Sapanca Teleferik Nerede? Nasıl Gidilir?

Sapanca Teleferik Nerede? Nasıl Gidilir?

Paylaş
Gizem Ağma  
Eklenme: 21 Eylül 2023
 • Son Güncellenme: 09 Ekim 2023
Sapanca Teleferik Nerede? Nasıl Gidilir?

Sakarya’nın güneybatısında bulunan Sapanca ilçesi, özellikle Sapanca Gölü’nü ziyaret eden misafirler sayesinde her sene yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Şehir hayatında yoğun iş temposundan bunalan insanların kaçamak noktası olan Sapanca’da birçok aktivite deneyimleyerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Sapanca Teleferik hattının açılması ile mevcutta bulunan aktivitelere bir yenisi daha eklenmiş oldu. Yeni açılan Sapanca Teleferik detaylarına gelin beraber bakalım.

{ad:0}

Sapanca Teleferik Nerede? Nereden Nereye Gidiyor?

Tertemiz doğası ile dillere destan olan Sapanca, özellikle şehirde yaşayan insanların dinlendiği ve huzur bulduğu bir yer diyebiliriz. Siz de Sapanca’yı keşfetmek, doğa içinde biraz dinlenmek istiyorsanız tatil planı yapmadan önce Sapanca Gölü’nde Yapılabilecek Aktiviteler yazımıza göz atabilirsiniz. Uzun süredir çalışmaları devam eden Sapanca Teleferik projesinin bitmesi ile artık Sapanca Teleferikte yapabileceğiniz aktivite seçenekleri arasına girdi. Peki, Sapanca Teleferik nerede? Nereden nereye gidiyor? Sapanca Teleferik, Sapanca’nın Kırkpınar mevkiinde bulunuyor. 9 teleferik direği, 36 kabin ve 2 istasyondan oluşan teleferiğin alt istasyonu Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi’nde, üst istasyonu Mahmudiye Mahallesi’nde bulunuyor. 1450 metrelik hat uzunluğuna ve 8 kişilik kabin kapasitesine sahip olan teleferik, sevdiklerinizle güven içinde manzaranın keyfini çıkarmanızı sağlıyor.

{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otel ve Bungalov Fırsatları}

Sapanca Teleferiğine Nasıl Gidilir?

Sapanca’da yeşillikler içinde muazzam bir manzaranın keyfini çıkarmak için yolculuk planı yapmaya başlayabilirsiniz. Sapanca Teleferik, hem bireysel aracıyla seyahat edenlere hem de toplu taşıma araçlarını tercih edenlere kolay ulaşım sağlıyor. Kırkpınar ışıklarına yaklaşık 350 metre mesafede bulunan Sapanca Teleferik hattına gitmek için teleferik alt istasyonunun bulunduğu Hasanpaşa Mahallesi’ne ulaşmanız gerekiyor. Bunun için ilk olarak Sapanca Otogarı’na ulaşım sağlamalısınız. Çoğu şehirden düzenlenen otobüs seferleri ile bulunduğunuz konumdan Sapanca Otogarı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Sapanca Otogarı’na ulaştıktan sonra ise taksi veya belediye otobüsleri ile Sapanca teleferiğine geçebilirsiniz. 

{search:kurtkoy-otelleri,Sapanca Kurtköy Otelleri}

Sapanca Teleferik Ücretleri ve Çalışma Saatleri 

Hayat koşturmacasına kısa bir ara vererek günü birlik bir plan yapmak isterseniz Sapanca teleferiğini deneyimleyebilirsiniz. Sapanca Teleferik ücreti; Öğrenciler için 100 TL, sivil yetişkinler için ise 150 TL’dir. Açılış saati 11:00 ve kapanış saati 19:00 olan teleferiğin saatleri, sezon durumuna göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden plan yapacağınız döneme göre yola çıkmadan önce çalışma saatleri için teyit almanızı tavsiye ederiz. 

Sapanca Teleferik Özel Hizmetleri 

Teleferik deneyiminizin kusursuz ve size özel olmasını istiyorsanız; aile kabini ve VIP Lounge gibi özel hizmetleri tercih edebilirsiniz. Bu özel hizmetlerin detayları şöyle;

  • Aile kabini hizmeti ile 8 kişi kapasitede tasarlanan kabinleri tanımadığınız kişilerle paylaşmak yerine sadece sevdiklerinizle kullanabilirsiniz. 
  • Teleferikten önce konforlu bir deneyim yaşamak isterseniz türk kahvesi, minibar, televizyon, dinlenme alanı, klima ve ücretsiz Wi-Fi hizmetlerini kapsayan VIP Lounge hizmetini tercih edebilirsiniz.
  • Sapanca Teleferik özellikle tatil günlerinde daha çok misafiri ağırlayabiliyor. Uzun bilet sırasında beklemek istemiyorsanız Fast Track hizmetini tercih ederek özel geçiş noktalarında kabinlere hızlıca biniş sağlayabilirsiniz.