgisini çekiyor. Yeşilin her tonunu barındıran bu köyde, göl manzarasının ve kuş seslerinin keyfini çıkarabileceğiniz şirin butik otellerde konaklayabilir, doğayla iç içe restoranlarında uzun kahvaltılar yapabilirsiniz. Şömineli, jakuzili, nehir kenarında konumlanan tesisler bulmanız mümkün. Kahve molasından önce Zofia Rizi Anı Evi’ni ziyaret edebilir, kültür evi ve ağaç oyma heykel sergilerini görebilirsiniz. Havanın durumuna kahve molasından önce yapacağınız yürüyüşlerle çevreyi keşfedebilir ve farklı lezzetleri deneyimleyerek günü tamamlayabilirsiniz. 

{search:polonezkoy-otelleri,Polonezköy Otelleri}

Kartepe

Sevgililer Gününe Özel Günübirlik Rotalar

Kartepe, İstanbul'a yakınlığı ve doğal güzellikleriyle Sevgililer Günü için ideal bir tatil yeri. Karla kaplı dağları, bembeyaz pistleri ve lüks otelleri ile çiftlere romantik bir kaçamak yapma imkânı sunuyor. Sevgililer Günü'nde Kartepe'ye giderseniz, Kartepe Kayak Merkezi’nde kayak yaparak adrenalin dolu anlar yaşayabilir, karla kaplı patikalarda yürüyüş yapabilirsiniz. Bölgede konaklama imkânı sunan Kartepe kayak otelleri,butik otel, SPA oteli, bungalov gibi farklı istek ve ihtiyaçlara özel seçenek bulunuyor. Örneğin, SPA ve wellness merkezinde masaj yaptırarak yorgunluğunuzu atabilir, şömine karşısında dinlenebilir, sıcak su havuzlarında kışın soğuğunu unutabilirsiniz. Ayrıca manzara eşliğinde sıcak bir şarap yudumlarken, otelinizin restoranında lezzetli yemekler eşliğinde sevgilinize romantik bir akşam yemeği verebilirsiniz.

{search:kartepe-otelleri,Kartepe Otelleri}

Maşukiye

Sevgililer Gününe Özel Rotalar

Maşukiye, İstanbul'a yakınlığı ve doğal güzellikleriyle Sevgililer Günü için tercih edilebilecek lokasyonlardan biri. Maşukiye'ye gittiğinizde bölgeyi karla kaplı görme olasılığınız var. Sevgililer Günü'nde Maşukiye'ye giderseniz, karlar altında ormanda yürüyüş yaparak doğanın huzurunu hissedebilir, bölgenin meşhur alabalık restoranlarında romantik bir akşam yemeği yiyebilir, odanızın şöminesi önünde keyif yapabilirsiniz. Dilerseniz Maşukiye'nin en popüler turistik yerlerinden biri olan Ayrı Gezegen Cam Teras’a çıkarak, Sapanca Gölü ve Maşukiye'nin manzarasını seyredebilirsiniz. Bölgede MOX Hotel Wellness&SPA gibi termal otellerde rahatlatıcı bir spa deneyimi yaşayabilir ve Kartepe'de heyecan verici bir kayak macerası yaşayabilirsiniz.

{search:masukiye-otelleri,Maşukiye Otelleri}

Sapanca

Sevgililer Gününde Gidilebilecek Günübirlik Rotalar

Sapanca, Sakarya'da Sapanca Gölü'nün etrafına kurulu, doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferi ile dikkat çeken, şirin bir kasaba. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı ile kısa süreli seyahatler için ideal bir konumda. Sapanca yeşil tepelerinde ve ormanlık alanlarında ziyaretçilere doğayla iç içe olma fırsatı verirken, mimari yapıları ve tarihi camileri ile de cazip bir yer. Sapanca, lüks otelleri, butik konaklama tesisleri ve spa merkezleri ile de ünlü. Doğa, konfor ve romantizmin mükemmel birleşimi sunan Sevgililer Günü'nde günübirlik bir seyahat için eşsiz bir rota.

{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otelleri}

Prens Adaları

Sevgililer Gününe Özel Günübirlik Rotalar

Huzur veren, nostaljik bir atmosfere sahip Prens Adaları, her mevsim cazibesini koruyan bir kaçış koruyor. Prens adaları ulaşım sağlanabilen Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada ile birlikte ulaşım bulunmayan Sedefadası, Tavşanadası, Sivriada, Kaşıkadası ve Yassıada’da ismindeki 5 adadan oluşuyor. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada özellikle de Sevgililer Günü gibi özel zamanlarda, 1950'lerin Yeşilçam romantizmini yaşamak isteyen çiftler için ideal bir lokasyon. Prens Adaları olarak bilinen adaların her birinde keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak bir mekân bulmanı mümkün. Her biri kendine has karaktere sahip olan Prens Adaları'nda; Burgazada'nın sakin atmosferinde keyifli bir gün geçirebilir, Hristos Tepesi'nde manzaralar eşliğinde yemeğinizi yiyebilir, Heybeliada'daki tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz. Adaların zengin dokusu ve mimarisi, unutulmaz bir Sevgililer Günü geçirmek isteyenler için huzurlu ve romantik bir alternatif.

Abant/Bolu

Sevgililer Gününe Özel Günübirlik Rotalar

Ankara'dan sadece 227 kilometre uzaklıkta olması, başkentte yaşayan çiftler için Abant'ı kış ayları için aranan destinasyon haline getiriyor. Bir dağ evinde şömine karşısında sıcak şarap eşliğinde, belki de camın ardından yağan karı izlemek, bu özel gün için çizilebilecek en güzel tablo. Abant Gölü çevresinde yürüyüşler yaparak, doğanın içinde yeniden keşfedebilirsiniz

Göl kenarında yer alan restoranlarda başlayan keyifli kahvaltılar ve kısa yürüyüşler, Abant'ın sunduğu sayısız aktivitenin sadece birkaçı. Abant'ın güzelliklerini keşfettikten sonra, Bolu'da Yedigöller ve Gölcük gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Şömineli, jakuzili ve göl manzaralı Abant Gölü Otelleri seçenekleri arasından bütçenize ve beklentilerinize uygun pek çok alternatif sunuyor. Sapanca Gölü’ne bakan otellerde manzaranın tadını çıkarırken, şömineli otel odalarında da keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

{search:abant-otelleri,Abant Otelleri}

Safranbolu 

Sevgililer Gününe Özel Günübirlik Rotalar

Ankara'dan yalnızca 2,5 saatlik kolay bir yolculukla ulaşılabilen Safranbolu, Sevgililer Günü için günübirlik ziyaret edilebilecek romantik ve tarihi bir rota. Safranbolu, Osmanlı mimarisinin en ihtişamlı örneklerine ev sahipliği yapıyor. Sevgilinizle geçireceğiniz zamanı unutulmaz kılacak Cinci Han'da közde Türk kahvesinin tadını çıkarabilir, Safranbolu'nun tarihi atmosferinde adeta zaman yolculuğuna çıkabilirsiniz. Şehir merkezine yakın otellerde dinlenebilir, otelinizin restoranında romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. 

{search:safranbolu-otelleri,Safranbolu Otelleri}

Kapadokya 

Sevgililer Gününe Özel Günübirlik Rotalar

Kapadokya, Ankara'dan sadece 310 km uzaklıkta, Sevgililer Günü için tercih edilen bir rota. Doğanın bizlere armağan ettiği en büyüleyici köşelerden biri olan Kapadokya, tarih ve doğanın iç içe geçtiği, Masallar Şehri olarak da bilinen bir yer. Kapadokya şık restoranları ve şömine ve jakuzili otelleri ile romantizm arayanlar için bir cazibe merkezi. Bölgedeki otellerin pek çoğunda SPA, sauna, Türk hamamı ve kapalı havuz hizmeti de bulunuyor. Bölge şifa kaynağı termal otelleri ile de Sevgililer Günü için uygun. Sevgililer Günü'nde günübirlik Kapadokya’ya gelerek, romantizm ve macerayı bir arada yaşayabilir, bugünü, otelinizin restoranında lezzetli yerel mutfağıyla sonlandırabilirsiniz. 

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Şirince

Sevgililer Gününe Günübirlik Özel Rotalar

Şirince, İzmir'in Selçuk ilçesinde yer alıyor ve tarihi Rum evleri, doğal ürünler satan tezgâhları ile ünlü. Şirince'de, kumda pişen kahvenin tadını çıkarırken, köyün sakin atmosferinde romantik bir gün geçirebilirsiniz. Sevgililer Günü’nde Şirince’de konaklamak için bölgede bulunan pansiyon, butik otel, bungalov gibi seçenekleri değerlendirebilir, otelin konforlu atmosferinde şarabınızı yudumlarken Ege mutfağının lezzetlerini sunan otel restoranlarında romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.  

{search:sirince-otelleri,Şirince Otelleri}