Muhteşem Doğası İle Eski Bir Osmanlı Kenti: Kastamonu

Muhteşem Doğası İle Eski Bir Osmanlı Kenti: Kastamonu

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 23 Kasım 2011
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Muhteşem Doğası İle Eski Bir Osmanlı Kenti: Kastamonu

Küre ve Ilgaz Dağları arasında yer alan Kastamonu, Bizans ve Anadolu Türk tarihinden, Kurtuluş Savaşı yıllarına kadar hep önemli bir kent olmayı sürdürmüştür.

Günümüzde şehir geleneksel dokusunu büyük ölçüde korumuş olup, sivil mimarisi, dokusu, tarihi yapıları ve evleri ile birlikte Osmanlı yerleşimini günümüze kadar taşımıştır. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait yapılar kentin doğal konumuna uygun sıralanmıştır.

Kastamonu evleri geleneksel Osmanlı aile tipine uygun biçimde, çok odalı olarak inşa edilmişti. Kastamonu evleri, Anadolu ve İstanbul evleri arasında bir geçiş özelliği mimarisine sahiptir. Kastamonu’da Eşraf Evleri olarak isimlendirilen sivil konutların ayrı bir önemi vardır.

{ad:0}

Yıl boyunca tatil yapılabilecek yörelerden biri olan bu görkemli şehirde Kastamonu otelleri hizmet vermektedir. Kastamonu otelleri, şehir merkezindeki restore edilmiş konaklar, Ilgaz Dağı zirvesindeki kış otelleri ve İnebolu’da deniz kenarındaki tesislerden oluşmaktadır.

Kastamonu’ya ulaşım rahatlıkla sağlanabilmekte olup, Ankara’ya sadece 250 km uzaklıktadır. Araç ile yaklaşık 4 saatlik bir yolculukla rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Kastamonu

Kastamonu otel fiyatları, tesislerin bulunduğu konuma göre değişiklik göstermekte olup, kış aylarında kayak merkezi Ilgaz’da fiyatlarda artış görülmektedir. Yaz mevsiminde ise İnebolu’da bulunan Kastamonu otellerinin fiyatlarının daha çok olduğu görülmektedir.

Kastamonu’da keyifli bir kış tatili geçirebilir, tarihi Osmanlı konakları ile eşsiz fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Camiler, külliyeler, müzeler ve eski evler arasında tarih ile dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

Fotoğraf: Kenan Satır