Sadece 10 Adımda Ekonomik Konaklama Nasıl Yapılır?

Sadece 10 Adımda Ekonomik Konaklama Nasıl Yapılır?

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 06 Mart 2020
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Sadece 10 Adımda Ekonomik Konaklama Nasıl Yapılır?

Yılın belli dönemlerinde ve özellikle yaz aylarında insanın içini kıpır kıpır yapan anların başında seyahat ve tatil planlama geliyor desek abartmış olmayız. Özellikle çalışan kesimin en büyük motivasyon kaynağı tatil planları yapmak ve güzel bir seyahate çıkmak. Bunun için de iyi bir bütçe hesabı yapmak tatilin verimli geçmesinde önemli bir role sahip. Tatil bütçesini düşündüğümüzde en çok para harcanan kalemler arasında ulaşım ve konaklama başı çekiyor. Ulaşım konusunu erken uçak bileti alarak ya da kalabalıksak araçla yolculuk edip masrafları paylaşarak daha ekonomik bir hale getirebiliriz. Ancak konaklama için durum biraz daha farklı oluyor. Bu sebeple bizler de seyahatlerinizde ucuza konaklama yapabileceğiniz birkaç öneriyi sizlerle paylaşalım dedik.

{ad:0}

Otel Arama ve Fiyat Karşılaştırma Sitelerini Mutlaka Kullanın

Ekonomik Konaklama Rehberi

Tatilde otel konaklaması yapmayı planlıyorsanız Neredekal.com gibi otel ve fiyat karşılaştırma sitelerinden tatile gideceğiniz destinasyonu seçip bölgedeki tüm otelleri önünüze dökün. Sonra konaklama yapmak istediğiniz tesis türünü işaretleyip filtreleme yapın. Eğer ekonomik olsun istiyorsanız bu noktada size tavsiyemiz; küçük oteller, pansiyonlar, mini butik oteller ve apart oteller üzerinden bir filtreleme yapmanız olacaktır. Yok biz büyük otel istiyoruz ya da beş yıldızlı, her şey dahil otellerden vazgeçmeyiz diyorsanız onlar için de nasıl ucuz konaklama yapabileceğinize dair hap bilgileri hemen aşağıda anlattık.

Büyük Otellerde Ucuza Nasıl Konaklama Yapılır? 

Ekonomik Konaklama Rehberi

Bu madde tatillerinde beş yıldızlı otellerden ya da her şey dahil konseptte hizmet veren büyük otellerden, tatil köylerinden, resort otellerden başka hiçbir konseptteki tesiste konaklama yapamayanlar için. Bu tip tesisler sunduğu imkan ve olanaklarla konsept olarak zaten oldukça pahalı. Ancak bu otellerden bile bir miktar indirim yakalamak artık mümkün. Nasıl mı? Tabi ki de öncelikle erken rezervasyon yaptırarak. Sonbahar ve kış aylarında büyük oteller için düzenlenen erken rezervasyon otelleri fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Erken rezervasyon kampanyalarında oteller %50 - %40 - %30 gibi indirimler sunarlar. Sizler de tatil için planladığınız tarihleri baz alarak isteğiniz otele erken rezervasyon yaptırabilirsiniz. Bu tip otellerde ucuza konaklamanın bir diğer yöntemi de süit ya da aile odası yerine standart odalarına rezervasyon yaptırmak.

Hosteller ve Pansiyonlar

 

Ekonomik Konaklama Rehberi

Genel olarak otel türleri arasında en ekonomik konaklama fiyatları hep hostellerden ve pansiyonlardan çıkar. Bu iki tesis türü sadece sezon dışı değil sezonda da misafirlerine hep ucuz konaklama fiyatları sunar. Hosteller ekonomik konaklama sunmasından kaynaklı genellikle kahvaltı dahil fiyat vermez. Kahvaltı ekstra ücrete tabi olur ve rezervasyon sırasında ya da check-out sırasında ödeme gibi seçeneklerden faydalanabilirsiniz. Bazı pansiyonlarda da aynı şekilde konaklama ücretine kahvaltının dahil olmadığı tesislere denk gelebilirsiniz.

Hafta İçi Konaklamalar Hafta Sonu Konaklamalarına Göre Daha Ucuz

 

Ekonomik Konaklama Rehberi

Bu neredeyse tüm dünyada geçerli bir kural gibi oldu artık. Hafta için konaklama fiyatları hafta sonu konaklama fiyatlarına göre hep daha ekonomik oluyor. Özellikle de butik oteller ve belli bir konseptte hizmet veren oteller için bunu söyleyebiliriz.

Bir ya da İki Gece Daha Az Ödeyin

 

Ekonomik Konaklama Rehberi

Nasıl olacak o iş dediğinizi duyar gibiyiz. Hemen söyleyelim otele gidiş ve dönüşlerinizde gece yolcuklarını tercih edin. Yakın bir yere gidecekseniz sabah evinizde uyanıp yola çıkın. Ne de olsa dünya genelinde odaya giriş saati (check-in) standart olarak 14:00. Eğer erken giriş gibi bir seçeneğiniz yoksa. Erken giriş yapamadınız ama geç çıkış (check-out) yapabilirseniz hem tüm günü değerlendirebilir hem de gece yolculuk yaparak bir gece daha konaklama parası ödemeden ekonomik bir konaklama yapabilirsiniz.

Kalabalıksanız Evler ve Apart Daireler Tam Size Göre

 

Ekonomik Konaklama Rehberi

Kalabalık bir aileyseniz ya da kalabalık bir arkadaş grubu ile tatile çıkacaksanız apart daireler ve günlük kiralık evler tam size göre. Kalabalık ailelerin yanı sıra küçük çocuklu ve bebekli aileler de apartlarda ya da günlük kiralık dairelerde otel odalarına oranla çok daha rahat bir konaklama yapabilir. Aynı durum kalabalık arkadaş grupları için de geçerli. Evlerde veya apartlarda donanımlı bir mutfak olması sizi yemek yemek için dışarıda ekstra masraf yapmaktan kurtarır. Bu arada iki kişi ya da tek kişiyseniz de 1+1 ya da 1+0 gibi stüdyo tipi daire, oda kiralama, aile yanı gibi seçeneklerden birini de tercih edebilirsiniz.

CouchSurfing Gibi Konukseverlerin Yer Aldığı Ağları Kullanabilirsiniz

 

Ekonomik Konaklama Rehberi

2004 yılında Amerika’da kurulan CouchSurfing’in asıl amacı insanların birbirlerini ücretiz bir şekilde evlerinde ağırlaması. Dünyanın en ücra köşesinden bile bir üyesi bulunan bu site, her ülkede bedava konaklamalar için tercih edebilir. Bu sistem size sadece tatil için gittiğiniz ülkelerdeki ya da kentlerdeki insanların evlerinde para vermeden konaklama imkanı sunmuyor aynı zamanda orada yaşayan insanların kültürünü, mutfağını ve günlük hayatlarını yakından deneyimleme şansı da sunuyor. Gittiğiniz yerde neler yapabilirsiniz, nereleri mutlaka görmelisiniz gibi en güvenilir hap bilgileri de ev sahibinizden kolayca alabilirsiniz. Yeni arkadaşlar edinmeniz de bu konaklamanın bonusu olsa gerek.

Doğayı Seviyorsanız Neden Kamp Atmayasınız?

 

Ekonomik Konaklama Rehberi

Son yıllarda gençler arasında oldukça revaçta olan kamp atmak deyimi aslında kamp yapmakla aynı anlamda. Eğer doğada vakit geçirmeyi seviyorsanız ve tatilin tadını lükslerim olmadan da çıkarırım diyorsanız, kamp yapmak sizi hatırı sayılır bir konaklama bütçesinden kurtarır. Sonuçta kamp yapmak her zaman konaklamanın en ucuz yolu.

Bayramlardan Birkaç Gün Önce ya da Sonra Tatil Yapmak

 

Ekonomik Konaklama Rehberi

Tatile dair herkesin bildiği bir gerçek varsa o da bayramlarda ve resmi tatil günlerinde otellerin konaklama fiyatlarını ikiye hatta üçe katladığı. Talebin de bu dönemlerde normalin üzerinde artması fiyatların yükselmesinde oldukça etkili. Sizler de artan bu fiyatlardan mustaripseniz tavsiyemiz bayram ya da tatil günlerinden bir önceki hafta ya da bir sonraki hafta tatile çıkmanız. Böylece hem kalabalıklardan hem de artan fiyatlardan olumsuz yönde etkilenmeden daha ekonomik bir şekilde tatilinizi yapabilirsiniz.

Yüksek Sezon Dışı ya da Okulların Açık Olduğu Zamanlarda Tatil Yapın

 

Ekonomik Konaklama Rehberi

Hem yazın hem de kışın sömestrde okulların kapanmasıyla doğru orantılı olarak otellerin konaklama fiyatları da artar. Yaz aylarında okulların henüz kapanmadığı haftalarda ya da her yıl eylül ayında okulların açıldığı haftadan sonraki haftalardan birinde tatilinizi planlayabilirsiniz. Aynı şekilde kış tatili için de sömestrden önceki ya da sonraki haftaları tercih etmeniz size daha ekonomik ve daha sakin bir tatil yapmanızı sağlar.

Çocuklarla Tatili Verimli Geçirmenin Yolları içeriğimizi de keşfedin!

Ucuz ve Kaliteli Otel Nasıl Bulunur?

Konaklayacağım yer hem hesaplı hem de kaliteli olsun, diyorsanız araştırmanın çeşitli püf noktaları yok değil. Hem yaygın hem az bilinen bazı yöntemler şunlar:

Pazarlık: Fiyat karşılaştırması gibi yöntemleri denediyseniz, ardından otel / konaklama ile irtinata geçip pazarlık şansınızı kullanabilirsiniz. Özellikle kişi sayınız fazla ise şansınız da fazla olabilir.

Sadakat programları: Bazı oteller, uzun vadede avantajlı promosyonlar sağlıyor. Örneğin, her 10 gecelik konaklamada 1 gecelik konaklama hediyesi sunan kampanyalar var. Bu şekilde konaklama hediye eden sadakat programlarına dahil olabilirsiniz.

Son dakika teklifleri: Oteller, hedefledikleri misafir sayısına ulaşamadığında son dakika indirimleri sunabiliyor. Bunun için otellerin internet sitelerini periyodik olarak takip edebilirsiniz.