Salda Gölü'nde Bunları Yapmadan Dönme

Salda Gölü'nde Bunları Yapmadan Dönme

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 13 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Salda Gölü'nde Bunları Yapmadan Dönme
Türkiye’nin Maldivler’i olarak betimlenen ve turkuaz sularıyla her göreni kendine hayran bırakan Salda Gölü, özellikle bahar ve yaz aylarında harika bir tatil deneyimi sunuyor. Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alan bu muhteşem göl, Pamukkale’ye de yaklaşık bir buçuk saatlik bir mesafede yer alıyor.

Bembeyaz kumlarıyla büyüleyen Salda, volkanik etkiler sonucu oluşan bir krater gölü olma özelliği taşıyor. Mars gezegeni ile benzer bir yapıya sahip olan gölün, doğası da çok etkileyici. Mavinin en güzel tonlarını taşıyan sularıyla her daim canlı olan gölde, pek çok aktivite de yapmak mümkün. Hadi gelin, bu aktivitelere beraber göz atalım.

{ad:0}

Salda Gölü’nde Yapılacak Aaktiviteler

1- Turkuaz Sularda Yüzün

Salda Gölü'nde Bunları Yapmadan Dönme

Salda Gölü’nde ilk olarak yapılacak şey tabi ki doya doya yüzmek. Bembeyaz kumların berrak sularla uyum içinde olduğu gölde, Salda Gölü Tabiat Parkı olarak da bilinen Orman Plajı yüzülebilecek en güzel noktalardan. Orman Plajı dışında Yeşilova Belediye/Halk Plajı ya da Doğanbaba Halk Plajı’nda da yüzmek mümkün. Bu doğa harikası yerde güzel bir vakit geçirebilir, anın tadını çıkarabilirsiniz.

2- Göl Çevresinde Bisiklet Turu Yapın

Salda Gölü’nün kalabalık olmayan, sakin kısımlarını araç ya da bisikletle gezmek mümkün. Özellikle nefis bir gün batımı sunan gölün doğu kısmı bakir doğası ve sunduğu manzaralarla muhteşem bir deneyim sunuyor. Salda Gölü’nün çevresini bisikletle dolaşmak ise hem deoğa dostu bir seçenek sunuyor hem de unutulmaz anılara sahne oluyor. Eğer kendi bisikletiniz yoksa Yeşilova ilçesindeki bisiklet kiralayan dükkanlara bakabilirsiniz. {product:27118}

3- Yamaç Paraşütü Yapın

Salda Gölü'nde Bunları Yapmadan Dönme

Salda Gölü’ne yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan Salda Kayak Merkezi’nden başlayan yamaç paraşütü, Yeşilova Belediye Halk Plajı’nda son buluyor. Hava şartlarının durumuna göre değişiklik gösteren uçuş deneyimi yaklaşık 30 dakika sürüyor. Salda Gölü ve muhteşem doğasına yukarıdan bakmak ise tarifi imkansız bir macera yaşatıyor.

4- Doğada Piknik Yapın

Salda Gölü'nde Bunları Yapmadan Dönme

Salda Gölü Tabiat Parkı içinde yer alan piknik masalarında piknik yapmak çok ama çok keyifli oluyor. Yeşilova’daki marketlerden alabileceğiniz yiyecek ve içeceklerle bu alanda piknik yapabilir, doğayla baş başa vakit geçirebilirsiniz. Dilerseniz sahil kenarında da gün batımına karşı güzel bir akşam pikniği yapabilirsiniz. {product:100951}

5- Yeşilova Halk Plajı’nda Kamp Yapın

Salda Gölü'nde Bunları Yapmadan Dönme

Salda Gölü’nde kamp yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Salda Gölü Tabiat Parkı içerisinde kamp yapmak yasak olsa da, Yeşilova Belediye/Halk Plajı tarafında kamp yapabilirsiniz. Belediyenin çadır kiralama hizmetinden yararlanabilir ya da kendi çadırınızı da kurabilirsiniz. Özellikle gecenin sessizliğinde yıldızları izlemek ve uyurken dalga sesleri eşliğinde rüya görmek inanılmaz bir deneyim sunuyor.

Salda Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Salda Gölü'nde Bunları Yapmadan Dönme

Burdur ili Yeşilova ilçesi sınırlarında yer alan Salda Gölü’ne Burdur otogardan kalkan Yeşilova otobüslerine binerek ulaşabilirsiniz. Ama buraya ulaşmanın en kolay yolu Denizli Havalimanı’na uçmak. Havalimanından araç kiralayarak yaklaşık bir saatte Salda’ya ulaşabilirsiniz.

Salda Gölü'nde Nerede Kalınır?

Salda Gölü'nde Bunları Yapmadan Dönme

Çadırda konaklamak istemezseniz Salda ve çevresinde farklı konaklama seçenekleri bulunuyor. Yeşilova’da yer alan bungalovlarda konaklayabilir ya da göl kenarındaki meşhur Hotel Lago di Salda’ya bakabilirsiniz. Doğa dostu bir ortamda konaklamak için Aromatic Hotel güzel bir seçenek olabilir. Salda Lake Hotel de sakin ve huzurlu ortamıyla dikkat çeken oteller arasında yer alıyor.

Eğer gezinizde Burdur’da konaklamak isterseniz konforlu bir seçenek sunan Green Garden House Otel ya da muhteşem bir doğa ve göl manzarası sunan Dolphin Boutique Hotel Burdur güzel bir seçenek olabilir.

{product:44849}

Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen Salda Gölü, bahar ve yaz aylarında ayrı bie çekici oluyor. Maldivler kadar beyaz kumlara ve turkuaz sulara sahip olan Salda’da hem deniz hem de doğa keyfi yapabilir, sevdiklerinizle huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz.

{search:burdur-otelleri,Burdur Otelleri}